Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
"Κλάδευε Γενάρη και μην κοιτάς φεγγάρι" λέγανε οι παλιοί αλλά με τις παλιοδουλειές και την παλιοζωή που κάνουμε στην Αθήνα, δεν μπορέσαμε να το ακολουθήσουμε...

Ταξίδι καμικάζι λοιπόν στην Τριφυλία να κλαδέψω τα αμπέλια και τα φυλλοβόλα δέντρα στο περιβόλι και να ρίξω καμία ντουφεκιά. Εγερτήριο στις 3 τα ξημερώματα και άφιξη ακριβώς στο χάραμα

Η φύση ξυπνά σιγά σιγά και χρώματα ξεπηδούν από παντού

Ψαλίδα και πριόνι πήραν φωτιά ώστε γραμμικά, παραδοσιακά σε κύπελο αμπέλια και κρεβατίνες να πάρουν σωστή μορφή και σχήμα ενόψει ανόδου των χυμών

Κάθε (λογχοειδής) τομή (με κλίση ποτέ προς το μάτι) περνιόταν με ειδική αποστειρωτική πάστα κεντρώματος και κάθε ρίζα απολυμάνθηκε με μείγμα βορδιγάλειου (χαλκού) και θερινού (παραφινέλαιου) πολτού

Πάντα παρέα ο καλύτερος βοηθός μου που μου έφερνε εργαλεία, έδιωχνε κλαριά,επέβλεπε αυστηρά και λέγαμε τα δικά μας

Οριακά τελειώσαμε στις 5:20 και πήγα να πιάσω σε ένα κοντινό καρτέρι. Βγάζω το όπλο και το ακουμπώ σε δέντρο όρθιο. Χτυπά το τηλέφωνο και φεύγω πιο πέρα περπατώντας καμία 30 μέτρα. Ακούγονται γύρω αραιά ντουφέκια και ο σκυλάκος είχε τρελαθεί. Εγώ συνέχιζα να απομακρύνομαι χωρίς το όπλο και να μιλώ και ξαφνικά βλέπω δίπλα μου το σκύλο να έχει φέρει συρτό το όπλο στα πόδια μου... Εκεί που το είχα εντελώς αγρατζούνιστό 4 χρόνια τώρα έγινε χάλι μαύρο από τα δόντια του και το σύρσιμο...

Δεν τον μάλωσα, αν και στενόχωρήθηκα, και μάλιστα παρά την κούραση και την ταραχή μου, κάτι κάναμε στο καρτέρι με απόλυτη ευστοχία...

Τώρα μόλις φάγαμε καλά με το σκυλάκο

Χαλαρώνουμε

Και θα κοιμηθούμε με την καλύτερη θέα

Το χειμώνα καλύτερα δυο κάρβουνα παρά χίλια πρόβατα που λένε και στο χωριό..
Φίλε τι ιστορία είπες με 10 φωτογραφίες!

Καλησπέρα σε όλους,
μετά από αναγκαστική αποχή ενάμιση μηνός (ιώσεις, υποχρεώσεις κτλ) πήρα από βραδίς το εξοδόχαρτο από την κυρά και εξέρδαμα εις τας εξοχάς για ψυχική αποσυμπίεση. Η εικόνα σαφώς καλύτερη απ΄ότι των εορτών, είχε κάποια πουλάκια, άλλα πετάγανε, άλλα φεύγανε 40 μέτρα μπροστά, αλλά και μόνο που ήμουν ξανά στο ύπαιθρο, ήταν το τελευταίο που θα με πείραζε! Για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα, με πήρε τηλ και ήρθε ένας καλός φίλος παρέα, που είχαμε πολύ καιρό να κυνηγήσουμε μαζί. Περπατήσαμε, τα είπαμε, καλαμπουρίσαμε, κάψαμε καμιά 20 φυσίγγια ο καθένας και αποχαιτετήσαμε τη σεζόν που κλείνει, δίνοντας ραντεβου για του χρόνου! Για την ιστορία, βάλαμε καμιά δεκαριά τσιχλοκότσυφα στο σακίδιο συνολικά, αφήνοντας και μια τσίχλα στις αλεπές.

Σε ευχαριστώ! Δεν ξέρω για σκοποβολή, γιατί μάλλον δεν

Tσακαλέ δεν σε ξερω και μπορει να μην σε γνωρισω ποτε.
Με αυτο που ειδα ομως καταλαβα πολλα..
Απο εμενα εχεις τον απολυτο σεβασμο και χιλια μπραβο.

