Γιάννη, αυτό πίστευα κι εγώ, και δεν είχα δοκιμάσει ποτέ 10αρια στις τσίχλες ... μέχρι φέτος !!! Αν και για τα 9,5αρια δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι τις κόβουν άνετα στα 40 μέτρα, για τα 10αρια ήμουν επιφυλακτικός. Τη φετινή σεζόν όμως γέμισα μερικά Cal.16 28 gr. με 10αρια σκάγια, και ... άλλαξα γνώμη !!! Σε όποια απόσταση κι αν έριξα, αν τις πετύχαινε η τουφεκιά, έπεφταν στουπί !!! Δυστυχώς δεν είχα πολλές ευκαιρίες, λόγω έλλειψης πουλιών στην περιοχή μου, αλλά κάποιες ήταν σίγουρα στα 40+ μέτρα. Δεν μέτρησα βέβαια με κορδέλα, αλλά όταν είσαι σε πεζούλα με ελιές (μουρέλα) στη σειρά, φυτεμένα ανά 5 μ. και μετράς από το σημείο που στέκεις μέχρι το σημείο που περνά και πέφτει η τσίχλα 8, 9 ή 10 ρίζες ελιές, πόση είναι η απόσταση; Και δε μιλάω για πουλιά που πετούσαν ψηλά που μπορεί να πέσουν πολύ μακρύτερα από κει που τουφεκίστηκαν, αλλά για χαμηλά στα 2 μ. από το έδαφος "γλείφοντας" τα κλαδιά των μουρέλων ... Του χρόνου πάντως σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω συστηματικά τα 10αρια σκάγια, να σχηματίσω πιο ολοκληρωμένη άποψη ...