Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
"Κλάδευε Γενάρη και μην κοιτάς φεγγάρι" λέγανε οι παλιοί αλλά με τις παλιοδουλειές και την παλιοζωή που κάνουμε στην Αθήνα, δεν μπορέσαμε να το ακολουθήσουμε...

Ταξίδι καμικάζι λοιπόν στην Τριφυλία να κλαδέψω τα αμπέλια και τα φυλλοβόλα δέντρα στο περιβόλι και να ρίξω καμία ντουφεκιά. Εγερτήριο στις 3 τα ξημερώματα και άφιξη ακριβώς στο χάραμα

Η φύση ξυπνά σιγά σιγά και χρώματα ξεπηδούν από παντού

Ψαλίδα και πριόνι πήραν φωτιά ώστε γραμμικά, παραδοσιακά σε κύπελο αμπέλια και κρεβατίνες να πάρουν σωστή μορφή και σχήμα ενόψει ανόδου των χυμών

Κάθε (λογχοειδής) τομή (με κλίση ποτέ προς το μάτι) περνιόταν με ειδική αποστειρωτική πάστα κεντρώματος και κάθε ρίζα απολυμάνθηκε με μείγμα βορδιγάλειου (χαλκού) και θερινού (παραφινέλαιου) πολτού

Πάντα παρέα ο καλύτερος βοηθός μου που μου έφερνε εργαλεία, έδιωχνε κλαριά,επέβλεπε αυστηρά και λέγαμε τα δικά μας

Οριακά τελειώσαμε στις 5:20 και πήγα να πιάσω σε ένα κοντινό καρτέρι. Βγάζω το όπλο και το ακουμπώ σε δέντρο όρθιο. Χτυπά το τηλέφωνο και φεύγω πιο πέρα περπατώντας καμία 30 μέτρα. Ακούγονται γύρω αραιά ντουφέκια και ο σκυλάκος είχε τρελαθεί. Εγώ συνέχιζα να απομακρύνομαι χωρίς το όπλο και να μιλώ και ξαφνικά βλέπω δίπλα μου το σκύλο να έχει φέρει συρτό το όπλο στα πόδια μου... Εκεί που το είχα εντελώς αγρατζούνιστό 4 χρόνια τώρα έγινε χάλι μαύρο από τα δόντια του και το σύρσιμο...

Δεν τον μάλωσα, αν και στενόχωρήθηκα, και μάλιστα παρά την κούραση και την ταραχή μου, κάτι κάναμε στο καρτέρι με απόλυτη ευστοχία...

Τώρα μόλις φάγαμε καλά με το σκυλάκο

Χαλαρώνουμε

Και θα κοιμηθούμε με την καλύτερη θέα

Το χειμώνα καλύτερα δυο κάρβουνα παρά χίλια πρόβατα που λένε και στο χωριό..

Last edited:
"Κλάδευε Γενάρη και μην κοιτάς φεγγάρι" λέγανε οι παλιοί αλλά με τις παλιοδουλειές και την παλιοζωή που κάνουμε στην Αθήνα, δεν μπορέσαμε να το ακολουθήσουμε...

Ταξίδι καμικάζι λοιπόν στην Τριφυλία να κλαδέψω τα αμπέλια και τα φυλλοβόλα δέντρα στο περιβόλι και να ρίξω καμία ντουφεκιά. Εγερτήριο στις 3 τα ξημερώματα και άφιξη ακριβώς στο χάραμα

Ψαλίδα και πριόνι πήραν φωτιά ώστε γραμμικά, παραδοσιακά σε κύπελο αμπέλια και κρεβατίνες να πάρουν σωστή μορφή και σχήμα ενόψει ανόδου των χυμών

Κάθε (λογχοειδής) τομή (με κλίση ποτέ προς το μάτι) περνιόταν με ειδική αποστειρωτική πάστα κεντρώματος και κάθε ρίζα απολυμάνθηκε με μείγμα βορδιγάλειου (χαλκού) και θερινού (παραφινέλαιου) πολτού

Πάντα παρέα ο καλύτερος βοηθός μου που μου έφερνε εργαλεία, έδιωχνε κλαριά,επέβλεπε αυστηρά και λέγαμε τα δικά μας

Οριακά τελειώσαμε στις 5:20 και πήγα να πιάσω σε ένα κοντινό καρτέρι. Βγάζω το όπλο και το ακουμπώ σε δέντρο όρθιο. Χτυπά το τηλέφωνο και φεύγω πιο πέρα περπατώντας καμία 30 μέτρα. Ακούγονται γύρω αραιά ντουφέκια και ο σκυλάκος είχε τρελαθεί. Εγώ συνέχιζα να απομακρύνομαι χωρίς το όπλο και να μιλώ και ξαφνικά βλέπω δίπλα μου το σκύλο να έχει φέρει συρτό το όπλο στα πόδια μου... Εκεί που το είχα εντελώς αγρατζούνιστό 4 χρόνια τώρα έγινε χάλι μαύρο από τα δόντια του και το σύρσιμο...

