Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα βγήκε μάγκας το παντελόνι, 2 χρόνια κομπλέ, 15€ από έναν παππού στον πεζόδρομο της "Εμποριου" στην αλεξπολη. Ένα μικρό ραψιμο έκανα Πέρσι στο δεξί μπατζακι χαμηλά από δικιά μου βλακεια σε σύρμα

Γιαννη ναι ρε φιλε.το πρωι το πήρα πήγα σκοπευτήριο για να συνηθισω τη 2η σκανδαλη και με σκητοφυσεκα εκανα 18.ευχαριστιεμαι όσο τιποτα αυτες τις τουφεκιες.ναι μεν η καραμπινα εργαλειο αλλα μ αυτο νοιωθω ικανοποίηση κι ευχαριστιεμαι το κυνηγι μου

Άλλη χάρη τα δυο δάχτυλα Ευριπίδη .sarcastic.

Σήμερα βγήκε μάγκας το παντελόνι, 2 χρόνια κομπλέ, 15€ από έναν παππού στον πεζόδρομο της "Εμποριου" στην αλεξπολη. Ένα μικρό ραψιμο έκανα Πέρσι στο δεξί μπατζακι χαμηλά από δικιά μου βλακεια σε σύρμα
Δεν παθαινουν τιποτα Βασιλη..κ εχω προσεξει οτι ειδικα τα παντελονια "παραλλαγης"ειναι περισσότερο αντοχης απο τα αντίστοιχα "μονοχρωμα" στην ιδια τιμη..
Αυτο που θελει τεραστια προσοχη κ παντα να το εχεις υποψιν ειναι τα ξεροπηγαδα τα οποια μεσα στα πυκνα κ την βλάστηση δεν φαίνονται..

Μιας και ακούω ότι δεν έχει πουλιά πήρα το δίκανο σήμερα. Έκανα μια βόλτα από Μόδι και Καλιδρομο μιας και δεν τα ξέρω καθόλου τα μέρη. Γυρνώντας σταμάτησα για απογευματινό πριν φτάσω Λιβαδεια.
Ανεβηκα στο καρτέρι με καμμία 70αρια φυσίγγια στο γιλέκο. Πέντε παρά τέταρτο αρχίσανε να περνάνε. Κοντά μακριά ψηλά χαμηλά από παντού. Λίγο πριν λήξει μου τελείωσαν τα φυσίγγια και καθόμουν και κοίταζα.

..Σηκώνεται να φυγει κ απο ενστικτο σηκωνω το τουφεκι αλλα το κατεβαζω,κατι δεν με αφησε..Την γλιτωσα απο τα τσιχλογερακα ,ας μην παει απο το τουφεκι μου...
Είναι μερικές φορές που το δάχτυλο δεν πάει να τραβήξει την σκανδάλη ...
Πέρυσι τέτοιες μέρες περίπου ενω ήμουν για κυνήγι είδα δύο κουρουνες να κυνηγάνε μια τσίχλα εριξα στην μια κουρούνα έπεσε και η άλλη εξαφανίστηκε ,τοτε η τσίχλα έκανε κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ μου ... Έκανε ενα κύκλο και έκατσε σε μια ελιά στα 2 μέτρα απο εμένα και με κοίταζε . Ρομαντικός δεν είμαι αλλά όχι μονο στην τσίχλα δεν εριξα αλλά τα μαζεψα και έφυγα εκείνη την μέρα !

Περπατητο εχθες μια ωρα το απογευμα:
Μια τσιχλα και ενα κοτσυφι.
Πρωινο στο χωραφι σημερα:
Μια τσιχλα και ενα ψαρονι.
Περπατητο σημερα το απόγευμα αρκετες τσίχλες βγαιναν μακρια και λογο πυκνου μερους δεν πηρα καμια σημερα μονο την πρωινή.Που θα παει.

