Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σπύρο πέρσι έφαγα μεγάλη ήτα.16 μέρες ήμουνα πάνω και πέρασμα δεν είδα. Τα πουλιά που πέρναγαν παλιά στην περιοχή μας ερχόντουσαν από Γιάννενα.Τα τελευταία χρόνια αυτό σταμάτησε. Λίγα πουλιά και αυτά έρχονται απο Νότο.Το κυριότερο ότι δεν μένουν.Και σε ένα τόπο δύσκολο αν δεν έχει ικανοποιητικούς αριθμούς πουλιών ..."άντε γεια".
Μετά εμφανίστηκαν κάτι καριόλες Ουκρανέζες.sarcastic. που γυρόφερναν στην ευρύτερη περιοχή και πέρναγαν σε πολύ απότομα μέρη.Με το ζόρι πρέπει να πήρα αν θυμάμαι καλά γύρω στις 22.Αλλά με ολοήμερα ολομόναχος ,πολύ περπάτημα ,σκισμένα λάστιχα και πολύ τρέλα.
Φέτος να δούμε...Μακάρι να μπορέσω να ανέβω στα τέλη Οκτώβρη για καμιά 10αριά μέρες.
Πολύ κακή χρονιά για τα μέρη μου.
Ήταν Δημήτρη, 2 μέρες την τελευταία βδομαδα του Οκτώβρη που είδα αρκετά μεγάλα κοπάδια, με κατευθυνση προς το νότο άλλα σε μεγάλα ύψη, σαν να είχαν μεγάλη πορεία μπροστά τους, γιαυτό και τα πουλιά που έμειναν στην περιοχή ήταν ελαχιστα. Τουλάχιστον βολευτηκες με τις καριόλες, κάτι είναι κ΄αυτό, εμένα ούτε αυτές δε μου ''κάτσανε'' πέρσι.sarcastic.. Βέβαια τα μέρη που κυνηγάω τα έχω βρεί με το ''μάτι'' που λέμε, γιατί στην περιοχή κυνηγάω τα τελευταία 3 χρόνια που μετακόμισα και χωρίς παρέα.

Ήταν Δημήτρη, 2 μέρες την τελευταία βδομαδα του Οκτώβρη που είδα αρκετά μεγάλα κοπάδια, με κατευθυνση προς το νότο άλλα σε μεγάλα ύψη, σαν να είχαν μεγάλη πορεία μπροστά τους, γιαυτό και τα πουλιά που έμειναν στην περιοχή ήταν ελαχιστα. Τουλάχιστον βολευτηκες με τις καριόλες, κάτι είναι κ΄αυτό, εμένα ούτε αυτές δε μου ''κάτσανε'' πέρσι.sarcastic.. Βέβαια τα μέρη που κυνηγάω τα έχω βρεί με το ''μάτι'' που λέμε, γιατί στην περιοχή κυνηγάω τα τελευταία 3 χρόνια που μετακόμισα και χωρίς παρέα.

Κατάλαβα .Και συ μόνος καου μπόυ ....
Απο Βοβούσα μεριά πέρσι έπαιξε τίποτα ; πηγαίνεις καθόλου προς τα κει ;πρόπερσι ήταν μια βδομάδα αρχές Νοέμβρη που έιχε πού πράμα

Κατάλαβα .Και συ μόνος καου μπόυ ....
Απο Βοβούσα μεριά πέρσι έπαιξε τίποτα ; πηγαίνεις καθόλου προς τα κει ;πρόπερσι ήταν μια βδομάδα αρχές Νοέμβρη που έιχε πού πράμα
Όχι δεν πήγα προ τα 'κει, τα λίγα κυνήγια που εκανα πέρσι, ήταν κυρίως προς την περιοχή των Γραμμενοχωρίων (πιο κοντινή περιοχή λόγω έλλειψης χρόνου) και κανα-δυο προς Φούρκα, στα περάσματα. Πάντως και με άλλους που συζητούσα δεν ήταν ικανοποιημένοι από τα πουλιά έμειναν πέρσι, πολλά χιλιόμετρα για να βρούν λιγα πουλιά μια μέρα δω και μιά εκεί, πρόπερσι είχαν μείνει πολλά περισσότερα.

Οπως καθόμουνα στο γραφείο βλέπω απο την τζαμαρία ένα κοπάδια περιστέρια να κάνει κύκλο για να καθίσει.....asking.
.xm.
Μου έφερε αναμνήσεις και αγρίεψα.
Πάω να πάρω φυσίγγια .
.shoot.

Οπως καθόμουνα στο γραφείο βλέπω απο την τζαμαρία ένα κοπάδια περιστέρια να κάνει κύκλο για να καθίσει.....asking.
.xm.
Πάω να πάρω φυσίγγια .
.shoot.
Τι φυσίγγια? Μην πάρεις κρότου πάλι....yelling.

.xm.
Πάω να πάρω φυσίγγια .
.shoot.