Στο ίδιο καρτέρι με χθες φτάνω στις 6:45 Και το βλέπω πιασμένο.....φεύγω πάω πιο πέρα ,είχε πουλιά αλλά η συντριπτική πλειοψηφία από τα 18 που πήρα κοκκινοτσιχλες....επιστροφη αθηνα και τέλος το κυνήγι για εμενα φέτος ....εύχομαι σε όλους Καλή συνέχεια στις μέρες που απομένουν με προσοχή και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναδούμε την αυγή στις 20 Αυγούστου πίσω από μια φυλαχτρα....

καρτερι τελος για ν.φθιωτιδας μονο το περπατητο αποδιδει πλεον με πολλες τουφεκιες:).[φυσιγγια 30γρ ρουμελιωτης ,καθαρα σκοτωματα και μακρινα]
Φιλαρακι εδω αττικη μονο περπατητο γενικα αποδιδει,μονο στα μπασιματα επαιξε καρτερι κ αυτο για 3-4 φορες

Καλησπερα κ απο μενα,η μερα σημερα ειχε αρκετη δραση με αρκετες τουφεκιες κ αρκετα πουλακια,περπατητο στα μεγαρα 16 στο χερι με 8 χαμενα στα βατα της ρεματιας κ παλι καλα που μας βρηκε το σκυλακι τα περισσοτερα.Οπλα Fabarm H4 κ beretta belmonte ll κ φυσιγγια τα καταπληκτικα sporting 28 no9 του alectoris,γρηγόρο φυσιγγι με καθαρα σκοτωματα
IMG-20190217-120102.jpg
24 πουλια δυο ατομα ειναι καλα για τα φετινα δεδομενα! Την προηγουμενη μερα ρωτησα για μια χαζοπληροφορια που ειχα για Μεγαρα (για την ακριβεια χαμηλα προς Αγιο Ιεροθεο), αλλα τελικα προτιμησα την Ταναγρα, οπου ενα καλο ματι με δυο καλα ποδια εκανε και 10-12 πουλια. Εγω εμεινα στα 6+2χαμενα, καθως στα μπηχτα εμενα πισω με την καραμπινα και 4*...Πως γινεται να τα πηγαινω καλυτερα στις μπηχτες με το δικαννο 1*_3* δεν εχω καταλαβει!

24 πουλια δυο ατομα ειναι καλα για τα φετινα δεδομενα! Την προηγουμενη μερα ρωτησα για μια χαζοπληροφορια που ειχα για Μεγαρα (για την ακριβεια χαμηλα προς Αγιο Ιεροθεο), αλλα τελικα προτιμησα την Ταναγρα, οπου ενα καλο ματι με δυο καλα ποδια εκανε και 10-12 πουλια. Εγω εμεινα στα 6+2χαμενα, καθως στα μπηχτα εμενα πισω με την καραμπινα και 4*...Πως γινεται να τα πηγαινω καλυτερα στις μπηχτες με το δικαννο 1*_3* δεν εχω καταλαβει!
Φιλαρακι δεν ειχαμε προσδοκιες αλλα με το που φτανουμε ακουμε τα πρωτα τσιπ-τσιπ κ λεμε σημερα πρεπει να εχει πουλια,στο καρτερι καθυστερησαμε λιγο αλλα κ παλι περασανε πουλακια,μετα περπατητο πηραμε την ρεματια που παει προς αγιο ιεροθεο κ την περπατησαμε αρκετα,παιρναμε πουλακια στη διαδρομη αλλα σε 2 σημεια εγινε πανικος με το που επεσε ντουφεκια πρεπει να σπασανε απο τα πυκνα 30-40 πουλια .βοηθησε κ το κρυο που ειχε χιονισει στις κορυφες αλλα γενικα τουλαχιστον το ευχαριστηθηκαμε

Πως γινεται να τα πηγαινω καλυτερα στις μπηχτες με το δικαννο 1*_3* δεν εχω καταλαβει!
Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι το πλαγιοκαννο θεωρειται ως το ιδανικο οπλο για περπατητο η κυνηγια φερμας..
Εγω το θεωρω ως τον βασιλια της μπηχτης τουφεκιας..Σκεψου να το ειχες με πιο ανοιχτα τσοκ τι θα εκανες.....
Ομως..Αν θυμαμε καλα κυνηγουσες με το δικαννο κ μετα πηγες σε καραμπινα,οποτε θελει λιγο χρονο να την συνηθισεις γιατι ολο αυτο το χρονικο διαστημα ειχες μαθει να σκοπευεις βλεπωντας δυο καννες..

Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι το πλαγιοκαννο θεωρειται ως το ιδανικο οπλο για περπατητο η κυνηγια φερμας..
Εγω το θεωρω ως τον βασιλια της μπηχτης τουφεκιας..Σκεψου να το ειχες με πιο ανοιχτα τσοκ τι θα εκανες.....
Ομως..Αν θυμαμε καλα κυνηγουσες με το δικαννο κ μετα πηγες σε καραμπινα,οποτε θελει λιγο χρονο να την συνηθισεις γιατι ολο αυτο το χρονικο διαστημα ειχες μαθει να σκοπευεις βλεπωντας δυο καννες..
Δυο χρονια τωρα την καραμπινα την κυνηγω τιμης ενεκεν, στην αρχη και το τελος της κυνηγετικης σεζον χοντρικα...ελατηριου φρανκι. Ολα τα κυνηγια τα κανω με το πλαγιο μπαικαλακι, και παιρνω μπηχτες ακομα και με τον ασσο. Τελικα η δυναμη της συνηθειας ειναι ανικητη...χθες ηταν λες κ εριχνα ασφαιρα στις μπηχτες!

Δυο χρονια τωρα την καραμπινα την κυνηγω τιμης ενεκεν, στην αρχη και το τελος της κυνηγετικης σεζον χοντρικα...ελατηριου φρανκι. Ολα τα κυνηγια τα κανω με το πλαγιο μπαικαλακι, και παιρνω μπηχτες ακομα και με τον ασσο. Τελικα η δυναμη της συνηθειας ειναι ανικητη...χθες ηταν λες κ εριχνα ασφαιρα στις μπηχτες!
24 χρονια που εχω την 1100 με 77ποντους και μοναστερη κυνηγαω την τσιχλα απο τα μπασιματα με δικανο μια δυο φορες που το πηρα εριξα 2κουτια φυσιγγια και ζητημα να πηρα 5 πουλια ειναι θεμα συνηθειας και πως εχεις δεθει με το οπλο καλα κυνηγεια σε ολους

...... στις "μπηχτές" , παίζει καθοριστικό ρόλο αυτό που ονομάζεται "μυική μνήμη".
το σώμα σου έχει "αποθηκεύσει" στο υποσυνείδητο όλα τα στοιχεία ( βάρος όπλου , εικόνα στόχου , κίνηση χεριών και σώματος , επώμιση κ.λ.π. ) με το όπλο που κυνηγάς ως επί τω πλείστον.

εξ ' ου και το αποτέλεσμα. ;););)

Στο σημερινό 4ωρο μπεκατσοκυνηγι μας τα κιχλοκότσυφα μας πήραν τα μάτια, σε κάθε πυκνό που έμπαιναν οι σκυλιτσες μας έβγαιναν κορδόνι τα πουλάκια. Κατά τις 12:00 μου λέει ο κουμπάρος μου "δε βάζουμε τα σκυλάκια μέσα να κάνω καμιά τουφέκια που μου έχει λείψει φέτος " δε του χάλασα φυσικά χατήρι, άλλο που δεν ήθελα κιόλας .sarcastic. 12:30 η ώρα είμασταν έτοιμη φορτωμένη φυσηγγια, μόνο που εγώ δεν είχα όπλο μιας και δεν είχα πάρει φυσηγγια για το 20αρι παρα μονο καμιά 15αρια διασπορας. Φυσηγγια 12αρια είχα πολλά στο αμάξι αλλά όχι όπλο, τη λύση έδωσε τα παιδιά από το χωριό που μας περίμεναν να μπούμε στη παρέα τους με μια Beretta es100. Εκείνοι είχαν καεί στο τουφεκιδει, μόνο περπατητο όμως. Τελικά στο επόμενο 2ωρο που περπατήσαμε με τα παιδιά ξανά από τα ίδια σημεία που είχαν περάσει νωρίτερα, κάναμε κάμποσες τουφεκιές με αποτέλεσμα να κάνω εγώ 10 κιχλοκότσυφα και 12 ο κουμπάρος μου ενώ δυστηχως είχαμε και τρία χαμένα παρα τις φιλότιμες προσπάθειες των 2 απορτατικων σκυλιών της παρέας. Όπως είπα και παραπάνω είχε κιχλοκότσυφα αλλά θέλει συνεχές περπάτημα πυκνό πυκνό και μπόλικη φασαρία γιατί τα πουλιά δεν σηκώνονταν ούτε με πέτρες .sarcastic.
Από όπλα εγώ όπως είπα παραπάνω με μια es 100 και ο κουμπάρος με το 16αρι bernadelli Umberto 1 που παρεπιμτοντως τον χάρηκα σε κάποιες τουφεκιές του .
φιλεμου γιαννη μας ξελασποσαν φετως τα τσιχλονιαααα .well done..sarcastic..sarcastic.

