Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χθες χωρίς πολλές προσδοκίες κατάφερα αργά το απογευμα για καμία ωρα να κάνω ένα μοναχικό περπατητο και μετά λιγο καρτέρι..ειχα την καλύτερη στιγμή για φετος καθως μια συνάντηση με μια μπεκάτσα πάντα ειναι κάτι μαγικό.μια τουφεκια με Ρουμελιωτης Α1 Ν8 και έπεσε ξερή! τα πουλιά στο περπατητο παρά πολλά.καταφερα και πηρα στο χέρι 9 τσιχλες και είχα και μια χαμένη.νεά πουλιά που μπήκαν αυτές τις μέρες νομίζω.στο καρτέρι ειδα ελάχιστες τσιχλες.δεν έριξα ούτε τουφεκια.ειχε αρκετό κρύο και τα Ρουμελιωτης Α1 33gr N8 δούλεψαν άψογα.ειναι πολυ ωραίο φυσίγγι.

Είπα να ξεχαρμανιάσω μετά από εβδομαδιαία αποχή και πήγα για καρτεράκι απογευματινό με τον κουμπάρο. Λιγοστά τα πουλιά αλλά ρίξαμε 10-12 φυσίγγια ο καθένας. Ευχαριστήθηκα τουφεκιές σε 3 ψηλωμένα που έπεσαν στουπί με το carlson's F (7/10 στη benelli).
Έπρεπε να πάρω τη δόση μου! Ελπίζω να καταφέρω να βγω 3-4 φορές ακόμα μέχρι τη λήξη
bb7LCLn.jpg

Πολύ σφιχτή κατανομή δείχνει!!τι νούμερο σκάγια και τι σύσφιξη?
9 νουμερο φιλε ειναι με 4ρι μαμα
τακη με 4* το γραφει ο γιανης optima φιλε.sarcastic.
.yel..yel.
στα έλεγα?
35 μετρα πολυ σφιχτο αποτελεσμα..στα μπασιματα θα τις κατεβαζει απο τον Θεό!
ίσως αν και στα μπασίματα λέω να το κάνω σε 8 αρι νούμερο

Γελάνε και τα μουστάκια σου Παναγιωτη!!!!.yel.
έμενα να δεις .big smile.

σε κάθε περίπτωση όμως θα κάνω και άλλες τουφεκιές με ένα φυσίγγι δεν βγάζεις συμπεράσματα

.yel..yel.
στα έλεγα?

Το ότι οι οπτιμα έχουν σφιχτή ντουφεκια είναι το μόνο σίγουρο και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει...και στην τσίχλα με το τεσσάρι ντουφεκας πολύ μακρυά...τώρα δεν ξέρω από διάτρηση τι λέει σε σχέση με τον ανταγωνισμό και σίγουρα σε σκληρότερα θηράματα!Με το 3αρι στα μπασίματα τσίχλας και 8,5 σκάγια ντουφεκας πολυυυυ μακρυά!

Επιστροφή χτες βράδυ από τα πάτρια εδάφη στην Λευκάδα 2 κυνήγια πολύ κρασάκι και τσίπουρο πήγαμε καρτέρι Σαββάτο και περάσαν λίγα πουλιά 2 στο χέρι και 2 χαμένα και 2-3 που μου πήραν το όπλο τόσο χαμηλά που περάσαν ,ο ξάδερφος έκανε 7 στο χέρι άλλα είναι τουφέκι καλο ,την Κυριακή μαζευτήκαμε καμιά 15 άρια άτομα για περπατητο γρήγορο που ξεκίνησε 11 και 10 το πρωί think και τελείωσε για μένα και την μίση παρέα στην 13:00 γιατί είχαμε αρνί στην σούβλα και κοκοτο κοκκινιστό για να μαζευτούμε μετά να φάμε ( δεν έκατσα) έπρεπε να φύγω για ΑΘΗΝΆ.threat.
το αποτέλεσμα 14 πουλιά και 4 χαμένα στις βατσουνιες.yel..yel.:) που λένε και στο χωρίο μου ,τα φυσίγγια μου πάλι έδωσαν ρεσιτάλ , (και εγώ το ίδιο).sarcastic..sarcastic..my man. όπου και να το γύριζα έπεφταν με την Α400 και 4 αρι τσοκ
έριξα και μια σε ένα ψυγείο στα 35 μέτρα περίπου 40 βήματα μεγάλα δικά μου και τα αποτελέσματα τα βλέπετε στην φώτο νομίζω είναι καλή τουφεκιά αν και οι ποιο έμπειροι θα μας πουν .

image.jpg

image.jpg
Ωρεεέ!!
Σαν τους τζιχαντιστές πάτε....Κομβόη.....yelling.
Πάντος η τουφεκιά με το 4* δίνει ρέστα....Εγώ θεωρώ πως η τα πουλιά είναι πολλά ή να είναι λίγα....η καλή παρέα μετράει κ το να μπωρείτε να συννενοείστε πάνω στο κυνήγη τόσοι νοματαίοι........terror.
Μην ξεχάσεις να βγάλεις το ψυγείο από την πρίζα.....big smile.

