Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερα απο κυκλαδες, πρωτη μερα στα γνωριμα πατρικα μερη, που για αλλη μια φορα δινω παρων. Σημερα ειδα πεντε μεγαλα τρυγωνια στο συνολο δυο ζευγαρια και ενα μονο του, τουφεκισα το ενα και το πηρα με τη γουλα του να ειναι γεματη ηλιοσπορο, αυτο ειναι το πρωτο τρυγωνι της χρονιας που μπαινει στον ντουρα και η πρωτη μου μερα που ασχολουμαι με αυτα τα ομορφα πουλια. Απο ορτυκια απολυτος τιποτα . Νεοτερα συντομα.
Καλή αρχή και καλή συνέχεια φίλε!

Ναι Σπυρο,εκει καθομαι για τρυγονια!Ενα επανιελακι 8 μηνων εχω τωρα το βγαζω σιγα σιγα!Απο την πισω μερια του λοφου ακουσα κατι ντουφεκιες εκει ησουν;
πέρασα το ρέμα από μπροστά σου και πήγα πίσω και χαμηλά προς το μαντρί μου έχει κάτι μπάζα στο ρέμα!!Εκεί τουφέκισα την καρακάξα στις φυστικιές και πιό κά
Ναι Σπυρο ενα επανιελακι 8 μηνων μαυρο ασπρο!Κ συ επανιελ εχεις;
Κόκερ 4 χρονών, σκουπίζει τα πάντα!!!

Attachments

• WP_20190602_19_48_24_Pro.jpg
    WP_20190602_19_48_24_Pro.jpg
    377,8 KB · Προβολές: 42
πέρασα το ρέμα από μπροστά σου και πήγα πίσω και χαμηλά προς το μαντρί μου έχει κάτι μπάζα στο ρέμα!!Εκεί τουφέκισα την καρακάξα στις φυστικιές και πιό κά
Το ξερω το ρεμα αυτο.Θελω να σε ρωτησω κατι,θα σου στειλω μην να μη χαλαω το τοπικ

Σήμερα το πρωί πέριξ Λαγκαδά μαλακό κλαρίνο. Έπιασα ένα χωράφι με ηλιόσπορο, ήρθαν τρία και καθίσαν σ΄ ένα ξερό δέντρο στα 100 μέτρα από μένα, κοιταζόμασταν ένα 15λεπτο και σίγουρα θα λέγαν από μέσα τους "πότε θα φύγεις ρε μ@λ@κ@ να φάμε κανένα σπόρι;" .sarcastic.

Σήμερα το πρωί πέριξ Λαγκαδά μαλακό κλαρίνο. Έπιασα ένα χωράφι με ηλιόσπορο, ήρθαν τρία και καθίσαν σ΄ ένα ξερό δέντρο στα 100 μέτρα από μένα, κοιταζόμασταν ένα 15λεπτο και σίγουρα θα λέγαν από μέσα τους "πότε θα φύγεις ρε μ@λ@κ@ να φάμε κανένα σπόρι;" .sarcastic.
Ανέβα λίγο πιο ψηλά ίσως εκεί είσαι πιο τυχερός.
Προς λοφισκο ίσως έχει κάποια πουλιά.

Έτσι ,αυτό το ξημέρωμα στην φύση με καφέ καί τσιγάρο είναι όλα μας τα πλούτη .

Λάμπη δεν καπνίζω, αλλα όπως είχε πει και ενας φίλος παλιά, τις απολαύσεις της ζωής μου τις ορίζω εγώ. Ένας καφές στο βουνό, ενα τσίπουρο με φίλους στη θάλασσα και τα σχέδια για μια κυνηγετική εξόρμηση.

Χωρίς να έχω συγκεκριμένες γνώσεις, απλά σκέφτομαι ότι θα πρέπει να έχουν μία μέση ωριαία πάνω από 120χλμ γιά να είναι εφικτό αυτό. Τώρα για τις χρονιές που δεν τα βλέπουμε, είναι απλά πιθανό να χρησιμοποιούν άλλους διαδρόμους, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ανατολικώτερα ή δυτικώτερα από εμάς.
Παντελή τα έχουν τα χιλιόμετρα που αναφέρεις κατά το πέταγμα τους , απλά αν έχουν και ευνοϊκούς ανέμους , τότε οι ώρες πτήσης χωρίς στάση αυξάνονται .

Σπύρο ωραίο κοκεράκι έχεις...
Τι αίματα ειναι,forkei??

Σημερα Λεγραινα μονο για το γέλιο αξιζε! Ειχε κυνηγο καθε 50 μετρα, αριστερα και δεξια του δρομου! Εφυγα πήγα αριστερα του Χαρακα να δω τι παίζει και επεσα σε κατι ομοβροντίες..κοιταω ψηλά τι να δω? Ενας γλαρος μεσουρανα! Πηγαινε δεξια ετρωγε τριαρα, πήγαινε αριστερα ετρωγε διπλη! Μαζεψε καμια δεκαρια μεχρι να φτασει θάλασσα
Για την ιστορια δυο τρυγονακια ειδα μακρια, ξεσηκωμενα απο τις τουφεκιες των ορτυκαδων, οι οποιοι ήταν αλλοι τοσοι στα κατσαβραχα!
Παντως τον καθαρο μας αερα τον πήραμε!

Τζίφος και σήμερα, δεν το είδαμε ούτε από μακρυά.
Είχε και λίγους κυνηγούς, αλλά δεν ... εχθές όπως μου είπαν "φάνηκαν κάτι ελάχιστα".
Περιοχή ανατολική Πελοπόννησος.
Κατά τα άλλα η ανατολή υπέροχη, όπως και ο καφές στο βουνό.

Επιστροφη απο μεγαρα με εναν πανικο απο κυνηγους αλλα καθολου τρυγονια,ενα ειδαμε να περναει την ρεματια αλλα μακρια!Μετα καναμε μια βολτα με το σκυλακι για κανενα ορτυκακι παραλληλα στο ρεμα αλλα κ απο αυτα τπτ...

Σημερα Λεγραινα μονο για το γέλιο αξιζε! Ειχε κυνηγο καθε 50 μετρα, αριστερα και δεξια του δρομου! Εφυγα πήγα αριστερα του Χαρακα να δω τι παίζει και επεσα σε κατι ομοβροντίες..κοιταω ψηλά τι να δω? Ενας γλαρος μεσουρανα! Πηγαινε δεξια ετρωγε τριαρα, πήγαινε αριστερα ετρωγε διπλη! Μαζεψε καμια δεκαρια μεχρι να φτασει θάλασσα
Για την ιστορια δυο τρυγονακια ειδα μακρια, ξεσηκωμενα απο τις τουφεκιες των ορτυκαδων, οι οποιοι ήταν αλλοι τοσοι στα κατσαβραχα!
Παντως τον καθαρο μας αερα τον πήραμε!
Κ στα μεγαρα ρε φιλε ακουγα κατι 2πλες,3πλες κ μετα εβλεπα 18ουρες να τρεχουν πανικοβλητες!Κ να εχει τρυγονια αν ο καθενας ντουφεκαει οτι πεταει που να ξεμυτησουν!

Status
Not open for further replies.
Back