Προβλήματα και Αντιμετώπιση

Στέλιο με το καλό .. μια χαρά θα πάει και ειμαι σίγουρος πως στο όπλο σου θα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο ;)
Μην έχεις άγχος .
Θυμήθηκα πριν δυο τρεις εβδομάδες συνάντησα έναν κύριο στο σκοπευτήριο που ειχε αφαιρέσει τις ρίγες απο ένα browning cynergy !!!! .what. δεν είχα ξανά δει browning χωρίς ρίγες... είχαν αφαιρεθεί με μηχανικό τρόπο (δεν γίνεται με άλλο τρόπο σε browning, το αναφέρει και ο Παπατσαρουχας στο σαιτ του) την εργασία σε αυτό το όπλο την έκανε ο Κουρκουλος .. πραγματικά ήταν αψεγάδιαστο το φινίρισμα και η βαφή των καννών .. εντυπωσιακή η βαφή θα έλεγα και ήταν δυο χρονών δουλειά .
 
Ευχαριστώ παιδιά. Δεν έχω καθόλου άγχος !!! Απλά δεν το περίμενα και μου ήρθε κάπως ... και το 250άρι είχα κι άλλους τρόπους να το ξοδέψω ... ;)
Τον Παπατσαρούχα, από όσα έχω διαβάσει κι από δουλειές του που έχω δει, τον εμπιστεύομαι. Αλλά κι αν πάει κάτι στραβά δεν θα τα βάψω και μαύρα ... το πολύ-πολύ να μπω κι εγώ σε κάποιο club από "B..." .big smile.
δεν είχα ξανά δει browning χωρίς ρίγες... είχαν αφαιρεθεί με μηχανικό τρόπο

δηλαδή;
Τι δεν κατάλαβες; Τροχό - λίμα - γυαλόχαρτο ... κάπως έτσι.;)
 
δηλαδή;​
όπως τα λέει ο Στέλιος " Τροχό - λίμα - γυαλόχαρτο ... κάπως έτσι.;)"
Κοίτα να δεις.. τα browning δεν εχουν τις ρίγες κολλημένες με κολάι..νομίζω η κόλληση είναι ασημοκόλληση (αν δεν κανώ λάθος) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αφαιρεθούν με ήπια θερμική επεξεργασία καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεαστεί το μέταλλο των κανών απο την υψηλή θερμική επεξεργασία που χρειάζεται η ασημοκόλληση. οι περισσότεροι οπλουργού δεν το κάνουν.
πχ ο Αλεξίου στα Γιαννενα μου είχε πει οτι δεν θα τις αφαιρούσε ποτέ με θερμική επεξεργασία.
ο παπατσαρουχας και ο κουρκουλος απο όσο ξέρω το κάνουν μόνο "μηχανικά"
 
Μέσα από τις ρίγες υπάρχουν γέφυρες που διατηρούν την σύγκλιση ι υπάρχει περίπτωση να πάει καλιά της;
 
Στέλιο μεγάλη προσοχή μετά την βαφή των καννων. Εγώ την πάτησα. Προφανώς δεν είχε αδρανοποιηθει η βαφή, σκουπισα τα λάδια μετά από μια εβδομάδα και οι κάννες έγιναν χάλια. Στην προσπάθεια μου να βγάλω την σκουριά, έβγαλα και την βαφή μαζί. Τσάμπα και πεταμένα τα 120€ που είχα δώσει.
Στο λέω επειδή με το που θα παραλαβεις το όπλο θα θες να το ρίξεις. Μετά από κάθε χρήση και για κάνα εξάμηνο θα πρέπει να μουλιαζεις τις κάννες στο λάδι. Μπορεί να μην ισχύουν αυτά και απλά να ήμουν εγώ ο άτυχος.
 
Στέλιο μεγάλη προσοχή μετά την βαφή των καννων. Εγώ την πάτησα. Προφανώς δεν είχε αδρανοποιηθει η βαφή, σκουπισα τα λάδια μετά από μια εβδομάδα και οι κάννες έγιναν χάλια. Στην προσπάθεια μου να βγάλω την σκουριά, έβγαλα και την βαφή μαζί. Τσάμπα και πεταμένα τα 120€ που είχα δώσει.
Στο λέω επειδή με το που θα παραλαβεις το όπλο θα θες να το ρίξεις. Μετά από κάθε χρήση και για κάνα εξάμηνο θα πρέπει να μουλιαζεις τις κάννες στο λάδι. Μπορεί να μην ισχύουν αυτά και απλά να ήμουν εγώ ο άτυχος.
Γιώργο ευχαριστώ για την επισήμανση. Εννοείται ότι θα "το έχω από κοντά" συνεχώς και θα το φροντίζω ... Σε ποιο όπλο σου συνέβη αυτό; Να υποθέσω στο παλιό Baikal (το πλαγιόκανο) ;;; Μήπως ξέρεις τι είδους βαφή του έκαναν ;;; Κι αν θες να πεις σε ποιον το είχες πάει; στον προαναφερθέντα ;;;
 
