Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εδω κατω παντως οι τσιχλες εβαλαν λιπος απο τα τελη της προηγουμενης εβδομαδας κ μετα... Αργησαν πολυ φετος...Απο την Κυριακη κ μετα οι μισες τουλαχιστον τσιχλες ειχαν λιπος κ οσο περνανε οι μερες το ποσοστο αυξανεται...
Γενικά αργήσανε φέτος να πιάσουν λίπος....ειδικά Θήβα μεριά πολύ ξερακιανές !! Στη Τανάγρα ισως να πάιζει ρόλο οτι δεν πολυ μετακινούνται??? Δεν ξέρω αλλα τις βλέπεις είναι τούμπανα!

Και να που φτασαμε για μια ακομα φορα στην ληξη..
Ποτε περασε ο καιρος ουτε που το καταλαβα..
Νομιζω οτι χτες ηταν τα μπασιματα..
Λιγες τσιχλες σε συγκεκριμενα σημεια κ τα κοτσυφια σχεδον ανυπαρκτα..
H ωραιοτερη σκηνη της μερας ηταν η πιο μακρινη τουφεκια της σεζον σιγουρα πανω απο 40μ με το brain cr κ s-32 ν8..Για μια ακομα φορα με εκπλησει αυτο τσοκ κ αξιζει να δοκιμαστει κ επι πινακι γιατι μου κανει εντυπωση που δεν χαλαει τα κοντινα πουλια ενω ταυτοχρονα εχει κ μετρα..Αλλα δεν κανουν για εμενα αυτες οι δουλειες...
Τελοσπαντων..
Και του χρονου με υγεια μαγκιτες να ειμαστε καλα να διαβαινουμε τους καμπους τα βουνα κ τους βαλτους...

Gorilla disp 32g
Μου το είχε προτείνει και ένας από εδω που του εχω εμπιστοσύνη! Μου είχε πει και αυτος οτι θέριζε.πολυ ακριβό όμως,για τσιχλες.για ορτύκι το συζητάμε.εχω πει του Ρουμελιωτη τωρα και πολυ καιρό να βγάλει ένα διασποράς με ελικοειδή.απο οτι μου είπε θα βγάλει κάτι σύντομα γύρω στα 6,5 ευρώ.τι σκατα χρυσό ειναι και το δίνουν 32γρ 10€.πολυ ακριβός ο gorilla.

Τελευταίο περπατητό σήμερα μετά τη Θήβα και κατάφερα δέκα πουλιά. Όλα αδύνατα και καχεκτικά.
Τα κοτσύφια ήταν αρκετά και άμα δεν τα ντουφεκάς φαίνονται περισσότερα.
Έκατσα τώρα καρτερακι χωρίς προσδοκίες έτσι για το καλό.
Η χρόνια δύσκολη αλλά τις στιγμές μου τις μάζεψα και θα με συντροφεύουν μέχρι την επόμενη φορά.

Τσιχλοπέμπτη....με υγεία από Σεπτέμβριο
image.jpg

Last edited by a moderator:
Άλλη μια κυνηγετική σεζόν έκλεισε. Κι ευτυχώς έκλεισε με χαμόγελα μετά από μεγάλες περιόδους μετριότητας. Λίγο περπατητό σήμερα και μετά καρτεράκι. Όμορφα ήταν, είχε και γλυκιά μέρα.
EBwrQlk.jpg

Και του χρόνου παίδες, να είμαστε καλά να κάνουμε τις βολτίτσες μας!
ΥΓ: Το Kicks δεν υπάρχει... Θα γράψω τις πρώτες εντυπώσεις στο ανάλογο θέμα

Τελος και αυτης της χρονιας, και του χρονου με υγεια σε ολους και στις οικογενειες σας.Το τελευταιο μου κυνηγι σημερα μοδι,λειβαδεια,βαγια ,καρτερι λιγο και 16,7χλμ περπαηιτο μεχρι 15.30 που ντουφεκισα την τελευταια τσιχλα που σημανε το τελος τις εξοδου, με 3 ατομα καλα ποδαρια .Απολογισμος 96 πουλια με τα πουλια στην καθε τοποθεσια να ειναι παντου λιγα .Εντυπωση μου εκανε ο πολλυς πολλυς κοσμος αν και εργασιμη μερα .Στις 9 μαρτιου στην γιορτη της τσιχλας θα εχει για μια ακομη φορα το δικο της πανυγηρι με πολλα πολλα πολλα πουλια στα καρβουνα και αφθονο κρασι.

