Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερα Λεγραινα μονο για το γέλιο αξιζε! Ειχε κυνηγο καθε 50 μετρα, αριστερα και δεξια του δρομου! Εφυγα πήγα αριστερα του Χαρακα να δω τι παίζει και επεσα σε κατι ομοβροντίες..κοιταω ψηλά τι να δω? Ενας γλαρος μεσουρανα! Πηγαινε δεξια ετρωγε τριαρα, πήγαινε αριστερα ετρωγε διπλη! Μαζεψε καμια δεκαρια μεχρι να φτασει θάλασσα
Για την ιστορια δυο τρυγονακια ειδα μακρια, ξεσηκωμενα απο τις τουφεκιες των ορτυκαδων, οι οποιοι ήταν αλλοι τοσοι στα κατσαβραχα!
Παντως τον καθαρο μας αερα τον πήραμε!
Αυτό είναι για κλάματα Όχι γι γέλια..να βαράνε τους γλάρους.. ...ντροπι μεγαλη όποιος θέλει να ξεγκαυλοση πάει σκοπευτήριο η βαράει επιβλαβή ούτε μην τα γράφεται αυτα

Καλα ο γλαρος στο υψος που πετά συνηθως περνωντας απο καρτερια (γτ εχει ξανατυχει) θελει μυδραλιο! Επισης ειναι ολοκληρο κτηνος, απλα τον τσουζουν τα σκαγια λογικα
Παντως καποιοι κανα δυο τρυγονακια πρεπει ν τα πήραν στην περιοχη...αλλα μιλαμε για 10αδες κυνηγους!

Κ στα μεγαρα ρε φιλε ακουγα κατι 2πλες,3πλες κ μετα εβλεπα 18ουρες να τρεχουν πανικοβλητες!Κ να εχει τρυγονια αν ο καθενας ντουφεκαει οτι πεταει που να ξεμυτησουν!
Φιλε Μεγαρα ειναι αρκετα καλυτερα τα πραγματα απο τα Λεγραινα...οχι από θήραμα (εκει παπαρια μια απο τα ιδια ειναι στο τρυγονι), αλλα απο πληθος κυνηγων ..
Τα προτιμω απλα τωρα με την ζεστη δε μπορω την μυρουδια απο τα κοτοπουλαδικα στην περιοχή!
Γενικα πάντως οι περισσότερες τουφεκιες νομιζω ειναι σε περιστερια και 18ουρες

Πέμπτη και Παρασκευή ψιλοκινησουλα στην Μάνη 3εως 4 έκαστος. Σήμερα δεν πρόλαβα να ξυπνήσω μετά από το ταξίδι, και έμεινα στα περίχωρα του Γυθείου είδα 1 τίποτα άλλο. Μπορεί πουλιά να μην έχει έχει όμως φυσίγγια navaro 30 6euro η κούτα τσεντιτ 6,5 ευρώ η κούτα nsi prima 5 euro σε κούτα των δέκα ήδη το μαγαζί δεν προλαβαίνει να μαζεύει παραγγελίες και από εβδομάδα θα στοκαρει και άλλες προσφορές. Για όποιον ενδιαφέρεται Υπεραγορά Κομπογιωργας. Γύθειο

Φιλε Μεγαρα ειναι αρκετα καλυτερα τα πραγματα απο τα Λεγραινα...οχι από θήραμα (εκει παπαρια μια απο τα ιδια ειναι στο τρυγονι), αλλα απο πληθος κυνηγων ..
Τα προτιμω απλα τωρα με την ζεστη δε μπορω την μυρουδια απο τα κοτοπουλαδικα στην περιοχή!
Γενικα πάντως οι περισσότερες τουφεκιες νομιζω ειναι σε περιστερια και 18ουρες
Χαχαχαχα οντως...

Οποιαδήποτε παρανομία είναι κατακριτέα από τον ευσυνείδητο κυνηγό. Πέρα από σχόλια που κατακρίνουν τις παρανομίες, οτιδήποτε άλλο αφορά μη θηρεύσιμα είδη δημιουργεί πρόβλημα στην κυνηγετική οικογένεια. Με λίγα λόγια, προσέχουμε τι γράφουμε μάγκες!

Έπεσε μέσα στις προβλέψεις του το φιλαράκι μου kostand,μετά τις 25. 8. εχθές το δεύτερο μπασιματακι που καθώς πέρναγε η μέρα γινόταν κ καλύτερο. Με πολύ αέρα κ θερμοκρασία 11 βαθμούς το πρωί περάσαμε ωραία... 20200904_092041.jpg

Γεια σας και από μένα.Με τον αδελφό μου Κωπαιδα πήγαμε,είδαμε μελισουργους και κάμποσα συκοφαγια νωρίς το πρωί .Απο τρυγονια μια τριάδα πέρασε μέσα στην Μέση από κομμένο καλαμπόκι .Τους έριξα και ακόμη γελάνε.Πέσανε κάτι λίγες τουφεκιές γύρω αλλά δεν ξέρω σε τι έριχναν.Οι φίλοι μου στο Νεοχώρι Αιτωλικού σημερα μου είπαν ότι ήταν αρκετά καλά.Τέσσερα τρυγονια Ο ένας και από τρία οι άλλοι δυο και θα πηγαίνουν καθε μέρα έως τις 15.Εντάξει αυτά κάνει το τρυγονι αλλά εάν δεν τα έκανε ποιος θα ασχολείτο μαζι του

Στα τελευταία 5 σερί απογεύματα (από Δευτέρα έως και χτες) απογοητευτικά και απελπιστικά τα πράγματα: έβλεπα από κάνα-δυό τρυγονάκια τη βολά και μάλιστα εχτές ούτε 1 δεν είδα...!
Περιττό να αναφέρω, πως για να καρπωθείς κάποιο από αυτά τα μηδαμινά τρυγονάκια, πρέπει να διαθέτεις τύχη "βουνό", ώστε να σου σκάσει κάποιο βολικά για να το σκαγιάσεις...
Απόψε δεν έχει καρτέρι, θα πάω στη θάλασσα για μπανάκι και ψαρεματάκι...
Από αύριο απόγιομα όμως, πάλι στο πόστο μου...

Όμορφα ήταν σήμερα... Μέχρι τις 9:00 που έκατσα είδα κάποια πουλιά... Μονά, ζευγάρια έως και κοπαδάκια των 4-5... Αφου κατάφερα και αστόχησα, στα άχαστα, καρπώθηκα τελικα 3.
Καλή συνέχεια σε όλους.
View attachment 15690View attachment 15691

Ωραία φωτογραφία Στέφανε. Μπράβο για την κάρπωση

Πρέβεζα αρκετά πουλιά στο ξεκλαρωμα και στη συνέχεια πέρασαν κάποια κοπαδακια με αποτέλεσμα να πάρω 2 μεγάλα και να μου φύγει άλλο ένα τραυματισμένο.
.
Χρησταρα μπράβο φίλε μου, το πας καλά.

Status
Not open for further replies.
Back