Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτές που με μπερδεύουν μερικές φορές είναι οι κοινές και οι κόκκινες. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που δεν τις ακούω και καθόλου, είναι συχνό το φαινόμενο να πηγαίνω να μαζέψω κοινή και να μου βγαίνει κόκκινη.
Κυριαρίνες, γερακότσιχλες, κοτσυφες και τσίχλες το βρίσκω αδιανόητο να μην τις ξεχωρίζεις... Είναι τόσο χαρακτηριστικές οι διαφορές τους στο πέταγμα που πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να μπερδευτείς.

Αυτές που με μπερδεύουν μερικές φορές είναι οι κοινές και οι κόκκινες. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που δεν τις ακούω και καθόλου, είναι συχνό το φαινόμενο να πηγαίνω να μαζέψω κοινή και να μου βγαίνει κόκκινη.
Κυριαρίνες, γερακότσιχλες, κοτσυφες και τσίχλες το βρίσκω αδιανόητο να μην τις ξεχωρίζεις...
Για έναν έμπειρο τσιχλας ισχύει αυτό που λες. Η μόνη άλλη περίπτωση να μπερδέψεις τα πουλιά είναι στις μαύρες.

Ετσι ειναι μπορει να σε μπερδεψουν και τα πουλια.Θυμαμαι μπασιματα σκανε απο πισω ενα κοπαδι κυριαρινες προλαβαινω μια πισω πεφτει και παω να μαζεψω με σκυλι.Μου λεει ο διπλα αντε κουφαλα βαρησες και κυριαρινα.Μου ερχοταν το σκυλι και λεω δεν μπορει....Ηταν κοινη εν τελει.Μαλλον η μοναδικη μαζι με το κοπαδακι με τις κυριαρινες.Ειναι και σε τι φαση εισαι αν οπως σκασουν απροοπτα ή οχι.

Κυριαρίνες, γερακότσιχλες, κοτσυφες και τσίχλες το βρίσκω αδιανόητο να μην τις ξεχωρίζεις... Είναι τόσο χαρακτηριστικές οι διαφορές τους στο πέταγμα που πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να μπερδευτείς.
Συμφωνώ απόλυτα. Το ίδιο έχω πάθει πολλές φορές με κοινές και κόκκινες.

Ετσι ειναι μπορει να σε μπερδεψουν και τα πουλια.Θυμαμαι μπασιματα σκανε απο πισω ενα κοπαδι κυριαρινες προλαβαινω μια πισω πεφτει και παω να μαζεψω με σκυλι.Μου λεει ο διπλα αντε κουφαλα βαρησες και κυριαρινα.Μου ερχοταν το σκυλι και λεω δεν μπορει....Ηταν κοινη εν τελει.Μαλλον η μοναδικη μαζι με το κοπαδακι με τις κυριαρινες.Ειναι και σε τι φαση εισαι αν οπως σκασουν απροοπτα ή οχι.
Ρε Χρήστο τώρα λες και εσύ για πουλια από πίσω και βολές Ρινγκο. Να σε ρωτήσω απλά και είσαι ένα νέο παιδί που δεν κυνηγάει 20+ χρόνια. Στο μπασιμο αν σου έρχονται 10 πουλιά κοπαδακι και είναι 5 τσίχλες 3 κοτσύφια και 2 κυργιαρες μέσα δεν θα ξεχωρίσεις ποια είναι ποια?

Αν ήταν καλή μέρα με πολλά πουλιά και τουφεκιές υπάρχει και το ενδεχόμενο το σκυλί να βρήκε άλλο πουλί και τη δικιά σου κυργιάρα να την φάγαν οι αλεπές...
Μου έχει τύχει, και όχι μόνο μια φορά!

Συμφωνώ απόλυτα. Το ίδιο έχω πάθει πολλές φορές με κοινές και κόκκινες.
Έτσι είναι ολλα τα άλλα είδη έχουν χαρακτηριστικές φωνές Ενας εμπειρος τσίχλας τα ξεχωρίζει ακόμα και της κόκκινες και αυτές έχουν τον ήχο τους. .μονο αν την δεις ξαφνικά προπαντός σούρουπο εκεί δεν μπορείς να ξέρεις

Έτσι είναι ολλα τα άλλα είδη έχουν χαρακτηριστικές φωνές Ενας εμπειρος τσίχλας τα ξεχωρίζει ακόμα και της κόκκινες και αυτές έχουν τον ήχο τους. .μονο αν την δεις ξαφνικά προπαντός σούρουπο εκεί δεν μπορείς να ξέρεις
Άλλη φωνή η κόκκινη.
Συνήθως πετάνε πάνω από 2 έως και 10-12 πουλιά,μαζί.
Έχει διαφορά στην σιλουέτα με πιο λεπτό "κόψιμο"εκεί που ξεκινάει η ουρά της.
Σε πτήση ξεχωρίζει σχετικά εύκολα.
Αν είναι πιασμένη και πεταχτεί, δύσκολα.

Άλλη φωνή η κόκκινη.
Συνήθως πετάνε πάνω από 2 έως και 10-12 πουλιά,μαζί.
Έχει διαφορά στην σιλουέτα με πιο λεπτό "κόψιμο"εκεί που ξεκινάει η ουρά της.
Σε πτήση ξεχωρίζει σχετικά εύκολα.
Αν είναι πιασμένη και πεταχτεί, δύσκολα.
Σε πτήση από μακριά ναι ξεχωρίζει εύκολα αλλά μου έχει τύχη πολλές φορές σε απογευματινό να περνώ πουλιά με μεμονωμένες χωρίς να ξέρω αν είναι κόκκινη

Αν ήταν καλή μέρα με πολλά πουλιά και τουφεκιές υπάρχει και το ενδεχόμενο το σκυλί να βρήκε άλλο πουλί και τη δικιά σου κυργιάρα να την φάγαν οι αλεπές...
Μου έχει τύχει, και όχι μόνο μια φορά!
Σωστός, αλλά είχα δει ακριβώς που είχε πέσει το πουλί και το σκυλί επίσης που αν δει κάτι και πλέγμα να είναι μπροστά θα το πάρει σβάρνα...

Status
Not open for further replies.
Back