Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα με τη μικρή μου Siba παλι στον κάμπο με αρκετή ψυχρα και στην αναζήτηση στα χωραφάκια που υποψιάζομε για κρυμένα ορτυκάκια σε θερισμένα ηλιόσπορα με πικνό χορτάρι μέσα αφου ψάξαμε καμια 10 αρια μερη βρήκαμε 6 πουλιά και με 4 τουφεκιές με 10αράκι τα κράτησα και τα 4 .well done..victory.

Μέγαρα σήμερα,7:10 αφήνω το σκύλο. Με το που τον άφησα,ανεβαίνει σε μια πλαγιά ψάχνοντας έντονα και σηκώνεται το πρώτο,το οποίο φεύγει αντουφεκιστο,διότι δεν φαινόταν Καλά,πήγαινε χαμηλά και δεν είχε πάρει καλά η μέρα. Πιο δίπλα, βγαίνει άλλο,ίσα που το έβλεπα,το αφήνω να πιάσει λίγο ουρανό φόντο,αλλά αστοχησα. Ανεβαίνω στο μέρος που ψάχνω,ήταν άλλοι και είχαν αφήσει τα σκυλιά από τη νύχτα,δεν βρίσκω τίποτα. Λίγες τουφεκιές παντού και σκόρπιες. Τέλος λέω να κατέβω προς το αμάξι από τα γκρέμια,που πάντα κρατούσε κάποιο πουλί. Ο σκύλος ήταν καμιά 10αρια μέτρα πιο πέρα και μου πετάγεται ένα και του Ρίχνω και πεφτει. Πάω με τον σκύλο και βλέπω το σκυλί και ψάχνει έντονα σε ένα μικρό πουρναρι,σαν πόα. Λέω εκεί θα είναι και βλέπω το σκυλί να βουτάει,να κάνει πάλι πίσω και το πουλί πηδάει και το πιάνει ο σκύλος. Του το πήρα,το χάιδευα,ευτυχώς δεν το χάλασε και αυτό ήταν όλο.8:30 έφυγα και θα πάω πάλι αύριο πιο αργά όμως,γιατί έχω δουλειά το πρωί και ελπίζω να είμαι μόνος,για να ψάξω το μέρος όπως θέλω...
eIvj67Z.jpg
Διαμαντή αν δε βιαζόσουν, τι σε έκανε να τα μαζέψεις σε 1 ώρα και κάτι ενώ είχες σηκώσει ήδη 3 ορτύκια; Σε ρωτάω γιατί φαντάζομαι ότι είχες την ευκαιρία να ψάξεις το μέρος με την ησυχία σου χωρίς κόσμο...

Σήμερα με τη μικρή μου Siba παλι στον κάμπο με αρκετή ψυχρα και στην αναζήτηση στα χωραφάκια που υποψιάζομε για κρυμένα ορτυκάκια σε θερισμένα ηλιόσπορα με πικνό χορτάρι μέσα αφου ψάξαμε καμια 10 αρια μερη βρήκαμε 6 πουλιά και με 4 τουφεκιές με 10αράκι τα κράτησα και τα 4 .well done..victory.

Μπράβο Στέφο!.well done.

εχθες 2 ατομα πρωινο με το ζορι βρηκαμε 4 ορτυκια και ενα τρυγονι πηρα εγω , ολοι οσοι ειμασταν 6-8 ατομα απο 3-4 εκαναν, σημερα απο οτι εμαθα 1-2 πουλακια ο καθενας, καλη συνεχεια σε ολους

Ελαχιστα τα πουλια σημερα στο Ν. Λασιθιου απομειναρια του μεγαλου χθεσινου περασματος συμφωνα παντα με την ανταποκριση που εχω απο τον πατερα μου. Τα πουλια παρολο τα 7 μποφορ συνεχισαν το ταξιδι τους οπως προσταζει το ενστικτο τους. Ευχομαι να περασουν και το σκοπελο των Αφρικανων και να επιστρεψουν τα περισοτερα πισω την Ανοιξη. Πιστευω οτι υπαρχουν ορτυκια πισω ενω και η αυριανη μερα εχει καλους οιωνους κι οσοι μπορειτε να βγαινετε. Εγω εργασια και χαρα...

Γρεβενά παιδιά φέτως εγω αν και στα εκπαιδευτικα σήκωνα αρκετα πουλια, απ τις 15 σεπ και μετα μονο για λιγες μερες έβρισκα 4-5 πουλια στην καθε εξοδο, απ τις 20-21 σεπ και μετα παιζει να ειδα μονο 4 ορτυκια μεχρι σημερα...παλια εδω στα ιδια μερη εβγαινα για τρυγονια και σηκωνα ορτκια και με τα ποδια, τωρα τπτ...εδω σε εμας και περσι ετσι ηταν, ολο το σεπ δεν ειχε τιποτα, απο 20 οκτ που τελείωσα τη θητεία, σηκωνα 3-4 σχεδον σε καθε εξοδο...
Και μια φώτο απ τα εκπαιδευτικά του αυγούστου, 4 ορτύκια σε ενα σήκωμα!!! :)
20988584_493274837693601_7502706523995517161_o.jpg

Καλημέρα σε όλους!

