Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όλα τα μετεωρολογικα sites έλεγαν βροχές όλο το ΣΚ και έπεσαν έξω παταγωδώς, πλην του AccuWeather.com που ήταν σχεδόν ολοσωστο. Έριξα το καθιερωμένο τρίωρο περπατητο και σήμερα. Απίστευτος νότιας όλη την ώρα, παντού άνθρωποι για ελιές και η μοναξιά μου συνεθεσαν μια κατάσταση αντικυνηγετικη θα έλεγα. Ούτε ένα, μα ούτε ένα πουλί στην κυριολεξία δεν βγήκε προς το μέρος μου. Το πρόβλημα δεν είναι πως δεν.εχει πουλιά. Πουλιά υπάρχουν απλά σε μετριους αριθμούς και θέλουν 2 άτομα και πολύ περπάτημα για να τα ξεσηκωσεις, ούτε με τις πέτρες δεν σηκωνονταν. Μετά από πολλή ώρα αποφάσισα να ρίχνω όπου τις βλέπω (μακρια-τι να κάνω; ). Πρώτη τουφεκια σε ψαρονι επιτυχής. Έριξα εν τέλει σε 5 τσιχλες, που όλες σκαγιαστηκαν, οι 2 έπεσαν και ζωντανές αλλά ανεπιτυχως δεν τις βρήκα, η μια ξερή και στο χέρι. Δύο μπηχτες σε 2 κοτσυφια, ο ένας έπεσε κοψοφτερος και ευτυχώς τον πρόλαβα στο τσακ πριν χωθει στο ρέμα. Σύνολο τρία πουλιά στο χέρι και τώρα έχω ψοφήσει από τα χιλιόμετρα του 4ημερου. Τα φυσιγγια καλώς κακώς με αυτό το καιρό και τις μακρινές τουφεκιές δεν μπόρεσαν να ανταποκριθουν ως θα πρεπε. Καλύτερα λίγο νομίζω ήταν το Mezzo 9-10 από το τριανταρι το Tordo 8.

Εδώ έπεσε το βρωμοψαρονι πως μπήκα δεν ξέρω, βγήκα όμως λες και ήμουν σε λάκκο με τίγρεις..

Έγινα jcb άνοιξα δρόμο και μπήκα....
Βασίλη για να πω τη μαύρη αλήθεια εγώ δεν έμπαινα εκεί μέσα. Πας για καινούριο τζάκετ-παντελονι!

Εδώ έπεσε το βρωμοψαρονι πως μπήκα δεν ξέρω, βγήκα όμως λες και ήμουν σε λάκκο με τίγρεις..
Βασίλη, εγώ σε τέτοιες βατσινιές (βατομουριές) έχω απωλέσει "ουκ ολίγα" σκαγιασμένα τσιχλοκότσυφα...!!! Έχουν κάτι αγκάθια που... κόβουν σαν ξυράφια...!!! Το μόνο καλό με τους βατώνες αυτούς είναι ότι κάνουν τα πεντανόστιμα και "φάρμακα" για τον οργανισμό μας βατόμουρα...!!! Εγώ όταν τα πετυχαίνω ώριμα στην εποχή τους (αρχές φθινοπώρου), τρώω κάμποσα...!!! Το ίδιο κάνω και με τα κούμαρα και με τα μύρτιλλα...!!!

Όλα τα μετεωρολογικα sites έλεγαν βροχές όλο το ΣΚ και έπεσαν έξω παταγωδώς, πλην του AccuWeather.com που ήταν σχεδόν ολοσωστο. Έριξα το καθιερωμένο τρίωρο περπατητο και σήμερα. Απίστευτος νότιας όλη την ώρα, παντού άνθρωποι για ελιές και η μοναξιά μου συνεθεσαν μια κατάσταση αντικυνηγετικη θα έλεγα. Ούτε ένα, μα ούτε ένα πουλί στην κυριολεξία δεν βγήκε προς το μέρος μου. Το πρόβλημα δεν είναι πως δεν.εχει πουλιά. Πουλιά υπάρχουν απλά σε μετριους αριθμούς και θέλουν 2 άτομα και πολύ περπάτημα για να τα ξεσηκωσεις, ούτε με τις πέτρες δεν σηκωνονταν. Μετά από πολλή ώρα αποφάσισα να ρίχνω όπου τις βλέπω (μακρια-τι να κάνω; ). Πρώτη τουφεκια σε ψαρονι επιτυχής. Έριξα εν τέλει σε 5 τσιχλες, που όλες σκαγιαστηκαν, οι 2 έπεσαν και ζωντανές αλλά ανεπιτυχως δεν τις βρήκα, η μια ξερή και στο χέρι. Δύο μπηχτες σε 2 κοτσυφια, ο ένας έπεσε κοψοφτερος και ευτυχώς τον πρόλαβα στο τσακ πριν χωθει στο ρέμα. Σύνολο τρία πουλιά στο χέρι και τώρα έχω ψοφήσει από τα χιλιόμετρα του 4ημερου. Τα φυσιγγια καλώς κακώς με αυτό το καιρό και τις μακρινές τουφεκιές δεν μπόρεσαν να ανταποκριθουν ως θα πρεπε. Καλύτερα λίγο νομίζω ήταν το Mezzo 9-10 από το τριανταρι το Tordo 8.

