Φιλε αλεξ,αν διαβασες καλα εγραψα ότι την αποφαση αυτή την πηρα μετα από χριστοπαναγιες!Εχω ριξει με τα καλυτερα ιταλικα νουμ 5-6 36 γραμμ χωρις το επιθυμιτο αποτέλεσμα.Αντιθετως τις περισσοτερες φασσες τις εχω παρει με τα νουμερα που ανεφερα πιο πανω και εννοω τα ψιλα σε αποστασεις 25-35 μετρα στουπια.θυμαμαι επισης μια στα Βαγια με 10 και σε αποσταση 30 μετρων.Εχουμε θεοποισησει ένα πουλι οσο ένα περιστερι και ψάχνουμε να βρουμε τα πυρηνικα φυσσιγια με τα περιεργα τσοκ για να πουμε ότι πηρα μια φασσα στα 80 μετρα!Επισης εγραψα ότι θα ριχνω σε αποστασεις με τη γομωση και το νουμερο αυτό εως τα 35 μετρα.Πιστεψε με στην αποσταση αυτή είναι πιο σιγουρα τα σκαγια αυτά από τα δηθεν σπεσιαλ φασσοφυσιγγα που πιστεύουμε ότι αυτό το πουλι θα πρεπει να το τουφεκαμε σε αποσταση μεγαλυτερη των 45 μετρων, γιατι ολη η κουβεντα μου θυμιζει αριθμολαγνεια .Ας μαθουμε λοιπον να τουφεκαμε καλα μεχρι τα 35 μετρα και ότι πεταει στην ελλαδα πεφτει με ένα καλο και ταπεινο εφταρι η οκταρι.Τελος για τις τσίχλες βαζω στο οπλο μια παλαια SL-80 8-9 σταθερου τσοκαρισματος 2 αστρων.
Δεν αντιλεγω στα γραφομενα σου συναδελφε,απλα μου κανει εντυπωση.Οσο για την φασσα,η δερματικη της αντισταση και το φτερωμα της δεν εχει καμια
σχεση με τα περιστερια.Μια φορα ειδα κυνηγο να κατεβαζει φασσες ξερες με 7αρια και φουλ τσοκ.Οπως εχουμε ξαναπει τα μετρα ειναι σχετικα,αλλος τα 25
τα βλεπει για 45 και το αναποδο.Θα συμφωνησω μονο στο οτι πολλοι κυνηγοι δεν το εχουν καθολου απο 0 εως 35 και τους φταινε τα φυσιγγια,πηγαινουν σε
μικροτερα νουμερα με βαριες γομωσεις.Υπαρχουν ομως και κυνηγοι που μπορουν και βγαινουν μετα τα 35 με καλα αποτελεσματα.Αυτη την κουβεντα με
συνοδεια μπουγαδοκαυγαδων την εχουμε εξαντλησει στο θεμα ακραιες βολες.Αν καταλαβα καλα με τα 5αρια οπως ειπες εβγαινες απο τα ρουχα σου με
ντουφεκιες εως 35 μετρα στην φασσα,εχεις καλυτερα αποτελεσματα με 8αρια.Ποιο πολυ σκοπευτικο-κατανομη λαθος μου ακουγεται παρα κατι αλλο.
Αν μια φασσα βληθει με 32γρ Ν5 σε αυτα τα μετρα σωστα γινεται σκονη,πας να την παρεις και τα σπασμενα ποδια της ειναι στο κεφαλι της.Θα πω
οτι τα νουμερα στα σκαγια δεν ειναι για πλακα.Ο ογκος του θηραματος-δερματικη αντισταση-αποσταση-τσοκ δινει και το αναλογο νουμερο για να κυνηγησουμε.
Υπαρχει ομως και ο χρυσος κανονας που λεει οπως βολευεσαι!Αν εχει ο καθενας αποτελεσματα με οτι βαζει καλα κανει!Τελος θα πω οτι απο ντουφεκιες με το
ματι στον αερα ειναι καλυτερη η μεζουρα και ο πινακας εχοντας αντι για κεντρο η τις περισοτερες φορες τιποτα,το σωμα του πουλιου(μαδημενο).Εκει μπορεις
να δεις πραγματικα τι γινεται.Αν θελει καποιος να δει διατρηση υπαρχει και το τζελ,οχι τηλεφωνικοι καταλογοι,γκαζοντενεκεδες και βαρελια.