Απογευματινό κ εγώ με το συνκυνηγό μου Δημήτρη λίγα τα πουλιά σε σχέση πριν από 1 εβδομάδα. Εγώ έριξα του Ρουμελιώτη τα 32gr No9 το οποίο δν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Αλλά με το 30gr No9 πήρα 4 πουλιά (2 στο χέρι) ανατηναχθέντα σε οριακές αποστάσεις με (συννεφάκι) αλλά με 2* γιατί το 3άρι τ φοβήθεικα έπειτα από τη δοκιμή χθες....ο φίλος μου πήρε κ αυτός 4 πουλιά με Franchi Black Magic 3* με φυσίγγια Ρουμ. 30gr No9 και G.M sporting 28gr No7,5....Ωραίες βολές με του Καρδαρά....Κ λέω εγώ τώρα πριν ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΒΟΡΙΑΔΑΚΙΑ..σε συνδιασμό με το ολοφώτιστο φεγγάρι...μήπως έχουν ξεκινήσει το ταξίδι οι τσίχλες σιγά-σιγά;;;;
Ψίλοι στ'αυτιά μου μπείκανε.....sarcastic.

.yel..yel.
στα έλεγα?

σε κάθε περίπτωση όμως θα κάνω και άλλες τουφεκιές με ένα φυσίγγι δεν βγάζεις συμπεράσματα
Να κόψεις χαρτόνια 1x1 να μετρήσεις με κορδέλα και όχι με βήματα στο περίπου.Με 4* στα 25μ. Με νο9 θέλω να δω κατανομη!!!Σορυ για το οφ τοπικ.:)

Επιστροφή χτες βράδυ από τα πάτρια εδάφη στην Λευκάδα 2 κυνήγια πολύ κρασάκι και τσίπουρο πήγαμε καρτέρι Σαββάτο και περάσαν λίγα πουλιά 2 στο χέρι και 2 χαμένα και 2-3 που μου πήραν το όπλο τόσο χαμηλά που περάσαν ,ο ξάδερφος έκανε 7 στο χέρι άλλα είναι τουφέκι καλο ,την Κυριακή μαζευτήκαμε καμιά 15 άρια άτομα για περπατητο γρήγορο που ξεκίνησε 11 και 10 το πρωί think και τελείωσε για μένα και την μίση παρέα στην 13:00 γιατί είχαμε αρνί στην σούβλα και κοκοτο κοκκινιστό για να μαζευτούμε μετά να φάμε ( δεν έκατσα) έπρεπε να φύγω για ΑΘΗΝΆ.threat.
το αποτέλεσμα 14 πουλιά και 4 χαμένα στις βατσουνιες.yel..yel.:) που λένε και στο χωρίο μου ,τα φυσίγγια μου πάλι έδωσαν ρεσιτάλ , (και εγώ το ίδιο).sarcastic..sarcastic..my man. όπου και να το γύριζα έπεφταν με την Α400 και 4 αρι τσοκ
έριξα και μια σε ένα ψυγείο στα 35 μέτρα περίπου 40 βήματα μεγάλα δικά μου και τα αποτελέσματα τα βλέπετε στην φώτο νομίζω είναι καλή τουφεκιά αν και οι ποιο έμπειροι θα μας πουν .

image.jpg

image.jpg
Όταν έριξα για πρώτη φορά μία Α400 στο σκοπευτήριο, κοίταζα και ξανακοιταζα το τσοκ γιατί νόμιζα ότι μου είχε βιδωσει ο ιδιοκτήτης τού όπλου κρυφά το 2* για να μου κάνει πλάκα. Η φώτο με την τουφεκιά εξηγεί τον λόγο...

Kαι γω, θυμάμαι παιδιά, κατέβαζα κάτι τσιχλάκια από τον... "Θεό", με την 4άρα κάννη (και με την 3άρα) του Perennia, επί δύο συναπτές σεζόν...!!!
Μάλλον η τεχνολογία "Optima High Performance" των καννών και των τσοκ της Beretta... "μαμάει"...!!! .sarcastic.

Άλλωστε, γι' αυτό τα λένε... Beretta...!!!