Επιστροφή χτες βράδυ από τα πάτρια εδάφη στην Λευκάδα 2 κυνήγια πολύ κρασάκι και τσίπουρο πήγαμε καρτέρι Σαββάτο και περάσαν λίγα πουλιά 2 στο χέρι και 2 χαμένα και 2-3 που μου πήραν το όπλο τόσο χαμηλά που περάσαν ,ο ξάδερφος έκανε 7 στο χέρι άλλα είναι τουφέκι καλο ,την Κυριακή μαζευτήκαμε καμιά 15 άρια άτομα για περπατητο γρήγορο που ξεκίνησε 11 και 10 το πρωί think και τελείωσε για μένα και την μίση παρέα στην 13:00 γιατί είχαμε αρνί στην σούβλα και κοκοτο κοκκινιστό για να μαζευτούμε μετά να φάμε ( δεν έκατσα) έπρεπε να φύγω για ΑΘΗΝΆ.threat.
το αποτέλεσμα 14 πουλιά και 4 χαμένα στις βατσουνιες.yel..yel.:) που λένε και στο χωρίο μου ,τα φυσίγγια μου πάλι έδωσαν ρεσιτάλ , (και εγώ το ίδιο).sarcastic..sarcastic..my man. όπου και να το γύριζα έπεφταν με την Α400 και 4 αρι τσοκ
έριξα και μια σε ένα ψυγείο στα 35 μέτρα περίπου 40 βήματα μεγάλα δικά μου και τα αποτελέσματα τα βλέπετε στην φώτο νομίζω είναι καλή τουφεκιά αν και οι ποιο έμπειροι θα μας πουν .

image.jpg

image.jpg

Last edited:
Επιστροφή χτες βράδυ από τα πάτρια εδάφη στην Λευκάδα 2 κυνήγια πολύ κρασάκι και τσίπουρο πήγαμε καρτέρι Σαββάτο και περάσαν λίγα πουλιά 2 στο χέρι και 2 χαμένα και 2-3 που μου πήραν το όπλο τόσο χαμηλά που περάσαν ,ο ξάδερφος έκανε 7 στο χέρι άλλα είναι τουφέκι καλο ,την Κυριακή μαζευτήκαμε καμιά 15 άρια άτομα για περπατητο γρήγορο που ξεκίνησε 11 και 10 το πρωί think και τελείωσε για μένα και την μίση παρέα στην 13:00 γιατί είχαμε αρνί στην σούβλα και κοκοτο κοκκινιστό για να μαζευτούμε μετά να φάμε ( δεν έκατσα) έπρεπε να φύγω για ΑΘΗΝΆ.threat.
το αποτέλεσμα 14 πουλιά και 4 χαμένα στις βατσουνιες.yel..yel.:) που λένε και στο χωρίο μου ,τα φυσίγγια μου πάλι έδωσαν ρεσιτάλ , (και εγώ το ίδιο).sarcastic..sarcastic..my man. όπου και να το γύριζα έπεφταν με την Α400 και 4 αρι τσοκ
έριξα και μια σε ένα ψυγείο στα 35 μέτρα περίπου 40 βήματα μεγάλα δικά μου και τα αποτελέσματα τα βλέπετε στην φώτο νομίζω είναι καλή τουφεκιά αν και οι ποιο έμπειροι θα μας πουν .

image.jpg

image.jpg
Πολύ σφιχτή κατανομή δείχνει!!τι νούμερο σκάγια και τι σύσφιξη?

image.jpg

image.jpg
35 μετρα πολυ σφιχτο αποτελεσμα..στα μπασιματα θα τις κατεβαζει απο τον Θεό!

image.jpg

image.jpg
Εμπειρία πολυ δεν εχω σε βλητικες δοκιμές αλλά η γνώμη μου ειναι οτι για 35 μέτρα με 4αστρα ειναι φοβερη τουφεκια.το εχω δει και στο 692 αυτό,το 4αρι θερίζει άνετα μέχρι 35 μέτρα..

Η αδράνεια σου δίνει μεγαλύτερο swing και δεν σταματάς την κίνηση!

Status
Not open for further replies.
Back