Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κοίτα ότι το πουλί θα πέσει με 8 και 7 αρια αν βληθεί σωστά και κοντά ναι σίγουρα θα πέσει.....αν μου πεις όμως οτι στις παγωνιες του χειμώνα με -10 και ομίχλη πας και βαράς φάσσες με 8αρια και 7αρια πέρνω τα όπλα μου και τα πάω για πασσάλους.....στα Γιάννενα ζω και κυνηγάω με συνθήκες όπως είπα παραπάνω και τα 5αρια μερικές φορές ήταν ανεπαρκή....
Το να μην πάρεις το σουπερ ντουπερ ουαου φυσίγγι που σου πλασσάρουν Οκ το βλέπω λογικό....το να μην κατεβαίνεις Νο σκαγιού το βλέπω παράλογο εκτός και αν κυνηγάς φάσσα μονο τις πρωτες μέρες του Νοέμβρη που πιάνουν τα πουλιά και ειναι ζεστός ο καιρός και κάνει δουλεια άνετα το 7αρι ;)
Όσο για τις αποστάσεις με βρίσκεις σύμφωνο γιατί στα μέρη μου αν ρίξεις πάνω από τα 30-35 μέτρα θα ψάχνεις μισή μερα να την βρεις και χαλάς και τα πουλιά να στρώσουν ...οχι οτι δεν πέφτει παραπέρα έτσι...
πατριωτη τα ειπες ολα.congrats. ,ειναι και σε πιο μερος κυνηγαει ο καθενας!

Όπως ανέφερε πιο πάνω και ο Σπύρος απλά θα έλεγα από 33-36 γραμμάρια βάζοντας και κανένα 5αρι μέσα για καμιά δύσκολη μέρα!Το 8αρι κατά την άποψη μου είναι λάθος γιατί είναι πολλά τα πουλιά που καρπωνονται μετά τα 35 μέτρα!

Ο αδελφός μου πάντως την περσινή χρονιά μας έβαλε τα γιαλια, σε όλη την παρέα
Πήρε τις ποιο πολλές φασσες απ όλους μας.
Εμείς βαραγαμε με 5-6 και ο αδελφός μου με 7αρια percorso
Μάλιστα με τα 7αρια έβγαλε και ωραίες μακρινές βολές

Ο αδελφός μου πάντως την περσινή χρονιά μας έβαλε τα γιαλια, σε όλη την παρέα
Πήρε τις ποιο πολλές φασσες απ όλους μας.
Εμείς βαραγαμε με 5-6 και ο αδελφός μου με 7αρια percorso
Μάλιστα με τα 7αρια έβγαλε και ωραίες μακρινές βολές
Το percoso λόγω του συγκεντρωτηρα του μέχρι τα 35-40 μέτρα κρατάει πολύ σφιχτά κατανομή,άρα με τα πολλαπλά τραύματα που θα επιφέρει στο θήραμα μια σωστή σκοπευτικά ντουφέκια,είναι σίγουρο πως θα καταβάλει το θήραμα και το 7αρι!

Εχουμε θεοποισησει ένα πουλι οσο ένα περιστερι και ψάχνουμε να βρουμε τα πυρηνικα φυσσιγια

Το αυτο κ απο μενα...
Η φυση του κυνηγιου της, το αναπαντεχο κ αψυχολογητο που την διακατεχει, η δυσκολια στην καρπωση και στην συναντηση στη χωρα μας οπως διαδραματιζεται το κυνηγι κ η συγκυρια να μαδαει οταν η τουφεκια μενει πισω την εχουν κανει "ατσαλινη", "σιδηροφτερη", "εξωγηινη" κτλ κτλ... Αν τα πουλια τουφεκιουνται μεχρι 35-40 μετρα με φυσιολογικες καιρικες συνθηκες, το 7αρι ειναι για μενα σοφη επιλογη... Αρκει να πηγαινει η τουφεκια επανω της... Μιλαω για κυνηγι στο δασος κ την βοσκη κυριως, κ οχι για λευκαδια κ καμπο ή αντιξοες συνθηκες που εκει οι τουφεκιες μπορει να γινουν για καποιον που δεν εχει εμπειρια τρομερα μακρινες...

