Πάντως εδώ έδειξαν πουλάκια στα καρτερια.ενα καλό απογευματινό σήμερα με 13 κάτω 11 στο χερι και 5 που πήγαν να μου κάνουν μηνυση

Σαν τους χιότες τα πας τα κοτσύφια....Δυό-δυό....
Δεν λες τιποτα..προλαβε τις καλες τσιχλοεποχες..Πρέπει να έχει γράψει σμπάρα το καντράν της Mossberg καααάργα...
Δεν ξερω ποιο μοντελο επωμισες,αλλα η δικη μου ζυγισμενη σε ζυγαρια κουζινας ειναι περιπου 3450γρ( κ στο κυνηγι δεν παμε με το οπλο αδειο,οποτε....) συν οτι ειναι μπροστοβαρη λογω μηχανισμου..αλλα δεν με νοιαζει την εχω συνηθισει..πουλια να εχει..Ωραίο ζύγισμα
Εχω βγαλει την μεσαια ακιδα γιατι δεν μου αρεσε εμφανισιακα..Δεν με ενοχλουσε αλλου..Γιατί ο φίλος μου δν μπωρούσε να σημαδέψει κ με τις δύο κ την έβγαλε την 1η....![]()
Πωλειται μια στο car..
Νικόλα Ρεντίφη σε θυμήθηκα ειδικά εσένα, που έχω καταλάβει ότι σου αρέσουν πολύ τα απογευματινά τσίχλας. Ωστόσο, για τους ντόπιους εκεί, η χρονιά ήταν πολύ φτωχή.
Το ειχε στο πλάι και δε φαίνεται.......Τασούλη που είναι το πλάγιο ?!??!?!??!?![]()
Μιχάλη καλοφάγωτα....Επίσκεψη στο προχθεσινό καρτέρι σήμερα και εμφανώς λιγότερα τα πουλιά. Φάνηκε από προχθές ότι είναι σε μετακίνηση. Ούτε οι μισές τουφεκιές σήμερα. Για την ιστορία 5 πήρα και 3 έμειναν για τις αλεπές. Είχα και μια συνάντηση κορυφής! Πηγαίνοντας να βρω μια τσίχλα που είχε πέσει στο ύψωμα πίσω μου σηκώθηκε μια κυρία με πολύ θόρυβο. Προς στιγμήν σάστισα αλλά χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερα τούμπαρε με την μπηχτή τουφεκιά. Πρέπει να ήμουν στο καρτέρι 10 μέτρα δίπλα της πάνω από ώρα και εκείνη έκανε την πάπια... Τυχερός εγώ άτυχη αυτή
Η δεύτερη φωτό για τους δύσπιστους και για τυχόν συνάντηση με κανένα θηροφύλακα στο φεύγα
![]()
![]()
![]()
Σπάνια φάση να σηκώσω μπεκάτσα απόγευμα σε καρτέρι τσίχλας αλλά να που συμβαίνει. Μου έκοψε να βγάλω φωτό μετά τον αρχικό ενθουσιασμό. Τα πάντα μπορούν να αμφισβητηθούν βέβαια αλλά τι να έκανα...Μιχάλη καλοφάγωτα....
Καλά κάνεις κ βγάζεις (λεπτομερείς) φωτό γιατί δν ξέρεις τη θα συναντήσεις μέχρι το να πας στο αυτοκίνητο.....
Μια φορά είχα πάρει την καραμπίνα κ είχα βγει για σιταρίθρες ήταν (26 Οκτωμβρίου παρακαλώ) κ καθώς έκοψα δρόμο από ένα λιοστάσι ήταν σε κορμό ελιάς η κυρία στο προς ήλιο κ σηκώθεικε κ έγινε καπνός. Έφαγε και την ντουφεκιά της.....η Ελιά βέβαια.....![]()
Ωραίος! Να βγαίνει ο μεζέςΕγώ πήγα ένα καρτέρι σήμερα στις 16:45 σε άλλη μεριά να δω τη γίνεται κ το μέρος το είχε ποιάσει ένας γνωστός μας. Αφού χερετηθείκαμε πήγαμε ποιό δίπλα κ ποιάσαμε....είχε πέρασμα εκείνο το μέρος κ έριξα τα σμπάρα μου με το φίλο μου Νίκο...
Πείραμε 3 πουλάκια έκαστος κ 2 χαμένα ο φίλος μου...choke 3* & φυσίγγια Tordo 30gr No:9 εγώ και Τρίμμης 32gr Nο:8 ο φίλος μου.
Θα μπωρούσα κι άλλα δύο-τρία πουλάκια ακόμη αλλά έμενα πίσω με τα tordo σε σχέση με τα j&b fast 30gr που έριχνα φέτος. Πάντος θα το πιώ το κρασάκι μου αύριο......![]()
Άρη ακόμη κ χθες έβλεπα τσίχλες σε μικρές ομάδες να μπαίνουν πολύ ψιλά.....Εδω κατω τα περπατητα κρατουν καλα ακομα,
στα καρτερια εχουμε ανακαταταξεις... Η καλοκαιρια κ οι βοριαδες της προηγουμενης εβδομαδας ανεβασαν τα πουλια ψηλα στα βορεια του νομου... Παραπονο δεν εχουμε, τις κανουμε τις τουφεκιες μας, αν κ ο καιρος δειχνει να μας χαλα το τελευταιο ΣΚ...
Τα πουλια παντως δεν ειναι φτιαγμενα ακομα στο λιπος, δειχνουν οτι θα μεινουν κ αλλο...
Επισης θα ηθελα να σας επιστησω την προσοχη για τον κοτσυφο που εκλεισε προχθες 20/2...![]()
![]()
Άρη ακόμη κ χθες έβλεπα τσίχλες σε μικρές ομάδες να μπαίνουν πολύ ψιλά.....![]()
Οι μερες τους ειναι αυτες, ζεστη κ ελαφρα αερακια Κωστα, λογικο ειναι να μετακινουνται... Παντως τα καρτερια στα χαμηλα ειναι λιγο πεσμενα, στα ορεινα ειναι καλα ακομα.... αυτη την περιοδο απο τη μια μερα στην αλλη μπορεις να δεις εντελως αλλο εργο...
Τωρα που θα αλλαξει ο καιρος θα εχουμε ανακαταταξεις παλι...
Δεν θελω να ακουω τη φραση "πολυ ψηλα" απο Πυργιωτη ομως...Οποτε ξαναπας στο Σωτηρη να του δωσεις χαιρετιαματα κ να του πεις οτι ο Αρις μου ειπε να μην ξαναπω τη λεξη ψηλά οσο ειμαι στον Πυργο...
![]()
Bλεπω που δεν συμμετεχεις ενεργα κ προσπαθω να σε προσεγγισω........ όλη αυτή η κουβέντα για το "πολύ ψηλά" ........ πως με φτιάχνει βρε παιδί μου...... πως με φτιάχνει....![]()