Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Περπατητο με πολυ.. ποδαρι..
τουλαχιστον εριξα τα σμπαρακια μου...rio 32γρ ν8 ωραιες τουφεκιες οπως παντα..
Αποχαιρετισα κ τα φιλαρακια μου τα κοτσυφοπουλα...

Σαν τους χιότες τα πας τα κοτσύφια....Δυό-δυό....:D
Πρέπει να έχει γράψει σμπάρα το καντράν της Mossberg καααάργα...
Μια φορά τη επόμησα από ένα φίλο κ μου έπεφτε στο μάτι μπαμ....Ωραίο ζύγισμα κ με τα γνωστά παλιά καλά μέταλλα.
Εσύ έχεις και τις δύο διόπτρες επάνω στη ρίγα;
Γιατί ο φίλος μου δν μπωρούσε να σημαδέψει κ με τις δύο κ την έβγαλε την 1η.....sarcastic.
(Και πολύ σεξουλιάρικος ο αορτήρας να πούμε....)..big smile.

Ποσό το πουλάς το εργαλείο να "ουμε να ρθω κολυμπώντας.. .my man..my man..my man.

Πρέπει να έχει γράψει σμπάρα το καντράν της Mossberg καααάργα...
Δεν λες τιποτα..προλαβε τις καλες τσιχλοεποχες..
Ωραίο ζύγισμα
Δεν ξερω ποιο μοντελο επωμισες,αλλα η δικη μου ζυγισμενη σε ζυγαρια κουζινας ειναι περιπου 3450γρ( κ στο κυνηγι δεν παμε με το οπλο αδειο,οποτε....) συν οτι ειναι μπροστοβαρη λογω μηχανισμου..αλλα δεν με νοιαζει την εχω συνηθισει..πουλια να εχει...sarcastic.
Γιατί ο φίλος μου δν μπωρούσε να σημαδέψει κ με τις δύο κ την έβγαλε την 1η.....sarcastic.
Εχω βγαλει την μεσαια ακιδα γιατι δεν μου αρεσε εμφανισιακα..Δεν με ενοχλουσε αλλου..
Ποσό το πουλάς το εργαλείο να "ουμε να ρθω κολυμπώντας.. .my man..my man..my man.

Πωλειται μια στο car...yelling.

Last edited:
Μόλις επέστρεψα από Βυτίνα που βρίσκομαι από χθες βράδυ. Πήγα πρωινό που δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι έκανα 2 τσιχλιτσες. Το απογευματινό όμως είχε ενδιαφέρον. Πήγα νωρίς σχετικά κι επειδή την ώρα που πήγα δεν πέρναγε τίποτα μαζεψα μια σακούλα καλυκες από το κάρτερι. Μετά άρχισαν να ανεβαίνουν τσίχλες και κοτσύφια. Έκανα 8 τα μισά κοτσύφια και 2 χαμένα. Είχα και κάποια κοψωφτερα. Είχα πάρει την καραμπίνα σήμερα επειδή γεμίζει πιο γρήγορα. Έριξα αρκετές τουφεκιές το ευχαριστήθηκα κι επέστρεψα.

Νικόλα Ρεντίφη σε θυμήθηκα ειδικά εσένα, που έχω καταλάβει ότι σου αρέσουν πολύ τα απογευματινά τσίχλας. Ωστόσο, για τους ντόπιους εκεί, η χρονιά ήταν πολύ φτωχή.
.well done.Γεια σου Λεωνίδα! Να 'σαι καλά, και του χρόνου...!!! (Καλορίζικη και η καινούργια βελγοϊαπωνική δικαννιά σου...!!!)

Last edited:

Τασούλη που είναι το πλάγιο ?!??!?!??!? .sarcastic.

