Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εδώ και μια βδομάδα κουβαλούν απο χορταράκια μεχρι πλαστικά για να φτιάξουν φωλιές.
Να λοιπόν, γιατί "κλείνουν" τα κοτσύφια από τις 20 Φλεβάρη...! Ξεκινάει η όλη διαδικασία της αναπαραγωγής τους, με την προεργασία για τις φωλεοποιήσεις τους...!

Να λοιπόν, γιατί "κλείνουν" τα κοτσύφια από τις 20 Φλεβάρη...! Ξεκινάει η όλη διαδικασία της αναπαραγωγής τους, με την προεργασία για τις φωλεοποιήσεις τους...!
Νικόλα, αν είναι πράγματι έτσι, ναι να παύσει το κυνήγι τους 20/2. Όμως 20/2 λήγει το κυνήγι και της φάσσας, που στα βόρεια σύνορα μας την κυνηγούν και τον Μάρτιο, όπως πληροφορούμαι.

Ρε παιδιά τα λέμε κάθε χρόνο.
Για μένα καλά κάνει ο κότσυφας και σταματάει στις 20 φλεβάρη. Το κλίμα άλλαξε και μαζί μ αυτό και τα πουλιά συνήθειες. Οταν τελείωνε 10 Μάρτη είχε ακόμη χιόνια και παγωνιές ακόμη και εδώ στην Αττική.
Τώρα όσο για τη φάσσα κλπ ,τι να πούμε . Αποφάσεις ετσι για να λεμε και να δινουμε και λίγο κώλο σε μερικούς .

Και γιατί δεν γίνονται την νεκρή περίοδο οργανωμένες εξορμήσεις μέσω των κυνηγετικών συλλόγων, δασαρχείων για επιβλαβή. Ειδικά σε περιοχές που έχουν γίνει μάστιγα......είμαι σίγουρος ότι θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στον θηραματικό πλούτο.

Και γιατί δεν γίνονται την νεκρή περίοδο οργανωμένες εξορμήσεις μέσω των κυνηγετικών συλλόγων, δασαρχείων για επιβλαβή. Ειδικά σε περιοχές που έχουν γίνει μάστιγα......είμαι σίγουρος ότι θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στον θηραματικό πλούτο.
Έχεις 6 κυνηγετικούς μήνες να κυνηγίσεις όσα επιβλαβή θές....γιατί αυτο πρέπει να γίνει στην "νεκρή" περίοδο? "Νεκρή" είναι μόνο για εμάς.... για την φύση είναι η πιο ζωντανή περίοδος...αφού ανθίζουν και καρποφορούν τα πάντα....ενώ παράλληλα η αναπαραγωγή των ειδών είναι σε εξέλιξη.
Πρέπει να το σεβαστούμε και να αφήσουμε την φύση στην ησυχία της να αναπαραχθεί (ακόμα και τα επιβλάβη)...χωρίς φασαρίες και τουφεκιές.
Καλή συνέχεια!

Έχεις 6 κυνηγετικούς μήνες να κυνηγίσεις όσα επιβλαβή θές....γιατί αυτο πρέπει να γίνει στην "νεκρή" περίοδο? "Νεκρή" είναι μόνο για εμάς.... για την φύση είναι η πιο ζωντανή περίοδος...αφού ανθίζουν και καρποφορούν τα πάντα....ενώ παράλληλα η αναπαραγωγή των ειδών είναι σε εξέλιξη.
Πρέπει να το σεβαστούμε και να αφήσουμε την φύση στην ησυχία της να αναπαραχθεί (ακόμα και τα επιβλάβη)...χωρίς φασαρίες και τουφεκιές.
Καλή συνέχεια!
Σεβαστή άποψη συνάδελφε. Δυστυχώς όμως η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν διοργανώνουν τέτοιες εξορμήσεις όλοι οι κυνηγετικοί σύλλογοι κατά τη διάρκεια της περιόδου και επίσης λίγοι είναι οι συνάδελφοι που ασχολούνται εντατικά με αυτού του είδους το κυνήγι. Πιστεύω πως θα ήταν ορθή πρακτική σε ελεγχόμενες πάντα συνθήκες.

Στην καθιερωμένη Κυριακάτικη επίσκεψη στο ξωκκλήσι των Αγ.Αποστόλων ήρθε κι η σύζυγος
μετά τα καντηλάκια και μια μικρή καθαριότητα στο εκκλησάκι,ακολούθησε <<περπατητό>> μέσα στα τσιχλοκάρτερα
αποτέλεσμα 1 κότσυφας σηκώθηκε
στο <<κρεμαστάρι>> μπήκε μια ανθοδέσμη από κλαριά ανθισμένης γκορτσιάς(απιδιά,αγριοαχλαδιά)σχίνου και αγρελιάς....μέρος της φύσης κι αυτά που με μαγεύει :)

Μερικές φετινές τουφεκιές του Φλεβάρη σε καποια απογευματινα καρτερια που εκανα. Καλές και άγιες οι αγαπημένες μου βασίλισσες αλλά οι κιχλίτσες και τα κοτσυφάκια έχουν και αυτά τη χάρη τους.

* Ακολουθεί και 2ο βιντεάκι με το 725.

Σεβαστή άποψη συνάδελφε. Δυστυχώς όμως η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν διοργανώνουν τέτοιες εξορμήσεις όλοι οι κυνηγετικοί σύλλογοι κατά τη διάρκεια της περιόδου και επίσης λίγοι είναι οι συνάδελφοι που ασχολούνται εντατικά με αυτού του είδους το κυνήγι. Πιστεύω πως θα ήταν ορθή πρακτική σε ελεγχόμενες πάντα συνθήκες.
Ας μην εχει και του χρονου τσιχλες και θα δεις τι θα παθουν.

πρωινή βόλτα με την επανιέλα μου
πάνω από μισή ώρα μου κράτησαν συντροφιά 2 κοτσύφια που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να κελαηδούν
τσίχλα δεν είδα,πήρα όμως το μερίδιο μου από την φύση φιάχνοντας 1 ωραία ανθοδέσμη από ανθισμένη κουτσουπιά και μυρτιά
αυτή την εποχή οι κουτσουπιές είναι μαγεία :)

Όντως τα κοτσύφια ακόμη ζευγαρώνουν....στο κτήμα μου γυρνάνε 2 ζευγάρια κ ακόμα λαλούν "ερωτευμένα"....
Μια τσίχλα βρε παιδιά από την αρχή της σεζόν είναι στην πεύκα που έχω στην αυλή κ ακόμη είναι εδώ η δόλια κ κελαηδάει....φθηνά τη γλύτωσε ΚΑΙ φέτος .hunter.1διότι είναι η τρίτη χρονιά π έρχετε...( ίσως είναι η ίδια )

Status
Not open for further replies.
Back