Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όταν κάθεται είναι πιο μικρός ο στόχος ;)
Τωρα έχουμε και δικαιολογία για τα καθιστά
Μιχάλη έχω θράσος κ συνήθεια να τουφεκάω κ μακριά τα εκλεκτά θηράματα....δν διστάζω....πάντα ποντάρω.
Δν βαράω ποτέ καθηστά τσιχλοκότσυφα όμως.

Ανταπόκριση περασμάτων : Άρχισε το μεγάλο ταξίδι των τρυγονιών….3/9/2020
https://www.ihunt.gr/ανταπόκριση-περασμάτων-άρχισε-το-μεγ/
Άρχισαν να εμφανίζονται σιγά-σιγά τα πρώτα τρυγόνια που ξεκίνησαν την φθινοπωρινή μετανάστευση. Σήμερα είδαν τα πρώτα λίγα τρυγόνια σε νησιά των Κυκλάδων ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.
Επίσης καλές συγκεντρώσεις τρυγονιών παρατήρησαν κυνηγοί στη Θεσσαλία. Οι ετοιμασίες των τρυγονιών για το μεγάλο ταξίδι εντείνονται.
Ορτύκια

Σήμερα φάνηκαν και κάποια λίγα ορτύκια στην Δυτική Στερεά και σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η φετινή χρονιά είναι μια από τις καλύτερες χρονιές για ορτύκια σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική Ελλάδα. Πολλά ορτύκια υπάρχουν στους κάμπους της Μακεδονίας της Θεσσαλίας αλλά και στη Στερεά Ελλάδα.

Όμως αρκετά ορτύκια υπάρχουν και σε μεγάλα υψόμετρα από ότι μας πληροφορούν περδικοκυνηγοί μετά τα πρόσφατα εκπαιδευτικά τους.

Οι ευκαιρίες είναι πολλές και για τρυγόνια και για ντοπιάρικα ορτύκια. Ειδικά μετά τις 15 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν και περιοχές που είναι εκτός ζωνών οι ευκαιρίες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Λαυρεωτική και σήμερα τίποτα...Μάλλον ήμουν απο τους πολύ τυχερούς κ πήρα ένα πιτσούνιView attachment 15654
Καλημέρα σας, μπράβο αυτό από τη Λαυρεωτική πιάνεται γιά πολλά! ...συγκεκριμμένα είναι όριο! :)
Απο κυνηγούς πως ήταν;

Καλημέρα σας, μπράβο αυτό από τη Λαυρεωτική πιάνεται γιά πολλά! ...συγκεκριμμένα είναι όριο! :)
Απο κυνηγούς πως ήταν;
Χαχαχα!!!Σαν οριο ειναι!Στο σημειο που πηγα δεν ειχε πολλους κυνηγους,αλλα δεν παω μεσα στην φωτια

Τελικα δεν αργησα κ πολυ! Τεσσερα πουλια σηκωσα απο κοντοπευκα σε περπατητο που εκανα γιατι δεν πεταγε τπτ αλλα δεν καταφερα να τουφεκισω καποιο! Μεγαλα πουλια κ τα τεσσερα κ μου φανηκαν κ ξεκουραστα!

Λαυρεωτική και σήμερα τίποτα...Μάλλον ήμουν απο τους πολύ τυχερούς κ πήρα ένα πιτσούνι

Καλημέρα!

Όχι τυχερός....αλλά Κ@ΛΟΦΑΡΔΟΣ!

Πρέπει να άκουσα την τουφεκιά σου!

Για τους υπολοίπους....0!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Όσοι είδατε συκοφάγια αναμένεται κ τα τρυγόνια σε 4 μέρες το πολύ......όπως κ τν Απρίλη έτσι κ το Σεπτέμβρη...πρώτα μπαίνουν τα συκοφάγια κ έπειτα τα τρυγόνια....και κατά σειρά των μεταχαστεύσιμων πτηνών που έχω παρατηρήσει το Σεπτέμβρη στα μέροι μου τα τελευταία 10 χρόνια είναι....

1) Μελισσουργοί
2) Νυχτοκόρακες
3) Συκοφάγια
4) Τρυγόνια
5) Και κάποια αλεφρώς τυχαία κύματα πότε-πότε από Φασσοπερίστερα (απαγορεύονται).
Κωστα σημερα ειδα στα μεγαρα ενα τεραστιο σμηνος μελισουργους!Λες να δουμε τις επομενες μερες κ τρυγονια εκει;

Με βοριαδακι και καθαρή ατμόσφαιρα
Τα τρυγόνια περνάνε αέρα την χώρα μας
Εάν δεν τα κλείσει κάπως ο καιρός χαιρετίσματα
Περικλή θεωρείς δηλαδή ότι τα τρυγόνια ξεκινούν από Βόρεια Ελλάδα και φτάνουν Αφρική σε ένα βράδυ;

Με βοριαδακι και καθαρή ατμόσφαιρα
Τα τρυγόνια περνάνε αέρα την χώρα μας
Εάν δεν τα κλείσει κάπως ο καιρός χαιρετίσματα
Τα ξερουμε ρε Περι αλλα τι να κανεις; Η ασθενεια ειναι ανιατη :p

Όταν έχουν ούριο άνεμο (βοριά) να τους φυσάει στα κωλομέρια, πάνε με ανοιχτά φτερά, δεν κουράζονται εκεί τόσο, άνετα σε ένα βράδυ φτάνουν από Μακεδονία και βόρειους γείτονες μας Β. Αφρική. Τα βοηθάει πολύ η σωματοδομή τους, με τα μεγάλα φτερά τους σε σχέση με το μέγεθος του σώματος τους που είναι δυσανάλογα μικρότερο, καθώς και τα ελαφρά οστά που έχουν, που είναι "κούφια" στο εσωτερικό τους.
Έχουν επίσης όπως τα βλέπουμε και στις πτήσεις τους, απόλυτα αεροδυναμικό σχήμα.

Όταν έχουν ούριο άνεμο (βοριά) να τους φυσάει στα κωλομέρια, πάνε με ανοιχτά φτερά, δεν κουράζονται εκεί τόσο, άνετα σε ένα βράδυ φτάνουν από Μακεδονία και βόρειους γείτονες μας Β. Αφρική. Τα βοηθάει πολύ η σωματοδομή τους, με τα μεγάλα φτερά τους σε σχέση με το μέγεθος του σώματος τους που είναι δυσανάλογα μικρότερο, καθώς και τα ελαφρά οστά που έχουν, που είναι "κούφια" στο εσωτερικό τους.
Έχουν επίσης όπως τα βλέπουμε και στις πτήσεις τους, απόλυτα αεροδυναμικό σχήμα.
Σωστά όλα αυτά, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούν σε ένα βράδυ να διανύσουν 1000-1200 χιλιόμετρα που είναι η απόσταση αυτή. Ευτυχώς για μας βέβαια, γιατί δεν θα τα βλέπαμε καθόλου! ;)

Σωστά όλα αυτά, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούν σε ένα βράδυ να διανύσουν 1000-1200 χιλιόμετρα που είναι η απόσταση αυτή. Ευτυχώς για μας βέβαια, γιατί δεν θα τα βλέπαμε καθόλου! ;)
Νομίζω το έχουν δει ορνιθολόγοι με πομπούς σε τρυγόνια αυτό, χωρίς να το θυμάμαι με 100% σιγουριά

Status
Not open for further replies.
Back