Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν τα υπολογίζω σωστά, πρέπει να ήσουν στην πέμπτη δημοτικού, όταν έριχνα RM ... .yel..yel..yel.
.yel.;) πηγα μια βολτα σημερα αλλα λιγο αργα καπου 9 παρα και πετυχα τα κοριτσια καπου 15-20 να την κανουν για μερος που δεν μπορεσα να δω γιατι οδηγουσα. Αυριο θα τους κανω επισκεψη νωρις να δω τι παιζει και που πανε

.yel.;) πηγα μια βολτα σημερα αλλα λιγο αργα καπου 9 παρα και πετυχα τα κοριτσια καπου 15-20 να την κανουν για μερος που δεν μπορεσα να δω γιατι οδηγουσα. Αυριο θα τους κανω επισκεψη νωρις να δω τι παιζει και που πανε
Να,κάτι τέτοια λες και θα με κανεις να ανέβω χωριό

Με τα στήσεις κα κορίτσια αύριο αλεξ,να είσαι τζεντλεμαν και στην ώρα σου!.yel.

Να,κάτι τέτοια λες και θα με κανεις να ανέβω χωριό
Εσυ Σπυρο κατσε εκει που εισαι ειναι νωρις ακομα, κατα 90% ντοπιαρες ειναι. Ειχα παει στα μερη σου για λαγο πριν δυο βδομαδες πετροκαναλο μερια αλλα πιο ψηλα

Με τα στήσεις κα κορίτσια αύριο αλεξ,να είσαι τζεντλεμαν και στην ώρα σου!.yel.
Αυριο που θα παω νωρις μπορει να με γραψουν και να μη κανουν εμφανιση

Εσυ Σπυρο κατσε εκει που εισαι ειναι νωρις ακομα, κατα 90% ντοπιαρες ειναι. Ειχα παει στα μερη σου για λαγο πριν δυο βδομαδες πετροκαναλο μερια αλλα πιο ψηλα

Μωρε κι εκεί κρατάει ντοπιαρες αλλά δίκοπο μαχαίρι να τις βρω ζωντανές ,μετά από τόσες μερες.
Άσε που μια χρόνια παλιότερα,είχαμε ανεβεί για πέρδικες βρυναινα(αν ξέρεις)και έμπαιναν φασσες και τσίχλες ,αρχές Οκτωβρίου λέμε τώρα.
Όποτε μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να ήταν καινούργια πουλιά. Τα ορεινά είναι άλλος θεός στα περάσματα

Μωρε κι εκεί κρατάει ντοπιαρες αλλά δίκοπο μαχαίρι να τις βρω ζωντανές ,μετά από τόσες μερες.
Άσε που μια χρόνια παλιότερα,είχαμε ανεβεί για πέρδικες βρυναινα(αν ξέρεις)και έμπαιναν φασσες και τσίχλες ,αρχές Οκτωβρίου λέμε τώρα.
Όποτε μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να ήταν καινούργια πουλιά. Τα ορεινά είναι άλλος θεός στα περάσματα
Ολα παιζουν Σπυρο και ναι την ξερω την Βρυναινα και και τον Αγιο Ιωαννη ακομα καλυτερα

Παντα μαζι μου κουβαλαω 30 32 γρ για τσιχλες. Παλια που δουλευα τα rc 32 καλοκαιρι - σεπτεμβρη, ειχα παρει τοπιαρικα πουλια αρκετα. Σωτα αναφερθηκε καποιος πως ειναι θεμα τυχης η επιτυχια βολης με τετοιες γομωσεις και συνηθηθως σε κλειστα καρτερια. Εγω διαφωνω να παρι καποιος κατεξοχην για φασσες επιμενοντας σε τετοιες γομωσεις και επιχειρηματα του τυπου " μεχρι 30 μετρα την εχω με 8αρια, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κατι παραπανω... Το 6αρι ειν χοντρο κλπ κλπ κλπ" μην ακυρωνουμε αυτο που χρειαζεται αυτο το πουλι στο ονομα των πολλαπλων τραυματων κλπ. Οκ σκοτωνουν μεχρι τα 20 αλλα...

