Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σπύρο φάνηκαν πουλιά τελικά ;
Ναι αρκετά μάλιστα αλλά πολύ σκόρπια ερχόντουσαν από ΒΔ και εκεί που είχα πάει δυστυχώς ήταν η μοναδική μέρα που δεν πήγαμε σε ύψωμα και πηγαμε στο κάμπο.Δηλαδη είχε μπασιματακι.Απο πουλιά δεν κάναμε σχεδόν τίποτα μόνο 1 εγώ 1 ο πατέρας μου γτ πέρναγαν από 50+μέτρα και δεν τουφεκαγα καν.Δεν πειράζει φτάνει που είδαμε πουλάκια να μπενουν η καρπωση δεν είχε σημασία.

Και σήμερα, όπως και εχτές, τσιχλομπάσιμο ιδιαίτερα μικρό και, κατ' επέκταση, μηδαμινές καρπώσεις από τους συμπαριστάμενους συναδέλφους...

έτσι και εδώ.
πολύ μικρό , έως ανύπαρκτο το μπάσιμο και με το ζόρι από 2-3 πουλιά ο καθένας.

Ναι αρκετά μάλιστα αλλά πολύ σκόρπια ερχόντουσαν από ΒΔ και εκεί που είχα πάει δυστυχώς ήταν η μοναδική μέρα που δεν πήγαμε σε ύψωμα και πηγαμε στο κάμπο.Δηλαδη είχε μπασιματακι.Απο πουλιά δεν κάναμε σχεδόν τίποτα μόνο 1 εγώ 1 ο πατέρας μου γτ πέρναγαν από 50+μέτρα και δεν τουφεκαγα καν.Δεν πειράζει φτάνει που είδαμε πουλάκια να μπενουν η καρπωση δεν είχε σημασία.
Και μόνο που βλέπεις τα κοπαδάκια να μπαίνουν φίλε σου γεμίζει τη μέρα.Αν κάποια δώσουν και ευκαιρίες για τουφεκιά ακόμα καλύτερα. :)

Νότια Κέρκυρα, μαθαίνω είχε καλουτσικο μπάσιμο σήμερα.. Επίσης το πρωί, έπινα καφέ παρέα με μια τσίχλα στην άνω Γλυφάδα..
Νότια και Μέση Κέρκυρα έχει κάθε μέρα, άλλοτε περισσότερα αλλοτε λιγότερα. Εκεί που μέχρι τώρα δεν πάει καλά είναι π Βορράς.
Ειδικότερα εχθές που ασχολήθηκα για φασσα οι κιχλίτσες πέρναγαν κορδόνι από πάνω μου και τη γύρω περιοχή ενώ στο βορρά ελάχιστα πράγματα όπως έμαθα αργότερα.
Τελικά κατά 11:30 που έφευγα ερχόταν ένα ζευγαράκι ψηλωμενες και δεν κρατήθηκα.......με φυσηγγια 6αρια (Λάμπρο καφέ από τα παλιά) ....pray to God.

Άλλα 2 τσιχλάκια στο αποψινό απογεματινό. Ήταν τα μοναδικά που μου έδωσαν ευκαιρία βολής... Μέτρησα 7-8 να ανεβαίνουν για κούρνια από τις 18:40 και ύστερα, συν μερικά άλλα που μόνο το "τσιν" τους άκουσα και ποτέ δεν τα είδα... Σύνολο, λοιπόν, καμιά 10αριά έπεσαν στην αντίληψή μου. Για την ώρα και με βάση την εμπειρία μου, φυσιολογικά πάει το πράμα... Να δούμε η συνέχεια τι μας επιφυλάσσει...

Νότια και Μέση Κέρκυρα έχει κάθε μέρα, άλλοτε περισσότερα αλλοτε λιγότερα. Εκεί που μέχρι τώρα δεν πάει καλά είναι π Βορράς.
Ειδικότερα εχθές που ασχολήθηκα για φασσα οι κιχλίτσες πέρναγαν κορδόνι από πάνω μου και τη γύρω περιοχή ενώ στο βορρά ελάχιστα πράγματα όπως έμαθα αργότερα.
Τελικά κατά 11:30 που έφευγα ερχόταν ένα ζευγαράκι ψηλωμενες και δεν κρατήθηκα.......με φυσηγγια 6αρια (Λάμπρο καφέ από τα παλιά) ....pray to God.
Β.κερκυρα τα χειρωτερα μπασιματα που εχω γνωρησει οσα χρονια κυνηγαο...φασες περασαν πολλες σημερα

Καπανδρίτη σήμερα πολύ λίγα πράγματα ... κάτι λίγα πιασμένα παίξανε εκεί γύρω στις 8:00 και μερικές 2άδες-3άδες να περνάνε στο Θεό, ίσα που το ματώσαμε ...
Τεράστιο μπάσιμο από γλάρους , μιλάμε για δεκάδες κοπάδια με εκατοντάδες πουλιά :cool:
Μενιο εχω εντοπισει κατι καλα καρτερια στην Λ .Νατο απεναντι απο την χωματερη ;)
για το μελλον του κυνηγιου οπως εξελισετε στην Αττικη
Προχθες ανεβαινοντας στα Δερβενοχωρια διαπιστωσα οτι φυτεψαν και αλλα παλουκια που ανεμιζουν περηφανα φερνοντας την πρασινη αναπτυξη :mad:
Αρα εχουμε και λεμε :
Τα παντα ειναι τσουρουφλισμενα οποτε τα πουλια δεν εχουν τοπο να κουρνιασουν
παλουκια φυτευονται σε ολες τις βουνοκορφες που διωχνουν τα θηραματα μιλια μακρια
τα λυκομορφα σουλατσαρουν ανεξελεκτα οποτε ξεχναμε την ιχνηλασια
και το μονο που μας μενει θα ειναι οι καρακαξες
και τα γλαροπουλα οταν επιτραπουν προς διαχειριση :mad:

Σημερα εδω ειχε πολυ μπασιμο απο τσιχλα, η μονη μερα
που εβλεπα συνεχεια μπουλουκακια απο 3-4 εως 7-8 να μπαινουν
αλλα πολυ ψηλα, λιγα τα τουφεκια που επεφταν λογο οτι τα πουλια
ερχοντουσαν πολυ ψηλωμενα.....
εγω φυσικα ποτε δεν της τουφεκαω αυτο τον καιρο στο μπασιμο
αλλα απλα της χαζευα που πετουσαν,
τους εκλεισα ραντεβου ομως απο ενα μηνα και μετα.

Ακριβώς το ίδιο φίλε και εδώ.Αυριο πάλι..

που εισαι ? παραθαλασσια?
στα δικα μου μεροι ορεινα δεν εχει γινει περασμα σοβαρο ακομα...

Status
Not open for further replies.
Back