Browning Maxus 2 vs Browning A5 vs Beretta A400 Upland vs Benelli Rafaello Powerbore

Ποιο θα επιλέγατε;

• Browning Maxus 2

Votes: 18 17,1%
  • Browning A5

Votes: 5 4,8%
  • Beretta A400 Upland

Votes: 40 38,1%
  • Benelli Rafaello Powerbore

Votes: 42 40,0%

• Total voters
    105
Τώρα κάπως ξεκαθαριζεις το τοπίο!:)
Το ξεκαθαρισμένο ; μιλάμε για παπιά στα 70 μέτρα και οι άλλοι λένε ότι δεν θα σήκωναν το όπλο και θα τα κοιτούσαν.
Το είπα από την αρχή τα 70 μέτρα είναι μια μακρινή απόσταση αλλά εφικτή για υδρόβια.
Και στα 25 μέτρα ο άλλος ρίχνει 30 φυσίγγια και παίρνει 1 τσίχλα.
Τι θα πούμε δηλαδή ; ότι τα 25 μέτρα είναι μια μακρινή απόσταση γιατί μερικοί δεν μπορούν να χτυπήσουν καμία ;
Μην τρελαθούμε τώρα.
Σε διαβεβαιώνω ότι θα πήγαιναν οι τριάρες σύννεφο από όλους αυτούς που δεν θα σήκωναν όπλο.

Δεν αρνείται κανένας ότι δεν πάνε τα σκάγια στα 50 μέτρα, η όλη κουβέντα γίνεται για το πώς θα πάνε
Από ένα σημείο και μετά η συγκέντρωση καταρρέει δραματικά και χρειάζεται μεγάλη δόση τύχης για να το πάρεις όχι ότι είναι αδύνατον
Και εγώ σαν ταβάνι τα 50 βάζω αναλόγως το θήραμα και με την προυπόθεση να έχω και το ανάλογο φυσίγγι και τσοκάρισμα
Εάν είμαι για λαγό με κλειστό τσοκαρισμα με φυσίγγι Remington και σε καρτέρι που μου δίνει την ευκαιρία να ρίξω τουλάχιστον μία καλή τουφεκιά χωρίς βιασύνη το πιθανότερο θα ρίξω και στα 50
Σε τσίχλες όμως δεν θα ρίξω
Γιώργο στα 50 μέτρα πάνε άνετα, με πολύ καλή συγκέντρωση, (άνω του 50%). Αυτό είναι πολλές φορές δοκιμασμένο. Για μένα το πρόβλημα σε αυτές τις βολές, είναι να πετύχεις το θήραμα.

Μιλάω εγώ
Σωστά τα λες ...
Ο λαγός είναι ενδημικό, τον προσέχουμε
Στα 50 μέτρα δεν υπάρχει λόγος να ρίξεις τσίχλα γιατί θα διώξεις άλλες που είναι πιο κοντά
Αλλά αν σου περνούσε κάνα μπουλούκι φάσσες ή παπιά στα 60-70 θα έριχνες, αν είχες σωστό φυσίγγι και τσοκ.
Που διαφωνούμε ;

Γιώργο στα 50 μέτρα πάνε άνετα, με πολύ καλή συγκέντρωση, (άνω του 50%). Αυτό είναι πολλές φορές δοκιμασμένο. Για μένα το πρόβλημα σε αυτές τις βολές, είναι να πετύχεις το θήραμα.
Στα 55 όμως μπορεί να έχει μεγάλη μείωση
Γι'αυτό έγραψα για ταβάνι Βασίλη,μέχρι εκεί πιστεύω ότι έχουμε μία αξιοπρεπή συγκέντρωση εάν μπορούμε να στείλουμε την βολή σωστά όπως έγραψες
Μετά από εκεί πιστεύω ότι αρχίζει να χωλαίνει το πράγμα

Ψάχνουμε την κάνη που θα έχουμε τις περισσότερες επιτυχίες, αν δεν την βρούμε δεν θα σκάσουμε, θα ρίχνουμε με ότι έχουμε.
Δεν θα την βρούμε
Ούτε και θα συμφωνήσουμε ποτέ για το ποιά κάννη είναι αυτή οπότε ρίχνουμε με ότι έχουμε

Μια τουφεκιά με φυσίγγι ιδιογομωσης 35 γρ. ν4 (δοκιμαστικό) τσοκ 2* στα 45 μέτρα, 26 βαθμούς κελσίου με μια Ιταλίδα , 56.6 % με την τουφεκιά να μου έχει φύγει λίγο κάτω και αριστερά!
1000025565.jpg

Last edited:
Προλαβαίνεις να το χρησιμοποιήσεις σε γρήγορες ντουφεκιες;
Πάντως οταν επωμιζω κ τα δυό σκοπευτικα έρχονται στην ίδια ευθεία πανεύκολα.
μην πειράξεις τίποτα! Η οπλάρα που πήρες αυτορυθμίζεται πάνω σου σε καθε ντουφεκιά. Τα ποσοστα ευστοχίας σου θα διπλασιαστουν τουλάχιστον. Οτι και να κυνηγας θα πιάνεις όριο!!!
Τι ύψος έχεις?

Back