Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κι εγώ έτσι ξέρω, οτι τα είχαν δεμένα για να μην σκύβουν να τα πιάσουν όταν τα πετούσαν για να τουφεκήσουν. Επι της διαδικασίας κάνε μια κίνηση όπως οι τυφλοί με το μπαστουνάκι τους

Σήμερα ένα ορτύκι κι ένα τρυγόνι. Εγώ παιδιά κυνηγάω τα ορτύκια με τα πόδια και μάλιστα όσο κι ακούγεται παράξενο χτυπάω αρκετά κάθε χρόνο - πάνω από 100. Βέβαια εδώ και 20 χρόνια πηγαίνω στα ίδια χωράφια και ξέρω και σε ποιο σημείο από κάθε χωράφι θα κάτσουν τα πουλιά.

Το καλύτερο dvd με κυνήγι ορτυκιου που έχει γίνει.
Αυτό λέγαμε με τον Τάσο πριν λίγο καιρό.
Ο μπαρμπα Νίκος έχει πλέον πεθάνει.
Φίλε Γιάννη αυτή είναι η ζωή που γουστάρω απλή τα κυνηγια μου τα σκυλιά μου και καλούς φιλους.

Ποσο διαφερουν τα κλασσικα τρυγονομερη απο τοπο σε τοπο!! Πλαγια, πετρα, ξερολιθια, αγκαθι στη Μανη, παραλια, αμμος με λιγες ιτιες και κεδρους στην Κερκυρα. Πολυ ωραια ταινια, η ιστορια του μπαρμπα Νικου και ειδικα ο τροπος ζωης του ειναι υμνος στο κυνηγι ως τροπος ζωης.

Τιμήσαμε και τα τελευταία από τα περσινά...

qKq0P3d.jpg

9d5aJ1N.jpg

kZ13E4v.jpg

Χρήστο δώσε συνταγή σε παρακαλώ γιατί θέλω να κάνω έτσι τα πρώτα τρυγόνια της χρονιάς .sarcastic.
Τα ορτύκια τα ετοίμασε και τα μαγείρεψε η πεθερά μου. Θα ρωτήσω για τη συνταγή και θα τη γράψω....

Μμμμμμ.... Μου άφησε ωραία γεύση η σαλτσα!
Πάντως η διακόσμηση δεν παίζεται.
Ντοματίνι παραγωγής μου! ;)

Τα ορτύκια τα ετοίμασε και τα μαγείρεψε η πεθερά μου. Θα ρωτήσω για τη συνταγή και θα τη γράψω....
Τσιγαριζοντας μερικά τέτοια ορτυκια φτιάχνεις το καλυτερο ατζεμ πιλαφι του κόσμου.Αφού αμολυσουν τα ορτυκια το λίπος τους στην κατσαρόλα ρίχνεις τα ψιλοκομμενα κρεμμύδια και τα τσιγαριζεις ελαφριά, μετά το ρύζι, κλπ.
Το λίπος του ορτυκιου το μαζευαν παλιά οι νοικοκυρές στη Θράκη και έκαναν και κουραμπιεδες.

Status
Not open for further replies.
Back