Διάβασμα του τόπου και εύρεση καρτεριού

Πολύ ωραίο το θέμα!Αυτό είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του κυνηγιού!Το λεγόμενο "δαιμόνιο"που πρέπει να ζει ο καθένας και η κυνηγετική φαντασία σε συνδυασμό με το μυαλό και την καταγραφή παλιότερου ιστορικού!Ένα κυνηγετικό ετήσιο κυνηγετικό τεφτερακι (εκτός του Αρτέμης) που θα κάνει ένα πολύ βασικό πράγμα!Επειδή όλοι μας έχουμε ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι το κυνηγετικό μας ημερολόγιο θα γίνει με τη πάροδο των χρόνων η κυνηγετική μας εγκυκλοπαιδεια, αυτη είναι μια υπόδειξη και η μεγαλύτερη συμβουλή ενός πολύ μεγάλου κυνηγού που πέρασε τη ζωή του και έφυγε με αμέτρητα και τα πιο ψαγμενα κυνήγια κάθε μα κάθε χρόνο της ζωής του στους πιο top κυνηγοτοπους!Όλα τα κατέγραφε,ότι στοιχεία υπήρχαν τα κατέγραφε, τόπος, καιρος, εποχή, συμπεριφορά πουλιων,αριθμός πουλιών, φεγγάρι,θερμοκρασία, υγρασία.Οταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα!

Νομίζω θα βοηθάει κάθε νέο χρόνο που θα κυνηγάμε και με μαθηματική σχεδόν ακρίβεια σε βάθος χρόνου θα ναι η καλύτερη κυνηγετική εγκυκλοπαίδεια για τον καθένα μας αλλά και για τα παιδιά μας!!!

Μια ερώτηση να κάνω γτ δεν ξέρω αν κολλάει εδώ στη συγκεκριμένη ενότητα!
Τι γίνεται ρε παιδιά αν έχεις κάνει δεν ξέρω και γω πόσα χιλιόμετρα έξοδα μελέτες υπομονή και λοιπά λοιπά έχεις ξυπνήσει από άγρια χαράματα έχεις πάει στο καρτέρι έχεις κάτσει έχεις φακό δείχνεις τέλος πάντων ότι είσαι στο μέρος και βλέπεις έρχεται ένα κυριολεκτικά χοιρινό σε ανθρώπινο είδος και σου κάθεται στα 10 μέτρα και σου λέει εγώ έρχομαι 30 χρόνια εδώ εσύ να φύγεις!!!!Πείτε μου μα τη π****ια τι κάνεις εκείνη την ώρα ?πως τη διαχειριζόμαστε αυτη τη συμπεριφορά?

Θαναση κοινως γάματα......σου εκατσε η ''ασχημη''.......και δυστυχως αυτα τα μουλαρια απο λογια δεν
παιρνουν.... δυο εναλλακτικες εχεις.....η πρωτη σηκωνεσαι και φευγεις.....για να αποφυγεις τα χειροτερα....
η δευτερη εναλλακτικη.....αλλαζεις τσοκ.....βαζεις το φουλ.....και κατεβαζεις τα πουλια απο συννεφα πριν
προλαβει αυτος να δει......αλλα και εκει κινδυνευεις....δεν ξερεις πως θα αντιδρασει το μουλαρι.... καποτε ενα
τετοιο μουλαρι.....με απειλησε με το οπλο του.... δυστυχως ειναι αρκετοι αυτοι που δεν εχουν παιδεια....και θεωρουν
τα ποστα τσιφλικια τους. :mad:

Αν μιλήσεις έξυπνα και με ευγένεια και ψιλο απαξιώνοντας τον (χωρίς φόβο βεβαια) θα καταλάβει και θα φύγει. Αν πέσεις στην περίπτωση του μπετόστοκου φεύγεις απλα. Εκτός και αν έχεις όρεξη για ιστορίες και εκει μαζί σου ειμαι. Εμένα δόξα τον θεό 2-3 φορες μ έχει τύχει στο να πεσω σε τετοιον τύπο ανθρώπου.

