Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πριν φτιαξω οικογενεια νικο ειμουν αλιως.
κ η θηροφυλακη να μην ερχόταν ειμουν αρκετός εγω......
μετα ομως εμαθα κ καταλαβα.
η θηροφυλακες οι πλειστοι πολυ καλα παιδια κ σωστα.
οταν ομως το δικαστηριο δεν κανει τιποτα τοτε αυτοι βρισκονται κρεμασμενοι.
καπια στιγμη θα σπάσουν. Θα πιυν στα αρχιδια μου ......

ε γιατι εδω δεν γινονται τετοια. σημερα παπαρα. ανα 2 χωραφια ειχε και ενα ορτυκι. οποιος ητανε τυχερος και το εβρισκε εχει καλος. εγω ημουν απο τους ατυχους, παντως ειναι νωρις ακομα για περασματα

Από το χθεσινό 5/9/2015 κυνήγι με τον συγκυνηγό μου Γιώργο και τον αγαπητό φίλο και εξαιρετικό άνθρωπο που φιλοξενήσαμε, τον Δημήτρη (dim63) :)

erlrMqb.jpg

Και σήμερα κάτι έγινε :):

kw9XInU.jpg

Last edited:
Πρώτη βόλτα για ορτύκια φέτος με ένα γείτονα μου και το 11χρονο ημίαιμο σεττεράκι του. Δυο φερμαριστά ορτύκια, και τα δυο στο χέρι τουφεκισμένα από τον γείτονα. Το πρωί σήκωσα και ένα με τα πόδια αλλά δεν είχα γεμίσει ακόμα το όπλο. .smashfrak.
Πολύ ζέστη γενικά φύγαμε νωρίς.

Πρώτη βόλτα για ορτύκια φέτος με ένα γείτονα μου και το 11χρονο ημίαιμο σεττεράκι του. Δυο φερμαριστά ορτύκια, και τα δυο στο χέρι τουφεκισμένα από τον γείτονα. Το πρωί σήκωσα και ένα με τα πόδια αλλά δεν είχα γεμίσει ακόμα το όπλο. .smashfrak.
Πολύ ζέστη γενικά φύγαμε νωρίς.
Δεν πειράζει κωστα χαρηκες φερμες τουλαχιστον.
ξαναπηγες με σκυλο φερμας η πρωτη φορα?

Δεν πειράζει κωστα χαρηκες φερμες τουλαχιστον.
ξαναπηγες με σκυλο φερμας η πρωτη φορα?

Το ευχαριστήθηκα Χρύσανθε πολύ , αν και δεν κάτσαμε ώρα λόγω ζέστης.
Είχα ξαναπάει σε κυνήγι φέρμας παλιότερα αλλά δεν κρατούσα όπλο τότε.

Μπορεί αύριο να ξαναπάμε :)

Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο.Εμεις εδώ σαν σημάδι έχουμε τα νυχτοκορακια(άσπρο μαύρο φτέρωμα)έτσι τα λέμε εδώ και σκουζουν σαν κοράκια.Τα οποία πετάνε αρκετά ψηλα,κάποτε χαμηλώνουν κιόλας.Και ειναι πράγματι προπομπός..

Tα πουλια αυτα στο νησι μου τους λενε "μπικους" (κοινός τρυγωνοσούρτες). Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι πίσω ακολουθάνε όλα τα φθινοπωρινά πουλιά

Ο τρυγονοσουρτης ειναι ο νυχτοκορακας,συγγενεις με τον ερωδιο στη φωτο αλλα πιο μικρος και μαυροασπρος,απο οτι θυμαμαι,οι ασπροι υπαρχουν σε αφθονια στους υγροτοπους,στην Ηπειρο τους λενε Μπακτσαλια,τα βλεπεις ολο το χρονο οπου εχει υγροτοπους,ακομα και στους πιο φτωχους ανα τη χωρα.
Ξεχασα να αναφερω πως σημερα ειδα ενα ζευγαρι απο αυτα τα ασπρομαυρα τους νυχτοκορακες να πετανε σε χαμηλο σχετικα υψος. Δεν ξερω αν σημαινει κατι αυτο αλλα τα πρατηρησα πρωτη φορα τωρα αφου πριν διαβασω τα μηνυματα σας, δεν το γνωριζα οτι προηγουνται απο τα περασματα...

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back