Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τι διαφορά έχει η δενδρότσιχλα και κλείνει 20 Φλεβάρη και όχι στο τέλος του μήνα όπως όλα τα άλλα τσιχλοκλότσυφα;
Την ίδια διαφορά που είχε κ ο κοτσυφας όταν εκλεινε στις 20/02....
Πιστευω πως αργά η γρήγορα θα κάνουν αλλαγή κ σε αυτό........

Την ίδια διαφορά που είχε κ ο κοτσυφας όταν εκλεινε στις 20/02....
Πιστευω πως αργά η γρήγορα θα κάνουν αλλαγή κ σε αυτό........
Θα κάνουν και τις φασσες? Είδος που κυνηγιεται ανελέητα πανευρωπαϊκά , εδώ το έχεις χωρίς όριο και του κόβεις 8 μέρες. Μάλλον το κάνουν λόγω των ντόπιων πληθυσμών. Και για την Δεντροτσιχλα το ίδιο. Ο κοτσυφας έχει έκρηξη πληθυσμου πλέον και οι αριθμοί των ερευνών έγιναν κατανοητοι. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον!

Τι διαφορά έχει η δενδρότσιχλα και κλείνει 20 Φλεβάρη και όχι στο τέλος του μήνα όπως όλα τα άλλα τσιχλοκλότσυφα;

View attachment 90663
"Και καλά"μελέτη!!
Ότι κοίτα να δεις,το μελετήσαμε διεξοδικά και κρίναμε ότι αυτό το 10ημερο επιβάλεται να κοπεί.
Να δείχνουμε κάτι στους"άλλους".

"Και καλά"μελέτη!!
Ότι κοίτα να δεις,το μελετήσαμε διεξοδικά και κρίναμε ότι αυτό το 10ημερο επιβάλεται να κοπεί.
Να δείχνουμε κάτι στους"άλλους".
ειχα ρωτησει και τοτε εαν την ξεχωρίζουν όταν πετά από τις άλλες και όλοι όσοι απάντησαν είπαν ότι το κανουν άνετα με διαφορους τρόπους.
Εγώ είμαι δόγματος Φλώρου.

ειχα ρωτησει και τοτε εαν την ξεχωρίζουν όταν πετά από τις άλλες και όλοι όσοι απάντησαν είπαν ότι το κανουν άνετα με διαφορους τρόπους.
Εγώ είμαι δόγματος Φλώρου.
Την καρακάξα από την κουρουνα την ξεχωρίζεις όταν πετανε; Το ίδιο πράγμα είναι και οι δεντροτσιχλες με τις κελαηδότσιχλες. Αν σου τύχει μπασιμο που να περνάνε και τα δύο ειδη από τα 100 μέτρα ξέρεις ότι αυτό που ερχεται είναι κυργιαρες και όχι τσίχλες.

Η καρακάξα από την κουρούνα ξεχωρίζουν πολύ εύκολα, δεν μπορείς να μπερδευτείς. Η κελαηδότσιχλα από τη δεντρότσιχλα δεν ξεχωρίζουν τόσο εύκολα στον αέρα και μπορείς άνετα να μπερδευτείς.
Μα δεν έχουν το ίδιο πέταγμα.....

Τα έχουμε ξαναπεί ρε μαγκίτες μου....

Τσίχλα, κοκκινοτσιχλα κ κοτσυφας τα ξεχωριζω από το πεταγμα κ το "σουλούπι" τους...

Γερακοτσιχλα κ δέντροτσιχλα δεν ξέρω αν μπορουσα κ αυτό γιατί γερακοτσιχλα μόνο σε φωτο έχω δει...
Πιθανόν να έχουν διάφορες αναμεταξυ τους κ ένας που κυνηγάει κ τα δυο είδη δεν θα δυσκολευτεί....

Κάθε αρχή κ δυσκολη...
Μην ξεχνάμε πως το τρυγονι κ η δεκαοχτουρα για τον άπειρο παρουσιαζουν δυσκολία αναγνώρισης σε κάποια απόσταση...

Όλα μαθαίνονται...

Η καρακάξα από την κουρούνα ξεχωρίζουν πολύ εύκολα, δεν μπορείς να μπερδευτείς. Η κελαηδότσιχλα από τη δεντρότσιχλα δεν ξεχωρίζουν τόσο εύκολα στον αέρα και μπορείς άνετα να μπερδευτείς.
Εμένα πάντως μου ειναι πολύ εύκολο να τις ξεχωρίσω από μακριά, όλα διαφορετικά στις κυριαρινες απ τις κοινές. Πέταγμα ,όγκος,ταχύτητα, φωνή
Ίσως για κάποιους να είναι πιο δύσκολο να τις ξεχωρίσουν, αν δεν την έχουν κυνηγήσει αρκετά ή να μην κυνηγάνε φασσα

Status
Not open for further replies.
Back