Εγω αυτα τα χρόνια που την κυνηγάω με το ποζέ, πανω απο 36 γρ δεν έβαλα.
το στάνταρ μου ειναι τα 34(6ρια), τα 36ρια απο σπόντες πεφταν στα χέρια μου και τα έριχνα για να φευγουν.
Στην αρχή ελεγα οτι λόγο δίκανου δεν μπορω να παρω 38-40γρ επειδη το κυνηγι με τοσο βαριά φυσιγγια θα ηταν ανυποφορο, και πίστευα πως στις παγωνιές δεν θα μπορω να κυνηγίσω με τα 34 οποτε θα μενω με το οπλο στο χέρι,
μέχρι που άρχισα να τολμώ και να ρίχνω 34ρια και ειδα οτι μια χαρα πέφτουν, αμα φαει την τουφεκιά στη μάπα και στα 35 πεφτει, και στα 40... προσωπικά δεν θυμάμαι να εριξα σε φάσσα, να φαει την τουφεκιά στη μουρη και να φύγει, όσες φορες εφαγαν τουφεκια και φυγαν ήταν ξεκαθαρα ξεπουπουλιασμα απ τη μέση και πίσω...
Ο αλλος περσι έριχνε τα ρίο 36(μαυρα) και έλεγε ειναι μαπα τα φυσιγγια γτ δεν πεφταν οι φασσες, φασσες κατω απ τα 30 μετρα, που μετα την τουφεκιά δεν καναν ουτε σλαλομ στον αερα οτι ίσως τις ενοχλησαν τα σκαγια... εκει καταλαβα οτι οι περισσοτεροι που τους φταίει το κρύο, τα γραμμάρια και το νουμερο των σκαγιών κλπ ειναι λίγο αλλου για αλλου στην τουφεκιά και δεν το καταλαβαίνουν...
Για μένα το παν ειναι να παει η τουφεκια πανω στη φάσσα, απο εκει κ περα πρεπει ναναι παααρα πολλα τα μέτρα για να μην πεσει.

Πριν καμποσα χρονια,Γρεβενα,σε απογευματινο.
Οι διπλανη μας παρεα,4μελης κατασκηνωμενη με τροχοσπιτο.
Οι φασσες να καβαλανε το διάσελο κατα 100αδες,πηγαινοντας για κουρνια.
Πηγαιναν τα 67βολα και η 5αρα γονα!!!
Τα πουλια σε μεγαλους αριθμους!
Ρωτησα τον πιο κοντινο μου στο καρτερι,Γιατι ρε αδερφε??
Ααα φιλαρακο,εχουμε κανει 500 χιλιομετρα,τι θα κανουμε,θα τις κοιταμε?
Λες κι αν δεν τους εριχναν στα 150μ,δεν θα εσκαγαν και κοντινα-βολικα πουλια...
Και το σπουδαιοτερο!
Αυτα τα κομματια μολυβι που ριχνουμε στον ουρανο,καποια στιγμη,γυριζουν πισω!!
Ποια κουτρα θα ειναι η τυχερη???
Τριχειροτερα,με σφαιριδια!

Δυστυχώς η νοοτροπία του ότι βάζω άσσους και τις βαράω όπου πετάνε δεν αλλάζει!
Και εμείς που πάμε για κυνήγι μόνο το Σ/Κ,κυνήγι της προκοπής δεν μπορούμε να κάνουμε!
Η φάσσα είναι κυνήγι για μέρα καθημερινή,τέλος!!

Δυστυχώς η νοοτροπία του ότι βάζω άσσους και τις βαράω όπου πετάνε δεν αλλάζει!
Και εμείς που πάμε για κυνήγι μόνο το Σ/Κ,κυνήγι της προκοπής δεν μπορούμε να κάνουμε!
Η φάσσα είναι κυνήγι για μέρα καθημερινή,τέλος!!
Ξεκάθαρα Γιώργο και ούτε για τέταρτη θα έλεγα...γιατί πέρα από όλα τα άλλα μπαίνουν και οι παγανες με τους γουρουναδες στην εξίσωση!