Ακριβώς Κωνσταντίνε! Υπάρχουν πανάκριβα τουφέκια, ηλικίας δεκαετιών ολόκληρων, που "βολοδέρνουν" από συλλογή σε συλλογή ιδιωτών, χωρίς να έχουν κάνει... "μπαμ" ποτέ τους...!!! Ή, στην καλύτερη, να έχουν ρίξει κάνα 2 κουτάκια, ίσα - ίσα για δοκιμή...! Αυτή είναι η συνέπεια της "μανίας", αποκλειστικά και μόνο, για την απόκτηση και τη συλλογή διαφόρων (ακριβών και μη) όπλων, χωρίς να ενδιαφέρει τον κάτοχο, το εάν αυτά κάποτε θα χρησιμοποιηθούν, ώστε να κάνουν "απόσβεση" και να πιάσουν τόπο τα λεφτά που δαπανήθηκαν για την αγορά τους...!!! Ολίγον τι υπερβολικό αυτό, αλλά συμβαίνει σε πολλούς "μανιοσυλλέκτες"...!
Κάποτε είχα μια ψιλοδιαφωνια με έναν μπαρμπα στο νησί παλιός καπετάνιος και μου έλεγε ότι έχει ένα Holland Holland πλάγιο σε θυρίδα στην Αγγλία, του λέω ποιός ό λόγος να έχω κάτι όση και αν είναι η αξία του αφού δεν μπορώ να το χαρώ η να το χρησιμοποιήσω για τον σκοπό που φτιάχτηκε για μένα δώρον άδωρον. Αλλά ποιο πολύ μιλάω για μένα δεν είναι ότι έχω όπλα αξίας όλα της σειράς είναι αλλά σαν κάτοικος εξωτερικού μερικά παραμένουν ατουφεκιστα περιμένω να κατέβω Ελλάδα για να ντουμανιασουν, εγώ έχω αυτό το κόλλημα ίσως και τάμα .xm..

Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τις εξόδους τους, πολλά θηράματα η λίγα ,λίγο μετράει πάνω από όλα να μαστε καλά και να μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει.
Φώτη και Τάσο θέλω εντυπώσεις από τα alectoris, Τάσο αν δεν κάνω λάθος ρίχνεις τα sporting τα μαύρα?

Αρχοντες θελω να αναφερω ενα σκηνικο που μας συνεβη στην σημερινη εξορμηση και μου εκανε τρομερη εντυπωση
ισως και ενας προβληματισμος για καποιους που εχουν ξεχασει η τους διαφευγει η εννοια της συναδελφικης αξιοπρεπειας και της τσιπας
με την μονη τους εμμονη 2-3 πουλια παραπανω στην πουλιαστρα τους
Καναμε περπατητο σε μια ρεματια η οποια στο τελειωμα της κλεινει και καταληγει σε βατωνες και εκει τελειωνει και η προσβαση
Αφου φτασαμε στο τερμα της ρεματιας καναμε μια σταση για κανενα μισαωρο για μια ανασα
και στην συνεχεια παλι πισω την ιδια διαδρομη
αφου τις περισσοτερες φορες τα πουλια που δεν τουφεκιστηκαν
επιστρεφουν και πιανουν το ιδια σημεια
Στα μισα της ρεματιας βλεπω απεναντι να κατεβαινει ενας Συναδελφος στην πλευρα που ανεβαινε ο Κουμπαρος μου
και μετα απο λιγο στην δικη μου πλευρα εμφανιζεται αλλος ενας που κατεβαινε προς το μερος μου
ηταν παρεα
Αλλαξαμε καλημερες και εγω συνεχισα την πορεια της επιστροφης ενω αυτος συνεχισε την πορεια του προς τα κατω
Κανω μια σταση για να περιμενω τον Κουμπαρο μου απο απεναντι που ειχε μεινει λιγο πισω
και ξαφνικα βλεπω τον Συναδελφο που συναντησα
να επιστρεφει να με προσπερναει στο μονοπατι και να συνεχιζει μπροστα μου με γρηγορο βημα
ενω απεναντι ο Συγκυνηγος του
του φωναζε να προχωρησει γρηγορα
Ειναι σιγουρο οτι σκεφτηκαν οτι την ρεματια την ειχαμε περπατησει εμεις ποιο πριν
οποτε σου λεει κατσε να γυρισουμε πισω να τους προσπερασουμε
ωστε να καρπωθουμε εμεις πρωτοι τα πουλια που ισως βγουν μπροστα μας πριν φτασουν αυτοι οι Μαλακες και τα τουφεκισουν
Αυτη η κουτοπονηρια αυτη η νοοτροπια καποιων μου ανεβαζει την πιεση
Ρεεεεεεεεε το κυνηγι ειναι λατρεια ειναι διασκεδαση ειναι γιορτη ειναι αλληλοσεβασμος
δεν ειναι μονο η καρπωση και η γεματη πουλιαστρα γαμω το κερατο μου γαμω

