Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα στην παρέα !! Σάπισα στον ύπνο και σήμερα , έχω κάνει επιδερμίδα φέτος !!!
Περιμένοντας τον delivera για τον καφέ, με βλέπει η μάνα μου στην αυλή και μου λέει : « πάλι δεν πηγες για κυνήγι σήμερα ?
Έχω γλυτώσει φέτος, πάνε εκείνες οι σακούλες που μου έφερνες με πουλιά και μάδαγα ώρες ατελείωτες !! «
Θυμάμαι κάτι ωραία περπατητά , όταν δεν μάδαγαν και καποιοι της παρέας , της έφερνα 60-70 πουλιά για μάδημα και πάθαινε εγκεφαλικό !! .big smile.
Μένιο πρόσεξε μη σου γίνει συνήθεια ο ύπνος και όταν έχει πουλιά εσύ βλέπεις ονειρα

Σήμερα είπα θα κοιμηθώ. Όντως ξύπνησα γύρω στις 10. Κάθισα λίγο στο κρεβάτι και αποφάσισα να πεταχτώ μέχρι τα εξωτικά Μεσόγεια για ένα χαλαρό περπάτημα. Είδα 4-5 τσίχλες-ουκάδες που έφευγα από τα 40-50 μέτρα (φαντάζομαι ντουφεκίδι που έχουν φάει) και έριξα σε 2 από 1 ντουφεκιά για την τιμή των όπλων. Σε μία πουρναριά αφού πετάω μία πέτρα βλέπω κίνηση και εμφανίζεται μία αλεπού στα 25-30 μέτρα. Της ρίχνω 2 ντουφεκιές με τα ψιλά που είχα για τσίχλες και παρ’ ότι άρπαξε, έφυγε παρακάτω. Τέλος πριν φτάσω στο αυτοκίνητο από μια ελιά πετάγονται 2 καρακάξες και παίρνω τη μία που βγήκε βολικά.
Αυτά τα ολίγα. Καλά ήταν για βόλτα γιατί κυνηγετικά η κατάσταση στην καλύτερη περίπτωση να χαρακτηριστεί τραγική.
Άλλος από κει δε τον χωραγε το σπίτι δε πήγαινες σε καμία καφετέρια

3ωρο περπατητό στη Βοιωτία, πουλιά άφαντα για την εποχή. Θερμοκρασία 4-17 (!!), περπατούσα με κοντομάνικο από τις 10. Συνδυασμός τσοκ 5-3 σκούπα! Μάλλον θα τον κρατήσω για περπατητό. Τελευταίο ΣΚ Φεβρουαρίου πάλι για τσίχλες, ελπίζω να έχει περισσότερες.. Εσείς τι νέα;

Attachments

• IMG_0486.jpeg
    IMG_0486.jpeg
    929,8 KB · Προβολές: 112
3ωρο περπατητό στη Βοιωτία, πουλιά άφαντα για την εποχή. Θερμοκρασία 4-17 (!!), περπατούσα με κοντομάνικο από τις 10. Συνδυασμός τσοκ 5-3 σκούπα! Μάλλον θα τον κρατήσω για περπατητό. Τελευταίο ΣΚ Φεβρουαρίου πάλι για τσίχλες, ελπίζω να έχει περισσότερες.. Εσείς τι νέα;
Απ' τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος λεωνιδα

Απ' τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος λεωνιδα
Εντάξει πιστεύω ότι αν κάποιος περπατήσει θα βρει. Εγώ, όπως έχω ξαναπεί, δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου καλό καρτέρι, οπότε τα περπατητά ήταν πάντα μονόδρομος..

Εντάξει πιστεύω ότι αν κάποιος περπατήσει θα βρει. Εγώ, όπως έχω ξαναπεί, δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου καλό καρτέρι, οπότε τα περπατητά ήταν πάντα μονόδρομος..
Μην το λες! 4 άτομα, περπατητό στον Αγιο Θωμά, απολογισμός μηδέν! Από 1-2 τουφεκιές της απελπισίας ρίξαμε. Η πλάκα είναι ότι 99,9% κυνηγώ μόνο με τον πατέρα μου και τώρα που τελειωσε ο λαγός,
ηρθαν κ 2 θειοι μαζι και νομιζα οτι θα καναμε δουλίτσα. Την επόμενη φορά γουρουνοπούλα, γτ σήμερα αναβλήθηκε.

