Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νομίζω το έχουν δει ορνιθολόγοι με πομπούς σε τρυγόνια αυτό, χωρίς να το θυμάμαι με 100% σιγουριά
Χωρίς να έχω συγκεκριμένες γνώσεις, απλά σκέφτομαι ότι θα πρέπει να έχουν μία μέση ωριαία πάνω από 120χλμ γιά να είναι εφικτό αυτό. Τώρα για τις χρονιές που δεν τα βλέπουμε, είναι απλά πιθανό να χρησιμοποιούν άλλους διαδρόμους, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ανατολικώτερα ή δυτικώτερα από εμάς.

Ένα ζευγάρι είδα πολύ μακριά· Το κλού στα διακόσια μέτρα δεξιά μου φεύγοντας είδα να πέφτουν σε μια συστάδα από αγκορτσιες καμία 50 Φασσες. Τρελάθηκα. Προσπάθησα να τις πλησιασω και φεύγαν ήρεμα τέσσερις τέσσερις . Τροφός . Αύριο πρώτα ο Θεός καραούλι για δαυτες .

Νομίζω το έχουν δει ορνιθολόγοι με πομπούς σε τρυγόνια αυτό, χωρίς να το θυμάμαι με 100% σιγουριά
Πριν λίγες ημέρες διάβαζα ένα τέτοιο άρθρο που υποστήριζαν ακριβώς το αντίθετο πάντως. Ψάχνω να το βρω το άρθρο αλλά δεν μπορώ δυστυχώς.

Ένα ζευγάρι είδα πολύ μακριά· Το κλού στα διακόσια μέτρα δεξιά μου φεύγοντας είδα να πέφτουν σε μια συστάδα από αγκορτσιες καμία 50 Φασσες. Τρελάθηκα. Προσπάθησα να τις πλησιασω και φεύγαν ήρεμα τέσσερις τέσσερις . Τροφός . Αύριο πρώτα ο Θεός καραούλι για δαυτες .
Καλή επιτυχία φίλε μου !!!:)

Κωστα σημερα ειδα στα μεγαρα ενα τεραστιο σμηνος μελισουργους!Λες να δουμε τις επομενες μερες κ τρυγονια εκει;
Ναι ήταν πολλά πουλιά Παναγιώτη, με το που έβαλε αυτό το βοριαδάκι ήρθαν απο ψηλά ,ανέμισαν έφυγαν ,ξαναγύρισαν πιο χαμηλά και όντως ήταν πολλά!! Φάνηκαν κάποια στιγμή γύρω στις 8+ από τη θάλασσα 5-6 ,μάλλον τρυγόνια αλλά χάθηκαν προς το βουνό!2 τρυγονάκια είδα που ξεκόλλησαν από θάμνους σε ρεματιά, όπως περπατούσα για κανα ορτύκι με το Μπάντι, αλλά εκτός βολής!!Περίμενα κάτι περισσότερο θηραματικά !!Το καλύτερο ήταν εκεί πάντως!!!!.....

Attachments

• IMG_20200904_070350.jpg
    IMG_20200904_070350.jpg
    182,9 KB · Προβολές: 35
Όταν έχουν ούριο άνεμο (βοριά) να τους φυσάει στα κωλομέρια, πάνε με ανοιχτά φτερά, δεν κουράζονται εκεί τόσο, άνετα σε ένα βράδυ φτάνουν από Μακεδονία και βόρειους γείτονες μας Β. Αφρική. Τα βοηθάει πολύ η σωματοδομή τους, με τα μεγάλα φτερά τους σε σχέση με το μέγεθος του σώματος τους που είναι δυσανάλογα μικρότερο, καθώς και τα ελαφρά οστά που έχουν, που είναι "κούφια" στο εσωτερικό τους.
Έχουν επίσης όπως τα βλέπουμε και στις πτήσεις τους, απόλυτα αεροδυναμικό σχήμα.
μέχρι 4-5 το πολύ μποφόρ Βασίλη ,το βοριαδάκι τα ευνοεί!! Μετά το πιο δυνατό, τους χαλάει το πλανάρισμα και γυρνάνε στην κοντινότερη στεριά!Αυτό είναι το μπα΄σιμο που λέμε!!