με πολυ περπατημα , και κοπο , και σπασημο νευρων γιατι ειμουν μονος και μου εφεγαν τα πουλια απεναντη και μακρια , και σε ορηζμενα κλειστα μερη που πεταγονταν κοντα δεν τα προλαβενα , πηρα 6 τσιχλες , αντε και του χρονου με υγεια και χαρα , και με ποιο ΠΟΛΛΑ ΠΟΥΛΙΑ

Τελος και αυτης της χρονιας, και του χρονου με υγεια σε ολους και στις οικογενειες σας.Το τελευταιο μου κυνηγι σημερα μοδι,λειβαδεια,βαγια ,καρτερι λιγο και 16,7χλμ περπαηιτο μεχρι 15.30 που ντουφεκισα την τελευταια τσιχλα που σημανε το τελος τις εξοδου, με 3 ατομα καλα ποδαρια .Απολογισμος 96 πουλια με τα πουλια στην καθε τοποθεσια να ειναι παντου λιγα .Εντυπωση μου εκανε ο πολλυς πολλυς κοσμος αν και εργασιμη μερα .Στις 9 μαρτιου στην γιορτη της τσιχλας θα εχει για μια ακομη φορα το δικο της πανυγηρι με πολλα πολλα πολλα πουλια στα καρβουνα και αφθονο κρασι.
εγω σημερρα ειμουν ολομοναχος , κανενας μα κανενας δεν υπηρχε , μονο ακουστηκαν ελαχηστες τουφεκιες απο χιλιομετρα μακρια

Και του χρόνου μάγκες ....
Έκανα και εγω με τον σκυλακο μου μια βολτα το απόγευμα και πήραμε 5 τσιχλιτσες και κλείσαμε ωραία την σεζον....
PKUMwzv.jpg
Μπράβο χρηστο κ του χρόνου να ήμαστε καλά να ανταμώσουμε ξανα... Ωραίο καρτερι;)

Last edited:

Έγινε και μια τελευταία βόλτα... Και του χρόνου να είμαστε γεροί... Αν και δεν κυνηγάω τσίχλα, η αλήθεια είναι ότι είναι καλό " σχολείο"...
Πανεπιστήμιο να λές και με διδακτορικό ! .sarcastic.
Αντε και του χρόνου παλικάρια .Εγω με καρακάξες έκλεισα τη σεζόν .

Έτσι για το κλείσιμο της σεζόν έκανα κ εγώ ένα περπατητό (το 4o για φέτος & τελευταίο) για 3 ώρες εδώ κοντά με τον παιδικό μου φίλο και γείτονα Γιάννη από τις 11:00 ως 14:00...Πήραμε ένα κανάλι κ την πρώτη τουφεκιά την έριξα γύρω στα 800m από εκεί π ξεκινήσαμε.....Με λίγα λόγια...
Είχαν περάσει στις 8:30 τ πρωί περπατητό ήδει 3 άτομα μου είπε ένας κλαδούχος σταφίδας.....:(
Τα πουλιά λοιπόν λίγα που σταδιακά σε πυκνά μέροι ήταν μαζεμένα αλλά δν έβγεναν όλα ούτε με πέτρες π πετούσαμε..
Τελικός απολογισμός εγώ 7 στο χέρι και 4 χαμένες και ο φίλος μου 8 στο χέρι κ 5 χαμένες διστυχώς.....
Ηλιόλουστη ημέρα με 16oC και 45% υγρασία....
Όπλα: Εγώ Baikal MC 21-12 76cm & Breda Astrolux 2*
Φυσίγγια: Εγώ J&B Light 31gr No:10 (άψογα μέχρι τα 40m με την Aquilla) & ο φίλος έριξε R.M. 32gr No:9...

Κ πρωίνό καρτέρι π πήγα λίγα πουλιά βγήκαν με 5 τουφεκιές κ δν πήρα κανένα.
Αλλά είχα μια συνάντηση με μια μπεκάτσα στις 06:37 η οποία πήγαινε για παρκάρισμα στο πυκνό....Όμορφη στιγμή!!
Και στο τελευταίο για φέτος απογευματινό καρτέρι απόψε πήρα 3 πουλιά αλλά τ ένα πήρα.
Τα άλλα δύο τα ανέλαβε το silver alert....yel.
Και του χρόνου με υγεία παίδες να ξανά βγούμε στους κυνηγότοπους... ;)

IMG-20190228-185925.jpg

Τίτλοι τέλους και για φέτος...Σαν χτες μου φαίνεται που πιάσαμε τα όπλα και περιμέναμε τρυγόνια με εκείνη την διαπεραστική υγρασία του Αυγούστου να μας τρυπάει τα κόκαλα...Να ευχηθώ σε όλους υγεία να μπορούμε να απολαμβάνουμε την αρρώστια μας...Η φωτογραφία από το σημερινό περπατιτό μας που λόγο της ημέρας επιβαλλόταν...Τα λέμε πάλι σε 173 ημέρες και σήμερα !!!

Ποτε περασε ο καιρος ουτε που το καταλαβα..
Νομιζω οτι χτες ηταν τα μπασιματα..
Kαι 'γω το ίδιο φίλε Τάσο...!!! Ίσως, επειδή η χρονιά στα μέρη μου εφέτος δεν μου ήτανε καθόλου μα καθόλου "χορταστική" ελλείψει τσιχλών και δεν την έζησα έντονα...

Status
Not open for further replies.
Back