Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιάννη, αυτό πίστευα κι εγώ, και δεν είχα δοκιμάσει ποτέ 10αρια στις τσίχλες ... μέχρι φέτος !!! Αν και για τα 9,5αρια δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι τις κόβουν άνετα στα 40 μέτρα, για τα 10αρια ήμουν επιφυλακτικός. Τη φετινή σεζόν όμως γέμισα μερικά Cal.16 28 gr. με 10αρια σκάγια, και ... άλλαξα γνώμη !!! Σε όποια απόσταση κι αν έριξα, αν τις πετύχαινε η τουφεκιά, έπεφταν στουπί !!! Δυστυχώς δεν είχα πολλές ευκαιρίες, λόγω έλλειψης πουλιών στην περιοχή μου, αλλά κάποιες ήταν σίγουρα στα 40+ μέτρα. Δεν μέτρησα βέβαια με κορδέλα, αλλά όταν είσαι σε πεζούλα με ελιές (μουρέλα) στη σειρά, φυτεμένα ανά 5 μ. και μετράς από το σημείο που στέκεις μέχρι το σημείο που περνά και πέφτει η τσίχλα 8, 9 ή 10 ρίζες ελιές, πόση είναι η απόσταση; Και δε μιλάω για πουλιά που πετούσαν ψηλά που μπορεί να πέσουν πολύ μακρύτερα από κει που τουφεκίστηκαν, αλλά για χαμηλά στα 2 μ. από το έδαφος "γλείφοντας" τα κλαδιά των μουρέλων ... Του χρόνου πάντως σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω συστηματικά τα 10αρια σκάγια, να σχηματίσω πιο ολοκληρωμένη άποψη ...
Στέλιο οτι εμπορικό εχω δοκιμάσει σε 10 δεν τραβάει μετά τα 30 μέτρα.πεφτουν αλλά πεφτουν ζωντανές.ειδικα αν έχει πολυ υγρασία που συνηθως στα μέρη που κυνηγαω ειναι από 80% και πάνω κλάφτα Χαράλαμπε.

Απογευματινό σήμερα Μέγαρα έκλεισε το κυνήγι για μένα με τις χειρότερες εντυπώσεις!!! Δεν είδα ούτε μία τσίχλα...τουφεκιές πέσανε πολύ λίγες σε συγκεκριμένα καρτέρια!!! Ο διπλανός μου έριξε μία τουφεκιά και ο παραδίπλα τρεις!!!Χειρότερη χρονιά δεν έχω ξαναζήσει και ελπίζω να μην ξαναζήσω!!!

Γιάννη, αυτό πίστευα κι εγώ, και δεν είχα δοκιμάσει ποτέ 10αρια στις τσίχλες ... μέχρι φέτος !!! Αν και για τα 9,5αρια δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι τις κόβουν άνετα στα 40 μέτρα, για τα 10αρια ήμουν επιφυλακτικός. Τη φετινή σεζόν όμως γέμισα μερικά Cal.16 28 gr. με 10αρια σκάγια, και ... άλλαξα γνώμη !!! Σε όποια απόσταση κι αν έριξα, αν τις πετύχαινε η τουφεκιά, έπεφταν στουπί !!! Δυστυχώς δεν είχα πολλές ευκαιρίες, λόγω έλλειψης πουλιών στην περιοχή μου, αλλά κάποιες ήταν σίγουρα στα 40+ μέτρα. Δεν μέτρησα βέβαια με κορδέλα, αλλά όταν είσαι σε πεζούλα με ελιές (μουρέλα) στη σειρά, φυτεμένα ανά 5 μ. και μετράς από το σημείο που στέκεις μέχρι το σημείο που περνά και πέφτει η τσίχλα 8, 9 ή 10 ρίζες ελιές, πόση είναι η απόσταση; Και δε μιλάω για πουλιά που πετούσαν ψηλά που μπορεί να πέσουν πολύ μακρύτερα από κει που τουφεκίστηκαν, αλλά για χαμηλά στα 2 μ. από το έδαφος "γλείφοντας" τα κλαδιά των μουρέλων ... Του χρόνου πάντως σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω συστηματικά τα 10αρια σκάγια, να σχηματίσω πιο ολοκληρωμένη άποψη ...

Όλες οι κυπριακές βιομηχανίες φυσίγγιων γεμίζουν οχι μονο 10αρια αλλά και νο11 και νο12! Οι Κύπριοι κάνουν μεγάλη χρήση του νο12 με μισοταπα στη τσίχλα αλλά και σε συγκεντρωτήρα.
Η μισόταπα σίγουρα μέχρι τα 30μ θα θερίζει μιας και δεν αφήνει να περάσει ούτε μύγα...