Καλημέρα κ από έμένά θά σύμφώνήσώ μέ όσόύς ρίχνόύν μέ 8 μίάς κ εγώ τό ίδίό κάνω 8 32gr κ πέφτουν στόύπίά.Πάντά έρίχνά μέχρι 5-6 36-40 gr κ κάτά τύχη ένω έίχά πάει γίά τσίχλες μού πέράσάν φάσες κ τις πήρα....Άπό τότε ρίχνώ μέ 8 32 gr.....Μέχρι 5-6 36-40γρ έχω δεί τις μέγάλύτέρές άπότύχίές ένώ μέ 8 τις μέγάλύτέρές έπίτύχίές.Σύγνώμή γίά τον ύπέρτόνίσμό άλλο μου τότε πέτάέί μόνο τόυ

Πιστευω και το 7 καλο ειναι ειδικα στα μερη μου που σπανια να πεσει κατω απο το μηδεν η θερμοκρασια και για τουφεκιες μεχρι 40 μετρα, συνηθως προτιμω το 6αρι και 5αρι πλεον γιατι πιο παλια εριχνα μονο 4αρια αλλα καταλαβα οτι δεν χρειαζεται παρολο που τις τουφεκαω αρκετα μακρια. Επισης πολυ ωραιο φυσιγγι που ριχνω αλλα πλεον ειναι πολυ ακριβο ειναι το super caccia no 6/4. Εχω παρει φασσα στα 40 μετρα περιπου με το kicks με τα 32αρια νο8 του Ρουμελιωτη περυσι αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα βαλω 8αρια στη φασσα στα μερη που παω.
Χθες σας ειπα οτι ειδα ενα κοπαδακι φασσες καπου 15 μετρησα και θα πηγαινα σημερα να τσεκαρω,τελικα δεν ηταν φασσες αλλα αγριοπεριστερα που πανε για βοσκη στο συγκεκριμενο σημειο, ειναι τεραστιο μερος που δεν εχει οργωθει ακομα και εχει μονο 4 δεντρα αναμεσα του με αποσταση 80 και 90 μετρα μεταξυ τους. Δηλαδη δεν εχεις καλο μερος να κρυφτεις και η πιο κοντινη τουφεκια θα ειναι στα 50 μετρα αν εισαι τυχερος αν δεν εισαι απο 60 και πανω, ενα καταφερα να παρω αρκετα μακρια, σε ενα του εβγαλα δυο φτερα απ την ουρα και αλλο ενα μου εφυγε η μαγκια που λενε γιατι ενω ηταν μακρια και δεν εβαλα πολυ προσκοπευση η τουφεκια περασε μπροστα του και φρεναρισε. Τους εδωσα ραντεβου γι αυριο
X6enS4p.jpg

Πιστευω και το 7 καλο ειναι ειδικα στα μερη μου που σπανια να πεσει κατω απο το μηδεν η θερμοκρασια και για τουφεκιες μεχρι 40 μετρα, συνηθως προτιμω το 6αρι και 5αρι πλεον γιατι πιο παλια εριχνα μονο 4αρια αλλα καταλαβα οτι δεν χρειαζεται παρολο που τις τουφεκαω αρκετα μακρια. Επισης πολυ ωραιο φυσιγγι που ριχνω αλλα πλεον ειναι πολυ ακριβο ειναι το super caccia no 6/4. Εχω παρει φασσα στα 40 μετρα περιπου με το kicks με τα 32αρια νο8 του Ρουμελιωτη περυσι αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα βαλω 8αρια στη φασσα στα μερη που παω.
Χθες σας ειπα οτι ειδα ενα κοπαδακι φασσες καπου 15 μετρησα και θα πηγαινα σημερα να τσεκαρω,τελικα δεν ηταν φασσες αλλα αγριοπεριστερα που πανε για βοσκη στο συγκεκριμενο σημειο, ειναι τεραστιο μερος που δεν εχει οργωθει ακομα και εχει μονο 4 δεντρα αναμεσα του με αποσταση 80 και 90 μετρα μεταξυ τους. Δηλαδη δεν εχεις καλο μερος να κρυφτεις και η πιο κοντινη τουφεκια θα ειναι στα 50 μετρα αν εισαι τυχερος αν δεν εισαι απο 60 και πανω, ενα καταφερα να παρω αρκετα μακρια, σε ενα του εβγαλα δυο φτερα απ την ουρα και αλλο ενα μου εφυγε η μαγκια που λενε γιατι ενω ηταν μακρια και δεν εβαλα πολυ προσκοπευση η τουφεκια περασε μπροστα του και φρεναρισε. Τους εδωσα ραντεβου γι αυριο
X6enS4p.jpg
Γιατί ρε τα χαλάς τα πτηνά εεεε?
.pray to God.

