Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Με full φρένου τα έριχνε Ηλία,έβγαζε ντουφεκιες όνειρο
Αυτά μέχρι τα 50 μέτρα είναι μπάλα,και το 9αρι μπορεί να την καταβάλει!Προσωπικά πάντως δεν την θεωρώ σωστή επιλογή,και δεν θα την έκανα,δουλεύω 6αρι percoso με τριάρι η δυάρι τσοκ...για να πάρω και κανένα πιο κοντινό πτηνό,να ανοίξει και λίγο η ντουφέκια!Όμως επειδή η σκόπευση είναι και σε μεγάλο κομμάτι θέμα ψυχολογίας,όπως νιώθει καλά ο καθένας αρκεί να μην έχουμε άσκοπους τραυματισμούς θηραμάτων!

Φιλε αλεξ,αν διαβασες καλα εγραψα ότι την αποφαση αυτή την πηρα μετα από χριστοπαναγιες!Εχω ριξει με τα καλυτερα ιταλικα νουμ 5-6 36 γραμμ χωρις το επιθυμιτο αποτέλεσμα.Αντιθετως τις περισσοτερες φασσες τις εχω παρει με τα νουμερα που ανεφερα πιο πανω και εννοω τα ψιλα σε αποστασεις 25-35 μετρα στουπια.θυμαμαι επισης μια στα Βαγια με 10 και σε αποσταση 30 μετρων.Εχουμε θεοποισησει ένα πουλι οσο ένα περιστερι και ψάχνουμε να βρουμε τα πυρηνικα φυσσιγια με τα περιεργα τσοκ για να πουμε ότι πηρα μια φασσα στα 80 μετρα!Επισης εγραψα ότι θα ριχνω σε αποστασεις με τη γομωση και το νουμερο αυτό εως τα 35 μετρα.Πιστεψε με στην αποσταση αυτή είναι πιο σιγουρα τα σκαγια αυτά από τα δηθεν σπεσιαλ φασσοφυσιγγα που πιστεύουμε ότι αυτό το πουλι θα πρεπει να το τουφεκαμε σε αποσταση μεγαλυτερη των 45 μετρων, γιατι ολη η κουβεντα μου θυμιζει αριθμολαγνεια .Ας μαθουμε λοιπον να τουφεκαμε καλα μεχρι τα 35 μετρα και ότι πεταει στην ελλαδα πεφτει με ένα καλο και ταπεινο εφταρι η οκταρι.Τελος για τις τσίχλες βαζω στο οπλο μια παλαια SL-80 8-9 σταθερου τσοκαρισματος 2 αστρων.

Δεν αντιλεγω στα γραφομενα σου συναδελφε,απλα μου κανει εντυπωση.Οσο για την φασσα,η δερματικη της αντισταση και το φτερωμα της δεν εχει καμια
σχεση με τα περιστερια.Μια φορα ειδα κυνηγο να κατεβαζει φασσες ξερες με 7αρια και φουλ τσοκ.Οπως εχουμε ξαναπει τα μετρα ειναι σχετικα,αλλος τα 25
τα βλεπει για 45 και το αναποδο.Θα συμφωνησω μονο στο οτι πολλοι κυνηγοι δεν το εχουν καθολου απο 0 εως 35 και τους φταινε τα φυσιγγια,πηγαινουν σε
μικροτερα νουμερα με βαριες γομωσεις.Υπαρχουν ομως και κυνηγοι που μπορουν και βγαινουν μετα τα 35 με καλα αποτελεσματα.Αυτη την κουβεντα με
συνοδεια μπουγαδοκαυγαδων την εχουμε εξαντλησει στο θεμα ακραιες βολες.Αν καταλαβα καλα με τα 5αρια οπως ειπες εβγαινες απο τα ρουχα σου με
ντουφεκιες εως 35 μετρα στην φασσα,εχεις καλυτερα αποτελεσματα με 8αρια.Ποιο πολυ σκοπευτικο-κατανομη λαθος μου ακουγεται παρα κατι αλλο.
Αν μια φασσα βληθει με 32γρ Ν5 σε αυτα τα μετρα σωστα γινεται σκονη,πας να την παρεις και τα σπασμενα ποδια της ειναι στο κεφαλι της.Θα πω
οτι τα νουμερα στα σκαγια δεν ειναι για πλακα.Ο ογκος του θηραματος-δερματικη αντισταση-αποσταση-τσοκ δινει και το αναλογο νουμερο για να κυνηγησουμε.
Υπαρχει ομως και ο χρυσος κανονας που λεει οπως βολευεσαι!Αν εχει ο καθενας αποτελεσματα με οτι βαζει καλα κανει!Τελος θα πω οτι απο ντουφεκιες με το
ματι στον αερα ειναι καλυτερη η μεζουρα και ο πινακας εχοντας αντι για κεντρο η τις περισοτερες φορες τιποτα,το σωμα του πουλιου(μαδημενο).Εκει μπορεις
να δεις πραγματικα τι γινεται.Αν θελει καποιος να δει διατρηση υπαρχει και το τζελ,οχι τηλεφωνικοι καταλογοι,γκαζοντενεκεδες και βαρελια.