Παλι για τσιχλακια με το φίλο σάκη κάναμε τις ντουφεκιες μας για ακόμη μια φορα περάσαμε ωραια μέχρι να κλείσει το κυνηγι μεθαύριο!!

Φωτό κλασικά στο εικονοστάσι!!.sarcastic.οπλο beretta prevail sporting τσοκ μαμά 4* και 3* φυσίγγι ιδιογομωση με c7 στα 30γρ και fabarm eurolion τσοκ κύλινδρος φυσίγγι ρουμελιωτης!!

Στέλιο οτι εμπορικό εχω δοκιμάσει σε 10 δεν τραβάει μετά τα 30 μέτρα.πεφτουν αλλά πεφτουν ζωντανές.ειδικα αν έχει πολυ υγρασία που συνηθως στα μέρη που κυνηγαω ειναι από 80% και πάνω κλάφτα Χαράλαμπε.
Πανε χρονια που μαζι με τα 9αρια κ τα 8αρια εριχνα κ ανα διαστηματα κ 10αρακια(32γρ)..
Περπατητα κ απογευματινα καρτερια με 3* κ στις δυο περιπτωσεις..
Πολυ καλη αποδοση στις κοντινες βολες χωρις ομως να μειονεκτουν σε καταβολες στις τουφεκιες μετα τα 30μ..
Για κανε κ ενα πειραμα με πιο κλειστο τσοκ ισως δεις καλυτερα αποτελεσματα κ οχι τραυματισμενα..

Παλι για τσιχλακια με το φίλο σάκη κάναμε τις ντουφεκιες μας για ακόμη μια φορα περάσαμε ωραια μέχρι να κλείσει το κυνηγι μεθαύριο!!

Φωτό κλασικά στο εικονοστάσι!!.sarcastic.οπλο beretta prevail sporting τσοκ μαμά 4* και 3* φυσίγγι ιδιογομωση με c7 στα 30γρ και fabarm eurolion τσοκ κύλινδρος φυσίγγι ρουμελιωτης!!

Μπράβο ρε παλικάρια βαράτε μέχρι τέλους!!! .well done.

Τελευταία κατά πάσα πιθανότητα βόλτα και από μένα σήμερα με συνοδοιπόρο τον "μάστορα ",στα σύνορα Αττικοβοιωτίας.
Στο περπατητό είχε κάποια πουλάκια αλλά στο απογευματινό καρτέρι δεν πέταξε ούτε νυχτερίδα.
Αν και δεν θέλω να το πιστέψω ,όμως δυστυχώς φτάσαμε στο τέλος άλλης μια σεζόν.
Ναμαστε όλοι καλά και ακόμη καλύτερα του χρόνου για περισσότερες εξορμήσεις σε όλα τα θηράματα.

Καλησπερα! 8 έριξα πολυ φέτος.αλλα έριξα και μερικά 7,5 σε κάτι ψηλωνενες και μου άρεσαν πολυ! του χρόνου σιγουρα θα παραγγείλω του Ρουμελιωτη κανένα κιβώτιο 7,5.
Κι εγώ fan του no8 είμαι!. Θα το θυμάσαι Γιάννη απ την εξυπηρέτηση που σου είχα ζητήσει σχεδόν όλη την κούτα νο8....

Πανε χρονια που μαζι με τα 9αρια κ τα 8αρια εριχνα κ ανα διαστηματα κ 10αρακια(32γρ)..
Περπατητα κ απογευματινα καρτερια με 3* κ στις δυο περιπτωσεις..
Πολυ καλη αποδοση στις κοντινες βολες χωρις ομως να μειονεκτουν σε καταβολες στις τουφεκιες μετα τα 30μ..
Για κανε κ ενα πειραμα με πιο κλειστο τσοκ ισως δεις καλυτερα αποτελεσματα κ οχι τραυματισμενα..
Τάσο εγώ στην τσίχλα με την Baikal ή με την SX1 76cm άλλες χρονιές έβαζα φυσίγγια με σκάγια Νo:10 κ είχα ακαριαίες καταβολές αααάνετα στα 35m.....άσχετα αν πλέον δουλεύω Νο:9 σταθερά στην τσίχλα είτε περπατητό είτε καρτέρι...
Κ μιας κ το αναφέρατε θα πάρω 2 κουτάκια Νo:10 μετά π θα ανέβω Αμαλιάδα για να πάω περπατητό με την 76άρα μου αύριο...;)

