Τρόποι κλεισίματος φυσιγγίων

Καλησπέρα.... Όταν κλείνουμε τα φυσίγγια με 28 γρ.. Με ένα τύπου 2 αντί για ένα τύπου 1 στροφειο ποίες είναι οι διαφορές???? Δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που πρέπει ν έχουμε???? Ανεβάζουμε πιέσεις????
Απεναντιας,ενα στροφειο τυπου Τ1 Η ΒΝ1 προβαλει μεγαλυτερη αντισταση κατα το ξερελιασμα,που ειναι αναγκαια για τη σωστη καυση μιας ταχυκαυστης πυριτιδας....Βεβαια στα 28 γραμμαρια εισαι στο οριο,μεταξυ προοδευτικης η ταχυκαυστης πυριτιδος,οποτε κρινεις κατα το δοκουν....αναλογως της πυριτιδος που χρησιμοποιεις στο σεταπ σου!!Οι ταχυκαυστες πυριτιδες χρησιμοποιουνται για μικρα φορτια ενω αντιθετα οι προοδευτικες για μεγαλα φορτια .Τα καταλληλα καψουλια σε συνεργασια με τα καταλληλα στροφεια ,ειναι αυτα που συντελλουν στην σωστη καυση της καθε πυριτιδας.

Καλημέρα παίδες! Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι για τη χρήση τρίτου σταδίου....... Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα σεταπ που φτιάχνω με σιπε και είναι το εξής: 12/70 U 686 1,55 x33 gualandi sg 25 6* 57,80mm. Το συγκεκριμένο μου αφήνει ελεύθερο χώρο περίπου 10 χιλιοστά με σκάγια 7,5 νούμερο και το κλείνω με δυο στάδια και η συμπίεση του.συγκεντρωτηρα είναι η σωστή!!! Έχει νόημα εδώ η εφαρμογή του τρίτου σταδίου ???? Θα έχει αρνητικές η θετικές επιπτώσεις και ποιες είναι αυτές????? Δηλαδή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το τρίτο σε τέτοια σεταπ η η χρήση του πρέπε να γίνεται μόνο σε ελεύθερο χώρο 11,5-12-13mmm?????

Καλημέρα παίδες! Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι για τη χρήση τρίτου σταδίου....... Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα σεταπ που φτιάχνω με σιπε και είναι το εξής: 12/70 U 686 1,55 x33 gualandi sg 25 6* 57,80mm. Το συγκεκριμένο μου αφήνει ελεύθερο χώρο περίπου 10 χιλιοστά με σκάγια 7,5 νούμερο και το κλείνω με δυο στάδια και η συμπίεση του.συγκεντρωτηρα είναι η σωστή!!! Έχει νόημα εδώ η εφαρμογή του τρίτου σταδίου ???? Θα έχει αρνητικές η θετικές επιπτώσεις και ποιες είναι αυτές????? Δηλαδή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το τρίτο σε τέτοια σεταπ η η χρήση του πρέπε να γίνεται μόνο σε ελεύθερο χώρο 11,5-12-13mmm?????
Βαγγέλη ειδικά στις διβασικές το 3ο στάδιο δίδει το max της απόδοσης της πυρίτιδας ,Τι θέλω να πώ ...
Αν κάποιος μου πεί ότι κάνει σπουδαία φυσίγγια με TECNA με χάραγμα -πάτημα προσωπικά δεν θα το πιστέψω καθότι παθών .
Τώρα στο set up σου αν αντί sg25 βάλεις τον 22άρι sg καί κλείσεις με τρίτο στάδιο στα 57.40 +- θάχεις μια φωτοβολίδα με ακριβώς ίδιο set up .Αναφέρομαι στο συγκεκριμένο που αναφέρεσαι .

καλημερα,εισαι σιγουρος οτι το τ1 η το βν1,φερουν μεγαλυτερη αντισταση στο ξερελιασμα?αν ναι ,τοτε τα στροφεια για πολλα γραμαρια,γιατι εχουν μεγαλο παχος στεφανης ρελιου,και μεγαλο βαθος ρελιασματος?
Το στροφειο Τ1 φερει λιγο μεγαλυτερη αντισταση απο το στροφειοΤ2 ,κατα το ξερελιασμα!!Τα χοντρα που αναφερεις για μενα ειναι αχρηστα!!