Έγινα jcb άνοιξα δρόμο και μπήκα....
Τραγωδία

Κι όμως... ναι!!! Έτσι είναι!!! Εννοώ πως δεν το έχω τάμα δηλαδή (!), απλώς τηρώ αυστηρά σειρά προτεραιότητας στη χρήση των αποκτημάτων μου!!! Δεν είναι η πρώτη φορά που θα κάνω κάτι τέτοιο...!!!
Το SKB, με το οποίο καταπιάνομαι εφέτος, το είχα αποκτήσει το Πάσχα του '16, για να ρίξω την 1η του τουφεκιά εφέτος τον Αύγουστο...!!! Το Zoli Columbus περίμενε κι αυτό 9 ολόκληρους μήνες στον οπλοβαστό, μέχρι να "ξεχαρμανιάσει" όλη την περασμένη σεζόν...!!! Το ξέρω... μόνο εγώ τα κάνω αυτά...!!!
Σε πρώτη φάση μου αρκεί μόνο και μόνο η απόκτηση...! Χαίρομαι και ικανοποιούμαι μόνο και μόνο απ' αυτή, πριν ξεκινήσω να το "δουλεύω" το εργαλείο...!!! Ξέρεις... καμιά φορά, η χαρά και η λαχτάρα της προσμονής για την απόκτηση ενός ποθητού σου αντικειμένου, είναι εντονότερη από τότε που θα το χρησιμοποιείς και θα το έχεις συνηθίσει πια...!!! Τότε, είναι σαν να το "απομυθοποιείς" λιγάκι το πράμα, με την έννοια ότι λες "τελικά και τι έγινε; Όλα μια ιδέα είναι..."!!!

Υ.Γ.: Το ξέρω... σας έχω "κουφάνει" με τα ανωτέρω, αλλά είναι η αλήθεια μου...!!! Επίσης, περιττό να αναφέρω πως, έτσι κι αλλιώς, όλα μου τα δικαννάκια κάνουν "απόσβεση", καίγοντας μερικές χιλιάδες φυσεκλίκια...!!!
Νικόλα δεν είσαι μόνος φίλε, αλλά περιμένουν χρόνια για να ρίξουν τουφεκιά.

Έψαξα και βρήκα 2 μισοσαπια στυλιαρια, άφησα όπλο γιλεκο μακριά, και έκανα ντου.. χτυπουσα με τα ξύλα και παταγα με τα μποτακια. Παραδόξως πλην των χεριών που ήταν ακαλυπτα στις παλάμες, τα ρούχα μπήκαν και βγήκαν αλωβητα. Δεν μπόρεσα κιόλας να φτάσω μέχρι μέσα που είχε πέσει, στο τέλος σκαρφαλωσα πάνω τους!!! Τόσο πυκνά ήταν, αντεξαν 70 κιλά μου. Αφού κι αυτό πάνω είχε μείνει και εκεί θα σαπιζε, ούτε φίδι δεν τρυπωνει εκεί

Έψαξα και βρήκα 2 μισοσαπια στυλιαρια, άφησα όπλο γιλεκο μακριά, και έκανα ντου.. χτυπουσα με τα ξύλα και παταγα με τα μποτακια. Παραδόξως πλην των χεριών που ήταν ακαλυπτα στις παλάμες, τα ρούχα μπήκαν και βγήκαν αλωβητα. Δεν μπόρεσα κιόλας να φτάσω μέχρι μέσα που είχε πέσει, στο τέλος σκαρφαλωσα πάνω τους!!! Τόσο πυκνά ήταν, αντεξαν 70 κιλά μου. Αφού κι αυτό πάνω είχε μείνει και εκεί θα σαπιζε, ούτε φίδι δεν τρυπωνει εκεί
Καταδρομικη εξόρμηση η σημερινή Βασίλη, το χειρότερο μου είναι άμα πέσουν μέσα στους ασπαλαθους αλλά δεν κωλωνω μέσα εγώ.

Χάλια μαύρα σήμερα, μας διέλυσε ο αέρας .asking.
John δεν σε είδα στο parking, που σου περιεγραψα.....my man.
Τις πήρε ο αέρας τις τσίχλες....llk.

Κλατάρισε απο τα σουβλάκια στου Σταύρου και θα αποκοιμήθηκε.Για τσίχλες πήγε στο περίπτερο..buy.