Last edited:
Ο κάθε καιρός και ο κάθε τόπος θέλει διαφορετικά σκάγια αλλο νούμερο θα δουλέψεις στα περάσματα που εχει 20 βαθμούς αλλο νούμερο το Δεκέμβρη με τα κρύα,Το νούμερο που θα δουλέψει ο καθένας δεν ειναι η απόλυτη λύση αλλο νούμερο βολεύει τον καθένα, άλλος θέλει χοντρά άλλος ψιλά ολα δεκτά,το θέμα ειναι ο τόπος και οι καιρικές συνθήκες δεν μπορει το 8αρι να δουλέψει στον καμπο των σερρων το πρωι με -10 και 200% υγρασία σε αλλο μέρος και με διαφορετικές καιρικές συνθήκες δουλεύει!Και εγώ το Φλεβάρη στο χωριό μου στο βάλτο σε καρτέρι που έρχονταν για βοσκή είχα 7 1/2 νούμερο 30 γρ και ντουφεκιες μέχρι 25 μέτρα και δούλευε δεν σημαίνει πως θα δουλέψει και στον καμπο των σερρων!

Last edited:
Ο κάθε καιρός και ο κάθε τόπος θέλει διαφορετικά σκάγια αλλο νούμερο θα δουλέψεις στα περάσματα που εχει 20 βαθμούς αλλο νούμερο το Δεκέμβρη με τα κρύα,Το νούμερο που θα δουλέψει ο καθένας δεν ειναι η απόλυτη λύση αλλο νούμερο βολεύει τον καθένα, άλλος θέλει χοντρά άλλος ψιλά ολα δεκτά,το θέμα ειναι ο τόπος και οι καιρικές συνθήκες δεν μπορει το 8αρι να δουλέψει στον καμπο των σερρων το πρωι με -10 και 200% υγρασία σε αλλο μέρος και με διαφορετικές καιρικές συνθήκες δουλεύει!Και εγώ το Φλεβάρη στο χωριό μου στο βάλτο σε καρτέρι που έρχονταν για βοσκή είχα 7 1/2 νούμερο 30 γρ και ντουφεκιες μέχρι 25 μέτρα και δούλευε δεν σημαίνει πως θα δουλέψει και στον καμπο των σερρων!
Επιτέλους... Σωστοτατος!

Ο καθένας όπως βολεύεται ρε παιδια και όπως νοιώθει μεγαλύτερη σιγουριά...

Οι Ιταλικές και Γαλλικές εταιρίες που γεμίζουν εξειδικευμένα φυσίγγια για το κυνήγι της φασσας...στα 36-37γρ. και Νο 51/2, ανάμικτα 5&6 και Νο 6 γεμίζουν...

Στην Αγγλία, η φάσσα θεωρείται επιβλαβές και κυνηγιέται με ομοιώματα και 3ψήφιου αριθμού θηραμάτων τσάντες...με ντουφεκιες στην πλειοψηφία τους στο 20-35μ....
Οι Αγγλικές εταιρίες φυσιγγίων, γεμίζουν τα φασσοφυσιγγά τους στα 30-34γρ σκάγια και Νο 5 και Νο 6 (5,5 και 6,5 Ιταλικό) και μάλιστα τα εν λόγω φυσίγγια είναι από τα φθηνότερα στην γκάμα τους...

Στο χωριό μου ο ντόπιος που πάμε μαζί στα καρτερία ,όταν τις βλέπει ψιλομενες βάζει βόλια
Υπάρχει και αυτό το φαινόμενο ,φυσίγγια γουρουνιού στις φασσες
.hair.

Κακό αυτό και αντενδείκνυται...!!!