Ποια ευγενεια....απο την φυση τους ειναι αγενεις και στουρναρια.....ουτε απο ευγενεια παιρνουν .....ουτε
απο λογια.....οσον αφορα το ποστο ξερουν οτι ειναι καλο......και δεν κανουν ''πισω''.....ο θεος να σε
φυλαει απο τετοιους κανιβαλους....εδω που μενω ( Σαμο ) περασαν αρκετα χρονια....και εγιναν αρκετες
''φασαριες''......ωστε να καταλαβουν καποιοι οτι στο δικο τους χωριό.....εχουν δικαιωμα να κυγηγουν και
αλλοι κυνηγοι απο τα διπλανα χωρια!!!!!!
ΥΓ. Οσο για τους ''ξενους'' κυνηγους......εννοω εκτος νομου ( απο τα γυρω νησια η Αθηναιους ) ασε να μην
το θιξω το θεμα.....η συμπεριφορα τους ηταν λιαν επιεικως απαραδεκτη..........

Είχα πιάσει καρτέρι σε κτήμα 5-6 στρεμμάτων και ακούω νύχτα να πλησιάζει άλλος συνάδελφος.Κάνω αισθητή την παρουσία μου αλλά δεν..Εκεί μπροστά..βιδώθηκε..Του λέω έλα ποιό δίπλα μου να κάνουμε δουλειά και οι 2...και μου λέει.Το κτήμα είναι δικό μου και πολύ σου ειναι που το πατάς...
Εγινα αυτόματα ΤΡΕΛΟΣ...γιατί??Γιατί το κτήμα που είμασταν είναι ιδιοκτησία του πεθερού μου.. .sarcastic.
Μην πώ την συνέχεια...
Αποτέλεσμα με τον μαλάκα να μου χαλάσει όλη η ημέρα..

Εγώ στα περάσματα του Σεπτέμβρη ήταν Τετάρτη (16/9)

(μάλλον του '15 ήταν) δν θυμάμαι καλά, ήμουν σε παραθαλάσσια περιοχή για τρυγόνια.
Έπειασα απο τις 06:00 το πρωί.
Στις 08:00 σκάνε 2 λαγάδες ντόποιοι από αυτούς τους (γ@μώ κ δέρνω) κ αμολάνε τα σκυλιά εκεί που ήμουν εγώ.......εγώ έμεινα κάγκελο αλλα δν είπα κάτι...πετάγετε ο ένας κ μου λέει....sarcastic. μικρέ για τρυγόνια κάθεσαι....:oops:...όχι του απαντάω....θα κάνει μπάσιμο από λαγούς σήμερα κ περιμένω....sarcastic.
Αυτοί έψαχναν 100m από το καρτέρι μου για λαγό....λέω έτσι είστε....κάθε 10 με 15' έριχνα από μια τουφεκιά στν αέρα ή και σε καρακάξες περαστηκές....όταν τουφέκαγα γυρνούσαν κ με κοιτούσαν γιατί τους τη χάλαγα μάλλον. .sarcastic..sarcastic.

Last edited:
Τι γίνεται ρε παιδιά αν έχεις κάνει δεν ξέρω και γω πόσα χιλιόμετρα έξοδα μελέτες υπομονή και λοιπά λοιπά έχεις ξυπνήσει από άγρια χαράματα έχεις πάει στο καρτέρι έχεις κάτσει έχεις φακό δείχνεις τέλος πάντων ότι είσαι στο μέρος και βλέπεις έρχεται ένα κυριολεκτικά χοιρινό σε ανθρώπινο είδος και σου κάθεται στα 10 μέτρα και σου λέει εγώ έρχομαι 30 χρόνια εδώ εσύ να φύγεις!!!!Πείτε μου μα τη π****ια τι κάνεις εκείνη την ώρα ?πως τη διαχειριζόμαστε αυτη τη συμπεριφορά?

