Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
η βολτα εγινε αφου μας αφησε ο καιρος και δεν εβρεξε παρα πολυ λιγα πουλια και με τον αερα σαιτες πηγε η 3αρα κορδονι.sarcastic.
κατι καταφερα εχασα και 7 8 ηπιαμε και τα ουζα μας και του χρονου να μαστε καλα!
amegy atm locations
γιασου ρε παναγιωτιιιιι.well done.

Την κάναμε τη βολτίτσα μας και σήμερα. Πιάσαμε υψόμετρο το πρωί για να γλιτώσουμε το βοριά και το ψιλόβροχο. Εκεί που φτάσαμε ψιλοχιόνιζε. Καρτεράκι περίπου δίωρο το πρωί και μετά κατεβήκαμε και κάναμε περπατητό σε επίπεδο πάνω από την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών σε αμπέλια, ελιές και λεμονιές. Αρκετά πουλάκια αλλά στο περπατητό που έπιασε μποφόρ ο καιρός πήγαιναν σαν στούκας. Το πρωί έπαιξα λίγο με F2 Classic No8 και έτριβα τα μάτια μου από την απόσταση που έπεφταν τα πουλιά (τσοκ Carlson's ported F). Το άκρον άωτον ήταν ότι πρέπει να μου πέρασαν πάνω από 50 κοτσύφια στα 20 μέτρα το πρωί. Δεν είχα δει τόσα αθροιστικά σε όλη την περίοδο φέτος. Καλά ήταν πάντως. Δε λέω και του χρόνου γιατί παίζει να βγω απογευματινό κάποια μέρα ακόμα ;)
Πήραμε περίπου 50 πουλιά 3 άτομα. Χάσαμε και καμια 15ρια δυστυχώς (πολύ χορτάρι στο περπατητό)...
vlVpWYg.jpg

Τα φιλαράκια ήταν ακατάδεκτοι, δεν ήθελαν να βγουν φωτό.yel.
Περιοχές Σούλι και Λαλιώτη

ντουφεκα ανοιχτα και να τους βρει κανα σκαγι και βλεπεις για ποτε φευγουν δυστηχως τετοιοι μακακες υπαρχουν πολλοι 10 11 νουμερο και ντουφεκα πανω απο το κεφαλι τους αποτελεσματικη μεθοδος και αν σουν πουν τιποτα εκει που εκατσες μπροστα μου τι να σου κανω
...Λίγη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία δεν βλάπτει...!!! Σε τέτοιες περιπτώσεις, δείχνουμε πάντα ανωτερότητα και δεν γινόμαστε ίδιοι με τους... "μακάκες"...!!! Διότι, ως γνωστόν: "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρών' οι κότες...!!!" Διαφορετικά, εάν πάμε κόντρα και προσπαθούμε να "βάλουμε" μυαλό σε ανεγκέφαλους με τον άσχημο τρόπο, μπορεί να γίνει και κάνα... "μακελειό", και δεν νομίζω να "αξίζει" κάτι τέτοιο για 5 - 10 πουλάκια...!!! Αλίμονο τότες...!!!

Last edited:
του Ρουμελιωτη τελείωσαν και το κατάστημα που τα φέρνει έχει μόνο 10αρια..
Μια χαρά είναι και τα 10ρια Γιάννη για τις τσιχλίτσες...!!! Ψιλούλια και "υπερπολυπληθή" για ιδιαιτέρως πυκνές κατανομές, σκέτο "δηλητήριο"...!!! Δεν ξεγλιστράει ούτε... "μύγα" από κει μέσα...!!! :D:D:D

Απογευματινό καρτέρι με το φίλο σάκη σημερα είχε καλό παιχνίδι κάναμε τις ντουφεκιες μας αρκετά πουλάκια σημερα σε σχέση με άλλες φορες!!

.sarcastic.
Αρε παλιο κουφαλες...... και ενα τηλ. δεν κανατε !!!!
υγ. παντος μπραβο σας....