Καλησπέρα.
Πρώτο τσιχλοκυνηγι για μένα φέτος με ζέστη,ιδρώτα και αστοχίες. 4 ώρες περπατητό, μιας και στο πρωινό καρτέρι δεν περνούσε ούτε μύγα και 7 στο χέρι και ένα χαμένο και τα ίδια και ο φίλος μου.
Μπορούσα να έχω αλλα τόσα,αλλα πρώτο κυνήγι,βιαστικές και αργοπορημένες ντουφεκιες,με αφησαν σε αυτό το νούμερο. Πάντως ευχαριστηθήκαμε περπάτημα,μετά ψωμί στις Ερυθρές και πίσω. Πουλιά δεν μπορώ να πω οτι είχε πολλά,λίγα σε ορισμένα μέρη,κυρίως πουρνάρι και βάτα. Μεγάλη καταστροφή απο Αγ. Σωτήρα και μετά...
Περιοχή Μαυρομμάτι.Πολυ καλά τα φυσίγγια Όσκαρ τα κόκκινα με Α1..

Last edited:
Καλησπέρα.
Πρώτο τσιχλοκυνηγι για μένα φέτος με ζέστη,ιδρώτα και αστοχίες. 4 ώρες περπατητό, μιας και στο πρωινό καρτέρι δεν περνούσε ούτε μύγα και 7 στο χέρι και ένα χαμένο και τα ίδια και ο φίλος μου.
Μπορούσα να έχω αλλα τόσα,αλλα πρώτο κυνήγι,βιαστικές και αργοπορημένες ντουφεκιες,με αφησαν σε αυτό το νούμερο. Πάντως ευχαριστηθήκαμε περπάτημα,μετά ψωμί στις Ερυθρές και πίσω. Πουλιά δεν μπορώ να πω οτι είχε πολλά,λίγα σε ορισμένα μέρη,κυρίως πουρνάρι και βάτα. Μεγάλη καταστροφή απο Αγ. Σωτήρα και μετά...
Διαμαντη περασατε απο την παλια εθνικη;
Την εχουν ανοιξει;

Λιακο σωραiως.....sarcastic.
Γενικα για μας τους καρτερακιδες φετος βλεπω μικρη συγκομιδη. Βαση ηλικιακων δεδομενων στην κατηγορια περπατητο επρεπε να εισουν..;)
Άστα Αργύρη,δεν το έχω καθόλου όμως...δεν έχω θεμαε το περπάτημα,κάτι παληκάρια 20 κιλά κάτω μου τα κάνω σκονη.my man.να μην θίξω και ονόματα κιόλας...αλλά δεν είμαι καλός σκοπευτικά!

Καλησπέρα.
Θερίζουν τα συγκεκριμένα...πόσο έχουν Διαμαντή?

Πρωινο ξεκινημα σημερα για τα μερη της λιβαδειας.Φτανοντας και περνωντας τον Αλιαρτο,αλλαξαμε σχεδια βλεποντας τον δυνατο αερα,για μια απανεμη ρεματια.
Η επιλογη μου τελικα ηταν σωστη.
Μεσα τα πυκνα φιλοξενουσαν αρκετα μεγαλο ογκο πουλιων.Δυσκολα ομως πουλια που δεν τους εβαζες ευκολα χερι.
Δεν ξεμυταγαν για κανενα λογο.
Τελικα καταφερα και πηρα 14 στο χερι με 4 χαμενα και αλλα 10 ο κουμπαρος μου σε 3 ωρες περπατητο.
Μετα τα γραφομενα των προηγουμενων.....ισως τελικα τα πουλια ειχαν διαλεξει απανεμα μερη για να λουφαξουν.

Πρωινο ξεκινημα σημερα για τα μερη της λιβαδειας.Φτανοντας και περνωντας τον Αλιαρτο,αλλαξαμε σχεδια βλεποντας τον δυνατο αερα,για μια απανεμη ρεματια.
Η επιλογη μου τελικα ηταν σωστη.
Μεσα τα πυκνα φιλοξενουσαν αρκετα μεγαλο ογκο πουλιων.Δυσκολα ομως πουλια που δεν τους εβαζες ευκολα χερι.
Δεν ξεμυταγαν για κανενα λογο.
Τελικα καταφερα και πηρα 14 στο χερι με 4 χαμενα και αλλα 10 ο κουμπαρος μου σε 3 ωρες περπατητο.
Μετα τα γραφομενα των προηγουμενων.....ισως τελικα τα πουλια ειχαν διαλεξει απανεμα μερη για να λουφαξουν.
Το πιο πιθανό Φίλιππα

Άστα Αργύρη,δεν το έχω καθόλου όμως...δεν έχω θεμαε το περπάτημα,κάτι παληκάρια 20 κιλά κάτω μου τα κάνω σκονη.my man.να μην θίξω και ονόματα κιόλας...αλλά δεν είμαι καλός σκοπευτικά!
Θα κανουμε ενα δικαιο ντιλ.
Θα σου κανω σεμιναρια στο περπατητο.....θα μου κανεις στο σκοπευτηριο

Status
Not open for further replies.
Back