Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τα πουλια αυτα ηταν ολα περαστικα δεν παιζουν ντοπια τωρα εκει σε εμας!!! και υποτιθεται τα πιτσουνια περνανε τελευταία δεν ξερω ας ελπισουμε να μην ισχυει γιατι ειμαστε νωρις ακομα 12 του μηνα...
Μηπως περνανε νυχτα; Κάθε μέρα παίζουν πιασμένα πουλια!

Αν και αργησα αρκετά να πάω στην καλαμποκια τα πουλιά ήταν είδη εκεί,αφου τα σήκωσα μόνο 2 ξαναγύρισαν τα οποία βαρεσα το 1 και το άλλο μου περασα μακριά....
H46AfdX.jpg

Πηγα κι εγω σημερα αλλα το μαλακισα το θεμα, πηγα στις 7:30 εκει που ειχα δει 3-4 φασσες και καθομαι κατω αραχτος, μολις παει 8 παρα ερχεται ενας να κανει καταστροφεα, τη τυχη μου λεω φευγω κι παω στην πισω μερια που ειναι καλο μερος κι εκει και στις 8 ερχονται δυο για κλαδεμα με τα αλυσιπριονα. Ενταξει λεω ωραια ξεκινησαμε, φευγω να παω για κανενα τρυγονι, περναω απο ενα οργωμα γεματο κουρουνες,σας μαμησα λεω τωρα...αφηνω το αμαξι σε ενα περιβολι και επειδη σιγουρα θα τουφεκαγα μακρια βαζω μεσα ενα souper caccia 6/4 και 2 condor no5, οπως πηγαινα για το οργωμα ακουω να ξεκλαρωνει ενα πουλι μεχρι να δω τι και πως περναει τραβερσα δεξια μου πολυ χαμηλα και μακρια ενα τρυγονι, προλαβα να ριξω ενα αλλα εμεινα πισω στην προσκοπευση. Δεν βαριεσαι λεω, ξανα πισω στο αμαξι και παω λιγο πιο κατω που κραταει τρυγονια, εφυγαν τελικα 4 αλλα ηταν 70+ μετρα και απλα τους εριξα ενα βρισιδι, τελικα περναει μια κουρουνα και επεσε ξερη με speed no6, απ τη τουφεκια περναει κι ενα τρυγονι σαν F16 πανω απ το κεφαλι μου με μηδεν περιθωρια αντιδρασης. Του εριξα ενα μεσα απο μια ελια αλλα ηταν αρσενικο...αν εριξα διαολια σημερα...ξανα παλι πισω βαραω αλλη μια κουρουνα αρκετα μακρια με speed no6 παλι και φευγοντας βλεπω μια καρακαξα πανω σε ενα ξερο.Μετραω με το αποστασιομετρο 70 μετρα, βαζω ενα speed no6 παλι και στηριζω το οπλο στον ουρανο μπαμ η ρεμι και κατω η καρακαξα, ελα ρε λεω θα τρελαθουμε τελειως??? Ετυχε;; πετυχε;;; δεν βαριεσαι ηταν απολαυση παντως σε τετοια αποσταση να πεσει ξερη η καρακαξα.
Μη λες μέτρα μη.θα έχουμε επεισόδια παλαμάκια κ.τ.λ
.yel.

Μη λες μέτρα μη.θα έχουμε επεισόδια παλαμάκια κ.τ.λ
.yel.
Δεν μου αρεσει να λεω ψεματα φιλε Γιουρι τι να κανω? Αν και δουλευω νυχτα πηγα παλι στις 17:40 μεχρι 19:40 αλλα δεν με ηθελε σημερα...ενταξει η τραβερσα που εχασα παιζει να μην εμεινα πισω και να ηταν καθαρα μαλακια επιλογη φυσιγγιων αλλα μου την εδωσε κανονικα!! Ενα τρυγονι περασε το απογευμα σαν στουκας απο πισω μου πανω απ το κεφαλι μου και βουτηξε στις αγκορτζες με ελιγμους, αποτελεσμα να κλαδεψω ελαφρως μια αγκορτζα...μα κι αυτο δεν μπορουσε να παρει λιγο υψος να εχω οπτικο πεδιο?

Αν και αργησα αρκετά να πάω στην καλαμποκια τα πουλιά ήταν είδη εκεί,αφου τα σήκωσα μόνο 2 ξαναγύρισαν τα οποία βαρεσα το 1 και το άλλο μου περασα μακριά....
H46AfdX.jpg
Χρήστο είπαμε πως δεν υπάρχει μακρυα:D:D:D. Τρυγόνι,τρυγόνι γεμίζει το σακούλι!

Σημερα τελευτεα μερα για εμενα το τρυγονι , απο σαββατο εχει μονο περδηκα , ειδα 5 τουφεκισα τα δυο πηρα το ενα , και εκει που καθομουν δυο ωραις στο καρεκλακι ,σηκονουμε να ξεμουδιασω κανω 15 μετρα και μου πεταχτηκε απο τα ποδια μου ορτυκι και το πηρα και αυτο , παρολου της 3 τουφεκιες που ειχα ρηξει σποραδηκα στα τρυγονια πριν μηση ωρα , μετα τσαλαπαταγα στα κουτουρου μηπως πεταχτη τιποτα , αλλα ματεα , και μετανιοσα που δεν ειχα μαζη μου την σκυλα. Εδω Σαμο δεν εχουμε ντοπια ορτυκια , εχουμε μονο ντοπια τρυγονια , και πολυ λιγα περαστηκα

όλα τα ωραία συμβαίνουν όταν
- χαζευεις,,,κοινώς κοιμάσαι όρθιος
- κάνεις την ανάγκη σου ( χοντρό/ψιλό αχαχα )
- μιλάς κινητό
- πίνεις νερό
- πας λίγο πιο εκεί να τσεκάρεις το μέρος
- παίζεις με το κλείστρο ή τα φυσίγγια

ή είσαι γκαντεμογαμοσαυρος
Να συμπληρώσω..
- Όταν ανάβεις/στρίβεις τσιγάρο

...και όταν φαντασιώνεσαι... .sex hard. .kiss me.