Την κάναμε τη βολτίτσα μας και σήμερα. Πιάσαμε υψόμετρο το πρωί για να γλιτώσουμε το βοριά και το ψιλόβροχο. Εκεί που φτάσαμε ψιλοχιόνιζε. Καρτεράκι περίπου δίωρο το πρωί και μετά κατεβήκαμε και κάναμε περπατητό σε επίπεδο πάνω από την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών σε αμπέλια, ελιές και λεμονιές. Αρκετά πουλάκια αλλά στο περπατητό που έπιασε μποφόρ ο καιρός πήγαιναν σαν στούκας. Το πρωί έπαιξα λίγο με F2 Classic No8 και έτριβα τα μάτια μου από την απόσταση που έπεφταν τα πουλιά (τσοκ Carlson's ported F). Το άκρον άωτον ήταν ότι πρέπει να μου πέρασαν πάνω από 50 κοτσύφια στα 20 μέτρα το πρωί. Δεν είχα δει τόσα αθροιστικά σε όλη την περίοδο φέτος. Καλά ήταν πάντως. Δε λέω και του χρόνου γιατί παίζει να βγω απογευματινό κάποια μέρα ακόμα ;)
Πήραμε περίπου 50 πουλιά 3 άτομα. Χάσαμε και καμια 15ρια δυστυχώς (πολύ χορτάρι στο περπατητό)...
vlVpWYg.jpg

Τα φιλαράκια ήταν ακατάδεκτοι, δεν ήθελαν να βγουν φωτό.yel.
Περιοχές Σούλι και Λαλιώτη

Με τα αδέρφια μου στο χωριό.
ghtyhj.jpg

Μπράβο ,κανατε την βόλτα σας και βαρέσατε και πουλάκια.
Τελικά ο καιρός δεν ήταν όπως τα έλεγαν ,τουλάχιστον για κάποιες περιοχές,αν εξαιρέσεις τον αέρα.

Ακόμη ένα σύντομο απογευματινό μιας ώρας, πουλιά ικανοποιητικά στον αριθμό τα περισσότερα κοκκινότσιχλς άρχισαν να ανεμίζουν στης 17:50 με κορύφωση ένα εικοσάλεπτο αργότερα.Φυσίγγια "ανεμομαζώματα ανεμοσκορπίσματα" η αστοχία μου όμως μου στέρησε μια ικανοποιητική κάρπωσηΤελικά το σύνολο απογοητευτικό 3 κοκκινότσιχλες στο χέρι 1 τσίχλα και ένα ψαρόνι τροφή για τα αρπακτικά.

