Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φιλε ασχετο αλλα
Γεμισε καποια φουσεκια με στοκ που εχεις και βγαλε αδεια
Να πας κυνηγι να το χαρεις
Και οταν ερθουν μπαρουτες γεμιζεις παλι
Θα παθεις νευρα αμα δεν βγαλεις αδεια να πας να κυνηγησεις
Ετσι παθαινουμε ολοι!
Ευχαριστώ φίλε για τη συμβουλή σου!
Οι αποθήκες μου είναι γεμάτες φυσίγγια, δε χωράνε άλλα. Και πυρίτιδες έχω 3-4 κιλά ακόμα. Οπότε η χρονιά βγαίνει άνετα ΑΝ έχει τσίχλες που ΔΕΝ θα έχει φέτος.
Αν πάλι διαψευστώ και δω να γεμίζει ο κόσμος τσίχλα και να κρυφτούν οι ουρανοί και να είναι η ενδέκατη πληγή του Φαραώ οι τσίχλες, τότε θα πάω να βγάλω. Αλλά δεν το βλέπω.

Ευχαριστώ φίλε για τη συμβουλή σου!
Οι αποθήκες μου είναι γεμάτες φυσίγγια, δε χωράνε άλλα. Και πυρίτιδες έχω 3-4 κιλά ακόμα. Οπότε η χρονιά βγαίνει άνετα ΑΝ έχει τσίχλες που ΔΕΝ θα έχει φέτος.
Αν πάλι διαψευστώ και δω να γεμίζει ο κόσμος τσίχλα και να κρυφτούν οι ουρανοί και να είναι η ενδέκατη πληγή του Φαραώ οι τσίχλες, τότε θα πάω να βγάλω. Αλλά δεν το βλέπω.
Το να μην θες να κυνηγήσεις είναι δικαίωμα σου .μάλλον δεν σου αρέσει η δεν το αγαπάς όσο πρέπει

Απλα καθε θηραμα εχει την χαρη του!
Πριν καμμια εικοσαρια χρονια ειμαι στο νοσοκομειο για κατι ελαφρυ.
Απο το κρεβατι του πονου λεω στον διπλανο μου :
- Nα βγω να παω να κανω ενα κυνηγι...
- Τι κυνηγας ?
- Τσιχλα , μπεκατσα, ορτυκι...
- Λαγο εχεις κυνηγησει ?
- Οχι.
- Αν κυνηγησεις λαγο , δεν θα ξαναπας για τιποτα αλλο, μου λεει .
Αυτος τοτε ηταν στα 50 - 55 , λαγας .

Ετσι ειναι μπορει να σε μπερδεψουν και τα πουλια.Θυμαμαι μπασιματα σκανε απο πισω ενα κοπαδι κυριαρινες προλαβαινω μια πισω πεφτει και παω να μαζεψω με σκυλι.Μου λεει ο διπλα αντε κουφαλα βαρησες και κυριαρινα.Μου ερχοταν το σκυλι και λεω δεν μπορει....Ηταν κοινη εν τελει.Μαλλον η μοναδικη μαζι με το κοπαδακι με τις κυριαρινες.Ειναι και σε τι φαση εισαι αν οπως σκασουν απροοπτα ή οχι.
Μπορει το σκυλι να μαζεψε λαθος πουλι συμβαινει καμια φορα.

Πριν καμμια εικοσαρια χρονια ειμαι στο νοσοκομειο για κατι ελαφρυ.
Απο το κρεβατι του πονου λεω στον διπλανο μου :
- Nα βγω να παω να κανω ενα κυνηγι...
- Τι κυνηγας ?
- Τσιχλα , μπεκατσα, ορτυκι...
- Λαγο εχεις κυνηγησει ?
- Οχι.
- Αν κυνηγησεις λαγο , δεν θα ξαναπας για τιποτα αλλο, μου λεει .
Αυτος τοτε ηταν στα 50 - 55 , λαγας .
Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο πολύ πάει στο λαγό κάποιος.Τουλάχιστον μέχρι πριν κάποια χρόνια...Είναι φανταστικό θήραμα ο λαγός, σαν νέος κυνηγός και νέος γενικά θέλουμε τσίχλα γιατί είναι ευκολία για μπάμπαμπουμπα, αλλά είναι άλλη φάση ο αυτιάς με υγιές περιβάλλον,σκυλιά 1-3 άντε 4 ίσως όπως και τα άτομα (αλλά πολλά είπα πάντα με 1-2 πάμε) και άτομα το πολύ μέχρι 4.(που πάλι 1-2 πάμε)