Τέλος Οκτώβρη πάμε για πέρδικα στο βουνό εδώ στο νησι..... Και πέφτουμε σε ένα μπασιμο τσίχλας που δεν έχω ξαναδεί! πριν ξημερωσει τα Τσιν Τσιν δεν είχαν σταματημό με το που βγάζουμε τα πουλιά όπου τρέχανε φευγαν τσίχλες ...τελειωμενες στην κουραση .,..φευγαν από τα ποδια μας και πιανανε 20 μέτρα ποιο πέρα. 2 αετοί πρεπει να είχαν φαει από 20 .

Και στα πεδινά δεν είχε σχεδον τιποτα για πολλές μέρες ακόμα.

Έπεσε και η πρώτη(χθες 2-10) για την νέα σεζόν :) :) :)
Άργησα να πάω στο καρτέρι και οταν εφτασα σηκώθηκαν 6 απ τα δεντρα,
επιασα λιγο πιο ψηλά για να βλέπω τον ορίζονται και περασαν αρκετές (μονές και ζευγάρια) σε μακρινες αποστασεις, μονο μία αποφασησε να παίξει με τη ζωούλα της και βγήκε πίσω μου, με κατευθυνση αριστερα, ευτυχώς ειδα τη σκιά της και πρόλαβα και έριξα, 28γρ 8αρι και δεν κατάλαβε τι την χτύπησε!
Άντε και καλή μας αρχή! :)

Μπράβο Ηλία .... και στα ταίρια της ....

Τέλος Οκτώβρη πάμε για πέρδικα στο βουνό εδώ στο νησι..... Και πέφτουμε σε ένα μπασιμο τσίχλας που δεν έχω ξαναδεί! πριν ξημερωσει τα Τσιν Τσιν δεν είχαν σταματημό με το που βγάζουμε τα πουλιά όπου τρέχανε φευγαν τσίχλες ...τελειωμενες στην κουραση .,..φευγαν από τα ποδια μας και πιανανε 20 μέτρα ποιο πέρα. 2 αετοί πρεπει να είχαν φαει από 20 .

Και στα πεδινά δεν είχε σχεδον τιποτα για πολλές μέρες ακόμα.
ετσι ειναι Νικο πριν λιγα χρονια τετοιες μερες, σε πρωτη εξοδο για μπεκατσα, το δασος ηταν γεματο τσιχλες ενω στα πεδινα δεν ειχαν ερθει ακομα και το θυμαμαι χαρακτηριστικα γιατι η τζιλντα πηγαινε απο φερμα σε φερμα καθως δεν τις ειχε ξανασυμβει αυτο!! και μαλιστα δασος με οξιες και μεσεδες.

Φιλε αλεξ,αν διαβασες καλα εγραψα ότι την αποφαση αυτή την πηρα μετα από χριστοπαναγιες!Εχω ριξει με τα καλυτερα ιταλικα νουμ 5-6 36 γραμμ χωρις το επιθυμιτο αποτέλεσμα.Αντιθετως τις περισσοτερες φασσες τις εχω παρει με τα νουμερα που ανεφερα πιο πανω και εννοω τα ψιλα σε αποστασεις 25-35 μετρα στουπια.θυμαμαι επισης μια στα Βαγια με 10 και σε αποσταση 30 μετρων.Εχουμε θεοποισησει ένα πουλι οσο ένα περιστερι και ψάχνουμε να βρουμε τα πυρηνικα φυσσιγια με τα περιεργα τσοκ για να πουμε ότι πηρα μια φασσα στα 80 μετρα!Επισης εγραψα ότι θα ριχνω σε αποστασεις με τη γομωση και το νουμερο αυτό εως τα 35 μετρα.Πιστεψε με στην αποσταση αυτή είναι πιο σιγουρα τα σκαγια αυτά από τα δηθεν σπεσιαλ φασσοφυσιγγα που πιστεύουμε ότι αυτό το πουλι θα πρεπει να το τουφεκαμε σε αποσταση μεγαλυτερη των 45 μετρων, γιατι ολη η κουβεντα μου θυμιζει αριθμολαγνεια .Ας μαθουμε λοιπον να τουφεκαμε καλα μεχρι τα 35 μετρα και ότι πεταει στην ελλαδα πεφτει με ένα καλο και ταπεινο εφταρι η οκταρι.Τελος για τις τσίχλες βαζω στο οπλο μια παλαια SL-80 8-9 σταθερου τσοκαρισματος 2 αστρων.