Δεν τον μάλωσα, αν και στενόχωρήθηκα, και μάλιστα παρά την κούραση και την ταραχή μου, κάτι κάναμε στο καρτέρι με απόλυτη ευστοχία...

Χαλαρώνουμε

Μήπως ήρθε η ώρα να του κάνεις εξάσκηση και στη σκοποβολή; Χαχα!
Να τον χαίρεσαι! Πολύ όμορφος!

Χαλαρώνουμε

Μπραβο Γρηγόρη! Να είστε πάντα καλά να απολαμβάνετε τις ημέρες σας :)

Μήπως ήρθε η ώρα να του κάνεις εξάσκηση και στη σκοποβολή; Χαχα!
Να τον χαίρεσαι! Πολύ όμορφος!

Σε ευχαριστώ! Δεν ξέρω για σκοποβολή, γιατί μάλλον δεν θα είναι στα μέτρα του το κοντάκι, αλλά τα καλλιεργητικά είναι έτοιμος να τα αναλάβει! Βλέποντας πως έκοβα και πέταγα στην άκρη τις μακριές κλάρες των κλιμάτων που κρέμαγαν, πήγαινε μπροστά και όσες έφτανε τις μασούλαγε, τις έκοβε με τα δόντια και τις τράβαγε στην άκρη πριν φτάσω να κλαδέψω... Ξεχόντριζε αυτός τη ζούγκλα και μόνο κοντοβέργισμα και χοντρά πριονίσματα έκανα εγώ... Χαχα! Τον έχω από 35 ημερών και ενώ είναι μόλις 10 μηνών πάει παντού μαζί μου και συνεννοούμαστε λες και τον έχω χρόνια...

Ιδανικός αντικαταστάτης του 12χρονου πλεον πατέρα του που εδώ και 9 μήνες είναι σοβαρά άρρωστος με την περικαρδίτιδα και την καρδιακή ανεπάρκειά του, είναι αδύναμος και νωχελικός, κάνει κάποιες επισκέψεις για ckeck up και απομάκρυνση υγρού σε καρδιολόγο και απολαμβάνει τις τελευταίες του μέρες στη ζεστασία με τον μικρό να του κάνει παρέα και να τον φροντίζει συνέχεια...

Μπραβο Γρηγόρη! Να είστε πάντα καλά να απολαμβάνετε τις ημέρες σας :)

Σε ευχαριστώ πολύ Βασίλη!

η βολτα εγινε και σημερα ξεροβοριας τα πουλια φυγανε ελαχιστα σε σχεση με τη προηγουμενη κυριακη και τα περισοτερα διαολεμενα αλλα εκεινες οι μπερετες με τα 30αρια τα ρελιαστα δε σκοτωνουν ρε παιδι μου παλιοτουφεκα.sarcastic..my man.
φαντασου να χε κιολας οσο το ριχνω τοσο μαρεσει δηλητηριο.RESPECT.

Καλημέρα Άρχοντες ;)
Έπιστροφη από τα Δερβενοχώρια με ελάχιστες ελπίδες για συνάντηση με το θήραμα
Θερμοκρασία γύρω στους 5 βαθμούς ποιο ψηλά το χιόνι καλύπτε τις κορφές
με ελάχιστα πουλιά και Συναδέλφους
Μετά από 6,5 χλμ χαλαρο περπατήτο
και 3 τσίχλες δώρο στην κ.Μαρω o_O
απολογισμός ;);)

Πρωινό καρτεράκι σήμερα με πάγο 3oC και 72% υγρασία που σου μούδιαζε τα νύχια στα χέρια σε 1λεπτό αφού τα έβγαζες από την τσέπη......sarcastic.
Απολογισμός 12 τουφεκιές σύνολο αλλά 5 πουλάκια στο χέρι κ κανένα χαμένο

Φυσίγγια λίγα Tordo 30gr No:9 με choke 3*...
Λίγα σμπάρα περιμετρικά στο πρωϊνό.
Αλλά από τις 9 κ μετά ως τώρα ακούγονται τα περπατητά πως μια χαρά λαλούν τριγύρω τα τουφέκια.....my man.
Το απόγευμα καρτέρι αν μπωρέσω για να δοκιμάσω τον Κύριο Ρουμελιώτη μας στο τερέν.........sarcastic.

