Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τσιχλοπέμπτη....με υγεία από Σεπτέμβριο
image.jpg
Τις σιδερωσε η μονη .
Και του χρόνου παλικάρια με μια καλύτερη τσιχλοχρονια από την φετινή .

εγώ λόγω και Τσιχλοπέμπτης .... τσίχλισα και την Τσιχλοτετάρτη με δύο δυομισάωρα περπατητά απογευματινά για να κλείσει η χρονιά.

rMH9lOF.jpg

η Τσιχλοτετάρτη με το κορίτσι μου την Βίρνα .. η οποία δεν καθότανε με τίποτα να βγεί η φωτό.

RXqiNif.jpg

και η Τσιχλοπέμπτη ....... με το άλλο κορίτσι μου Beretta 687 ELL GOLD PIGEON ( 35 χρονών όπλο αγορασμένο από τον πατέρα μου με ειδική παραγγελία στο εργοστάσιο !!!!!!!).

εδώ όλη η παρέα , 4 άτομα. Δεν έγινε και κάτι φοβερό αλλά τουλάχιστον κάψαμε θερμίδες για τα βραδυνά κοψίδια ......yel..yel..yel.

Άντε και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να έχουμε υγεία και να ξαναβγούμε. .well done..well done..well done.

Πολυ καλα πηγε ο τελευταιος μηνας για τη Μεσσηνια, παντα με τα αναπαντεχα του Φεβρουαριου και τις μετακινησεις, αλλά ευχαριστηθηκα απογευματινα καρτερακια... Ο γερακος μου, στα 14 του χρονια πλεον, για καποιο λογο εδωσε τρομερα γκαζια τωρα στο τελος κ εδειξε πεισμα που δεν το περιμενα σε πολυ δυσκολα πουλια μεσα σε βατα και κυπαρισσωνες.... Δεν ξερω, ισως να ενιωθε κ αυτος οτι ειναι τα τελευταια του απορτ, ισως να φοβαμαι εγω κ να μου φαινοταν ετσι, αλλα το βλεμμα του ειχε κατι περιεργο αυτες τις μερες, μου εδειχνε οτι ηθελε να με κανει χαρουμενο με καθε τροπο, δεν ηθελε να γυρισει πισω χωρις την τσιχλα στο στομα...
Εχθες κλεισαμε οι δυο μας τη χρονια, χωρις πολυ κοσμο και βαβουρα, μου ειχε λειψει η ησυχια... ευχαριστω ρε γερακο... :)

Πολυ καλα πηγε ο τελευταιος μηνας για τη Μεσσηνια, παντα με τα αναπαντεχα του Φεβρουαριου και τις μετακινησεις, αλλά ευχαριστηθηκα απογευματινα καρτερακια... Ο γερακος μου, στα 14 του χρονια πλεον, για καποιο λογο εδωσε τρομερα γκαζια τωρα στο τελος κ εδειξε πεισμα που δεν το περιμενα σε πολυ δυσκολα πουλια μεσα σε βατα και κυπαρισσωνες.... Δεν ξερω, ισως να ενιωθε κ αυτος οτι ειναι τα τελευταια του απορτ, ισως να φοβαμαι εγω κ να μου φαινοταν ετσι, αλλα το βλεμμα του ειχε κατι περιεργο αυτες τις μερες, μου εδειχνε οτι ηθελε να με κανει χαρουμενο με καθε τροπο, δεν ηθελε να γυρισει πισω χωρις την τσιχλα στο στομα...
Εχθες κλεισαμε οι δυο μας τη χρονια, χωρις πολυ κοσμο και βαβουρα, μου ειχε λειψει η ησυχια... ευχαριστω ρε γερακο... :)

.............. .RESPECT..RESPECT..RESPECT.......... στον γεράκο , αλλά και σε σένα για τον τρόπο που σκέπτεσαι........

.RESPECT.

Το βλέμμα του σκυλάκου στην τρίτη από το τέλος φώτο τα λέει όλα Άρι ...:)
Πραγματικά είναι απίστευτες οι στιγμές και οι αναμνήσεις που μπορούν να μας χαρίσουν.

