Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φώτη, τις κοκκινούλες τις πας "μαρούλι" τελευταία βλέπω...!!! :rolleyes:
Φαίνεται, τον προτιμάνε αρκετά τον τόπο σου...! Μπράβο![/QUOT
Καλησπέρα Νίκο στην περιοχή μου εμφανίζονται οι πρώτες κοκκινότσιχλες συνήθως με τις πρώτες παγωνιές του Δεκεμβρίου σε ικανοποιητικούς αριθμούς σε συγκεκριμένα μέρη.Στη συνέχεια ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ο πληθυσμός που διαμένει στον κάμπο έχει μεταπτώσεις ,πιο πολλές κοκκινότσιχλες τις έχει το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου .

Απογευματινό καρτέρι με το φίλο σακη σημερα είχε λίγες τσίχλες αργα κάναμε τις ντουφεκιες μας πήραμε λίγα πουλάκια καλα ήταν μέχρι μεθαύριο που θα κλείσει το κυνηγι!!.sarcastic.
Είσαστε ωραίοι! Αλλά βρείτε και κάνα διαφορετικό φόντο γιατί θα το ματιάσουμε το φούρνο! Χαχα!
Πλάκα κάνω εννοείται! Καλή συνέχεια!
.well done.

Μετά το σημερινό μπεκατσοκυνηγι πήγα το απόγευμα για ένα απογευματινό στις κιχλίτσες μας. Στο κάμπο μαζί με 5 παιδιά από το χωριό, ξεκίνησαν πιο νωρίς να περνάνε τα πουλάκια, κατά τις 17:30, τα περισσότερα βέβαια ήταν κοτσυφοί και που και που περνούσε και καμιά κιχλίτσα. Τελικά τουφέκισα 4 κιχλίτσες και πήρα τις τρεις, ήταν και οι μοναδικές που πέρασαν από εμένα, πάνω κάτω τόσες πέρασαν από όλους τελικά. Τις ευχαριστήθηκα όμως σαν πολλές παραπάνω μιας και ήταν ψηλωμενες και με το 725 κατι τέτοιες καρτερίσιες τουφεκιές τις ευχαριστιεμαι πολλή. Τσοκ είχα 3-2 και φυσηγγια Ρουμελιώτης 30γρ.

Μετά το σημερινό μπεκατσοκυνηγι πήγα το απόγευμα για ένα απογευματινό στις κιχλίτσες μας. Στο κάμπο μαζί με 5 παιδιά από το χωριό, ξεκίνησαν πιο νωρίς να περνάνε τα πουλάκια, κατά τις 17:30, τα περισσότερα βέβαια ήταν κοτσυφοί και που και που περνούσε και καμιά κιχλίτσα. Τελικά τουφέκισα 4 κιχλίτσες και πήρα τις τρεις, ήταν και οι μοναδικές που πέρασαν από εμένα, πάνω κάτω τόσες πέρασαν από όλους τελικά. Τις ευχαριστήθηκα όμως σαν πολλές παραπάνω μιας και ήταν ψηλωμενες και με το 725 κατι τέτοιες καρτερίσιες τουφεκιές τις ευχαριστιεμαι πολλή. Τσοκ είχα 3-2 και φυσηγγια Ρουμελιώτης 30γρ.
To 30άρι του Ρουμελιώτη έχει CSB1 ή CSB5 Γιάννη κ πόσο αν γνωρίζεις ;
Διαβάζω εξαιρετικά σχόλια από πολλούς γι'αυτό ...

Λάμπη στο σάιτ του λέει CSB5, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν εδώ παιδιά που τα έχουν τσεκάρει να σου πουν. Στα 30γρ ειναι εξαιρετικο.

Μια χαρά είναι και τα 10ρια Γιάννη για τις τσιχλίτσες...!!! Ψιλούλια και "υπερπολυπληθή" για ιδιαιτέρως πυκνές κατανομές, σκέτο "δηλητήριο"...!!! Δεν ξεγλιστράει ούτε... "μύγα" από κει μέσα...!!! :D:D:D
Νίκο έτσι είναι.αλλα σε κοντινες τουφεκιές.κατά την γνώμη μου,μετα τα 30 μέτρα τα 10ρια δεν το κόβουν το πουλί τόσο καλά οσο τα 9αρια η και τα 8αρια.κανουμε πολλες βολες μετα τα 30 μέτρα στο περπατητο.και δεν έχουμε σκύλο..αν πέσει το πουλί ζωντανό μπορεί να το χάσεις πιο εύκολα.και αν χάνεις πουλιά η ξεπουπουλιαζεις και δεν πέφτουν χαλάει ολο το κυνήγι.στη ζώνη μου στο περπατητο έχω τις πιο πολλες φορες και 8-9 αλλα και 10 νούμερο σκάγια.και πάντα δυο τσοκ (ένα πολύ ανοιχτο και ένα πιο κλειστο) που αλλάζω αναλογα το μερος.αλλου τουφεκουνται τα πουλιά στα 15-20 μέτρα αλλου στα 30-40 μέτρα.