Καλημέρα Άρχοντες ;)
Έπιστροφη από τα Δερβενοχώρια με ελάχιστες ελπίδες για συνάντηση με το θήραμα
Θερμοκρασία γύρω στους 5 βαθμούς ποιο ψηλά το χιόνι καλύπτε τις κορφές
με ελάχιστα πουλιά και Συναδέλφους
Μετά από 6,5 χλμ χαλαρο περπατήτο
και 3 τσίχλες δώρο στην κ.Μαρω o_O
απολογισμός ;);)
Χοντρούλικα και καλοθρεμμένα μού φαίνονται Κώστα...! Καλά είν' και δαύτα...!!! Μια χαρά, φτάνουν για τον μεζέ σου...!!! :cool: :)

Χοντρούλικα και καλοθρεμμένα μού φαίνονται Κώστα...! Καλά είν' και δαύτα...!!! Μια χαρά, φτάνουν για τον μεζέ σου...!!! :cool: :)
Νικόλα καλά είναι και αυτά
έτσι κι αλλιώς την φόλα την φάγαμε για φέτος :(
ας ελπίσουμε να μην ξανά ζήσουμε τέτοιο χάλι o_O

Επιστροφή και πάλι στην Άρτα την Πέμπτη και για 2 μέρες Παρασκευή Σάββατο εκανα μερικά χιλιόμετρα και καρτέρι για να πλησιάσω η να πιάσω το όριο....Μια χθεσινή πληροφορία με βρήκε σε ένα μέρος που είχα να πάω 5-6χρονια ,από τις 07:05 έως τις 07:30 22 κοτσύφια και 2 τσίχλες 7:50 πάλι κάτω από τα παπλώματα....κάτι που μου έκανε τρομερή εντύπωση κυριακάτικα ούτε ένας κυνηγός στο βουνό....Δεν άκουσα ούτε μια τουφεκια

Καλησπερα κ απο μενα,η μερα σημερα ειχε αρκετη δραση με αρκετες τουφεκιες κ αρκετα πουλακια,περπατητο στα μεγαρα 16 στο χερι με 8 χαμενα στα βατα της ρεματιας κ παλι καλα που μας βρηκε το σκυλακι τα περισσοτερα.Οπλα Fabarm H4 κ beretta belmonte ll κ φυσιγγια τα καταπληκτικα sporting 28 no9 του alectoris,γρηγόρο φυσιγγι με καθαρα σκοτωματα
IMG-20190217-120102.jpg

Last edited by a moderator:
Στο σημερινό 4ωρο μπεκατσοκυνηγι μας τα κιχλοκότσυφα μας πήραν τα μάτια, σε κάθε πυκνό που έμπαιναν οι σκυλιτσες μας έβγαιναν κορδόνι τα πουλάκια. Κατά τις 12:00 μου λέει ο κουμπάρος μου "δε βάζουμε τα σκυλάκια μέσα να κάνω καμιά τουφέκια που μου έχει λείψει φέτος " δε του χάλασα φυσικά χατήρι, άλλο που δεν ήθελα κιόλας .sarcastic. 12:30 η ώρα είμασταν έτοιμη φορτωμένη φυσηγγια, μόνο που εγώ δεν είχα όπλο μιας και δεν είχα πάρει φυσηγγια για το 20αρι παρα μονο καμιά 15αρια διασπορας. Φυσηγγια 12αρια είχα πολλά στο αμάξι αλλά όχι όπλο, τη λύση έδωσε τα παιδιά από το χωριό που μας περίμεναν να μπούμε στη παρέα τους με μια Beretta es100. Εκείνοι είχαν καεί στο τουφεκιδει, μόνο περπατητο όμως. Τελικά στο επόμενο 2ωρο που περπατήσαμε με τα παιδιά ξανά από τα ίδια σημεία που είχαν περάσει νωρίτερα, κάναμε κάμποσες τουφεκιές με αποτέλεσμα να κάνω εγώ 10 κιχλοκότσυφα και 12 ο κουμπάρος μου ενώ δυστηχως είχαμε και τρία χαμένα παρα τις φιλότιμες προσπάθειες των 2 απορτατικων σκυλιών της παρέας. Όπως είπα και παραπάνω είχε κιχλοκότσυφα αλλά θέλει συνεχές περπάτημα πυκνό πυκνό και μπόλικη φασαρία γιατί τα πουλιά δεν σηκώνονταν ούτε με πέτρες .sarcastic.
Από όπλα εγώ όπως είπα παραπάνω με μια es 100 και ο κουμπάρος με το 16αρι bernadelli Umberto 1 που παρεπιμτοντως τον χάρηκα σε κάποιες τουφεκιές του .

