Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όσοι είδατε συκοφάγια αναμένεται κ τα τρυγόνια σε 4 μέρες το πολύ......όπως κ τν Απρίλη έτσι κ το Σεπτέμβρη...πρώτα μπαίνουν τα συκοφάγια κ έπειτα τα τρυγόνια....και κατά σειρά των μεταχαστεύσιμων πτηνών που έχω παρατηρήσει το Σεπτέμβρη στα μέροι μου τα τελευταία 10 χρόνια είναι....

1) Μελισσουργοί
2) Νυχτοκόρακες
3) Συκοφάγια
4) Τρυγόνια
5) Και κάποια αλεφρώς τυχαία κύματα πότε-πότε από Φασσοπερίστερα (απαγορεύονται).

Όσοι είδατε συκοφάγια αναμένεται κ τα τρυγόνια σε 4 μέρες το πολύ......όπως κ τν Απρίλη έτσι κ το Σεπτέμβρη...πρώτα μπαίνουν τα συκοφάγια κ έπειτα τα τρυγόνια....και κατά σειρά των μεταχαστεύσιμων πτηνών που έχω παρατηρήσει το Σεπτέμβρη στα μέροι μου τα τελευταία 10 χρόνια είναι....

1) Μελισσουργοί
2) Νυχτοκόρακες
3) Συκοφάγια
4) Τρυγόνια
5) Και κάποια αλεφρώς τυχαία κύματα πότε-πότε από Φασσοπερίστερα (απαγορεύονται).
Σωστοs ειναι ο πινακαs Kωστα. Οπωs τον ελεγαν και οι παλαιοι κυνηγοι .Αλλα αυτα τα ατιμα φτερωτα δεν φαινονται να εχουν διαθεση να τον
διαβασουν .

Από μικρός έπαιρνα χάρτες με μεταναστεύσεις πουλιών ,πορείες ,μέρη άφιξης Ο καιρός , ο νοτιάς , γνώμες παλιών κυνηγών για περάσματα ,οι τρυγονοσουρτες κλπ .Τελικά αυτό που κατάλαβα ότι ξέρω γι' αυτά τα πουλιά είναι ΤΊΠΟΤΑ. Φεύγουν και έρχονται ξαφνικά και πάντα με αιφνιδιασμό.

Από τις 4 του μήνα και τουλάχιστον έως και τις 14 Σεπτεμβρίου οι μέρες ειναι φωτιά. Ιδικά 4-5-6-7 σίγουρα ένα με δύο γερά κατεβάσματα. Θέλει εξόδους καθημερινά και να βοηθήσει λίγο και ο καιρός.
Καθε χρονο τα ιδια λεμε

Καθε χρονο τα ιδια λεμε
Τα δυό τελευταία χρόνια εμάς κάτω (Κύπρο) κάνουν μπασίματα παλιών καλών εποχών .
Το κακό εδώ είναι ότι μας κόβουν ως .......απαγορευμένες τις καλύτερες περιοχές .
Πήγα το απόγευμα μια βόλτα -εκδρομή παρά κυνήγι - σ'ένα μέρος που μέχρι πριν 2 χρόνια επιτρεπόταν .
Έκατσα με αναπαυτική και καφέ -χωρίς όπλο βέβαια - για δώ τι παίζει παρότι γρήγορα .
Έπαιξαν 10-12 τρυγονάκια σε 40-45 λεπτά που έκατσα .
Μετά πήγα πιο πάνω σε επιτρεπόμενη -400 μετρα - έστησα τον chrony κι'άρχισα ταχογραφήσεις ....set up .
Tουλάχιστον έκανα κάτι δημιουργικό .Έκοψαν την περιοχή διότι υπάρχει ένα εξοχικό κάποιου που ζεί στην Αυστραλία
κι'έχει 4 χρόνια τουλάχιστον να δώ κίνηση στο σπίτι ....
Τόσο μας υπολογίζουν εμάς τους κυνηγούς αγαπητέ .
Πέρυσι σ'αυτό το καρτέρι έκατσα χωρίς όπλο βέβαια μέσα Σεπτέβρη με πολύ καλή πάσα .
Κάτω απο 20 δεν θα έπεφτα εκείνη την μέρα

Από μικρός έπαιρνα χάρτες με μεταναστεύσεις πουλιών ,πορείες ,μέρη άφιξης Ο καιρός , ο νοτιάς , γνώμες παλιών κυνηγών για περάσματα ,οι τρυγονοσουρτες κλπ .Τελικά αυτό που κατάλαβα ότι ξέρω γι' αυτά τα πουλιά είναι ΤΊΠΟΤΑ. Φεύγουν και έρχονται ξαφνικά και πάντα με αιφνιδιασμό.
Πάλι καλά.Εγω πιτσιρικάς μάζευα το χαρτζιλίκι μου και κατέβαινα στην Αθήνα να πάρω τα ημερολόγια που είχαν τα συνεργεία.....Ξερεις!Μετα τις κολλαγα σε όλους τους τοίχους του δωματίου και γινόντουσαν κάτι μπασίματα.... .sarcastic.

σε λιοσπορο εισαι η περιμενεις περασματα τελη?
Σε ηλιόσπορο που έχω πετύχει αρκετές χρονιές περασματιαρικα πουλιά στην τοποθεσία εκείνη.....
Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός ....
και με περισσότερα τρυγόνια
Χαχαχαχ μακάρι....

Σε ηλιόσπορο που έχω πετύχει αρκετές χρονιές περασματιαρικα πουλιά στην τοποθεσία εκείνη.....

Χαχαχαχ μακάρι....
Κλείσ' το παράθυρο γυναίκα, κοντεύει δώδεκα και δέκα, σου το 'χω πει τόσες φορές, οι μέρες είναι πονηρές

Πίσω σου περνάνε Σταύρο...... .sarcastic.
Χαχαχαχα εφυγαν Δημήτρη πρωτη φορα τοσο νωρις
Βρηκα μονο 4 μικρα που τρωνε μαζι με τις δεκαοχτουρες
Καλα νεα απο ορτυκια πριν λιγο απο φιλο στην Κατερίνη, μάλλον φετος η αποδημια ειναι 5-10 μερες πιο νωρις

Status
Not open for further replies.
Back