Νότια Λακωνία πάλι. Ευτυχώς δεν βρέχει, έχει όμως πολύ δυνατό και παγωμένο βοριά. Θερμοκρασία γύρω στους 6 βαθμούς. Απογευματινό καρτέρι από τις 16 00 να προλάβω τη θέση και μια και τις προηγούμενες ημέρες από αυτή την ώρα ανέβαιναν τα πουλιά. Μετά από μισή ώρα ήλθαν δυο αγροτικά με κυνηγούς, αλλά τελικά έφυγαν για πιο δίπλα. Φοβερός αέρας και κρύο και κανένα πουλί μέχρι τις 17 15. Μετά άρχισαν συνεχώς να ανεβαίνουν πουλάκια, σχετικά ψηλά και με υπερηχητική ταχύτητα. Έριξα τις τουφεκιές μου, δύσκολα να τα πετύχεις, δυσκολότερα να τα βρεις, αφού έπεφταν πολύ μακρυά και μέσα σε χόρτα. Όλα καλά για 20 λεπτά, με τις επιτυχίες, τις αστοχίες, το ψάξε βρες και τα νεύρα, αν δεν, και το ξεπάγιασμα βέβαια. Και ξαφνικά άρχισε το τουφεκίδι από το δρόμο, πιο κάτω και μπροστά μου, με τα πουλιά να ανεβαίνουν ακόμη πιο ψηλά ή να αλλάζουν πορεία. Κάθισα μέχρι τις 18 10 και ενώ είδα πάρα πολλά πουλιά έριξα μόνο 3 τουφεκιές, αφού όλα άλλαζαν πορεία ή ερχόντουσαν σαν δαιμονισμένα. Από το δρόμο γινότανε πόλεμος.
Κατεβαίνοντας στο αυτοκίνητο, αφού φύλαξα το όπλο, πήγα προς τη παρέα (5-6 νεαροί) που ακροβολισμένοι στο δρόμο ακόμη πυροβολούσαν. Τους είπα ότι βρισκόμουν από πάνω στο καρτέρι καθώς και άλλοι στην ίδια ευθεία με μένα και ότι μας χάλασαν το κυνήγι στεκόμενοι μπροστά μας.
Δεν φάνηκαν να καταλαβαίνουν το πρόβλημα, αφού όπως είπαν τα πουλιά πέρναγαν παρά τις ντουφεκιές τους. Ίσως μεταξύ τους, αφού όλοι που κυνηγούν εκεί είναι συγχωριανοί, να μην τους ενοχλεί πραγματικά αυτό το γεγονός. Ηρέμησα λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, ένοιωσα και λίγο ξένος και παρείσακτος στη περιοχή τους, με χαιρέτησαν και έφυγα για το χωριό μου. Απλά θυμήθηκα ότι στην ηλικία τους εγώ δεν ήξερα τι σημαίνει καρτέρι και μονόωρο κυνήγι. Έσπαγα τα πόδια μου όλη την ημέρα, με καλά πάντα αποτελέσματα. Άλλαξαν οι εποχές ή απλά είμαι παλαίμαχος.
Καλή νύκτα σε όλους.

Βρε αδερφέ μερικές εκεί με μονοβολα τις βαρεσατε.......sarcastic.
direct 32 και τα δικά μου διασποράς, δεν τα ανοίγει καλά ο διασπορέας ίσως να μην τα έφτιαξα σωστά. Τα δυο πουλιά όπως έφυγαν μπροστά μου έριχνα σε απόσταση στην τρίτη ελιά.

Σήμερα η μέρα είχε καρτέρι περιοχή κουτσοποδιου αργολιδας. Τα πουλιά σαφώς λιγότερα από άλλες φορές ο αέρας απίστευτος είχε 5 βαθμούς θερμοκρασία και νομίζες ότι είχε -5 . Σήμερα συνέβη το απίστευτο όλα τα πουλιά να περνούν από το χειρότερο καρτέρι της περιοχής αλλά και το παλικάρι που καθόταν σε αυτό το καρτέρι ντουφέκι δυνατό. Όλοι οι υπόλοιποι όσο αντέξαμε το κρύο κάναμε ο χειρότερος 7 ο καλύτερος 15 το παλικάρι έκανε το όριο εύκολα. Πάντως το καλύτερο είναι ότι έστω και το τελευταίο μήνα η τσιχλιτσα μας αποζημιώνει για όλη την υπόλοιπη κακή χρονιά. να είμαστε όλοι καλά και σε 6 μήνες να είμαστε όλοι στα καρτερία.

Καλησπέρα συνάδελφοι..
Πρωινό περπατήτο Σάββατο με έναν φίλο στα περίχωρα της Σπάρτης με φυσίγγια rio 28 8 νούμερο.και nsi due sporting 28 8.5 ..απογοήτευση με την χθεσινή υγρασία και τα δύο..πολλά αίματα και ζωντανά πουλιά.Σημερα περπατήτο με πολύ αέρα ξανά απογοήτευση τα ίδια φυσίγγια...Απογευματινό καρτερι σήμερα με rio 32 10 νούμερο φοβερά αποτελέσματα και σε μεγάλες αποστάσεις..όπλο browning b525 game one με anaconda short range στην κάτω καμήλας και medium range στην πάνω. .τα rio 32 θα είναι μάλλον το μελλοντικό μου φυσιγγι.ωραιες εντυπώσεις έχω και από το navaro 30 και τα κουτουμανος Ωμέγα 31 gr...

Status
Not open for further replies.
Back