Μετά απο περπατητό 15 χλμ με πολύ βαριά λάσπη και πολύ δυνατό αέρα που δυσκόλευε παρα πολύ τα πράγματα ,κατάφερα να φύγω με 11 στο χέρι και 4 για τις .."ξαδέλφες".
Περιοχή δεν χρειάζεται να αναφέρω αφου τις βλέπετε τι χτικιασμένες είναι.Αντε να το πω.Βοιωτία .sarcastic.
Το μόνο θετικό οτι περπατήσαμε αρκετά και ...χωρίς ενοχλήσεις :D
Ας ελπίσουμε το τελευταίο ΣΚ να μας κάνει τη χάρη ο καιρός να το απολαύσουμε .

R6o9bZr.jpg

πρωινή βολτίτσα είδα 2 τσίχλες
έφυγα γρήγορα γιατί κινήθηκαν απειλητικά 2 τσοπανόσκυλα τα οποία σταμάτησαν με 1 τουφεκιά στον αέρα ενώ η σκυλίτσα μου είχε ακούσει το σφύριγμα επαναφοράς έγκαιρα
φεύγοντας σταμάτησα σε 2 κυνηγούς που είπαμε καλημέρα το ξημέρωμα κι ήταν ο Γιάννης https://www.hunterslife.gr/forums/members/pointerspassion.881/ με τον φίλο του Ανδρέα
τα είπαμε αρκετή ώρα και είδαμε άλλες 2 τσίχλες
Γιάννη Ανδρέα χάρηκα που σας γνώρισα :)

Καλησπέρα το περπατητο σήμερα κεντρική Εύβοια δεν απέδωσε γιατί για καρτέρι δεν το αναφέρω καθόλου ,2 άτομα και το επανιελ πήραμε από 6 πουλιά έκαστος με κανα 3 στο χαμένα ο καθένας.ο αέρας ευνοούσε την αστοχια .πουλιά υπήρχαν δε κάποια σημεία μόνο συγκεντρωμένα όπως συνηθίζεται αυτό το μήνα το καλό ήταν ότι κυνηγούσαν μόνοι μας καθόλου τυχαίο τα κακα νέα είχαν προφανώς διαδοθεί . Δεν πειραζει αν βοηθήσει ο καιρός το άλλο σκ θα εκδραμουμε προς Βοιωτια μεριά.

Καλησπέρα στη παρέα. Πρωινό καρτέρι και στη συνέχεια περπατητο περιοχή κιβεριου αργολιδας. Πολλά πουλιά αλλά πολύ κυνηγημενα. Τα βοηθούσε και ο αέρας επερναν τρελές πορείες αλλά τις τουφεκιές μας τις κάναμε και με το παραπάνω. 3 άτομα 52 πουλιά και 9 χαμένα. Είχαμε και 2 σκυλάκια μαζί γιατί αλλιώς με τόσο χορτάρι ούτε τα μισά δεν θα βρίσκαμε. bonus μία αλεπού πού βγήκε μπροστά μου στην επιστροφή στο αυτοκίνητό. Πονάνε τα πόδια βεβαίως βεβαίως μετά από 11 χιλιόμετρα άλλα δεν πειράζει όταν υπάρχει Καλή παρέα και ρίχνεις και τις τουφεκιές σου όλα είναι όμορφα.

Καλησπέρα στη παρέα, έπεσε ο αέρας επιτέλους σήμερα και μετά τη πρωινή παγωνιά οπου μαζί με την υγρασία εκανε πραγματικά πολύ κρύο ! η μέρα ηταν πολύ ευχάριστη,τα πουλιά κατεβηκαν απο τους λόγγους στις ελιές και το περπατητό ειχε πολύ ενδιαφέρον .Γενικώς εχει καποια πουλιά στη περιοχή,μετα τα τελευταία κρύο,νομίζω ειναι ακόμα λίγο καλύτερα τα πράγματα.Σήμερα τουφεκισαν καλά και τα πρωινά κλασικά καρτέρια στις ποταμιές της ορεινής Ηλείας -Αρκαδίας,είχε και αρκετό κόσμο,οπότε έγινε παραπάνω ντόρος :) Τα απογεύματα κυνηγάω(σχεδόν καθημερινά) ενα συγκεκριμένο τόπο πολλά χρόνια τώρα ,περπατητό κυνήγι και λίγο καρτέρι στο τέλος, και κάθε χρονιά εχω σαφή εικόνα για τους αριθμούς των πουλιών στη περιοχή.Η χρονιά φέτος είναι εμφανώς καλύτερη απο πέρσι,καλή χρονιά τη χαρακτηρίζω,απο τα μέσα Γενάρη που έχω ξεκινήσει,είχε ενδιαφέρον,όσο πλησιάζουμε προς το τέλος γίνεται ακόμα καλύτερη.

Status
Not open for further replies.
Back