Απίκο

Εγω τον "κλεφτη" δεν τον δουλευα ποτε κ αυτο γιατι οταν εμπαιναν απο κατω οι μεγαλοι κεφαλοι, ετσι κ ξεφευγε κανενας εδιωχνε κ το υπολοιπο κοπαδι για αρκετη ωρα... Οταν ερχονταν αυτα τα ψαρια εβαζα αγκιστρια για πιο σιγουρα καρφωματα κ λιγοτερα ξοφαλτσα της σαλαγκιας...
Παντα με καρτερλακι τους ψαρευα...
Τωρα απο κει κ περα η μονη μου ενσταση που θεωρω οτι το απικο ειναι καλυτερο απο το εγγλεζικο ειναι στο ψαρεμα των κεφαλων... Εκει η πολυ ζυμη που διαλυεται στο νερο υπερισχυει...
Κατα τα αλλα συνεχιζω να πιστευω οτι την ποιοτητα των ψαριων του εγγλεζικου δυσκολα την πιανει το απικο...
Αυτο βεβαια δεν εχει κ καμια σημασια μιας κ καθε ψαρεμα ειναι διαφορετικο κ μοναδικο... Το απικο σε θελει μαστορα, το εγγλεζικο εξυπνο, θεωρω...

Tο εγγλεζικο ειναι τεχνική για λίγους κ πολυ ψύχραιμους..
Εγω να πω την αλήθεια με πετονιά κατω απο 18mm δεν εχω ψαρέψει κ πιθανόν να μην το κανω ποτέ..
Είμαι απο την φύση μου νευρικός κ δεν μπορώ να ψαρευω με τρίχες απο μαλλια κ να την ψιλαφιζω κάθε λίγο μήπως εχει πληγωθεί,ούτε γουστάρω να μου περνει φρένα ενα μισοκιλο ψάρι.
Εντωμεταξύ είναι δύσκολο μια ζωή με καρούλια να μάθω να χειριζομε τα φρένα με τόσο ψιλά εργαλεία.Πχ έκανα την μαλακια στο σπιν το ζόρισα κ μου άνοιξε την σαλαγκια,γιατί πολυ απλα δεν εχω εμπειρία απο καλάμι(έπρεπε να πετάξω το καλάμι πισω κ να ανοίξω το πικ απ ψαρεύοντας το στο χέρι..:))
Στο χέρι εχω μεγάλη ψυχραιμία με το καλάμι τα ψιλοχανω.
Παρόλα αυτα όπως προείπα ήθελα να δοκιμάσω κ λίγο εγγλεζικο έτσι για αλλαγή με το αγαπημένο μου φιλετακι σαρδέλας η γαυρου..Αλλα 20αρα κ 18αρι παραμαλλο..
Αντε αν δω ότι μπορώ θα πάω σε 16αρι αλλα μέχρι εκει..
Αυτό το οceanic adalina 4.20 δεν ειναι άσχημο...xm..off topic.

Tο εγγλεζικο ειναι τεχνική για λίγους κ πολυ ψύχραιμους..
Εγω να πω την αλήθεια με πετονιά κατω απο 18mm δεν εχω ψαρέψει κ πιθανόν να μην το κανω ποτέ..
Είμαι απο την φύση μου νευρικός κ δεν μπορώ να ψαρευω με τρίχες απο μαλλια κ να την ψιλαφιζω κάθε λίγο μήπως εχει πληγωθεί,ούτε γουστάρω να μου περνει φρένα ενα μισοκιλο ψάρι.
Εντωμεταξύ είναι δύσκολο μια ζωή με καρούλια να μάθω να χειριζομε τα φρένα με τόσο ψιλά εργαλεία.Πχ έκανα την μαλακια στο σπιν το ζόρισα κ μου άνοιξε την σαλαγκια,γιατί πολυ απλα δεν εχω εμπειρία απο καλάμι(έπρεπε να πετάξω το καλάμι πισω κ να ανοίξω το πικ απ ψαρεύοντας το στο χέρι..:))
Στο χέρι εχω μεγάλη ψυχραιμία με το καλάμι τα ψιλοχανω.
Παρόλα αυτα όπως προείπα ήθελα να δοκιμάσω κ λίγο εγγλεζικο έτσι για αλλαγή με το αγαπημένο μου φιλετακι σαρδέλας η γαυρου..Αλλα 20αρα κ 18αρι παραμαλλο..
Αντε αν δω ότι μπορώ θα πάω σε 16αρι αλλα μέχρι εκει..
Αυτό το οceanic adalina 4.20 δεν ειναι άσχημο...xm..off topic.
Και ποιος σου ειπε Τασο πως το εγγλεζικο αποδιδει μονο με λεπτα εργαλεια????μπορεις ανετα να δουλεψεις και 23νο παραμαλλο και 25νο μανα.Τα ψιλα εργαλεια αποδιδουν καλυτερα την ημερα και οταν εχει καθαρα νερα,πιστεψε με δεν ειναι κανονας ομως!!καλαμια υπαρχουν καλυτερα του oceanic και σε σχετικα χαμηλες τιμες για την εποχη!!οτι θες εδω ειμαστε!!!