Last edited:
Προχθές είχα μια κουβέντα με ένα φίλο περί κλεισίματος φυσιγγίων....σήμερα που βρεθείκαμε τυχαία μου έδωσε ένα φυσίγγι να το έχω.
Γνωρίζει κάποιος οπτικά να μας πει με τη στροφείο είναι κλεισμένο;;;

20200321_120637.jpg

καλημερα,εισαι σιγουρος οτι το τ1 η το βν1,φερουν μεγαλυτερη αντισταση στο ξερελιασμα?αν ναι ,τοτε τα στροφεια για πολλα γραμαρια,γιατι εχουν μεγαλο παχος στεφανης ρελιου,και μεγαλο βαθος ρελιασματος?
Το Τ1 είναι πιό στενό άρα περισσότερη αντίσταση . Τα 28 άρια κλπ έχουν πολύ ξέβαθο κ στενό ρέλι κι'αυτό έχει να κάνει με την ταχύτητα καύσης -καμπύλη καύσης της πυρίτιδας .

Προχθές είχα μια κουβέντα με ένα φίλο περί κλεισίματος φυσιγγίων....σήμερα που βρεθείκαμε τυχαία μου έδωσε ένα φυσίγγι να το έχω.
Γνωρίζει κάποιος οπτικά να μας πει με τη στροφείο είναι κλεισμένο;;;

View attachment 10921
Φιλε Κωστα ,δεν γνωριζω το στροφειο ,ειναι πολυ δυσκολο να βρεις σωστο στροφειο για στρογγυλο ρελι!!!!αυτο παντος που δειχνεις μοιαζει με πηγαδι και ειναι φτιαγμενο με καποιο απο αυτα της πλακας που κυκλοφορουν!!!

Βαγγέλη ειδικά στις διβασικές το 3ο στάδιο δίδει το max της απόδοσης της πυρίτιδας ,Τι θέλω να πώ ...
Αν κάποιος μου πεί ότι κάνει σπουδαία φυσίγγια με TECNA με χάραγμα -πάτημα προσωπικά δεν θα το πιστέψω καθότι παθών .
Τώρα στο set up σου αν αντί sg25 βάλεις τον 22άρι sg καί κλείσεις με τρίτο στάδιο στα 57.40 +- θάχεις μια φωτοβολίδα με ακριβώς ίδιο set up .Αναφέρομαι στο συγκεκριμένο που αναφέρεσαι .
Ευχαριστώ πολύ Λάμπη άρα ναι στο τρίτο με άλλο βύσμα!!!!!

Εγω βαγγελη γεμιζω σε καλυκα cx 2000 69,00mm sipe 1,55x32 no 8 με SG25η GT24 κανοντας χρηση Γ'ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΑ 57,80mm,δεν θελει αλλο βυσμα,κοψε 1γραμμαριο απο τα σκαγια σου και κλεισε χρησιμοποιοντς Γ'ΣΤΑΔΙΟ!!

Φιλε Κωστα ,δεν γνωριζω το στροφειο ,ειναι πολυ δυσκολο να βρεις σωστο στροφειο για στρογγυλο ρελι!!!!αυτο παντος που δειχνεις μοιαζει με πηγαδι και ειναι φτιαγμενο με καποιο απο αυτα της πλακας που κυκλοφορουν!!!
Γείτονα καλησπέρα!!
Όταν μπωρεσεις στήλε μου σε πμ να σε ρωτήσω κάτι;), για να μην γεμίσω άσχετα το ποστ εδώ :):)

Στροφεία της πλάκας;;; :rolleyes:
Δυστηχως Κωστα μου, αυτα που κυκλοφορουν στο εμπορειο ειναι της πλακας,....εγω δεν ασχολουμε με ρελιαστα γιαυτον ακριβως το λογο...οσο και αν φαινεται παραξενο αυτο που θα σου πω,το ρελιαστο φυσιγγι εχει πολυ περισοτερες απαιτησεις απο ενα με αστεροειδες κλεισιμο!!!Εαν βρεις καποιο παλιο,απο αυτα που ρελιαζαν οι πατεραδες μας στο χερι,θα κανεις καλυτερα τη δουλεια σου!!!Αυτη ειναι η αποψη μου.

