Από σένα θα περίμενα κάτι αντίστοιχο του τόπου σου, δηλαδή πετάλι από μπάφα, προσωπικά το εκτιμώ πάρα πολύ, είναι βέβαια και συνυφασμένο από παιδικές μνήμες στην Πρέβεζαπαραδοσιακή Αιγαιοπελαγήτικη Γούνα (Ψαρι αλατισμενο ψημένο στον ηλιο και τον αέρα), φτιαγμένη με κολιούς
Παντελή, από μπάφες και κεφαλους δεν έχω εμπειρία. Τα εχουν στην Πρεβεζα και τον Αμβρακικό ("Κόρφο" τον λέμε), σε Μεσολόγγι/ Αιτωλικό λόγω της λιμνοθαλασσας, στην πόλη της Λευκάδας από τα εκεί διβάρια και την Πάτρα από τα διβάρια στον Άραξο. Στο νησί μου δεν είχαμε τετοια ψάρια ουτε τα έφτιαχναν. Στον ήλιο μονο τα χταπόδια που παληά, προ ηλεκτρισμού, ξερά πλέον τα τύλιγαν σε βαμβακερές πετσετες, τα αποθήκευαν σε κασέλες και τα μαγείρευαν το χειμώνα με ζυμαρικά ή πατάτες αφού τα μούλιαζαν στο νερό πολλές ώρες για να "φουσκώσουν" και να μαγειρευτούν ευκολότερα.Και το τσίπουρο από μένα!
Από σένα θα περίμενα κάτι αντίστοιχο του τόπου σου, δηλαδή πετάλι από μπάφα, προσωπικά το εκτιμώ πάρα πολύ, είναι βέβαια και συνυφασμένο από παιδικές μνήμες στην Πρέβεζα![]()
Θα με κάνεις ρε να πάω Κορωνησία.Ενω νομιζεις οτι θα ¨βγαζει" χωματιλα λογω βαλτου ειναι πεντανοστιμος πεταλι στα καρβουνα.
Μερικοί τα προτιμούν ανώριμα!ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Με καλεσε φιλος με σπίτι στην Τήνο στην παρουσιαση βιβλίου και (ανεξοδο είναι!!!) σας καλώ κι εσας.
Τον συγγραφεα ιδιοκτητη εξαιρετικου εστιατορίου και μαγειρα στην Τηνο, δεν τον ξερω, ομως έχω ακουσει τα καλύτερα από τον φιλο μου.
Ευκαιρία να τον γνωρίσουμε και να μάθουμε περισσοτερα για την ωρίμανση ψαριών.
Αν κάποιος ελθει ας στείλει μηνυμα
Μετά αφού ενημερωθούμε για τα ψαρια πάμε όσοι του HL για κάνα ...κοψίδι εκει κοντά!!!
https://marathiatinos.gr/synentefxi-tou-marinou-sourani-sto-travel-gr/
View attachment 97618
Είπαμε, τα λεφτά και τα ψάρια τρώγονται φρέσκα...Μερικοί τα προτιμούν ανώριμα!
![]()