Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πρέβεζα είχε αρκετές τσιχλουλες με λίγο υπομονή έκανες διψήφιο αριθμό,εγώ καθόμουν για φάσσες αλλά δεν μου έκαναν το χατίρι κάτι λίγες που έπαιξαν....
μπουμπουνατες ρε χρηστο μετα της 25 εχουν σειρα η μπλε κυριες .sarcastic.

Για φασσες έκατσα και εγώ αλλά μετά τις 11 παρά έκανα κάποιες όμορφες τουφεκιές.
Μέχρι τις 09:00 σχεδόν ειχε πυκνή ομίχλη και άκουγα μόνο τα τσιν τσιν.
Καλουτσικο μπασιμο και σήμερα, μέχρι τις 11:30 ακόμα έβλεπες κάποιες να ανεμίζουν.

καμμια κυργιαρηνα [δεντροτσιχλα] εχετε δει μεχρι τωρα?
Αγαπητέ, εγώ από τις 12 του μηνός και μετά κάθε πρωί στο καρτέρι, έχω δει και ακούσει πάρα πολύ λίγες, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού...
Προχτές δε, στις 15 του μήνα, ανέβηκα και στα έλατα το μεσημέρι στα 1200 - 1300 μέτρα, μα δεν άξιζε τον κόπο... Ιδιαιτέρως λιγοστές οι τσαρτσάρες (turdus viscivorus), έβλεπες ή άκουγες εδώ κι εκεί από καμία ανά 15λεπτο και βάλε... Πάντως, εμένα δεν μου φάνηκε να έχει βάλει φρέσκες μπασιματιάρες ο τόπος... Τα κοτσύφια ακόμα πιο λίγα και καλά κρυμμένα στα πουρναρόκεδρα και, τέλος, δεν άκουσα ούτε είδα απολύτως καμία κελαηδότσιχλα ή κοκκινότσιχλα ή γερακότσιχλα (turdus pilaris)... Βέβαια εντάξει, είναι λίγο νωρίς ακόμη...
(Νοτιοκεντρική Στερεά όλ' αυτά...)

Έναρξη και για μένα σήμερα, κατευθείαν μετά την βραδινή βάρδια, πήγα μια βόλτα μέχρι το Καπανδρίτι!Είδα καμιά εικοσαριά σύνολο έριξα μία τουφεκιά σε μία αρσενική και εννιά παρά την έκανα γιατί άρχισα να κρεμάω!!!

Έναρξη και για μένα σήμερα, κατευθείαν μετά την βραδινή βάρδια, πήγα μια βόλτα μέχρι το Καπανδρίτι!Είδα καμιά εικοσαριά σύνολο έριξα μία τουφεκιά σε μία αρσενική και εννιά παρά την έκανα γιατί άρχισα να κρεμάω!!!
Μετά από βραδινή δουλειά περίμενες να μην είναι αρσενικές; Αλήθεια Κατσάνος Γιωργος και Δημοσθένης . Υπάρχει συγγένεια;

Mετα απο το περασμα π.σ.κ που εκανε ειναι λογικο να κανει κοιλια , ....υπομονη η ερχομενη εβδομαδα εχει υποσχεσεις πολλες
Για που βρε Περικλη λες ότι έκανε μπασιμο ; Για βόρεια Ελλάδα λες; Γιατί Παρασκευή Σάββατο Καπανδρίτι ήταν ξερα κάτι ελάχιστα για την Κυριακή έμαθα αλλά και πάλι ελάχιστα πουλιά

Για που βρε Περικλη λες ότι έκανε μπασιμο ; Για βόρεια Ελλάδα λες; Γιατί Παρασκευή Σάββατο Καπανδρίτι ήταν ξερα κάτι ελάχιστα για την Κυριακή έμαθα αλλά και πάλι ελάχιστα πουλιά
Εδώ κάτω πάντως αν κ νωρίς ημερολογιακά μπαίνουν κάθε μέρα σχεδόν από την προηγούμενη Παρασκευή...

σαββατο λιγο κυριακη δευτερα πολυ παραπανω φιλε
εκει που ημουν την κυριακη ολοι οι κυνηγοι ηταν 15 με 20 πουλια τσαντα..δεν το λες και χαλι..
επισης την δευτερα το ιδιο...

Επισης για το καπανδριτη που λες.
Ειναι απο τις πρωτες μου κυνηγετικες εικονες με τον πατερα μου ,εγω παιδακι ακομα τελοι 80 αρχες 90 ..
Εχω χαζεψει πραγματικα χιλιαδες τσιχλες ολα αυτα τα χρονια εκει και σαν κυνηγος αλλα και σαν απορτ στον πατερα μου .....
Με τις φωτιες των τελευταιων χρονων αλλα και με τα σπιτια πλεον που ειναι παντου δεν ειναι μερος πλεον για συγκριση...
Αληθεια με στεναχωρει πολυ αλλα εχω πανω απο 6 χρονια να παω και απο οτι μαθαινω δεν εχω χασει και κατι,,,

Status
Not open for further replies.
Back