Όπως κ σε κάθε θήραμα πόσο μάλλον εδώ που έχουμε να κάνουμε με ένα πουλί περιτρυγυρισμενο από διαφορους μύθους.. παίζει τεράστιο η ψυχολογία κ αυτή είναι που καθορίζει την επιλογή των πυρομαχικων κ των σκαγίων κ όχι απαραίτητα το μέγεθος του θηραματος..
Έχω φίλο φανατικό των ψιλων σκαγιων..Πάει στα περάσματα του Οκτώβρη με ν9 για τσίχλες κ αν δει από μακριά φασσες το πολύ πολύ να βάλει ν8(για να καταλάβετε τι σας λέω..)
Πήρε κάποτε μια με 9αρια ξερή κ από τότε πείστηκε ακόμα περισσότερο για τα ψιλά σκάγια..το αποκορύφωμα ήταν που πήρε μια μακρινη με Ariston ν9...άντε αλλάξτε του γνώμη..
Μου λέει φέτος να σου δώσω λιγα Rio 34γρ ν9 για καμιά φασσα..
Ότι κ να του είπα δεν..κ καλά κάνει βέβαια,ο καθένας έχει τα πιστεύω του..
Κάποτε ειμασταν μαζί στα περάσματα κ πέρασαν δυο φασσες εκτός βολής..πάρε λιγα 6αρια του λέω να τα έχεις..δεν τα θέλω μου λέει ας περάσει από εδώ κ θα δεις αν πέφτει η δεν πέφτει..πιστεύω ότι κ οριακά να πέρναγε καμιά θα την έσερνε..με τα 6αρια αμφιβάλλω..
Η ψυχολογία είπαμε......
.well done.
Και να προσθέσω πως: εάν του έδινες 6άρια, λέγοντάς του ψέματα ότι είναι 9άρια, και πάλι αυτός θα είχε επιτυχίες, κι ας έριχνε στην πραγματικότητα με 6άρια αντί για τα αγπημένα του 9ρια...!!! Μόνο και μόνο το ότι θα πίστευε ότι ρίχνει τάχα με 9άρια, θα του τόνωνε το ηθικό και την αυτοπεποίθηση, ούτως ώστε θα ντουφέκαγε με επιτυχία... Η ψυχολογία είπαμε...!

.well done.
Και να προσθέσω πως: εάν του έδινες 6άρια, λέγοντάς του ψέματα ότι είναι 9άρια, και πάλι αυτός θα είχε επιτυχίες, κι ας έριχνε στην πραγματικότητα με 6άρια αντί για τα αγπημένα του 9ρια...!!! Μόνο και μόνο το ότι θα πίστευε ότι ρίχνει τάχα με 9άρια, θα του τόνωνε το ηθικό και την αυτοπεποίθηση, ούτως ώστε θα ντουφέκαγε με επιτυχία... Η ψυχολογία είπαμε...!
Πόσο δίκαιο έχεις ρε Νικόλα,έγραψες!!!.shake hands.

Κακό αυτό και αντενδείκνυται...!!!
Κάκιστο από όλες τις πλευρές ,του βιότοπου, του θηράματος ,του κυνηγού(του ίδιου αλλά και του διπλανού του) δυστυχώς δεν παίρνει από λόγια. Αδυνατεί να καταλάβει ,όσο απλά κι αν εξηγήσεις έναν έναν τους παραπάνω λόγους

mWgXjG7.jpg

692 did the job today at the pigeon!!!πρωτο κυνηγι για μενα στις φασσες!!ωραια ηταν!choke m και im!καλημερα!!

mWgXjG7.jpg

692 did the job today at the pigeon!!!πρωτο κυνηγι για μενα στις φασσες!!ωραια ηταν!choke m και im!καλημερα!!
Μπράβο Δημήτρη,
ωραια αρχη με ωραιο οπλο και καθαρα σκοτωματα.
Μας γραφεις και τι φυσιγγια εριξες;
Οχι για μενα, για τον τασο που το χει αγχος!!!.big smile.

Παιδιά, έχετε στον νου σας, ότι τέτοιες μέρες, αρχές Οκτώβρη, συνήθως περνάνε και (τα απαγορευμένα) φασσοπερίστερα, τα οποία (ειδικά από μακριά) ξεγελάνε πανεύκολα το μάτι, και θαρρούμε πως είναι φάσσες, ενώ δεν είναι πράγματι...!

Last edited:
mWgXjG7.jpg

Μπράβο Μήτσο! Και πάρα πολύ ωραία, κοντινή φωτό...! Σε ποιο νομό ή, έστω, περιφέρεια το κυνήγι σου αυτό...;

Status
Not open for further replies.
Back