Μόνος;5 ώρες περπατητό , 7 στο χέρι και μία χαμένη ,πέριξ της Υπατης. Τα πουλιά έφευγαν από τα 70-100 μέτρα. Και πως να μην φεύγουν όταν μου είπαν ντόπιοι ότι οι Ιταλοί 20 μέρες τα πετσοκοβαν.Απογευματινο ούτε γι αστείο.
Όχι με έναν φίλο, παρόμοια κι αυτός.Μόνος;
Αυτό με τους Ιταλούς πλέον έχει κουράσει και η ΚΣΕ ακόμα περισσότερο.5 ώρες περπατητό , 7 στο χέρι και μία χαμένη ,πέριξ της Υπατης. Τα πουλιά έφευγαν από τα 70-100 μέτρα. Και πως να μην φεύγουν όταν μου είπαν ντόπιοι ότι οι Ιταλοί 20 μέρες τα πετσοκοβαν.Απογευματινο ούτε γι αστείο.
Μόνο τον Γιάννη Δρόλαπα ξέρω...δρολαπι
Δεν βαριέσαι Θεοφάνη...Αυτό με τους Ιταλούς πλέον έχει κουράσει και η ΚΣΕ ακόμα περισσότερο.
Δρολαπι λέμε το χιονόνερο. Κατσαφουρι την γρήγορη on off βροχή. Πατσαβούρια τις πλατιές χοντρες νιφάδες. Μπουτσναρες τον πάγο που κρέμεται από τις ταράτσες όταν έχει χιόνι. Κουρκουτσελι το χαλάζι....Για μελλοντική χρήση....Μόνο τον Γιάννη Δρόλαπα ξέρω...
Ευτυχώς που υπάρχει κ το google κ έκανα την..μεταφραση....![]()
Και εγω Μοδι σήμερα, ούτε στο περπατητο (3 άτομα )δεν κάνεις δουλειά. Πολύ κακή χρόνια.Μόδι φολα ,Μεξιάτες φολα ,πέριξ Ερμιόνης φόλα ,προς Καλαμάτα μεριά φόλα σε κάποια μέρη και εκεί .Της Αγίας φόλας.
Δεν είναι μόνο το τσιχλακι, είναι κυριολεκτικά ότι πετάει, ακρίδες κανονικέςΔεν βαριέσαι Θεοφάνη...
Ποιός θα νιαστεί για το τσιχλάκι...
Αν οι Ιταλοί την στήσουν για καμιά μπεκάτσα καρτεράτη θα τους βγάλουν σε κανά πρωτοσέλιδο....
Έτσι ακριβώς !!!Προσωπικά αν δε βάλει πουλιά δε πάω πουθενά θα φύγω πριν κλείσει ένα τριήμερο για φασα και το απόγευμα τσίχλα εκτός αν ξαφνικά μπουν κάπου πουλιά και πάρω αδριαυ
Δεν θυμάμαι πότε, πάνε κάτι χρόνια που είχαν πιάσει Ιταλούς να μεταφέρουν σε ψυγεία χιλιάδες τσονια κοκκινολαιμηδες και ότι τσιροπουλι μπορείς να φανταστείς...Δεν είναι μόνο το τσιχλακι, είναι κυριολεκτικά ότι πετάει, ακρίδες κανονικές
Θυμαμαι λεγοταν οτι ολα τα ειδη των πουλιων που θηρευουν τα καθαριζουν εδω τα κανουν κιμα και τα παιρνουν ως κιμα σε συσκευασιες.Δεν θυμάμαι πότε, πάνε κάτι χρόνια που είχαν πιάσει Ιταλούς να μεταφέρουν σε ψυγεία χιλιάδες τσονια κοκκινολαιμηδες και ότι τσιροπουλι μπορείς να φανταστείς...
Άστο, φέτος σκίσαμε τα τσιχλοπτυχια μας. Δεν δουλεύει τίποτα παρά μόνο 15 λεπτά το πρωί και άλλα τόσα το απόγευμα.Οσο για το περπατητο περί ορέξεως...Εγώ γουστάρω το ίδιο και τα δύο.Πάντα καρτέρι για τσίχλα ουδέποτε περπατητό θα πώ ότι βασική προυπόθεση κάρπωσης είναι
η άριστη γνώση της τοποθεσίας .Δέν περνούν απο παντού οι τσίχλες .Επίσης βασικές ώρες για κίνηση
ξεκούρνιασμα καί μετά 8 το πρωί .
Την Τετάρτη κάναμε με τον ξάδελφο απο 8 πουλιά με 3-4 ακόμη χαμένες ευκαιρίες μέχρι τις 11 καί
100 μ μακρυά μας έριξαν πάνω σε 2-3 πουλιά . Δέν ρίχνουμε όπου νάναι καί δέν φωνάζουμε ''πάνω σου''
κλπ .Αθόρυβα