Τοτε θα ειναι καλα... Κ για ορτυκια κ για τα τελεταια τρυγονια...ασχετα αν το επομενο φεγγαρι ειναι τελη σεπτεμβρη?

Τοτε θα ειναι καλα... Κ για ορτυκια κ για τα τελεταια τρυγονια...ασχετα αν το επομενο φεγγαρι ειναι τελη σεπτεμβρη?
απο 2 μέρες πριν την πανσέληνο μέχρι 2 μέρες μετά, μέρες ''φωτιά'' για την αποδημία όλων των ειδών γενικά.Τοτε θα ειναι καλα... Κ για ορτυκια κ για τα τελεταια τρυγονια...![]()
Τάσο, μικρός αριθμός ορτυκιών μένουν σε ''επιλεγμένα'' μέρη της χώρας όλο το χειμώνα. Το ορτύκι είναι πιο ''μυστήριο'' τόσο στην αποδημία του όσο και στη συμπεριφορά του, σε σχέση με το τρυγόνι.Το πιο παράξενο πού μου έχει συμβεί ειναι οτι χτύπησα ένα ορτυκι Γενάρη μήνα.Τωρα που βρέθηκε τέτοια εποχή και πως επιβίωσε ούτε ξέρω.
Την καλυτερη καρπωση γινεται χωρις φεγγαρι .Τα πουλια ολων των ειδων οσο βλεπουν φεγγαρι συνεχιζουν δεν σταματουν δεν ειναι τυχαιο οτι μερικα πουλια δυνατα τα μεγαλα σε ηλικια φτανουν και σε 1 νυχτα στον προορισμό τους π.χ.τρυγονια μελετες τις π.ε.β.ε.κ.ε. εδειξαν οτι με ευνοηκο ανεμο 5-6 μποφορ μπορει να αναπτυξη μεχρι 180 χλμ.την ωρα.Όσους περισσότερους πανεσέλληνους κατα την κυνηγητικη περίοδο έχουμε ,τόσο πιο εύκολα γι αυτά οπότε μην στέκεσαι μόνο στο φεγγάρι.Κοίτα ευνοϊκο άνεμο 4-5 μποφορ για τα ορκύκια είναι ιδανικό.ασχετα αν το επομενο φεγγαρι ειναι τελη σεπτεμβρη?
Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο.Εμεις εδώ σαν σημάδι έχουμε τα νυχτοκορακια(άσπρο μαύρο φτέρωμα)έτσι τα λέμε εδώ και σκουζουν σαν κοράκια.Τα οποία πετάνε αρκετά ψηλα,κάποτε χαμηλώνουν κιόλας.Και ειναι πράγματι προπομπός..τσικνιαδες
Δεν έχω δει,μπορεί να μην ετυχε.Δεν εχει τύχει
να δω το συγκεκριμένο Κωνσταντίνε(ξέρω όμως οτι περνάνε και από δω).Δεν εχει σχέση με αυτο που λέω εγω.Ειμαι σίγουρος όμως οτι το έχεις δει η το έχεις ακούσει νύχτα.Φωνη κόρακα ακριβώς.κινητε κοπαδιαστα και αυτο..
Ξέχασα να σου πω πως ειναι πιο μεγάλα πουλιά από τα συνηθισμένα κορακια.Ο κάθε τόπος εχει της δικές του ονομασίες..Δυστυχώς δεν ξέρω το επιστημονικό τους όνομα.Η βικιπαίδεια βγάζει ένα πουλί με αυτο το όνομα αλλά δεν ειναι αυτο.Και αυτο γιατι όπως είπα ο κάθε τόπος εχει τα δικά του ονόματα..Δεν έχω δει,μπορεί να μην ετυχε.
Έτσι είναι Τασο.Ξέχασα να σου πω πως ειναι πιο μεγάλα πουλιά από τα συνηθισμένα κορακια.Ο κάθε τόπος εχει της δικές του ονομασίες..Δυστυχώς δεν ξέρω το επιστημονικό τους όνομα.Η βικιπαίδεια βγάζει ένα πουλί με αυτο το όνομα αλλά δεν ειναι αυτο.Και αυτο γιατι όπως είπα ο κάθε τόπος εχει τα δικά του ονόματα..
Μπράβο Χρήστο!!Δεν ήταν και ασχημα,ωραία περασατε!!
ΥΓ ευτυχώς που έβαλες φωτο κ τα φυσίγγια γιατί..θα σε ρωτούσα..![]()
Χα Χα Χα Χα Χα Χα Χα Χα!!!!!!!
Χρηστο με τα ιδια συνεχίζεις και στην μπεκατσα?Πιστεύω δεν υπάρχει λόγος για κάτι διαφορετικό.Ειναι καλά τα κλαμπ γενικα
Καλησπερα,
λιγα τα πουλια που κυκλοφορουν στους καμπους.
Τα εκπαιδευτικα εδειχναν αρκετα πουλια αλλα... χαθηκαν!!!!
Αν κανεις 2-3 εισαι καλος.
Ας ελπισουμε να αλαξει η κατασταση με το κοψιμο των ηλιοσπορων
που αρχισε σιγα σιγα.
Αρχες του μηνα μεχρι τις 5 παντα υπαρχει μια μετακινηση ή ενα
μικρο περασματακι, συμφωνα με τα γραπτα μου.
Για να δουμε...