Χτες, στο απογευματινό, η απόλυτη ανυπαρξία από τρυγόνια...!
Σήμερα, πάλι στο απογευματινό, είδα 1 ντουετάκι, εισερχόμενο εξ αριστερών μου, χαμηλωμένο και σε καλή, μεσαία απόσταση...! Διάλεξα το ένα απ' τα δύο, αλλά επειδή δεν πρόλαβα να στρίψω και να βάλω στη σωστή θέση τα πόδια και το σώμα μου (πράγμα σημαντικό στη βολή), δεν μπόρεσα να δώσω το απαιτούμενο swing στο ντουφέκι, με αποτέλεσμα να σταματήσω την κίνηση και να μείνω πίσω στην πρώτη... Το διόρθωσα στη δεύτερη, και εάν δεν μεσολαβούσε μία φούντα ελιάς ανάμεσα σε μένα και το τρυγόνι... μάλλον θα το 'χα σκαγιάσει κανονικά...! Όπως καταλάβατε... όλη η ντουφεκιά πήγε στη φούντα και "κλάδεψα" την ελιά...!!!
Εν συνεχεία, κατά τις 19 και 45 περπάτησα ένα δρομάκο καμιά 'κατοστή μέτρα ανάμεσα σε μεγαλούτσικα λιόδεντρα και είδα και άκουσα περί τα 4 - 5 ξεκλαρώματα...!!! Μάλλον, είχαν ήδη πιάσει στις ελιές για ύπνο...

Κατι που με προβληματισε λιγο ειναι οτι τα πρωινα πουλια ηταν ολα πιτσουνια

Βρε Δημήτρη στη φωτό με το ξαπλωμένο αυτογεμές (δίχως εσένα) τα δύο πρώτα μου φαίνονται ενήλικα, με βάση τα καθαρά χρώματα και τα ασπρόμαυρα σημάδια στα πλαϊνά του τράχηλου...!
(Ή μήπως κάνω λάθος...; )

Σήμερα, πάλι στο απογευματινό, είδα 1 ντουετάκι, εισερχόμενο εξ αριστερών μου, χαμηλωμένο και σε καλή, μεσαία απόσταση...! Διάλεξα το ένα απ' τα δύο, αλλά επειδή δεν πρόλαβα να στρίψω και να βάλω στη σωστή θέση τα πόδια και το σώμα μου (πράγμα σημαντικό στη βολή), δεν μπόρεσα να δώσω το απαιτούμενο swing στο ντουφέκι, με αποτέλεσμα να σταματήσω την κίνηση και να μείνω πίσω στην πρώτη... Το διόρθωσα στη δεύτερη, και εάν δεν μεσολαβούσε μία φούντα ελιάς ανάμεσα σε μένα και το τρυγόνι... μάλλον θα το 'χα σκαγιάσει κανονικά...! Όπως καταλάβατε... όλη η ντουφεκιά πήγε στη φούντα και "κλάδεψα" την ελιά...!!!
Εν συνεχεία, κατά τις 19 και 45 περπάτησα ένα δρομάκο καμιά 'κατοστή μέτρα ανάμεσα σε μεγαλούτσικα λιόδεντρα και είδα και άκουσα περί τα 4 - 5 ξεκλαρώματα...!!! Μάλλον, είχαν ήδη πιάσει στις ελιές για ύπνο...
και εγω εχω θεμα οταν τα τουφεκαω καθηστος στο καρεκλακι μενω πησω μερηκες φορες ,

Θέλεις ιδιαίτερα μαθήματα ακριβής σκόπευσης Νικολαε....Ειμαι στην διάθεση σου όταν χρειαστεις:)

Καλημέρα συντρόφια!
Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω κάτι πολύ απλό/απλοϊκό: αυτή την εποχή (που ο ήλιος βασιλεύει 19:45), περίπου τι ώρα ξεκινάτε το απογευματινό καρτέρι...; Και πότε, περίπου, αρχίζει η διέλευση των τρυγόνων...;
Από περιέργεια, περισσότερο, ρωτώ, καθώς σ' αυτό το κυνήγι είμαι σχετικά νέος... Πρώτη χρονιά εφέτος τα κυνηγώ συστηματικά (ευτυχώς με σχετική επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια...)
Εγώ πάντως, το πιάνω το πόστο μου κατά τις 18:00 και το πρώτο πουλί σχεδόν πάντα το έβλεπα από τις 18:30 περίπου και ύστερα...
Σας ευχαριστώ!
Απογευματινό σε μέρος που έρχονται για φαγητό από τις 16:00 έρχονται μέχρι τις 18:00 θα έλεγα εγώ και από εκεί και πέρα σε δέντρα η μέρος με νερό μέχρι και 19:30 η και 20:00 τον Αύγουστο που νυχτώνει πιο αργά...

Status
Not open for further replies.
Back