Τέλος και γι' αυτήνανε τη σεζόν! Μου φάνηκε πως πέρασε γρήγορα, μάλλον επειδή δεν είχε σχεδόν καθόλου τσιχλοκότσυφα στον τόπο μου, και έτσι, δεν την έζησα έντονα και "γεμάτα"...
Εν τέλει, κατάφερα να κάμω 140 πουλάκια ακριβώς! Μακράν τα πιο λίγα από κάθε άλλη σεζόν στο παρελθόν...!!! Για να φανταστείτε τη διαφορά, επέρυσι (που δεν ήταν και η καλύτερη τσιχλοχρονιά) είχα κάνει 612...!!! Μου έχουν υπάρξει και σεζόν με... τετραψήφια νούμερα...!!!
Όλα τα εφετινά πουλιά, αποκλειστικά με απογιοματινά καρτεράκια γύρω από το χωριό μου, όπως κάθε χρόνο άλλωστε... Εξαίρεση, τα λίγα μεσημεριανά καρτέρια στα έλατα για τσαρτσάρες, που έκαμα πριν τις κακοκαιρίες... (Το περπατητό δεν μου αρέσει, είμαι φανατικός λάτρης του καρτεριού και του τίρου...!)
Για την ιστορία, απ' αυτά τα 140 εφετινά: 93 ήτανε κελαηδότσιχλες, 35 κότσυφες & 12 κυργιάρες (turdus viscivorus).
Εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας: "ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ"...!!! .well done.

Τέλος για φέτος και σίγουρα η χειρότερη χρόνια σε τσιχλοκοτσυφα μακράν. Δυστυχώς η μάστιγα των ιταλων είναι πλέον γαγγραινα και τέλος δεν υπάρχει. Έγραψε κάτι λίγα και ο καραμαουνας στα κυνηγετικά νέα αλλά ήταν σταγόνα στον ωκεανό... Πάντως για εμένα η καλύτερη ημέρα ήταν η τελευταία που πρώτη φορά ήρθε και η κόρη μου(επτά χρόνων) μαζί και ξετρελάθηκε από χαρα. Σίγουρα η πιο ωραία κυνηγετική βόλτα για φέτος. Ευχές για τη νέα κυνηγετική περίοδο με υγεια και χαρά για ολους.

Τέλος για φέτος και σίγουρα η χειρότερη χρόνια σε τσιχλοκοτσυφα μακράν. Δυστυχώς η μάστιγα των ιταλων είναι πλέον γαγγραινα και τέλος δεν υπάρχει. Έγραψε κάτι λίγα και ο καραμαουνας στα κυνηγετικά νέα αλλά ήταν σταγόνα στον ωκεανό... Πάντως για εμένα η καλύτερη ημέρα ήταν η τελευταία που πρώτη φορά ήρθε και η κόρη μου(επτά χρόνων) μαζί και ξετρελάθηκε από χαρα. Σίγουρα η πιο ωραία κυνηγετική βόλτα για φέτος. Ευχές για τη νέα κυνηγετική περίοδο με υγεια και χαρά για ολους.
Και του χρόνου σε ολους με υγεία!
Πέτρο μου δίνεις ελπίδα,εμένα ο μεγαλος ειναι 5 και εγω τον εχω πάρει 3-4 φορες σκοπευτήριο.

η μερα σημερα παιδες ειχε περυσηλογη κενων φυσιγκιον απο τα τσιχλονοκαρτεραααα.well done. τι καλητερο να βλεπης καθαρο το μερως οταν θα ξανακυνηγησιςςς.well done.,,ΥΓ φιλεμου kostas bak αυτα τα λιγα φυσιγκακια τα μπλε γιατι δεν τα μαζεψες think 3 μερες στερηση εξωδου λιαν επειηκος.yel..yel. mybpstation com station finder