Κάνω χάζι....που δεν γράφει κανείς τίποτα σήμερα! Στα κουλούρια όλοι λαλήστατοι! Σήμερα που έπεσαν πουλιά...και ξεσκουριάσανε όπλα και σκυλιά....δεν μιλάει κανείς! Επτασφράγιστο μυστικό ε???

Ε ρε...βούρδουλα που θέλετε....

Πολύ καλό πέρασμα σήμερα...ήμουν και εγώ εκεί!
Καλε συναδερφε. Εδω ειμαστε 1000 ατομα και γραφουμε 30; πολλους λεω; Οποιος μαθει πμ σε οσους ειναι ενεργα μελη . οι αυτακιδες ματακιδες γιοκ.

Διαμαντή αν δε βιαζόσουν, τι σε έκανε να τα μαζέψεις σε 1 ώρα και κάτι ενώ είχες σηκώσει ήδη 3 ορτύκια; Σε ρωτάω γιατί φαντάζομαι ότι είχες την ευκαιρία να ψάξεις το μέρος με την ησυχία σου χωρίς κόσμο...
Κοίτα Χρήστο μου. Αν αφήνεις τα σκυλιά προτού ξημερώσει,αφού δεν ακούς πολλές τουφεκιές,αφού γυρνάω μια ώρα και έχω σηκώσει τρία με το ζόρι,δεν έχει γούστο πια.
Άλλη χρονιά σε μια ώρα ειχα σηκώσει τουλάχιστον 10. Οπότε τι να κάνω; να κάθομαι να ψάχνω μην τυχόν και έχει ξεφύγει από κανέναν πουλί;
Απομεινάρια ήταν.....άμα είχε πέρασμα, θα γινόταν χαμός και θα πήγαινε το τουφεκιδι σύννεφο.

Καλε συναδερφε. Εδω ειμαστε 1000 ατομα και γραφουμε 30; πολλους λεω; Οποιος μαθει πμ σε οσους ειναι ενεργα μελη . οι αυτακιδες ματακιδες γιοκ.

Φιλε: Τωρα μπερδευεις και εμενα με αυτη την ερωτηση,λογικο παντως και το προσωπικο σου πορισμα !

Φιλε: Τωρα μπερδευεις και εμενα με αυτη την ερωτηση,λογικο παντως και το προσωπικο σου πορισμα !
Δηλαδή γράφουν ή γράφουμε (όπως θες πες το) 30, ε να μην γραφουν ούτε αυτοί..να τα λένε με pm...Διαφωνώ κάτι δεν έχεις σκεφτεί καλα

Απομακρύνεις τα μη ενεργα μέλη φίλε μου, δεν κάνεις το φόρουμ ανενεργο για να μην "σε παίρνουν μάτι" όπως χαρακτηριστικά λες...
Ενεργο ειναι ενα φορουμ οταν εχει ενεργα μελη. Ειναι θεμιτο σε περασμα ορτυκιου που τρως καθε μερα περα δοθε και το πετυχαινεις μια φορα να καλεσεις και καμια χιλιαδα κοσμο; τοτε να πουμε ανοιχτα και που λαλαν οι περδικες. Αν τα μη ενεργα μελη ειναι για να μαθουν που επεσε ορτυκι η πιυ λαλαει η περδικα εμενα με ξεπερναει. Υπαρχει πολυ γνωση σε πολλα θεματα στο φορουμ που χωρανε ολοι.

Ενεργο ειναι ενα φορουμ οταν εχει ενεργα μελη. Ειναι θεμιτο σε περασμα ορτυκιου που τρως καθε μερα περα δοθε και το πετυχαινεις μια φορα να καλεσεις και καμια χιλιαδα κοσμο; τοτε να πουμε ανοιχτα και που λαλαν οι περδικες. Αν τα μη ενεργα μελη ειναι για να μαθουν που επεσε ορτυκι η πιυ λαλαει η περδικα εμενα με ξεπερναει. Υπαρχει πολυ γνωση σε πολλα θεματα στο φορουμ που χωρανε ολοι.
Ενεργά και pm δεν πολυ πάνε μαζί.....Επίσης την λογική του αμα πω οτι είχε πέρασμα αύριο θα έρθουν 1000 ατομα δεν την κατάλαβα ποτέ! Πεις δεν πεις, γράψεις δεν γράψεις, όταν μιλάμε για ένα μέρος σαν τα Λεγρενα τα 1000 άτομα είναι δεδομένα. Στέλνε εσύ οσα pm θέλεις για να μην σε πάρουν μάτι, κάθε μέρα στην Λαυρεωτική έχει προσκύνημα λαικο. Το που λαλαν οι περδικες με τα ορτύκια στα Λεγρενα έχουν τεράστια απόσταση..