Συνονοματε καλημερα,τι θελεις να σου στειλω σε πμ???
Στήλε μου εσύ αν ξέρεις, γιατί δεν μπορώ να βρω πως στέλνουν σε πμ γιατί είναι μυστικό.my man. γιατί με την κουβέντα θα ξεφύγουμε από το θέμα τρόποι κλεισίματος γι'αυτό θέλω σε πμ!!

Τα ρασα δεν κανουν τον παπα!!!Πολυ σωστη κουβεντα...εγω σε ελευθερη μεταφραση λεω οτι τα στροφεια δεν κανουν τον ιδιογομωτη!!!!ΜΟΝΟ Η ΓΝΩΣΗ!!!!ΠΑΤΕΡ ΓΚΟΜΕΝΙΟΣ ετσι λιγο να ξεφυγουμε απο το ιο!!!!Και μια και πιασαμε τα ρητα να πω αλλο ενα...αν ηταν το βιολι ...........,θα το παιζανε πολλοι!!!!

Attachments

• 20200322_210115.jpg
    20200322_210115.jpg
    507,6 KB · Προβολές: 1
  • 20200322_210136.jpg
    20200322_210136.jpg
    357 KB · Προβολές: 1
Last edited:
Εγώ παιδιά αν και έχω να γεμίσω μια σεζόν έχω γεμίσει χιλιάδες αρκετές με μια μεκ που έχω και ένα δράπανο καλό με φθηνό στροφείο έχω καταλήξει ενοειτε σε γομωσεις και μπαρουτες αλλά κλείνω πάντα σε συγκεκριμένα ύψη και με συγκεκριμένο πάτημα και ελεύθερο χώρο δεν είχα ποτέ θέμα σταθερότητας σε φυσίγγια μακράν πολύ καλύτερα από πολλά ακριβότερα εργοστασιακά έχω παρέμβει στη κολόνα της μεκ για όσους καταλαβαίνουν τι εννοώ και σίγουρα γεμίζω πολύ περισσότερα φυσίγγια από μια πεντασταδιακη την ώρα γέμιζα για όλη την παρέα οικογένεια κατά ουσία για χρόνια κανένα παράπονο ποτέ αλλά σίγουρα μια πεντασταδιακη είναι καλύτερη πιο στιβαρή σταθερή άρα και με πιο σταθερά αποτελέσματα και πιο ακριβή κλεισίματα ευκολότερες ρυθμίσεις κτλ ειδικά του Καβαδία η μηχανή την ξέρω είναι πόλυ καλή και κατασκευαστηκα άψογη τώρα αυτό που είναι πλην για μένα είναι τα ακριβά στροφεία τιποτε άλλο αλλά αν σκεφτείς ότι έχω τη μεκ τόσα χρόνια με ένα παλιοτροφειο μετά από πολλές κυριολεκτικά χιλιάδες φυσίγγια και δουλεύει έχοντας φτάσει κόστος τότε κομπλέ με δράπανο κάνα 400 του καβαδια η πεντασταδιακη θα την έχεις δυο ζωές και σίγουρα θα φτιάχνεις πιο σταθερά φυσίγγια είναι πιστεύω πολύ τίμια προταση χωρίς να θέλω να διαφημίσω κανέναν ουρές η άλλως δεν την έχω και δεν θα τη πάρω αν δε χαλάσει η μεκ απλά λέω τη γνώμη μου κάπου διάβασα πιο πάνω για s4 και 30 γρ είδε αίματα με νότια και βροχή συνάδελφε κάτι λάθος είχες κάνει σωστή αναλογία s4 στα 30 είναι φωτιά πάντως καιρού

Back