Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
σε δέντρα η μέρος με νερό μέχρι και 19:30 η και 20:00 τον Αύγουστο που νυχτώνει πιο αργά...

Κατά πάσα πιθανότητα, σ' αυτή την κατηγορία ανήκει το μέρος που πάω εγώ Βαγγέλη για απογευματινό (δένδρα για κούρνια και νερά - όχι τόπος για βοσκή)... Μάλλον τη βρήκα την άκρη... Έτσι εξηγείται...
Σ' ευχαριστώ!

Last edited:
Βρε Δημήτρη στη φωτό με το ξαπλωμένο αυτογεμές (δίχως εσένα) τα δύο πρώτα μου φαίνονται ενήλικα, με βάση τα καθαρά χρώματα και τα ασπρόμαυρα σημάδια στα πλαϊνά του τράχηλου...!
(Ή μήπως κάνω λάθος...; )
Ναι τα δυο πρωτα ειναι ενηλικα μεγαλα πουλια και πολυυ παχια μαλιστα το ενα γεματοο καλαμπόκι αλλα αυτα μπηκαν μετα τις 8:30... Τα πρωτα 2 τα πηρα το πρωι και ειχαν κλαρωσει στο μερος απο το βραδυ!!!

Καλημέρα σε όλους,
Ορεινή Τριφυλια μια από τα ίδια χάλια που αναφέρθηκαν και πιο πάνω και από τους συναδέλφους...

Ούτε ντοπιαρικα, ούτε περασματιαρικα και ήμουν από τις 6:30 στο πόστο... Δεν επεσε ούτε ένα ντουφεκι σε ολη την εκταση που μπορουσα να ακουσω και εχω τεραστιο οριζοντα...

Όχι τίποτε άλλο, αλλα δεν έχει και χελιδόνια και δεν υπάρχει ούτε false alarm ότι κάτι πλησιάζει στο καρτέρι... Κοντευουμε να αναπληρωσουμε τον υπνο του κρεβατιου στον κυνηγότοπο...

Κατά της 8 ακούστηκαν κάτι μελλισοφαγοι αλλά το γλυκό τους καλεσμα-τραγουδι που λέει και μία ψυχή εδώ μέσα δεν ξελόγιασε και κάνα τρυγόνι να βγει στη φύση ή να ακολουθήσει ...

Λυπάμαι και για το σκυλάκο που ενώ είναι άρρωστος (βρέθηκε να έχει ανασαρκοειδές των κυναρίων, παιρνει αντιβίωση και κορτιζόνη και έχει πρηστεί, αλλα δεν θέλει με τιποτα να μείνει πίσω) είναι διαρκώς σε εγρήγορση και χωρίς να καταλαβαίνει γιατί υπάρχει τόση αδράνεια...

Τέρμα τα τρυγόνια για φέτος, στην χειρότερη χρονιά που θυμάμαι εδώ και 17 χρόνια που κυνηγάω και σε καρπώσεις και σε θεάσεις ενώ είχα ίδιο σχεδόν αριθμό εξόδων... αύριο αφιερώνεται η μέρα στα κορακοειδή και τα αγριοπερίστερα και το ΣΚ αρχίζει ο λαγός και θα τιμήσουμε το πατροπαράδοτο αυτο είδος κυνηγιού!!!

Last edited:
Αληθεύει ότι το τρυγόνι άν χάσει το ταίρι του δέν ξαναζευγαρώνει ;
Κάποιος που ξέρει να μου πεί άν θέλει..
Λάμπη ξέρω ότι όλα τα περιστεροειδη είναι μονογαμικα επειδή κλωσουν τα αυγά εναλλάξ , δεν ξέρω σίγουρα πάντως επειδή είχα περιστέρια για πολλά χρόνια αν για κάποιο λογο εχαναν το ταίρι τους ξαναζευγαρωναν.

Αληθεύει ότι το τρυγόνι άν χάσει το ταίρι του δέν ξαναζευγαρώνει ;
Κάποιος που ξέρει να μου πεί άν θέλει..
Νομιζω αν δεν κανω λαθος δεν ξαναζευγαρωνει για την συγκεκριμένη αναπαραγωγικη περίοδο.
Στην επομενη φορα θα ειναι ξανα διαθεσιμο για αναπαραγωγή.

Μετα απο νυχτα 22:00-6:00 πηγα για τρυγονια αλλα δεν ειδα ουτε ενα σημερα, ειχε ριξει και μπολικη βροχη το βραδυ και ηταν ολα χαλια, τριπατα ειχαν γινει τα αρβυλια απο τη λασπη ημουν και άυπνος και εδεσε. Βαρεσα μια κυρα μαρω ομως το πρωι και δοκιμασα αργοτερα δυο φυσιγγια πριν φυγω για υπνο, μαλλον τελος για φετος τα τρυγονια αλλα δεν πειραζει Σαββατο ξεκιναει ο λαγος.

παιδια μην περιμενετε πολλα πραγματα πλεον.δεν εχει τριγονια και δεν το βλεπω να ξανα εχει οπως παλια ας μην τρεφουμε αυταπατες.περασματα επρεπε να εχουν γινει και στην ουσια δεν εγινε κανενα.μετρημενα τα κουκια για τις μερες που ερχονται επρεπε να ειχε γινει τουλαχιστον ενα καλο περασμα.αλλα αν δεν εχει τι να περασει...

Νομιζω αν δεν κανω λαθος δεν ξαναζευγαρωνει για την συγκεκριμένη αναπαραγωγικη περίοδο.
Στην επομενη φορα θα ειναι ξανα διαθεσιμο για αναπαραγωγή.
Ρωτάω διότι κάποιος μούχε πεί ότι δεν ξαναζευγαρώνει ποτέ κ απο τότε σε 4-5 περιπτώσεις δεν σήκωσα όπλο σε ζευγαράκια .......

μονο τον μαιο εναι ζευγαρι , οπως και ολα τα αλλα πουλια, η περδηκα για παραδηγμα παντα τελος ιανουαριου ειναι ζευγαρια , γιατι τοτε ζευγαρωνουν , νομηζω οτι οσα λεγανε παλια ηταν μυθος για τα τρυγονια , οτι ειναι ζευγαρι ολο τον χρονο , οτι οταν σκωτοσης το ενα το αλλο ψοφαει ,η δεν ξαναζευγαρωνη κτλ κτλ

Status
Not open for further replies.
Back