Κοπάδι περιστέρια είδες, όχι τον Διονύση... .sarcastic.

Last edited:

Εγώ πήγα στον Πέππα , τα πήρα και γύρισα αμέσως μια και είμαι μόνος εδώ στο γραφείο. Άλλωστε είναι πολύ κοντά μου.
Το απόγευμα θα βγάλω και τα άλλα απο την ντουλάπα και όλα μαζί θα τα ..."χαιδευω" όπως έκανε πέρυσι και ένα φιλαράκι από δω μέσα.

Eσύ συνέχισε στο ίδιο tempo και θα πληρώσεις τα σπασμένα......xm..threat..threat..smashfrak..hit..sex..victory.

Εγώ πήγα στον Πέππα , τα πήρα και γύρισα αμέσως μια και είμαι μόνος εδώ στο γραφείο. Άλλωστε είναι πολύ κοντά μου.
Το απόγευμα θα βγάλω και τα άλλα απο την ντουλάπα και όλα μαζί θα τα ..."χαιδευω" όπως έκανε πέρυσι και ένα φιλαράκι από δω μέσα.

Eσύ συνέχισε στο ίδιο tempo και θα πληρώσεις τα σπασμένα......xm..threat..threat..smashfrak..hit..sex..victory.
:p.yel..yelling..yell at.

L0ylvB9.jpg

Να είστε καλα παιδια! οι δυο έπεσαν απο τον συγκυνηγο μου με ενα beretta 686 sporting 76 ποντους κανη και η αλλη απο μενα με την 76 άρα κανη φορεμένη στην franchi...αυτός τις έριξε μόνοτουφεκα με 206 formula nsi N 8 και εγω την πήρα με την τριτη με Rio Pichon N 7,5...λόγω οτι κανω και το απορτ παντα λόγω εξειδίκευσης και λόγω δύσβατου μέρους,εκανα πανω απο μισή ωρα να βρω την καθε μια με αποτέλεσμα ενώ έψαχνα να περνάνε και τελικα να τουφεκισω μονο μια..αλλα ετσι ειναι το κυνηγι θελει συνεργασία...το κορυφαίο ήταν, οτι το παιδί έπαιρνε πρωτη φορα το beretta στο κυνηγι καθώς το πηρε φετος και το είχε ρίξει με καταπληκτικά αποτελέσματα στο sporting και στην πρωτη τουφεκια που έριξε ξέρανε μια φασσα με σύννεφο φτερών να φεύγουν πισω της και εγω που μόλις είχα αφήσει το οπλο και πήγαινα να ψάξω την πρωτη να βλεπω ολη την φάση και να τον επιβραβευω με επιφωνήματα χαράς...

Και να σκεφτείς Γιάννη ότι έχω δυο κουτάκια pigeon ν 7 1/2 (παλιά συσκευασία)και φοβαμε να τα ρίξω σε φασσα έστω και σαν πρώτο φυσίγγι στα περάσματα..(λόγω μικρού μεγέθους σκάγια).fff..xm. Και πήγα και πήρα τα ιδια φυσίγγια σε ν6..Ίσως το καλύτερο 36αρι ευρωπαϊκό..

ειναι φοβερο φυσιγγι Τασσο..μην ξεχνάς οτι εχει σκάγια με 5% αντιμόνιο,αρα το 7,5 πιστευω κόβει πιο μακρια σε σχεση με απλα σκάγια 7,5..η φασσα που έριξα έπεσε τουλάχιστον στα 35 μετρα ξερή,αλλα την έριξα κωλο σαν trap πιάτο που φεύγει ευθεία..οι 2 πρώτες τραβέρσα πήγαν στο γάμο του καραγκιόζη γιατι παντα μπερδεύομαι με αυτα τα πουλια στην προσκοπευση..δεν εχω και μεγαλη εμπειρία σε φασσες.με ξεγελούν γιατι ειναι μεγάλα πουλια και νομιζω πανε σιγά αλλα αυτές πανε σφαίρα...

Φοβερό δεν λες τίποτα..Το είχα πάρει η μάλλον μου το είχε συστησει ο μαγαζάτορας για πέρδικες πριν χρόνια και έπαθα πλάκα.ΥΓ άνοιξα ένα από την παλιά συσκευασία κ ένα από την νέα κ η πυρίτιδα είναι η ιδια..Τωρα από βάρος δεν γνωρίζω..

οι δυο έπεσαν απο τον συγκυνηγο μου με ενα beretta 686 sporting 76 ποντους κανη
Α, ο Δημήτρης ήτανε, καλά το είχα φανταστεί... ;)
Κουφαλίτσες ... μια χαρά ξεκινήσατε! Πάντα τέτοια ... και καλύτερα! .well done.

η πυρίτιδα είναι η ιδια..Τωρα από βάρος δεν γνωρίζω..
1,95 γρ. PSB-2 ... Στα παλιά, τα καινούρια δεν τά 'χω πάρει και δεν ξέρω.

Status
Not open for further replies.
Back