η μερα σημερα παιδες ειχε περυσηλογη κενων φυσιγκιον απο τα τσιχλονοκαρτεραααα.well done. τι καλητερο να βλεπης καθαρο το μερως οταν θα ξανακυνηγησιςςς.well done.,,ΥΓ φιλεμου kostas bak αυτα τα λιγα φυσιγκακια τα μπλε γιατι δεν τα μαζεψες think 3 μερες στερηση εξωδου λιαν επειηκος.yel..yel. mybpstation com station finder
.bravo..bravo.
Τουλάχιστο Σάκη στα καρτέρια πρέπει να τους μαζεύουμε διότι είναι πεσμένοι δίπλα μας
Στο περπατητό κάπως δικαιολογείτε η ρίψει τους αφού χάνονται σε χόρτα.... ;)

Πέτρο μακάρι του χρόνου να παρθούν κάποια μέτρα με τους Ιταλούς γιατί το βλεπω θα γίνουμε Αλβανία.....
Και εμένα η κόρη μου(7χρονων και αυτή) έρχεται συχνά για κυνήγι και τις αρέσει πολυ...
Τελευταία μέρα ήμασταν δίπλα δίπλα στο δρόμο στον κουκο...

Πέτρο μακάρι του χρόνου να παρθούν κάποια μέτρα με τους Ιταλούς γιατί το βλεπω θα γίνουμε Αλβανία.....
Και εμένα η κόρη μου(7χρονων και αυτή) έρχεται συχνά για κυνήγι και τις αρέσει πολυ...
Τελευταία μέρα ήμασταν δίπλα δίπλα στο δρόμο στον κουκο...
Και εμείς εκεί είμαστε δίπλα από το Θοδωρή.

Ο θωδορης είναι ο καλύτερος μου φιλος(σαν αδερφός) και ήταν μαζί με τον αδελφό μου,εγώ ήμουνα με το σπρινγκερ από τα δεξιά σου....
Ωραία την επόμενη να βρεθούν και οι μικρές παρέα ότι καλύτερο θα είναι. Με το Θοδωρή μένουμε δίπλα στο παντοκρατορα...

Καλημέρα σύντροφοι!
Φαντάζομαι έχετε δεί τι γίνεται από τσιχλοκότσιφα αυτές τις μέρες! Καλύβια-Κάντζα....έχει γεμίσει ο τόπος κυριολεκτικά! Τραγουδούν τα κοτσύφια πρωί απόγευμα! Σε εκπαιδευτικό στην Πεντέλη...είχε πάρα πολλά πουλιά πιασμένα.
Οφθαλμόλουτρο!!
Καλή συνέχεια σε όλους!

Καλημέρα σύντροφοι!
Φαντάζομαι έχετε δεί τι γίνεται από τσιχλοκότσιφα αυτές τις μέρες! Καλύβια-Κάντζα....έχει γεμίσει ο τόπος κυριολεκτικά! Τραγουδούν τα κοτσύφια πρωί απόγευμα! Σε εκπαιδευτικό στην Πεντέλη...είχε πάρα πολλά πουλιά πιασμένα.
Οφθαλμόλουτρο!!
Καλή συνέχεια σε όλους!
τα τελευτεα χρωνια τα καλητερα μπασιματα γυνονται μαρτη...(λογο μεταβολης καιρου)
απο τσιχλοκοτσιφα μεχρη και μπεκατσες στα ψηλα..
απλα οι κανοιβαλοι ποι μας κυβερναναι πρεπει να ασχοληθουν και λιγω και οχι να βαζουν μια υπογραφη στη κηνηγετηκη περιοδο ακριβος οπως ηταν και η προηγουμενη

Μου έκανε εντύπωση σήμερα που είδα τέσσερα κοτσύφια να διασχίζουν κορδόνι τη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του Πύργου Αθηνών! Είναι μεγάλη ειρωνεία να μην τα βλέπεις να πετούν έτσι στον κυνηγότοπο και να τα βλέπεις στη μέση της Αθήνας. Και απ' αυτήν όμως ήταν εξαφανισμένα μέχρι τώρα..

Status
Not open for further replies.
Back