Καλησπέρα! Νικο και Στέφανε καπου εχετε και οι δυο δικιο κατα την γνωμη μου! Πάντα κατά την γνώμη μου ειναι λαθος να συμμετεχουν ενεργα 40-50 μελη στα 1000..Νικο συμφωνώ απόλυτα.αλλα πιστευω και λάθος να στέλνουμε προσωπικά p.m για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος που θα μπορούσαν να βοηθήσουν συναδέλφους κυνηγούς και δεν αναφέρομαι μόνο αν έκανε πέρασμα η όχι..όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και είναι υγιές να υπάρχουν και διαφωνίες.πραγματικα καταλαβαίνω και τους δυο σας και τον τρόπο που εννοειτε τα πράγματα.απλα πολλές φορές στον γραπτό λόγο μπορεί να παρεξηγηθεί κάτι πιο εύκολα από ότι να μιλάς face to face με τον άλλο..

Last edited:
Πουντα ρε μαγκες??Διαβαζοντας για περασμα χθες και βριζοντας την καντεμια μου τελειωσα αρον αρον κατι δουλειες που ειχα και κατα τις 5 βρεθηκα στα χωραφια.Πρωτο τερεν ενα υψωμα που μου εχει δωσει αρκετα πουλια φετος.Σε 10 λεπτα η σκυλα πεφτει σε φερμα.Σηκωνεται πεφτει στα 10 μετρα ζωντανο με ακροσκαγα η σκυλα το απορταρει και την ωρα που το αφηνει 2 μετρα απο μενα πεφτει σε φερμα και σηκωνεται και το δευτερο που επεσε και αυτο με την ιδια κανη.Η σκυλα δεν ηξερε τι να κανει η καυμενηΠηγε και ηρθε κανα δυο φορεςΣτο τελος ξανααπορταρισε το πρωτο.Η αληθεια ειναι οτι δεν την εχω μαθει τους ντουμπλεδες.Απο εκει και περα ομως μαγκες περπατησα 3 -4 αλλα πιθανα σημεια για περασματα και τζιφος.Τα συγκεκριμενα πουλια ηταν ντοπιαρικα φετινα Αρα μαμω την ατυχια μου! Υ.Γ.Πλακα κανω μια χαρα παει το κυνηγι και χωρις τα περασματα;)

Οι ύποπτες μέρες για πέρασμα είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους,οπότε έτσι κ αλλιώς είναι στον κυνηγότοπο αρκετοί απο μας.Καλό θα ήταν να συμμετέχουν όσο περισσότεροι γίνεται στις συζητήσεις για να έχουμε κ πιο ασφαλή συμπεράσματα.Αν κάποιος πει οτι είχε ορτύκια στη Χαλκιδική,την επόμενη-μεθεπόμενη μέρα,αν έχει καιρό θα είναι εδώ.Αυτό με γλιτώνει απο βενζίνες,περιττά έξοδα σε άσκοπες μετακινήσεις κτλ..ειδικά στην οικονομικά δύσκολη εποχή μας.Οι συνειδητοποιημένοι κυνηγοί σε ένα τέτοιο μεγάλο πέρασμα θα πάνε το πολύ για το όριο..κάτι άλλοι κυνηγοί του καφενείου,νουμεράκηδες θα πάνε κ θα κάνουν ο καθένας 100-200 πουλιά κ θα καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια..Όταν κυνηγάς στον ίδιο τόπο με λογικά σκεπτόμενους κυνηγούς που η (μεγάλη) κάρπωση δεν ειναι αυτοσκοπός ακόμα και 100 άτομα να είναι στη περιοχή μπορείτε να περάσετε όλοι καλά κ τα σκυλιά σας ακόμα καλύτερα σ ένα καλό πέρασμα.Όταν όμως στον ίδιο τόπο είναι κ οι μακελάρηδες το πράγμα εκτός απο εκνευριστικό είναι κ επικίνδυνο.Και κλείνοντας θα πω συνοπτικά,παιδιά συμμετέχετε στις συζητήσεις (οχι μονο ενημέρωση για τα περάσματα),είναι καλό για όλους,μαθαίνουμε,διορθωνόμαστε.Συνεχίστε την ενημέρωση για τυχόν περάσματα..κ επίσης καλό θα είναι,για να μη φοβάστε οτι θα σας ’φάνε’ όλα τα ορτύκια οι ..χασάπηδες που ανέφερα πρίν όταν βλέπετε τέτοια γεγονότα,κάντε κανα τηλ στη θηροφυλακή..δεν είναι ρουφιανιά,είναι διαφύλαξη του θηραματικού πλούτου κ σωστή διαχείρηση.Λογικά δεν θα κάνουν τίποτα γιατί αυτό δείχνει ο κανόνας γενικά,αλλά εσείς τουλάχιστον κάντε το σωστό.

Status
Not open for further replies.
Back