Επίσκεψη στο προχθεσινό καρτέρι σήμερα και εμφανώς λιγότερα τα πουλιά. Φάνηκε από προχθές ότι είναι σε μετακίνηση. Ούτε οι μισές τουφεκιές σήμερα. Για την ιστορία 5 πήρα και 3 έμειναν για τις αλεπές. Είχα και μια συνάντηση κορυφής! Πηγαίνοντας να βρω μια τσίχλα που είχε πέσει στο ύψωμα πίσω μου σηκώθηκε μια κυρία με πολύ θόρυβο. Προς στιγμήν σάστισα αλλά χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερα τούμπαρε με την μπηχτή τουφεκιά. Πρέπει να ήμουν στο καρτέρι 10 μέτρα δίπλα της πάνω από ώρα και εκείνη έκανε την πάπια... Τυχερός εγώ άτυχη αυτή ;)
Η δεύτερη φωτό για τους δύσπιστους και για τυχόν συνάντηση με κανένα θηροφύλακα στο φεύγα
G3Tarw7.jpg

TIKRLxz.jpg

xQPiEop.jpg

Επίσκεψη στο προχθεσινό καρτέρι σήμερα και εμφανώς λιγότερα τα πουλιά. Φάνηκε από προχθές ότι είναι σε μετακίνηση. Ούτε οι μισές τουφεκιές σήμερα. Για την ιστορία 5 πήρα και 3 έμειναν για τις αλεπές. Είχα και μια συνάντηση κορυφής! Πηγαίνοντας να βρω μια τσίχλα που είχε πέσει στο ύψωμα πίσω μου σηκώθηκε μια κυρία με πολύ θόρυβο. Προς στιγμήν σάστισα αλλά χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερα τούμπαρε με την μπηχτή τουφεκιά. Πρέπει να ήμουν στο καρτέρι 10 μέτρα δίπλα της πάνω από ώρα και εκείνη έκανε την πάπια... Τυχερός εγώ άτυχη αυτή ;)
Η δεύτερη φωτό για τους δύσπιστους και για τυχόν συνάντηση με κανένα θηροφύλακα στο φεύγα
G3Tarw7.jpg

TIKRLxz.jpg

xQPiEop.jpg
Μιχάλη καλοφάγωτα....
Καλά κάνεις κ βγάζεις (λεπτομερείς) φωτό γιατί δν ξέρεις τη θα συναντήσεις μέχρι το να πας στο αυτοκίνητο.....
Μια φορά είχα πάρει την καραμπίνα κ είχα βγει για σιταρίθρες ήταν (26 Οκτωμβρίου παρακαλώ) κ καθώς έκοψα δρόμο από ένα λιοστάσι ήταν σε κορμό ελιάς η κυρία στο προς ήλιο κ σηκώθεικε κ έγινε καπνός. Έφαγε και την ντουφεκιά της.....η Ελιά βέβαια......sarcastic..sarcastic.

Εγώ πήγα ένα καρτέρι σήμερα στις 16:45 σε άλλη μεριά να δω τη γίνεται κ το μέρος το είχε ποιάσει ένας γνωστός μας. Αφού χερετηθείκαμε πήγαμε ποιό δίπλα κ ποιάσαμε....είχε πέρασμα εκείνο το μέρος κ έριξα τα σμπάρα μου με το φίλο μου Νίκο...
Πείραμε 3 πουλάκια έκαστος κ 2 χαμένα ο φίλος μου...choke 3* & φυσίγγια Tordo 30gr No:9 εγώ και Τρίμμης 32gr Nο:8 ο φίλος μου.

Θα μπωρούσα κι άλλα δύο-τρία πουλάκια ακόμη αλλά έμενα πίσω με τα tordo σε σχέση με τα j&b fast 30gr που έριχνα φέτος. Πάντος θα το πιώ το κρασάκι μου αύριο.......my man.beer

Last edited:
Μιχάλη καλοφάγωτα....
Καλά κάνεις κ βγάζεις (λεπτομερείς) φωτό γιατί δν ξέρεις τη θα συναντήσεις μέχρι το να πας στο αυτοκίνητο.....
Μια φορά είχα πάρει την καραμπίνα κ είχα βγει για σιταρίθρες ήταν (26 Οκτωμβρίου παρακαλώ) κ καθώς έκοψα δρόμο από ένα λιοστάσι ήταν σε κορμό ελιάς η κυρία στο προς ήλιο κ σηκώθεικε κ έγινε καπνός. Έφαγε και την ντουφεκιά της.....η Ελιά βέβαια......sarcastic..sarcastic.
Σπάνια φάση να σηκώσω μπεκάτσα απόγευμα σε καρτέρι τσίχλας αλλά να που συμβαίνει. Μου έκοψε να βγάλω φωτό μετά τον αρχικό ενθουσιασμό. Τα πάντα μπορούν να αμφισβητηθούν βέβαια αλλά τι να έκανα...