Εχουμε καλες μοσχοβολιες στο συναφι μας..
Το εχω πει ενα εκατομμύριο φορες κ το πιστευω ακραδαντα,αν ηταν το κυνηγι επάγγελμα με αυτη την νοοτροπια που υπαρχει απο μερικους θα ειχαμε θρηνησει πολλες ανθρωπινες ζωες..

Χθεσινή βόλτα 1000μοδι μας έφαγε ο νοτιάς και το κακό το μάτι. Πίσω στο αυτοκίνητο μετά από σύντομη βόλτα και επιστροφή Αθήνα.
Σήμερα με έτρωγε να πάω σόλο πάνω από Αλίαρτο έστω μέχρι τις 9 - 10 απλά για το ξέσκασμα. Λίγο μετά τις 5 έπαιρνα καφέ από το φούρνο της γειτονιάς και πριν ξημερώσει ανέβαινα προς Αγία Άννα. Νοτιαδάκι αλλά καμία σχέση με χθες, πολύ καθαρή ατμόσφαιρα και σχετικά αρκετός κόσμος στην περιοχή, οι περισσότεροι καρτεριτζήδες. Έπιασα και εγώ μια μεριά και πραγματικά εκτίμησα το πόσο βοηθάει στο κυνήγι της τσίχλας η ύπαρξη και άλλων κυνηγών στον κυνηγότοπο, τουλάχιστον όταν δεν σπας τα πόδια σου στο περπατητό

Αρχοντες θελω να αναφερω ενα σκηνικο που μας συνεβη στην σημερινη εξορμηση και μου εκανε τρομερη εντυπωση
ισως και ενας προβληματισμος για καποιους που εχουν ξεχασει η τους διαφευγει η εννοια της συναδελφικης αξιοπρεπειας και της τσιπας
με την μονη τους εμμονη 2-3 πουλια παραπανω στην πουλιαστρα τους
Καναμε περπατητο σε μια ρεματια η οποια στο τελειωμα της κλεινει και καταληγει σε βατωνες και εκει τελειωνει και η προσβαση
Αφου φτασαμε στο τερμα της ρεματιας καναμε μια σταση για κανενα μισαωρο για μια ανασα
και στην συνεχεια παλι πισω την ιδια διαδρομη
αφου τις περισσοτερες φορες τα πουλια που δεν τουφεκιστηκαν
επιστρεφουν και πιανουν το ιδια σημεια
Στα μισα της ρεματιας βλεπω απεναντι να κατεβαινει ενας Συναδελφος στην πλευρα που ανεβαινε ο Κουμπαρος μου
και μετα απο λιγο στην δικη μου πλευρα εμφανιζεται αλλος ενας που κατεβαινε προς το μερος μου
ηταν παρεα
Αλλαξαμε καλημερες και εγω συνεχισα την πορεια της επιστροφης ενω αυτος συνεχισε την πορεια του προς τα κατω
Κανω μια σταση για να περιμενω τον Κουμπαρο μου απο απεναντι που ειχε μεινει λιγο πισω
και ξαφνικα βλεπω τον Συναδελφο που συναντησα
να επιστρεφει να με προσπερναει στο μονοπατι και να συνεχιζει μπροστα μου με γρηγορο βημα
ενω απεναντι ο Συγκυνηγος του
του φωναζε να προχωρησει γρηγορα
Ειναι σιγουρο οτι σκεφτηκαν οτι την ρεματια την ειχαμε περπατησει εμεις ποιο πριν
οποτε σου λεει κατσε να γυρισουμε πισω να τους προσπερασουμε
ωστε να καρπωθουμε εμεις πρωτοι τα πουλια που ισως βγουν μπροστα μας πριν φτασουν αυτοι οι Μαλακες και τα τουφεκισουν
Αυτη η κουτοπονηρια αυτη η νοοτροπια καποιων μου ανεβαζει την πιεση
Ρεεεεεεεεε το κυνηγι ειναι λατρεια ειναι διασκεδαση ειναι γιορτη ειναι αλληλοσεβασμος
δεν ειναι μονο η καρπωση και η γεματη πουλιαστρα γαμω το κερατο μου γαμω