Θα μου έρθει την Δευτέρα ένα υλικό που δεν στηρίζεται στην οξείδωση. Θα το δοκιμάσω σε ένα όπλο που εχω και θα σας που εντυπώσεις μιας και εχω διαβάσει μόνο καλά λόγια για αυτό.
 
Ούτε εγώ είχα ποτέ πρόβλημα με σκουριά. Ναι,Στέλιο για το 54 πρόκειται και όντως στον συγκεκριμένο οπλουργο το είχα πάει. Μου έδωσε τις κάννες λουτσα στο λάδι και μου είχε πει ότι για αρκετό καιρό πρέπει να μείνουν έτσι. Σε μια εβδομάδα τις ξετυλιξα από τις εφημερίδες,σκουπισα τα λάδια και πήγα σκοπευτήριο. Μετά πέρασα με λαδωμένο πανί και το έβαλα στην θήκη που έμπαινε από το 1962 που χρονολογειται. Όταν το έβγαλα μετά από καιρό, τραγωδία. Γύρω από τις θαλαμες απίστευτη σκουριά που είχε αρχίσει να δαγκώνει το μέταλλο. Τρελάθηκα. Το ετριψα με λάδι και ατσαλομαλλο τόσο που έφυγε η σκουριά και το χρώμα. Ίσως έκανα λάθος που δεν το πήγα πίσω αλλά είχε περάσει καιρός και δεν είχα όρεξη για τσακωμούς. Μεγαθήριο, σκέφτηκα, δεν θα παραδεχτεί το λάθος.
Τότε δεν ήξερα, αν υπήρχε υποχρεωτική περίπτωση να ξαναβαψω κάννες θα έβαζα την τάπα στην μπανιέρα, θα εβραζα δύο κατσαρόλες νερό και θα σκεπαζα τις κάννες με το βραστό νερό.
Το σκύλο μετάνιωσα που τις έβαψα, έπρεπε να αφήσω τα 50+ χρόνια του να φαίνονται.
 
Εγώ θα πρότεινα να μείνει στο κομμάτι της βαφής και να μην ασχοληθεί με τα μηχανικά μέρη, ειδικά αν δεν συντρέχει και λόγος. (από προσωπική εμπειρία)
 
Καλημέρα κι από εδώ. Ωραία περάσαμε και χθες στο σκοπευτήριο, παρά τη ζέστη. Έριξα 2 καλές πούλες και το φχαριστήθηκα ... αλλά μου βγήκε ξινό !!! :(
Όταν γύρισα σπίτι κι έβγαλα το δίκαννο από τη θήκη ... ανακάλυψα ότι έχουν ξεκολλήσει και οι 2 πλαϊνές ρίγες ! :eek: Η πάνω ρίγα δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα.
Δεν ξέρω αν αυτό έγινε χθες ή αν είχαν ξεκολλήσει από μέρες και δεν το είχα προσέξει. Κρατάνε μόνο στις άκρες τους, μπροστά και πίσω καμιά 10αριά πόντους. Όλο το ενδιάμεσο τμήμα, που έχει και τις τρύπες "εξαερισμού", είναι ξεκολλημένο !!! Τώρα φοβάμαι να το ξανατουφεκίσω μήπως ξεκολλήσουν τελείως ...
Σκέφτομαι να πάρω τηλ. σε λίγο τον Παπατσαρούχα (είναι ο μόνος που εμπιστεύομαι για αυτή τη δουλειά) να δω τι θα μου πει, για να του το στείλω. Επίσης σκέφτομαι να του πω να μην τις ξανακολλήσει, αλλά να τις αφαιρέσει τελείως. Η αλήθεια είναι ότι το είχα σκεφτεί πολλές φορές, από τότε που το πήρα, να το κάνω αυτό (αφαίρεση πλαϊνών ριγών) αλλά δεν το αποφάσιζα και όλο το ανέβαλλα ...
Το θέμα είναι ότι, ούτως ή άλλως θα ξεκολληθεί και η πάνω ρίγα και θα πρέπει να ξανακολληθεί (αυτή δεν θέλω να την αφαιρέσει) και να γίνει ξανά βαφή των καννών, οπότε το "κουστουμάκι" θα είναι αρκετά ακριβό !!! Αλλά τι να κάνουμε ... :( .hit.
Ακούω γνώμες ...