Last edited:
Kαι γω, θυμάμαι παιδιά, κατέβαζα κάτι τσιχλάκια από τον Θεό, με την 4άρα κάννη (και με την 3άρα) του Perennia επί δύο συναπτές σεζόν...!!!
Μάλλον η τεχνολογία "Optima High Performance" των καννών και των τσοκ της Beretta... "μαμάει"...!!! .sarcastic.
Άλλωστε, γι' αυτό τα λένε... Beretta...!!!
νικολα και οι optima plus δε πανε πισω.my man.
αυτο που λεει ο γιωργος οτι κοιταζε για τ τσοκ εκαναν οι φιλοι μου οταν ριξαμε στα 40μετρα μετρημενα με 4* περκοσο ν7 να πω την αληθεια μεχρι που το δα ουτε εγω τ πιστευα ,παντως και γω με το 30αρι με την c7 σε ν 8 1/2 εχω παρει αρκετες μακρινες τσιχλες με 4* τωρα επεσε στα χερια μου ενα 4* της μπερετα μαυρο εσω εξω εξισου καλο με το μαμα οπτιμα πλας αν θυμηθω θα παρω ενα χαρτονι τη κυριακη να το ριξω στ 30 να δουμε κατανομη,η 400 δε βγηκε φετος καθολου αλλα θα μπει στα σκαρια κοντακι και για αυτή στη νεκρη περιοδο στο τελος θα πηγαινω για τσιχλες και δε θα ξερω ποια να πρωτοπιασω.vert funny.

4* στην optima hp όλα τα λεφτά. Το χω μόνιμα στην κάτω κι επάνω το 3*. Με σωστή σκόπευση απλά πέφτουν, κοντά μακριά!
.well done. (Το καλύτερο τσοκάρισμα για δίκαννα και γενική χρήση...! H "χρυσή τομή"...!))

Last edited:
Το καλύτερο απογευματινό πέρασμα για φέτος σήμερα. 4 χλμ από τη θάλασσα. Αν ήμουν λίγο πιο εύστοχος θα είχα κάνει πανηγυράκι. Μπηχτές τουφεκιές ως επί το πλείστον. Υπήρχε μια συνεχής ροή από τις 5:30 και μετά. Τα πουλιά μάλλον ετοιμάζονται για δρόμο.Δυστυχώς έχασα και δύο.
NGXRBwj.jpg

Απογευματινό για κοτσυφακια σημερα με τον σκυλακο μου με τα πουλιά να είναι λίγα περισσότερα από προχτές,10 μου περάσανε και πήραμε τα οχτώ....
Εδώ περιμένει πώς και πώς να ξεκινησουν να περνάνε..
uJjxvG0.jpg

Και εδώ επί το εργον...
CxVytev.jpg

Πρωινή βόλτα σε ρεματιά με τα πουλιά αισθητά λιγότερα! Τρία κοτσυφια και έχασα ένα και μια τσίχλα τη μοναδική που ειδα στη ρεματιά!
Βλέπω το πλάγιο το έχεις στρώσει για δουλειά....
Αρίστο καλά έχω παρατηρήσει....
Δν έχω παραισθήσεις...
Τις τελευταίες 3 ημέρες έχω πάει σε 3 διαφορετικά καρτέρια κ τα πουλιά όλο κ λιγότερα....Με το κορυφαίο σήμερα από τις 17:15 ως 18:30 με μόλις 5 σμπάρα μια τσίχλα κ αυτή χαμένη.....hair. κ περιμετρικά καρτέρια ζήτημα να έπεσαν δύο κουτιά φυσίγγια στο σύνολο.
Σήμερα μετάνιωσα που πήγα καρτέρι....no.
Θεωρώ πως η πανσέλινος με τα προ 4-5 ημερών Βοριαδάκια που είχαμε έπεξαν το ρόλο τους στη μετανάστευση......dg.dg.dg.dg.

Last edited:
Το καλύτερο απογευματινό πέρασμα για φέτος σήμερα. 4 χλμ από τη θάλασσα. Αν ήμουν λίγο πιο εύστοχος θα είχα κάνει πανηγυράκι. Μπηχτές τουφεκιές ως επί το πλείστον. Υπήρχε μια συνεχής ροή από τις 5:30 και μετά. Τα πουλιά μάλλον ετοιμάζονται για δρόμο.Δυστυχώς έχασα και δύο.
NGXRBwj.jpg
Θέλει την μπενελι της η τσίχλα:D Για την φετινή χρόνια εξαιρετικό απογευματινο και πάλι!

Θέλει την μπενελι της η τσίχλα:D Για την φετινή χρόνια εξαιρετικό απογευματινο και πάλι!
Πολύ πλούσιο απογευματινό όντως. Όσο για τις αστοχίες η μυική μνήμη κάνει τη ζημιά... Μια τη benelli μια το beretta έχω μπερδέψει το είναι μου μάλλον! Χαχα! Το δίκανο 200 γραμμάρια παραπάνω αλλά και 15 πόντους πιο κοντό σε συνολικό μήκος...

Status
Not open for further replies.
Back