Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα συντρόφια!
Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω κάτι πολύ απλό/απλοϊκό: αυτή την εποχή (που ο ήλιος βασιλεύει 19:45), περίπου τι ώρα ξεκινάτε το απογευματινό καρτέρι...; Και πότε, περίπου, αρχίζει η διέλευση των τρυγόνων...;
Από περιέργεια, περισσότερο, ρωτώ, καθώς σ' αυτό το κυνήγι είμαι σχετικά νέος... Πρώτη χρονιά εφέτος τα κυνηγώ συστηματικά (ευτυχώς με σχετική επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια...)
Εγώ πάντως, το πιάνω το πόστο μου κατά τις 18:00 και το πρώτο πουλί σχεδόν πάντα το έβλεπα από τις 18:30 περίπου και ύστερα...
Σας ευχαριστώ!

Καλημέρα συντρόφια!
Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω κάτι πολύ απλό/απλοϊκό: αυτή την εποχή (που ο ήλιος βασιλεύει 19:45), περίπου τι ώρα ξεκινάτε το απογευματινό καρτέρι...; Και πότε, περίπου, αρχίζει η διέλευση των τρυγόνων...;
Από περιέργεια, περισσότερο, ρωτώ, καθώς σ' αυτό το κυνήγι είμαι σχετικά νέος... Πρώτη χρονιά εφέτος τα κυνηγώ συστηματικά (ευτυχώς με σχετική επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια...)
Εγώ πάντως, το πιάνω το πόστο μου κατά τις 18:00 και το πρώτο πουλί σχεδόν πάντα το έβλεπα από τις 18:30 περίπου και ύστερα...
Σας ευχαριστώ!
εγω πηγαινω 2 ωρες νωριτερα απο την δυση του ηλιου οποτε κ να ειναι αυτη

Καλημέρα συντρόφια!
Σας ευχαριστώ!

Αργά πας Νικόλα στο καρτέρι!
Από της 16:30 περίπου αρχίζουν να μπαίνουν δειλά δειλά τα πρώτα στα χωράφια.
Βέβαια αυτό διαφέρει από μέρος σε μέρος αλλά άντε να έχει ένα τέταρτο με εικοσάλεπτο διαφορά.

Πρωινο για τρυγονακια σημερα περιμένω τας το μεγάλο πέρασμά αλλά τα πουλάκια πάλι αφαντα,με το ζορι είδα 4 αλλά το ένα εκανε επάνω μου....
n2wDpeF.jpg

Καλημέρα συντρόφια!
Σας ευχαριστώ!
Νικολα και εγω τις 4 ξεκιναω για το απογευματινό....

Καλημέρα συντρόφια!
Σας ευχαριστώ!

Επίσης, έχω παρατηρήσει, ότι τα τρυγόνια τελειώνουν/σταματάνε το πέταγμά τους και κάθονται για να κουρνιάσουν/κοιμηθούν, συνήθως, λίγα λεπτά πριν τη δύση του ηλίου... Αληθεύει; Είναι όντως έτσι;
Σας ευχαριστώ και πάλι!

Καλημέρα από χανια...ξυπνώντας το πρωί με μπουμπουνιτα είπα εδώ είμαστε...φτάνουμε καρτέρι ..Μέχρι της 8:00 είδα 2 με 3 μετά το χάος από βροχή και φύγαμε...μπασιμο δεν είχε...λέτε το μεσημέρι αν κοπάσει η βροχή να έχει πουλιά ελπίζοντας πάντα ότι από βραδυς τα είχε κλείσει ο καιρός? Λέω εγώ τώρα..

Από Λαυρεωτική κάτι κινήθηκε. Είδα 4 συνολικά. Ένα ήταν πιασμενο πίσω μου πέρασε ενα ς άλλος το σήκωσε και το πήρε. Εγώ έριξα μια μπηχτη σε ένα χωρίς αποτέλεσμα, δεν είχα καθόλου περιθώριο. Σημειωτέον ήμουν περικυκλωμένος από κόσμο...

Καλημέρα από χανια...ξυπνώντας το πρωί με μπουμπουνιτα είπα εδώ είμαστε...φτάνουμε καρτέρι ..Μέχρι της 8:00 είδα 2 με 3 μετά το χάος από βροχή και φύγαμε...μπασιμο δεν είχε...λέτε το μεσημέρι αν κοπάσει η βροχή να έχει πουλιά ελπίζοντας πάντα ότι από βραδυς τα είχε κλείσει ο καιρός? Λέω εγώ τώρα..

Γιώργο, ταπεινή μου άποψη (υπάρχουν και πολύ πιο έμπειροι στο τρυγόνι από εμένα), εφόσον δεν βρήκες εγκατεστημένα/πεσμένα περασματιάρικα τρυγόνια σήμερα το πρωί, δεν θα βρεις ούτε το απόγευμα...! Εάν είχαν πέσει, θα το είχαν κάνει πριν την ανατολή του ηλίου, και θα τα είχες βρει/δει, ήδη, σήμερα το πρωί...
Ωστόσο, αύριο είναι μια καινούργια μέρα... ;)

Tι να σου πω δε ξερω. Ηταν περιεργη η μερα σημερα, προφανως δεν ταξιδεψαν πουλια, και οτι φανηκε ηταν μαλλον πιασμενο. Οι μερες τα βανουν ομως, αν κανει λιγο βολικο καιρο. Τη βροχη στο τσακ την γλυτωσα και γω
Εγώ έγινα μουσκιδι. . θα πάμε και αύριο να δούμε τι θα δούμε .Γιατί φέτος είμαι στο 0 Μόνο οπτική επαφή έχω και αυτή στρίβοντας τσιγάρο

Καλημέρα σύντροφοι!
Λαυρεωτική.....όπως έγραψε και ο Birdy.... κάτι έγινε! Νομίζω πως επιβάλεται πλέον να είσαι κάθε μέρα στο καρτέρι...αν θες να τα δείς.
Πολύς κόσμος ρε παιδιά...κάθε φορά και περισσότεροι! Εντάξει δεν λέω...χωράει κόσμο ο τόπος...αλλά αυτό το να περπατάς....μπας και περάσει κανένα από επάνω σου...είναι αστείο!! Νομίζω ότι θα αλλάξω τροπάριο...και θα κάθομαι χαμηλά...ξέρετε...καρεκλάκι...καφεδάκι...και άμα περάσει πέρασε!!
Ορτύκι....γίοκ και σήμερα!

Kι ομως, εχω δει μπασιμο και στις 9 και στις 10 και πιο αργα. Το θεμα ειναι ομως, οτι το απογευμα δεν ειναι σιγουρο πως εχουν μεινει αυτα τα πουλια
Αμ δεν ειναι μπασιμο.. ταξιδι ειναι,
τελος απογοητευση τελειως δεν νομιζω να ξαναπαω με κουρασαν, και οποιος ειπε χθες οτι στον Πυργο παμε για κατι καλο να μας πει αν ειδε πουθενα πουλια περαν της Στροφιλιας.

Status
Not open for further replies.
Back