Το percoso λόγω του συγκεντρωτηρα του μέχρι τα 35-40 μέτρα κρατάει πολύ σφιχτά κατανομή,άρα με τα πολλαπλά τραύματα που θα επιφέρει στο θήραμα μια σωστή σκοπευτικά ντουφέκια,είναι σίγουρο πως θα καταβάλει το θήραμα και το 7αρι!
Με full φρένου τα έριχνε Ηλία,έβγαζε ντουφεκιες όνειρο

Ξεκάθαρα Γιώργο και ούτε για τέταρτη θα έλεγα...γιατί πέρα από όλα τα άλλα μπαίνουν και οι παγανες με τους γουρουναδες στην εξίσωση!

Η Τετάρτη αν έχει μόνο λαγάδες όμως και τα σκυλιά τους γυρνάνε τόπο με κουδούνια και κυνηγάνε είναι όνειρο... Τις πιο πολλές φάσσες τις έχω δει στα λαγοκυνήγια που ξεκλαρώνουν από πηγές, βοσκές και κούρνιες λόγω των λαγόσκυλων... Δυστυχώς πάντα τις χαιρετάω μόνο, γιατί αν ντουφεκίσω θα γυρίσω σπίτι με τα πόδια ως τιμωρία από το θείο που δεν ανέχεται ένας λαγάς να ασχολείται με "περιστέρια" γενικά πόσο μάλλον τη στιγμή που τα σκυλιά ψάχνουν ή κυνηγάνε... Και πάντα αφού δεθούν τα σκυλιά ή πας μόνο για φάσσα, κάνεις αμάν να δεις καμία και αυτή έρχεται πάντα στραβά και ανάποδα...

Η Τετάρτη αν έχει μόνο λαγάδες όμως και τα σκυλιά τους γυρνάνε τόπο με κουδούνια και κυνηγάνε είναι όνειρο... Τις πιο πολλές φάσσες τις έχω δει στα λαγοκυνήγια που ξεκλαρώνουν από πηγές, βοσκές και κούρνιες λόγω των λαγόσκυλων... Δυστυχώς πάντα τις χαιρετάω μόνο, γιατί αν ντουφεκίσω θα γυρίσω σπίτι με τα πόδια ως τιμωρία από το θείο που δεν ανέχεται ένας λαγάς να ασχολείται με "περιστέρια" γενικά πόσο μάλλον τη στιγμή που τα σκυλιά ψάχνουν ή κυνηγάνε... Και πάντα αφού δεθούν τα σκυλιά ή πας μόνο για φάσσα, κάνεις αμάν να δεις καμία και αυτή έρχεται πάντα στραβά και ανάποδα...
Ειναι κλασικο φαινομενο αυτο φιλε, κι εγω περυσι οταν ημουν για λαγο και ηταν τα μπασιματα με καβαλουσαν τα κοπαδια και δεν μπορουσα να ντουφεκισω γιατι κυνηγουσαν τα σκυλια, οταν πας ομως καθαρα για φασσα οπως λες ποτε δεν καθεται τετοια φαση

Όπως κ σε κάθε θήραμα πόσο μάλλον εδώ που έχουμε να κάνουμε με ένα πουλί περιτρυγυρισμενο από διαφορους μύθους.. παίζει τεράστιο η ψυχολογία κ αυτή είναι που καθορίζει την επιλογή των πυρομαχικων κ των σκαγίων κ όχι απαραίτητα το μέγεθος του θηραματος..
Έχω φίλο φανατικό των ψιλων σκαγιων..Πάει στα περάσματα του Οκτώβρη με ν9 για τσίχλες κ αν δει από μακριά φασσες το πολύ πολύ να βάλει ν8(για να καταλάβετε τι σας λέω..)
Πήρε κάποτε μια με 9αρια ξερή κ από τότε πείστηκε ακόμα περισσότερο για τα ψιλά σκάγια..το αποκορύφωμα ήταν που πήρε μια μακρινη με Ariston ν9...άντε αλλάξτε του γνώμη..
Μου λέει φέτος να σου δώσω λιγα Rio 34γρ ν9 για καμιά φασσα..
Ότι κ να του είπα δεν..κ καλά κάνει βέβαια,ο καθένας έχει τα πιστεύω του..
Κάποτε ειμασταν μαζί στα περάσματα κ πέρασαν δυο φασσες εκτός βολής..πάρε λιγα 6αρια του λέω να τα έχεις..δεν τα θέλω μου λέει ας περάσει από εδώ κ θα δεις αν πέφτει η δεν πέφτει..πιστεύω ότι κ οριακά να πέρναγε καμιά θα την έσερνε..με τα 6αρια αμφιβάλλω..
Η ψυχολογία είπαμε......

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back