Και ποιος σου ειπε Τασο πως το εγγλεζικο αποδιδει μονο με λεπτα εργαλεια????
Όντως έτσι είναι.κυνηγι κ ψάρεμα δεν έχουν κανόνες..Χρησιμοποιητε οτι αποδίδει είτε ειναι σωστό είτε ειναι λάθος..
Ευχαριστώ,Αν το αποφασίσω για αγορά θα τα πούμε.:)

Καλημέρα σε όλους και καλό Σ/Κ να έχουμε..
Ωραίοι σκαροι Κωνσταντίνε!!
Διχτυσια ψάρια η με την τεχνική μπάρμπα -Τζιμης?
Βάλε το βιντεακι του στο θέμα απικο να θαυμασουμε..Γιατί απικο από βάρκα είναι στην ουσία..
Σου χαλάω χατιρι εγώ βρε μπαγασα .

Τι ακριβώς κάνει ρε παιδιά; Βλέπει το ψάρι με το γυαλί και του πλησιάζει το δόλωμα; .xm.
Έτσι ακριβώς Γιώργο αυτό ήτανε το fish finder της εποχής, με το γυαλί διαλεγανε και τους πιο μεγάλους του κοπαδιου, γενικά το χρησιμοποιουσανε για ψάρεμα κοντά στην ακτή για σκαρους,περκες, χανους η για να ρίξουν αθερινοδυχτα και να ελέγχουν την κίνηση.

Τεχνίτης ο θείος Κωνσταντίνε ,πραγματικά σκαροφονιας ....RESPECT.
Μακρυλαιμο αγκίστρι κ αρκετά μεγάλο για το μέγεθος των ψαριών γιατί ο σκαρος είναι γεμάτος δόντια..
Δεν έχω πάει αποκλειστικά για σκαρους,όμως θέλω να πάω κάποια στιγμη..Έχω ακούσει από πολλούς κ έχω διαβάσει ότι η καλύτερη μαλαγρα είναι τα φύλλα κολοκυθιας..

Τεχνίτης ο θείος Κωνσταντίνε ,πραγματικά σκαροφονιας ....RESPECT.
Μακρυλαιμο αγκίστρι κ αρκετά μεγάλο για το μέγεθος των ψαριών γιατί ο σκαρος είναι γεμάτος δόντια..
Δεν έχω πάει αποκλειστικά για σκαρους,όμως θέλω να πάω κάποια στιγμη..Έχω ακούσει από πολλούς κ έχω διαβάσει ότι η καλύτερη μαλαγρα είναι τα φύλλα κολοκυθιας..
Αυτό να σου πω δεν το γνώριζα Τάσο, είναι βέβαια και τα μέρη που τους κρατάνε από στεριά μπορεί να είσαι σε ένα καλό πόστο και να μην παίρνεις τσιμπια και να πας παρακάτω και να φορτώσεις, γενικά είναι καλά να πας πρωί που τα στομαχια τούς είναι άδεια τσιμπανε καλά και δεν είναι γεμάτα σαβούρα.

Σημερα αφου δεν βγηκα κυνηγι λογω αερα ειπα να παω ενα μεσημεριανο απικο μιας κ ο καιρος ειχε διμηουργησει της καταλληλες συνθηκες..
Ομως οι κεφαλοι δεν ηταν εκει..
Με πολυ υπομονη καταφερα να βγαλω μια τηγανια..

Πολυωρο σημερινο ψαρεμα,Αλλαξα τρεις μεριες για να τα πετυχω..
Δεν ηταν τιποτα αξιολογα μεγεθη αλλα βγηκε γερή τηγανια..
Μουρμουρια, σαλπες, κεφαλοι και μια περκα βλεπω! Εχει και κατι αλλο το μενου? Οπως και να εχει ΜΠΡΑΒΟ φιλε :)

Back