Υ.Γ. Μωρέ καλά τα λέει ο Κυπρίδημος ότι οι ρίγες είναι άχρηστες και μόνο προβλήματα δημιουργούν !!!!;)

Πριν λίγο μίλησα με τον Παπατσαρούχα, του είπα το πρόβλημα και ότι θα ήθελα να αφαιρέσουμε τις πλαϊνές ρίγες. Μου είπε: - "Αυτό θα σου πρότεινα κι εγώ".
Για την πάνω ρίγα που του είπα ότι την θέλω, μου είπε εντάξει, θα την ξανακολλήσει (αφού θα ξεκολλήσει ούτως ή άλλως) κι επίσης ότι οι κάννες θα χρειαστούν ξαναβάψιμο οπωσδήποτε ...
Ακριβώς όπως τα είχα φανταστεί κι εγώ δηλαδή ... ;)
Μου είπε επίσης να στείλω μόνο τις κάννες, αλλά του είπα αυτό που είχα γράψει κι εδώ προ καιρού, ότι δεν μπορώ να βγάλω το κοντάκι, κι επειδή το όπλο είναι 10 χρονών και δεν έχει ανοιχτεί καθόλου θα ήθελα με την ευκαιρία να κάνει ένα έλεγχο και σέρβις στο μηχανισμό, οπότε μάλλον θα στείλω ολόκληρο το όπλο.
Τον ρώτησα πόσο θα στοιχίσουν όλα αυτά και μου είπε ... κάπου μεταξύ 250 και 280 € . :(
Αύριο θα συνεννοηθώ με την κούριερ (ACS) που συνεργαζόμαστε στη δουλειά, θα βγάλω και μια φωτοτυπία του δελτίου κατοχής, και θα το στείλω μάλλον τη Δευτέρα.
Στέλιο, απο τη στιγμή που ξεκόλλησαν και η γνώμη η δική μου είναι να τις βγάλεις τελείως, θα αλλάξει βέβαια το ζύγισμα αλλά αυτο φτιάχνεται, ασε που μπορεί να γίνει και καλύτερο...
Το κακό είναι ότι μπαίνεις και σε άλλες αβαρίες όπως βάψιμο κανών, επανακόλληση πανω ρίγας που και θα πρεπει να γίνουν σωστα και ανεβαζουν και την τιμή...
Οπως και να'χει από τη στιγμή που πρέπει να γίνουν, καλή επιτυχία στην επισκευή-τροποποίηση το όπλου σου...
 
Εγώ θα πρότεινα να μείνει στο κομμάτι της βαφής και να μην ασχοληθεί με τα μηχανικά μέρη, ειδικά αν δεν συντρέχει και λόγος. (από προσωπική εμπειρία)
Πες την μας βρε Βασιλη την εμπειρια σου!Εκτος και το χεις ηδη κανει!
 
Το δίκαννο πήρε ήδη σήμερα το δρόμο για το ... εργαστήριο του Ήφαιστου !!! (... μέσω ASC) ....big smile.
Θα κάνω τώρα υπομονή ... και ο Θεός βοηθός !!! ... θα δούμε τι θα παραλάβω πίσω μετά την "επέμβαση" ;), αν θα .exciting. ... ή θα .hair. ............. .sarcastic.
Στελιο ολα θα πανε καλα ψυχραιμια να σκεφτεσαι θετικα και το οπλο σου θα γινει χαρτι. Στις 29 θα ειμαι πισω Αθηνα πρωτα ο Θεος αν θες μου λες να πεταχτω παπατσαρουχα να εχω το οπλο σου και αυτον απο κοντα.;)
Νίκο να είσαι καλά, σε ευχαριστώ παρα πολύ για την προσφορά σου ... δεν έχω λόγια!!! Δεν ξέρω, αλλά θέλω να ελπίζω ότι ως τις 29 του μήνα θα το έχω ήδη πάρει πίσω ... .xm.

Από σήμερα το απόγευμα θα αναλάβει δράση ξανά η Mossberg 9200, καθαρή - καθαρή και περιποιημένη αφού από το Γενάρη, που μούδωσε 1 φάσσα και 3-4 τσίχλες, δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε ... ;)
 
Back
Top