Την επόμενη φορά παίρνεις και 2-3 φίλους μαζί και καλύπτεις τα καρτέρια...
Αλλιώς αν δεν καταλαβαίνει από λόγια φεύγεις.
Σε έναν καυγά φταίει πάντα ο πιο έξυπνος και κερδίζει πάντα όποιος δεν έχει τίποτα να χάσει ...

Θαναση κοινως γάματα......σου εκατσε η ''ασχημη''.......και δυστυχως αυτα τα μουλαρια απο λογια δεν
παιρνουν.... δυο εναλλακτικες εχεις.....η πρωτη σηκωνεσαι και φευγεις.....για να αποφυγεις τα χειροτερα....
η δευτερη εναλλακτικη.....αλλαζεις τσοκ.....βαζεις το φουλ.....και κατεβαζεις τα πουλια απο συννεφα πριν
προλαβει αυτος να δει......αλλα και εκει κινδυνευεις....δεν ξερεις πως θα αντιδρασει το μουλαρι.... καποτε ενα
τετοιο μουλαρι.....με απειλησε με το οπλο του.... δυστυχως ειναι αρκετοι αυτοι που δεν εχουν παιδεια....και θεωρουν
τα ποστα τσιφλικια τους. :mad:
Μου χαλασε ολο το κυνηγι αδερφε!Ενα τοπο και καρτερι που δε με πηγε κανεις μα κανεις εκατσα και το μελετησα μονος μου μερονυχτα σκεψης!Και πηγα εκει βρηκα μονος διαβασα μονος μου το τοπο να φανταστεις δεν ειχα παρκαρει κααααν εκει που παρακαρανε γτ δεν το ηξερα οτι εχει προσβαση απο εκει!Και αφησα το αμαξι στου διαολου το μ****ι και πηγα στο καρτερι ΜΟΥ εξολοκληρου προιον μελετης και διαβασμα του τοπου και εγινε αυτο που περιεγραψα!Μα το θεο σηκωθηκα και εφυγα βρηκα μια σταλια ηρεμιας και εφυγα...Φετος ομως εχει αλλη τακτικη

Πραγματικα συναδελφοι δεν θελω να θυμαμαι καν αυτο το πρωινο αλλα και ουτε και να δωσω εκταση εδω!Γτ τα νευρα αναβουν μονο στη σκεψη ακρως επικίνδυνα!
Η ευγενεια και οι καλοι τροποι εκεινη την ωρα ηταν δεδομενοι απο μερους μου, το εν λογο ανθρωποειδες ορθιο χοιρινο ηταν ανεδεστατο και χωρις ιχνος τροπου και σεβασμου!
Πραγματικα κατι πρεπει να γινει στη κοινωνια των κυνηγων για συμμορφωση και σωστους τροπους προς τους υπολοιπους!Γτ πολυ απλα καποιος που θα χασει τον ελεγχο και την ηρεμια του θα προξενυσει μεγαλη ζημια!Πραγμα που εχει συμβει κιολας!
Οσον αφορα τωρα το ξενο τοπο και το διαβασμα του αυτο το πετυχα αυτη τη φορα (γτ ηταν και η μοναδικη μερα που ειχε τρυγονια!!!!Να φανταστειτε και δεν χτυπησα ουτε ενα για δειγμα!)Ελαβα υποψιν μου τη γεωμορφολογία του εδαφους, το καιρο, τον αερα (ενταση και διευθυνση), την υγρασια, τις ημερομηνιες και τη γενικη συμπεριφορα των πουλιων στην ευρυτερη περιοχη!
Υ.Γ.
Ο τοπος αυτος δεν ηταν εξω απο την αττικη ηταν στα μερη που κυνηγαω απο μικρο παιδι σαν μεσα στο σπιτι μου!Δεν ηταν ουτε σε ενα μακρινο μερος απο ταξιδι ουτε σε χωραφια ντοπιων "τυχον περιεργων μπηκα"
Αλλα και παλι το βουνο και η φυση δεν ανηκει σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ειμαστε ολοι μας φιλοξουνουμενοι της!!!!Δεν ειμαστε φιλοξενουμενοι κανενος αλλου....Ακομα και σαν ντοπιος στο τοπο μου στο βουνο υπαρχουν αγραφοι νομοι και δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος!

