Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εδώ χιονόνερο η χιόνι κατά διαστήματα και σηκώνει πέτρες ο βοριάς. Για γουρούνια είχα πάει. Είδα κάτι κοτσύφια σήμερα. Όχι τίποτα σημαντικό αλλά από το ένα κανένα τις άλλες φορές τα 10-15 είναι διαφορά. Το μέρος φυσικά είναι αδύνατον να κυνηγηθει.

Εγώ δεν πήγα σήμερα, γιατί προτίμησα να φέρω τα διπλά στο μπάσκετ @DimDre @outlander . Όμως πήγε η παρέα μου στην Δαύλεια για πρωινό καρτέρι και στην Τιθορεα για περπατητό. Σκέτη απογοήτευση και τα δύο μου είπαν...

Last edited:
5 ώρες περπατητό , 7 στο χέρι και μία χαμένη ,πέριξ της Υπατης. Τα πουλιά έφευγαν από τα 70-100 μέτρα. Και πως να μην φεύγουν όταν μου είπαν ντόπιοι ότι οι Ιταλοί 20 μέρες τα πετσοκοβαν.Απογευματινο ούτε γι αστείο.
Μόνος;

5 ώρες περπατητό , 7 στο χέρι και μία χαμένη ,πέριξ της Υπατης. Τα πουλιά έφευγαν από τα 70-100 μέτρα. Και πως να μην φεύγουν όταν μου είπαν ντόπιοι ότι οι Ιταλοί 20 μέρες τα πετσοκοβαν.Απογευματινο ούτε γι αστείο.
Αυτό με τους Ιταλούς πλέον έχει κουράσει και η ΚΣΕ ακόμα περισσότερο.

Αυτό με τους Ιταλούς πλέον έχει κουράσει και η ΚΣΕ ακόμα περισσότερο.
Δεν βαριέσαι Θεοφάνη...
Ποιός θα νιαστεί για το τσιχλάκι...
Αν οι Ιταλοί την στήσουν για καμιά μπεκάτσα καρτεράτη θα τους βγάλουν σε κανά πρωτοσέλιδο....

Μόνο τον Γιάννη Δρόλαπα ξέρω...
Ευτυχώς που υπάρχει κ το google κ έκανα την..μεταφραση.... 😂
Δρολαπι λέμε το χιονόνερο. Κατσαφουρι την γρήγορη on off βροχή. Πατσαβούρια τις πλατιές χοντρες νιφάδες. Μπουτσναρες τον πάγο που κρέμεται από τις ταράτσες όταν έχει χιόνι. Κουρκουτσελι το χαλάζι....Για μελλοντική χρήση....

Μόδι φολα ,Μεξιάτες φολα ,πέριξ Ερμιόνης φόλα ,προς Καλαμάτα μεριά φόλα σε κάποια μέρη και εκεί .Της Αγίας φόλας.
Και εγω Μοδι σήμερα, ούτε στο περπατητο (3 άτομα )δεν κάνεις δουλειά. Πολύ κακή χρόνια.

Δεν βαριέσαι Θεοφάνη...
Ποιός θα νιαστεί για το τσιχλάκι...
Αν οι Ιταλοί την στήσουν για καμιά μπεκάτσα καρτεράτη θα τους βγάλουν σε κανά πρωτοσέλιδο....
Δεν είναι μόνο το τσιχλακι, είναι κυριολεκτικά ότι πετάει, ακρίδες κανονικές

Δεν είναι μόνο το τσιχλακι, είναι κυριολεκτικά ότι πετάει, ακρίδες κανονικές
Δεν θυμάμαι πότε, πάνε κάτι χρόνια που είχαν πιάσει Ιταλούς να μεταφέρουν σε ψυγεία χιλιάδες τσονια κοκκινολαιμηδες και ότι τσιροπουλι μπορείς να φανταστείς...

Πάντα καρτέρι για τσίχλα ουδέποτε περπατητό θα πώ ότι βασική προυπόθεση κάρπωσης είναι
η άριστη γνώση της τοποθεσίας .Δέν περνούν απο παντού οι τσίχλες .Επίσης βασικές ώρες για κίνηση
ξεκούρνιασμα καί μετά 8 το πρωί .
Την Τετάρτη κάναμε με τον ξάδελφο απο 8 πουλιά με 3-4 ακόμη χαμένες ευκαιρίες μέχρι τις 11 καί
100 μ μακρυά μας έριξαν πάνω σε 2-3 πουλιά . Δέν ρίχνουμε όπου νάναι καί δέν φωνάζουμε ''πάνω σου''
κλπ .Αθόρυβα

Δεν θυμάμαι πότε, πάνε κάτι χρόνια που είχαν πιάσει Ιταλούς να μεταφέρουν σε ψυγεία χιλιάδες τσονια κοκκινολαιμηδες και ότι τσιροπουλι μπορείς να φανταστείς...
Θυμαμαι λεγοταν οτι ολα τα ειδη των πουλιων που θηρευουν τα καθαριζουν εδω τα κανουν κιμα και τα παιρνουν ως κιμα σε συσκευασιες.
Μαλιστα ακουγα οτι αυτος ο κιμας κατεληγε σε ακριβα εστιατορια.

Πάντα καρτέρι για τσίχλα ουδέποτε περπατητό θα πώ ότι βασική προυπόθεση κάρπωσης είναι
η άριστη γνώση της τοποθεσίας .Δέν περνούν απο παντού οι τσίχλες .Επίσης βασικές ώρες για κίνηση
ξεκούρνιασμα καί μετά 8 το πρωί .
Την Τετάρτη κάναμε με τον ξάδελφο απο 8 πουλιά με 3-4 ακόμη χαμένες ευκαιρίες μέχρι τις 11 καί
100 μ μακρυά μας έριξαν πάνω σε 2-3 πουλιά . Δέν ρίχνουμε όπου νάναι καί δέν φωνάζουμε ''πάνω σου''
κλπ .Αθόρυβα
Άστο, φέτος σκίσαμε τα τσιχλοπτυχια μας. Δεν δουλεύει τίποτα παρά μόνο 15 λεπτά το πρωί και άλλα τόσα το απόγευμα.Οσο για το περπατητο περί ορέξεως...Εγώ γουστάρω το ίδιο και τα δύο.

Status
Not open for further replies.
Back