Last edited:

Λάμπη στο σάιτ του λέει CSB5, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν εδώ παιδιά που τα έχουν τσεκάρει να σου πουν. Στα 30γρ ειναι εξαιρετικο.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φυσίγγια-Ρουμελιώτης-Πάτρα.1172/page-13#post-344364 ;)

Νίκο έτσι είναι.αλλα σε κοντινες τουφεκιές.κατά την γνώμη μου,μετα τα 30 μέτρα τα 10ρια δεν το κόβουν το πουλί τόσο καλά οσο τα 9αρια η και τα 8αρια.
Γιάννη, αυτό πίστευα κι εγώ, και δεν είχα δοκιμάσει ποτέ 10αρια στις τσίχλες ... μέχρι φέτος !!! Αν και για τα 9,5αρια δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι τις κόβουν άνετα στα 40 μέτρα, για τα 10αρια ήμουν επιφυλακτικός. Τη φετινή σεζόν όμως γέμισα μερικά Cal.16 28 gr. με 10αρια σκάγια, και ... άλλαξα γνώμη !!! Σε όποια απόσταση κι αν έριξα, αν τις πετύχαινε η τουφεκιά, έπεφταν στουπί !!! Δυστυχώς δεν είχα πολλές ευκαιρίες, λόγω έλλειψης πουλιών στην περιοχή μου, αλλά κάποιες ήταν σίγουρα στα 40+ μέτρα. Δεν μέτρησα βέβαια με κορδέλα, αλλά όταν είσαι σε πεζούλα με ελιές (μουρέλα) στη σειρά, φυτεμένα ανά 5 μ. και μετράς από το σημείο που στέκεις μέχρι το σημείο που περνά και πέφτει η τσίχλα 8, 9 ή 10 ρίζες ελιές, πόση είναι η απόσταση; Και δε μιλάω για πουλιά που πετούσαν ψηλά που μπορεί να πέσουν πολύ μακρύτερα από κει που τουφεκίστηκαν, αλλά για χαμηλά στα 2 μ. από το έδαφος "γλείφοντας" τα κλαδιά των μουρέλων ... Του χρόνου πάντως σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω συστηματικά τα 10αρια σκάγια, να σχηματίσω πιο ολοκληρωμένη άποψη ...

Νίκο έτσι είναι.αλλα σε κοντινες τουφεκιές.κατά την γνώμη μου,μετα τα 30 μέτρα τα 10ρια δεν το κόβουν το πουλί τόσο καλά οσο τα 9αρια η και τα 8αρια

......... εγώ τον χαβά μου....
......... ούτε 10 ούτε 9 ....
......... Νο 8 και Νο 7 με 1* / 2* ................. ;);););)

Είσαστε ωραίοι! Αλλά βρείτε και κάνα διαφορετικό φόντο γιατί θα το ματιάσουμε το φούρνο! Χαχα!
Πλάκα κάνω εννοείται! Καλή συνέχεια!
.well done.
να ητανε και φουρνος φιλε μιχαληηηηthink ξοκληση ειναιι.pray to God..RESPECT.

φιλε γιαννη ο ΒΙΚ μωνο τσιχλες bik babol βλεπηηηηηη που κανουνε και μεγαλες ΦΟΥΣΚΕςςςς.very happy..very happy.

......... εγώ τον χαβά μου....
......... ούτε 10 ούτε 9 ....
......... Νο 8 και Νο 7 με 1* / 2* ................. ;);););)
Καλησπερα! 8 έριξα πολυ φέτος.αλλα έριξα και μερικά 7,5 σε κάτι ψηλωνενες και μου άρεσαν πολυ! του χρόνου σιγουρα θα παραγγείλω του Ρουμελιωτη κανένα κιβώτιο 7,5.

Status
Not open for further replies.
Back