Αγαπητέ, είναι ίδιον της ράτσας μας η καβατζοπουτσίνη. Το κακό είναι ότι το βλέπεις έντονα και σε νέα παιδιά

Φώτη και Τάσο θέλω εντυπώσεις από τα alectoris, Τάσο αν δεν κάνω λάθος ρίχνεις τα sporting τα μαύρα?

Kαι 'γω αυτά ρίχνω Κωνσταντίνε...! Ό,τι μου είχε περισσέψει (πολλά, καμιά 1000άδα) από πέρυσι, καθώς και πέρυσι αυτά έριχνα...! Τώρα κοντεύω να τα ξοδέψω...! Απλώς, τα δικά μου είναι Νο 9,5, ειδική παραγγελιά...! Όλα τα 'χω ρίξει με 4 και 3 άστρα σε αλληλεπίθετα...! Δεν έχω κανένα παράπονο...! Εάν η τουφεκιά πάει όπως πρέπει και σε λογικές αποστάσεις (μέχρι ~40 m) το τσιχλοκότσυφο είναι δικό μου...! Επίσης, πολύ μαλακά, με λίγα bars...! Τα έχω ρίξει με όλους τους καιρούς (φθινόπωρο - χειμώνα), αλλά μόνο σε απογιοματινά καρτέρια, όχι σε παγωμένα πρωινά, ειδικά στο χάραμα, που είναι πραγματικά δύσκολες οι συνθήκες (αυξημένη υγρασία & παγωνιά)...! Αν και νομίζω ότι και εκεί, σε λογικές αποστάσεις και με καλοζυγιασμένες βολές θα "δουλέψουν" ικανοποιητικά...!

Kαι 'γω αυτά ρίχνω Κωνσταντίνε...! Ό,τι μου είχε περισσέψει (πολλά, καμιά 1000άδα) από πέρυσι, καθώς και πέρυσι αυτά έριχνα...! Τώρα κοντεύω να τα ξοδέψω...! Απλώς, τα δικά μου είναι Νο 9,5, ειδική παραγγελιά...! Όλα τα 'χω ρίξει με 4 και 3 άστρα σε αλληλεπίθετα...! Δεν έχω κανένα παράπονο...! Εάν η τουφεκιά πάει όπως πρέπει και σε λογικές αποστάσεις (μέχρι ~40 m) το τσιχλοκότσυφο είναι δικό μου...! Επίσης, πολύ μαλακά, με λίγα bars...! Τα έχω ρίξει με όλους τους καιρούς (φθινόπωρο - χειμώνα), αλλά μόνο σε απογιοματινά καρτέρια, όχι σε παγωμένα πρωινά, ειδικά στο χάραμα, που είναι πραγματικά δύσκολες οι συνθήκες (αυξημένη υγρασία & παγωνιά)...! Αν και νομίζω ότι και εκεί, σε λογικές αποστάσεις και με καλοζυγιασμένες βολές θα "δουλέψουν" ικανοποιητικά...!
Νικόλα ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις πληροφορίες, εκεί προσανατολίζομαι φυσίγγια skeet και sporting ελληνικά, για περπατητο ενδιαφέρον και το να μπορείς να παραγγείλεις και το νούμερο των σκαγιων που θέλεις .shake.

Οπως προείπαν οι λεβέντες Γιώργος κ Μήτσος μας... πήρε κ μας σήκωσε ο αέρας σήμερα.
7 στο γιλέκο κ 3 στις βατσινιές.
Lambro classic 32 gr ν 9 με ωραια κ ακαριαία σκοτώματα.
Ωστόσο πανάκριβο γ τσίχλα.
Ακριβό αλλά δεν το αλλάζω με τίποτα για το δικανο. Μαλακό και αν είσαι πάνω πέφτουν σαν στουπιά..

Status
Not open for further replies.
Back