Τελικά τουφέκισα 4 κιχλίτσες και πήρα τις τρεις, ήταν και οι μοναδικές που πέρασαν από εμένα, πάνω κάτω τόσες πέρασαν από όλους τελικά. Τις ευχαριστήθηκα όμως σαν πολλές παραπάνω μιας και ήταν ψηλωμενες και με το 725 κατι τέτοιες καρτερίσιες τουφεκιές τις ευχαριστιεμαι πολλή.
Έχεις απόλυτο δίκιο Γιάννη! Έτσι είναι... Ειδικά όταν βαστάς στα χέρια σου και ένα αξιόλογο δίκαννο (σαν το δικό σου), η απόλαυση και η ικανοποίηση είναι ακόμη εντονότερες, μετά από τέτοιες πανέμορφες, επιτυχημένες βολές...!!!
Εμένα βέβαια, εφέτος μου έλειψαν πολύ αυτές οι ντουφεκιές, ελέω ανυπαρξίας τσιχλών και κοτσυφών...!!! Δεν πειράζει όμως! Του χρόνου θα επανέλθουμε στην "κανονικότητα" με χιλιάδες τσιχλοντουφεκιές και αντίστοιχη κάρπωση...!!! Είθε...!!! .pray to God.

Εγώ Στέλιο έχω κάψει χιλιάαααααδες τσιχλοφούσεκα γεμισμένα με 10ρια και 9μισάρια σκάγια...!!! Επαρκέστατα λοιπόν, και κοντά και μεσαία και μακριά...!!! Αρκεί, οπωσδήποτε, να πάει η ντουφεκιά όπως πρέπει...!!!
Εάν, δε, είναι και πιο σκληρά με επιπλέον πρόσμιξη αντιμονίου στη σύνθεσή τους, δηλαδή από 3% και άνω, τότε ακόμη καλύτερα...!!! Ο Δημήτρης ο Τσιπούρας για παράδειγμα (φίρμα J&B), χρησιμοποιεί πάντα σκάγια με 3% αντιμόνιο, σε αντίθεση με άλλους βιοτέχνες που γεμίζουν με σκάγια με 2% αντιμόνιο...

Πήρα άδεια από τη δουλειά αύριο προκειμένου να κλείσω τη σεζόν στον κυνηγότοπο και όχι στο γραφείο, μπροστά στον υπολογιστή και ανάμεσα σε εκκρεμούσες συμβάσεις! :)
Έκανα και μία βόλτα από Καλκαντζάκο χθες, για να δοκιμάσω: navaro 30 No 9, Imperial 30 No 8 και Federal 32 No 8. Έψαχνα και τα Rio 28γρ για κυνήγι και σκοπευτήριο αλλά δεν τα είχε..
Εν αναμονή τελευταίας εξόρμησης στην Τανάγρα λοιπόν αύριο για ολοήμερο περπατητό, ευτυχώς με καλό καιρό απ' ό,τι διαβάζω. Όποιος θέλει ακολουθεί!

......... εγώ τον χαβά μου....
......... ούτε 10 ούτε 9 ....
......... Νο 8 και Νο 7 με 1* / 2* ................. ;);););)

Αν δεν εχεις αστοχιες στα κοντινα δεν χρειαζεται να αλλαξεις.

............ έχω όντως μερικές αστοχίες στα πολύ - πολύ κοντινά ,
........... αλλά ....... άλλη χάρη έχουν τα ....... τρίποντα..........;););)

Κι εγώ fan του no8 είμαι!. Θα το θυμάσαι Γιάννη απ την εξυπηρέτηση που σου είχα ζητήσει σχεδόν όλη την κούτα νο8....
Καλημερα σας! Και βέβαια θυμάμαι Τασο! Έχει ακόμα αρκετα αλλά τα ανέβασε 7,7€.ειχα πάρει στο τελευταίο κυνήγι 3 κουτάκια Ν9 και θέριζαν.

............ έχω όντως μερικές αστοχίες στα πολύ - πολύ κοντινά ,
........... αλλά ....... άλλη χάρη έχουν τα ....... τρίποντα..........;););)

γιατί αν δεν ρίχναμε τρίποντα....... χθες το απόγευμα με το φιλαράκι θα είχαμε από δύο πουλάκια ο καθένας max.
KOhiMBF.jpg

Καλημερα σας! Και βέβαια θυμάμαι Τασο! Έχει ακόμα αρκετα αλλά τα ανέβασε 7,7€.ειχα πάρει στο τελευταίο κυνήγι 3 κουτάκια Ν9 και θέριζαν.
Είναι, μπαμ και κάτω τα ατιμα, με όλους τους καιρούς...

Status
Not open for further replies.
Back