Φιλε αλεξ,αν διαβασες καλα εγραψα ότι την αποφαση αυτή την πηρα μετα από χριστοπαναγιες!Εχω ριξει με τα καλυτερα ιταλικα νουμ 5-6 36 γραμμ χωρις το επιθυμιτο αποτέλεσμα.Αντιθετως τις περισσοτερες φασσες τις εχω παρει με τα νουμερα που ανεφερα πιο πανω και εννοω τα ψιλα σε αποστασεις 25-35 μετρα στουπια.θυμαμαι επισης μια στα Βαγια με 10 και σε αποσταση 30 μετρων.Εχουμε θεοποισησει ένα πουλι οσο ένα περιστερι και ψάχνουμε να βρουμε τα πυρηνικα φυσσιγια με τα περιεργα τσοκ για να πουμε ότι πηρα μια φασσα στα 80 μετρα!Επισης εγραψα ότι θα ριχνω σε αποστασεις με τη γομωση και το νουμερο αυτό εως τα 35 μετρα.Πιστεψε με στην αποσταση αυτή είναι πιο σιγουρα τα σκαγια αυτά από τα δηθεν σπεσιαλ φασσοφυσιγγα που πιστεύουμε ότι αυτό το πουλι θα πρεπει να το τουφεκαμε σε αποσταση μεγαλυτερη των 45 μετρων, γιατι ολη η κουβεντα μου θυμιζει αριθμολαγνεια .Ας μαθουμε λοιπον να τουφεκαμε καλα μεχρι τα 35 μετρα και ότι πεταει στην ελλαδα πεφτει με ένα καλο και ταπεινο εφταρι η οκταρι.Τελος για τις τσίχλες βαζω στο οπλο μια παλαια SL-80 8-9 σταθερου τσοκαρισματος 2 αστρων.

Κοίτα ότι το πουλί θα πέσει με 8 και 7 αρια αν βληθεί σωστά και κοντά ναι σίγουρα θα πέσει.....αν μου πεις όμως οτι στις παγωνιες του χειμώνα με -10 και ομίχλη πας και βαράς φάσσες με 8αρια και 7αρια πέρνω τα όπλα μου και τα πάω για πασσάλους.....στα Γιάννενα ζω και κυνηγάω με συνθήκες όπως είπα παραπάνω και τα 5αρια μερικές φορές ήταν ανεπαρκή....
Το να μην πάρεις το σουπερ ντουπερ ουαου φυσίγγι που σου πλασσάρουν Οκ το βλέπω λογικό....το να μην κατεβαίνεις Νο σκαγιού το βλέπω παράλογο εκτός και αν κυνηγάς φάσσα μονο τις πρωτες μέρες του Νοέμβρη που πιάνουν τα πουλιά και ειναι ζεστός ο καιρός και κάνει δουλεια άνετα το 7αρι ;)
Όσο για τις αποστάσεις με βρίσκεις σύμφωνο γιατί στα μέρη μου αν ρίξεις πάνω από τα 30-35 μέτρα θα ψάχνεις μισή μερα να την βρεις και χαλάς και τα πουλιά να στρώσουν ...οχι οτι δεν πέφτει παραπέρα έτσι...

Status
Not open for further replies.
Back