Στα είπε ο Κώστας εμείς σήμερα μπεκάτσα το τι ρέματα και πουρνάρια ψάξαμε δεν είδα ούτε μια μόνο τρεις κοτσυφες

20250131_183111.jpg
Λοιπόν φίλος ανακάλυψε αυτό το καρτερακι

Ένα παράξενο μέρος ένα μικρό χωράφι κυκλωμενο με πεύκα και έρχονται σαν καμικάζι να κοιμηθούν

Κάτσαμε μέσα σαν δοκιμή 2 γκρουπ από 10 μπήκαν και μερικές σκόρπιες

Δεν ήταν άσχημα για τα φετινά χάλια 13 πουλάκια σύνολο χάσαμε και 2

Απλά δεν έβλεπες όταν ήταν φάτσα με φόντο κυπαρίσσι ήταν πρακτικά αόρατες

Ίσως κάτσω από έξω την επόμενη για δοκιμή

Παιδια ψήνεται κανένας να πάμε παρέα για περπατητο αύριο από Αθήνα; Διαρκώς κάτι τυχαίνει στην παρέα μου και δεν μπορεί με αποτέλεσμα να έχω βγει 3-4 φορές όλες και όλες φέτος. Αν θέλει κάποιος ας μου στείλει. Βάζω αυτοκίνητο βενζίνη και διόδια.

Στατιστικα απο συζητήσεις που εχω κανει με μεγαλύτερους σε ηλικια κυνηγούς τσίχλας λένε πως 2 χρονίες σερι και να ειναι καλες δεν εχει γινει ποτε! Κανεις μας ομως δεν ξερει!
Επιβεβαιωθηκα δυστυχώς...

Επιβεβαιωθηκα δυστυχώς...
Εμ γιατί έλεγα ότι φέτος θα την φάμε την φόλα και με λεγανε γκρινιαρη και απαισιοδοξο. Δεν έχει γίνει ποτέ δύο σερί καλές χρονιές. Αλλά...Πάντα μέσα στην άσχημη χρόνια υπήρχαν διαστήματα που φαίνονταν πουλιά μέσα στον χειμώνα. Ειδικά μετά από κακοκαιρία. Φέτος παραδόξως το καλό διάστημα ήταν 15 Οκτωβρίου μέχρι 20 Νοεμβρίου, στα μπασιματα ουσιαστικά. Και για να προλάβω τον Ηλία από Κερκυρισταν μιλάω μόνο για τον τόπο μου. Από εκεί και πέρα τσιχλες βλέπει μόνο ο Καραμαουνας....

Στο Αργος λιγότερα πουλιά σήμερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα... Για πρωινό καρτέρι, μαύρες κλπ ούτε συζήτηση. Με πολύ περπάτημα πήρα 20 στο γιλέκο και έχασα και 5-6 που έπεσαν σε μέρη που τα σκυλια δεν τις βρήκαν. Είχα τρομερή ευστοχία με τα nsi classica light 30gr!

Στο Αργος λιγότερα πουλιά σήμερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα... Για πρωινό καρτέρι, μαύρες κλπ ούτε συζήτηση. Με πολύ περπάτημα πήρα 20 στο γιλέκο και έχασα και 5-6 που έπεσαν σε μέρη που τα σκυλια δεν τις βρήκαν. Είχα τρομερή ευστοχία με τα nsi classica light 30gr!
Μπράβο ρε Diego!

Ε σε πήγε καλά Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο!!! Εύχομαι ανάλογη συνέχεια παντού...

Εμ γιατί έλεγα ότι φέτος θα την φάμε την φόλα και με λεγανε γκρινιαρη και απαισιοδοξο. Δεν έχει γίνει ποτέ δύο σερί καλές χρονιές. Αλλά...Πάντα μέσα στην άσχημη χρόνια υπήρχαν διαστήματα που φαίνονταν πουλιά μέσα στον χειμώνα. Ειδικά μετά από κακοκαιρία. Φέτος παραδόξως το καλό διάστημα ήταν 15 Οκτωβρίου μέχρι 20 Νοεμβρίου, στα μπασιματα ουσιαστικά. Και για να προλάβω τον Ηλία από Κερκυρισταν μιλάω μόνο για τον τόπο μου. Από εκεί και πέρα τσιχλες βλέπει μόνο ο Καραμαουνας....
Μιτσο κάθε τόπος είναι και διαφορετικά φίλε .. μακάρι να έχει πουλιά όλοι η Ελλάδα

Μιτσο κάθε τόπος είναι και διαφορετικά φίλε .. μακάρι να έχει πουλιά όλοι η Ελλάδα
Δεν πάω αλλού Ηλία άρα δεν μπορώ να μιλήσω για άλλον τόπο. Για εδώ είναι η φετινή χρονιά μέσα στις 5 χειρότερες αλλά με διαφορά η πιο κακή και περίεργη ταυτόχρονα.

Ανέβασε ρε φίλε καλά βίντεο να θυμηθούμε πως είναι η καταβολή.

Δεν σου φάνηκαν λίγο δυνατά για "light"? Τουλάχιστον σε σύγκριση με τα MB light ή και με άλλα 30άρια, πχ Zotos, Ρουμελιώτης κλπ;
Γενικώς το classica είναι σκληρό φυσιγκια σε όλα τα γρ εμένα προσωπικά δε με βολεψαν σε αντίθεση με τα Ντιάνα που τα πάω τραίνο

Status
Not open for further replies.
Back