Μπορουν και διασχιζουν με μια μικρη ξεκουραση την Σαχαρα καθετα 1,500 - 1,800 κλμ απο τα Β. τηs Αφρικηs και φτανουν στο Σουδαν
που βρισκουν μπολικο φαι και νερο . Τεραστιεs αποστασειs . Δυστυχωs αυτο που λεμε οι κυνηγοι πολυ μεγαλο περασμα αμφιβαλλω αν ειναι
το 5% με 7% τηs πραγματικηs αποδημιαs τηs ημεραs . Αν μπορουσαμε να δουμε βραδυ !!!! Καλυτερα που δεν βλεπουμε .

Καλησπερα λεβεντες! Αυριο θα βαλω το αλεξισφαιρο μου και θα παω μια βολτα στο πεδιο βολης Λεγραινων-Χαρακα!..πιο πολυ για την βολτα καθως τοσα χρονια σπάνια εχω πεσει σε πιασμενα τρυγονακια η αγριοπεριστερα..
Εχει κανείς προσφατη εικονα?

Καλησπερα λεβεντες! Αυριο θα βαλω το αλεξισφαιρο μου και θα παω μια βολτα στο πεδιο βολης Λεγραινων-Χαρακα!..πιο πολυ για την βολτα καθως τοσα χρονια σπάνια εχω πεσει σε πιασμενα τρυγονακια η αγριοπεριστερα..
Εχει κανείς προσφατη εικονα?
Πηγε ο αδελφοs μου σημερα .Δεν ηταν και τοσο πολοι οι κυνηγοι περιεργωs . Eπεσαν πολυ λιγεs τουφεκιεs που σταματησαν γρηγορα πιο πανω
κοντα στην πρωτη γραμμη που λεμε .Ειχε και ορτυκαδεs . Μελισουργοι φανηκαν αρκετοι συκοφαγοι ομωs οχι . Ενα μονο σηκωθηκε οταν εφευγε κοντα στην δεξαμενη .

Ναι ήταν πολλά πουλιά Παναγιώτη, με το που έβαλε αυτό το βοριαδάκι ήρθαν απο ψηλά ,ανέμισαν έφυγαν ,ξαναγύρισαν πιο χαμηλά και όντως ήταν πολλά!! Φάνηκαν κάποια στιγμή γύρω στις 8+ από τη θάλασσα 5-6 ,μάλλον τρυγόνια αλλά χάθηκαν προς το βουνό!2 τρυγονάκια είδα που ξεκόλλησαν από θάμνους σε ρεματιά, όπως περπατούσα για κανα ορτύκι με το Μπάντι, αλλά εκτός βολής!!Περίμενα κάτι περισσότερο θηραματικά !!Το καλύτερο ήταν εκεί πάντως!!!!.....
Μεγαρα ησουν σημερα Σπυρο;ακουσα καποιες ντουφεκιες εκει κοντα που ημουν κ γω με το κουταβι μου,απο ορτυκια ειδες κατι;

Μεγαρα ησουν σημερα Σπυρο;ακουσα καποιες ντουφεκιες εκει κοντα που ημουν κ γω με το κουταβι μου,απο ορτυκια ειδες κατι;
¨οχι φίλε τπτ!!Δεν ξέρω τι ώρα έφυγες, κατα τις 9 παρα έριξα κάτι τουφεκιές χαμηλά στα σκουπίδια σε κάτι καρακάξες και σε ένα χαρτόνι να δω τι κάνει ένα νέο στησιμό μου!!

Ένα ασπρόμαυρο έχεις Παναγιώτη,στο λοφάκι καθόσουν!!;
Ναι Σπυρο,εκει καθομαι για τρυγονια!Ενα επανιελακι 8 μηνων εχω τωρα το βγαζω σιγα σιγα!Απο την πισω μερια του λοφου ακουσα κατι ντουφεκιες εκει ησουν;

Καλησπερα απο κυκλαδες, πρωτη μερα στα γνωριμα πατρικα μερη, που για αλλη μια φορα δινω παρων. Σημερα ειδα πεντε μεγαλα τρυγωνια στο συνολο δυο ζευγαρια και ενα μονο του, τουφεκισα το ενα και το πηρα με τη γουλα του να ειναι γεματη ηλιοσπορο, αυτο ειναι το πρωτο τρυγωνι της χρονιας που μπαινει στον ντουρα και η πρωτη μου μερα που ασχολουμαι με αυτα τα ομορφα πουλια. Απο ορτυκια απολυτος τιποτα . Νεοτερα συντομα.

Status
Not open for further replies.
Back