Εγώ πήγα ένα καρτέρι σήμερα στις 16:45 σε άλλη μεριά να δω τη γίνεται κ το μέρος το είχε ποιάσει ένας γνωστός μας. Αφού χερετηθείκαμε πήγαμε ποιό δίπλα κ ποιάσαμε....είχε πέρασμα εκείνο το μέρος κ έριξα τα σμπάρα μου με το φίλο μου Νίκο...
Πείραμε 3 πουλάκια έκαστος κ 2 χαμένα ο φίλος μου...choke 3* & φυσίγγια Tordo 30gr No:9 εγώ και Τρίμμης 32gr Nο:8 ο φίλος μου.

Θα μπωρούσα κι άλλα δύο-τρία πουλάκια ακόμη αλλά έμενα πίσω με τα tordo σε σχέση με τα j&b fast 30gr που έριχνα φέτος. Πάντος θα το πιώ το κρασάκι μου αύριο.......my man.beer
Ωραίος! Να βγαίνει ο μεζές ;).yel.

Ένα γρήγορο απογευματινό μετά το σχόλασα. Μια ωρίτσα ίσα ίσα να ξελαμπικαρω. Για κάνα 20λεπτο όλη η ιστορία, πέρασαν λίγα πουλάκια αλλά και πι κυνηγοί γύρω αρκετοί. Ειχε και ένα μαιστρακι και οι κιχλίτσες πήγαιναν τουρμπατες, 4 στο χέρι, μια χαμένη και αρκετά κοτσυφάκια που απλά τους έκανα ξηρές επωμισης . Ωραία ήταν και σήμερα τα bravo ......έκαιγαν ......

Νοτιοανατολικη Λακωνία και πάλι από χθες το μεσημέρι. Καμιά σχέση με τη φτώχεια του Δεκεμβρίου και όλης της σαιζόν βέβαια. Σχεδόν καλοκαίρι και χθες στο καρτέρι τα πουλιά από τις 17 00 που πήγα συνεχώς περνούσαν, ψηλά πολύ, αλλά συνεχώς κυρίως όμως 100 μέτρα δεξιά μου που ήταν δυο άλλοι κυνηγοί. Ευχαριστήθηκα να βλέπω πουλιά στον αέρα, αν και όχι κοντά μου. Έριξα τις ντουφεκιές μου (όλες σχεδόν οριακές), χτύπησα και λίγες τσίχλες και όλα καλά. Σήμερα πήγα πάλι λίγο πριν τις 16 00 μήπως προλάβω το διπλανό καρτέρι. Πράγματι μόνος μου και τα πουλιά ήδη περνούσαν. Ήταν πραγματικά καρτέρι από δυο χρόνια πριν. Δεν το περίμενα. Με σχετική ευστοχία πήρα περισσότερες τσίχλες από όσες όλη τη χρονιά. Μόνο πρόβλημα τα πολύ ψηλά χόρτα, ειδικά στα αριστερά μου, οπότε χάνοντας μερικές από την αρχή, σταμάτησα να τις τουφεκάω από εκεί παρόλο ότι από εκεί περνούσαν οι περισσότερες και πιο βολικές. Αν είχα έναν φίλο μαζί όλα θα ήταν καλύτερα. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και τις δύο μέρες τα πουλιά σταμάτησαν περίπου στις 18 00, ενώ ήταν ακόμη μέρα. Σήμερα μάλιστα σταμάτησα πιο νωρίς και στη διαδρομή με το αυτοκίνητο, που είναι ανάμεσα σε καρτέρια δεν είδα καμιά να πετά, ενώ δεν ακουγόντουσαν και ντουφεκιές πια. Ελπίζω και αύριο να είναι καλά, αφού ΣΚ προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα.
Καλή νύκτα σε όλους.