Ήσουν ευλογημένος πέρυσι εν αντιθέσει με εμάς εδώ που ήταν κακή χρονιά για απογευματινά εξ ολοκλήρου εκτός απο 1-2 μέρες και πάλι μέχρι 15 πουλιά μαξ.Περπατητό σε πονηρά σημεία μέτρια πράγματα...Περίεργη χρονιά εν απουσία κρύου και γενικά η τσίχλα έστριβε από τα 100μ.....
Είπαμε:τσιχλονησιώτης (από Εύβοια δηλαδή)...

Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο πολύ πάει στο λαγό κάποιος.Τουλάχιστον μέχρι πριν κάποια χρόνια...Είναι φανταστικό θήραμα ο λαγός, σαν νέος κυνηγός και νέος γενικά θέλουμε τσίχλα γιατί είναι ευκολία για μπάμπαμπουμπα, αλλά είναι άλλη φάση ο αυτιάς με υγιές περιβάλλον,σκυλιά 1-3 άντε 4 ίσως όπως και τα άτομα (αλλά πολλά είπα πάντα με 1-2 πάμε) και άτομα το πολύ μέχρι 4.(που πάλι 1-2 πάμε)
Μα ναι!!! Εγώ πήγα 10 φορές για λαγό και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ....

Το να μην θες να κυνηγήσεις είναι δικαίωμα σου .μάλλον δεν σου αρέσει η δεν το αγαπάς όσο πρέπει
Εννοείται ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει. Αλλά μιλώντας για εμένα προσωπικά το θεωρώ αδιανόητο να περιμένω να δω αν έχει πουλιά για να βγάλω άδεια. @Thalis σε καμία περίπτωση δε κατακρίνω κάτι. Απλά το βλέπω μέσα από την δική μου προοπτική...

@Thalis σε καμία περίπτωση δε κατακρίνω κάτι. Απλά το βλέπω μέσα από την δική μου προοπτική...
Το ξέρω αγαπητέ. Είσαι πάντα ευγενέστατος, πες ότι θέλεις. Σιγά μη βγάλω άδεια από το κατακαλοκαιρο να τρέχω για νεφελίμ τρυγόνια. Ωρίμασα πλέον, δεν είμαι 18άρης. Τον Οκτώβριο και ΑΝ έρθουν πυρίτιδες και ΑΝ έρθουν τσίχλες.

Μπορώ να σε διαβάζω ώρες γέροντα...!
Θυμάσαι κανένα κυνήγι επί Χούντας?

Άμα δεν είσαι μερακλής δεν υπάρχει επιστροφή...
Τι μερακλής αγόρι μου? Δεν υπάρχει πιο βαρετό κυνήγι και πιο δογματικοι κυνηγοί από τους λαγαδες. Μια φορά στα έλατα είχε φύγει από τα σκυλιά ένας λαγός και μου πέρασε στα 15 μέτρα. Ο....μερακλής τον έψαχνε από την άλλη πλευρά. Πάω του λέω μάστορα ο λαγός σου έχει φύγει από πίσω. Και τι μου λέει? Και που το ξέρεις εσύ; Τσίχλες κυνηγάς... Αλλά έπρεπε να του την ανάψω και να βρει τα μαλλιά και τα αίματα και να ξύνεται με απορία.
Επίσης οι πιο κάφροι και ασεβείς στο βουνό που έχω συναντήσει κυνηγάνε λαγο. Τυχαίο? Πιάνεις το μέρος για μπασιμο και ερχεται μια ώρα μετά και αμολάει και απαιτεί να μην τουφεκας....Να μου λείπουν τέτοια μερακληδικα πράγματα...

Status
Not open for further replies.
Back