Την επόμενη φορά παίρνεις και 2-3 φίλους μαζί και καλύπτεις τα καρτέρια...
Αλλιώς αν δεν καταλαβαίνει από λόγια φεύγεις.
Σε έναν καυγά φταίει πάντα ο πιο έξυπνος και κερδίζει πάντα όποιος δεν έχει τίποτα να χάσει ...
Αν το ξανακανει μια φορα...Απλα δε θα μπορεσει να ξαναπαει αλλη.

Αν το ξανακανει μια φορα...Απλα δε θα μπορεσει να ξαναπαει αλλη.

Εδω διαφωνω μαζι σου..... Σε κανεναν μαλακα μην επιτρεψεις να σου ''χαλασει'' την ζωη.....αλλωστε το ξερεις...
Ο βλακας.....1ον ειναι αηττητος.....και 2ον δεν μπορει να καταλαβει οτι ειναι βλακας.... Τωρα σκεψου εσυ
σαν λογικος ανθρωπος.....και κανε ''πισω'' . !!!!! ;) :)

Εδώ ένα καρτέρι τσίχλας που επισκέπτομαι.
Πιο παλιά περνούσαν πιο πολλά πουλιά!!!
View attachment 13260
Καρτέρι τσίχλας εεεε .think.
Κάτσε να μπω στο Google maps να ψάξω
μέχρι τα τέλη Οκτώβρη θα το εντοπίσω .my man.
Αρχοντες αν ο άνθρωπος είναι ζωντανό όσες μανουρες και να κάνεις δεν ισιωνει το εγκεφαλικό του σύστημα
Έχω αναφέρει και στο παρελθόν για ένα ντόπιο Λιανοταγαρο στην Φθιώτιδα
που κάθε ΣΚ έπαιρνε το τρακτέρ κοτσαριζε πίσω την καρότσα στην οποία κρεμοντουσαν καμία εικοσαρια αλυσίδες
και έκανε βόλτες μέσα στα λιοστασια πριν το ξημέρωμα για να διώξει τις τσίχλες ώστε οι Κυνηγοί που επισκέπτονταν την περιοχή να γυρίσουν ατουφεκιστοι
Πόσες φορές έφαγε καραμουζα πόσες φορές τσακώθηκαμε αλλά και με άλλους Συναδέλφους αυτός εκεί τον χαβά του
Δυστυχώς υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται σαν σκνιπες

Εδω διαφωνω μαζι σου..... Σε κανεναν μαλακα μην επιτρεψεις να σου ''χαλασει'' την ζωη.....αλλωστε το ξερεις...
Ο βλακας.....1ον ειναι αηττητος.....και 2ον δεν μπορει να καταλαβει οτι ειναι βλακας.... Τωρα σκεψου εσυ
σαν λογικος ανθρωπος.....και κανε ''πισω'' . !!!!! ;) :)
Εχεις δικιο φιλε...

Το πρωί δν είχε εξόρμηση για κυνήγι....αφού ήπια το καφεδάκι μου πήρα το μηχανάκι να πάω να τσεκάρω ένα μέρος που μου είχε κάνει εντύπωση από μακριά όταν το έβλεπα......τελικά βρείκα αυτό το σημείο για τα περάσματα του σεπτεμβρίου....καθώς είναι περίπου 2-3χλμ από τη θάλασσα και συνοδεύεται από μια σειρά μεγάλα λεύκα και δίπλα ακριβώς ένα κατάξερο αθέριστο καλαμπόκι το οποίο λείαν συντόμως θα κοπεί.....ας ελπίσουμε να δούμε κάτι αξιόλογο κ να ρίξουμε 2-3 τουφεκιές..... ;) :)

20200830_093655.jpg

Back