Εδω κατω τα περπατητα κρατουν καλα ακομα,
στα καρτερια εχουμε ανακαταταξεις... Η καλοκαιρια κ οι βοριαδες της προηγουμενης εβδομαδας ανεβασαν τα πουλια ψηλα στα βορεια του νομου... Παραπονο δεν εχουμε, τις κανουμε τις τουφεκιες μας, αν κ ο καιρος δειχνει να μας χαλα το τελευταιο ΣΚ...
Τα πουλια παντως δεν ειναι φτιαγμενα ακομα στο λιπος, δειχνουν οτι θα μεινουν κ αλλο...
Επισης θα ηθελα να σας επιστησω την προσοχη για τον κοτσυφο που εκλεισε προχθες 20/2... :rolleyes::rolleyes::D:D :p:p

Εδω κατω τα περπατητα κρατουν καλα ακομα,
στα καρτερια εχουμε ανακαταταξεις... Η καλοκαιρια κ οι βοριαδες της προηγουμενης εβδομαδας ανεβασαν τα πουλια ψηλα στα βορεια του νομου... Παραπονο δεν εχουμε, τις κανουμε τις τουφεκιες μας, αν κ ο καιρος δειχνει να μας χαλα το τελευταιο ΣΚ...
Τα πουλια παντως δεν ειναι φτιαγμενα ακομα στο λιπος, δειχνουν οτι θα μεινουν κ αλλο...
Επισης θα ηθελα να σας επιστησω την προσοχη για τον κοτσυφο που εκλεισε προχθες 20/2... :rolleyes::rolleyes::D:D :p:p
Άρη ακόμη κ χθες έβλεπα τσίχλες σε μικρές ομάδες να μπαίνουν πολύ ψιλά.....;)
Τη να το κάνουμε όμως κι αν μπαίνουν...:confused:

Οι μερες τους ειναι αυτες, ζεστη κ ελαφρα αερακια Κωστα, λογικο ειναι να μετακινουνται... Παντως τα καρτερια στα χαμηλα ειναι λιγο πεσμενα, στα ορεινα ειναι καλα ακομα.... αυτη την περιοδο απο τη μια μερα στην αλλη μπορεις να δεις εντελως αλλο εργο...
Τωρα που θα αλλαξει ο καιρος θα εχουμε ανακαταταξεις παλι...

Άρη ακόμη κ χθες έβλεπα τσίχλες σε μικρές ομάδες να μπαίνουν πολύ ψιλά.....;)

Δεν θελω να ακουω τη φραση "πολυ ψηλα" απο Πυργιωτη ομως... :p Οποτε ξαναπας στο Σωτηρη να του δωσεις χαιρετιαματα κ να του πεις οτι ο Αρις μου ειπε να μην ξαναπω τη λεξη ψηλά οσο ειμαι στον Πυργο... :D:D:p

Οι μερες τους ειναι αυτες, ζεστη κ ελαφρα αερακια Κωστα, λογικο ειναι να μετακινουνται... Παντως τα καρτερια στα χαμηλα ειναι λιγο πεσμενα, στα ορεινα ειναι καλα ακομα.... αυτη την περιοδο απο τη μια μερα στην αλλη μπορεις να δεις εντελως αλλο εργο...
Τωρα που θα αλλαξει ο καιρος θα εχουμε ανακαταταξεις παλι...

Δεν θελω να ακουω τη φραση "πολυ ψηλα" απο Πυργιωτη ομως... :p Οποτε ξαναπας στο Σωτηρη να του δωσεις χαιρετιαματα κ να του πεις οτι ο Αρις μου ειπε να μην ξαναπω τη λεξη ψηλά οσο ειμαι στον Πυργο... :D:D:p

........ όλη αυτή η κουβέντα για το "πολύ ψηλά" ........ πως με φτιάχνει βρε παιδί μου...... πως με φτιάχνει.....hunter.1.hunter.1.hunter.1

Status
Not open for further replies.
Back