Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
θα κανω ενα τηλεφωνο να δω εαν γινεται...ξερεις πως ονομαζεται αυτο που αντιστοιχει στο light full?

Φιλε μου παρε καλυτερα τηλεφωνο και ζητα το Γερασιμο (γραφει εδω μεσα σαν BeReΤ). Αναλογα τα κυνηγια που κανεις θα σου προτεινει καποιο απο τα σκοπευτικα η τα κυνηγετικα της εταιρειας.

Να΄μαι και εγώ στο club σας με BENELLI RAFFAELLO CRIO 1ης γενιάς με τα τσόκ που έχουν το σπείρωμα στο πάνω μέρος.
Την είχα αγοράσει από πολύ καλό μου φίλο , ολοκαίνουργια με πολύ λίγα φυσίγγια στο ενεργητικό της.
Είναι με 66 πόντους κάννη , ελαφριά , ζυγισμένη, ωραίο πιάσιμο, αξιόπιστη , φοράει πέλμα PACHMAYR
που δεν καταλαβαίνω τίποτα από τουφεκιές.
Το μόνο πρόβλημα που έχει ,είναι τα τσόκ που είναι δυσεύρετα. Για το κάτι παραπάνω που ήθελα σε muller ή anaconda , δεν υπάρχει κάτι ανάλογο με το σπείρωμα της crio.
Από όσο έχω ψάξει για να αναβαθμίσω τα τσόκ , εδώ στην Ελλάδα , σε gemini ή brilley για χρήση ατσάλινων σκάγιων στα υδρόβια σε 1* και 2* που ήθελα, δεν υπάρχουν. Δυστυχώς.
Μου πρότειναν να πάρω σε gemini τσόκ έσω-έξω 7+10 πόντους , αλλά δεν μου διευκρινίστηκε αν κάνουν για χρήση ατσάλινων σκάγιων. Σε 1,5 μήνα μου είπαν θα φέρουν ειδικά σκοπευτικά από Αμερική για το εν λόγω τσόκ με ειδικό δαχτυλίδι και οπτική ίνα για καλύτερη σκοπευτική γραμμή.
Ακόμα αναζητώ λύσεις.

Το εχει δοκιμασει καποιος φιλος σε benelli το u3 να μας πει την αποψη του;
Είχα πάει στο max gear που έχουν τα Muller και γνώρισα τα παιδιά και ήταν πολύ καλοί τύποι και εξυπηρετικοί .
Για την benelli , το συγκεκριμένο τσόκ σε αλουμίνιο το είχαν σε optima beretta με αυλό 18,6.
το σπείρωμα είναι το ίδιο , αλλά επειδή εμείς έχουμε 18,4 αυλό και κάνει σκαλοπάτι , δεν θα το πάρεις σε u3 , επειδή θα είναι πιο ανοιχτή η τουφεκιά , αλλά σε u4 για πιο σφιχτή.
Υπόψιν σε αυτά τα τσοκάκια αλουμινίου είναι μόνο μέχρι για 32 γρ φυσίγγια και κάτω.

Είχα πάει στο max gear που έχουν τα Muller και γνώρισα τα παιδιά και ήταν πολύ καλοί τύποι και εξυπηρετικοί .
Για την benelli , το συγκεκριμένο τσόκ σε αλουμίνιο το είχαν σε optima beretta με αυλό 18,6.
το σπείρωμα είναι το ίδιο , αλλά επειδή εμείς έχουμε 18,4 αυλό και κάνει σκαλοπάτι , δεν θα το πάρεις σε u3 , επειδή θα είναι πιο ανοιχτή η τουφεκιά , αλλά σε u4 για πιο σφιχτή.
Υπόψιν σε αυτά τα τσοκάκια αλουμινίου είναι μόνο μέχρι για 32 γρ φυσίγγια και κάτω.
Για ποιο λογο μεχρι 32 γραμμαρια σου εξηγησαν γιατι πρωτη φορα το ακουω αυτο;

Εξαρτάται ποσο παχύ ή λεπτο είναι το τοίχωμα του τσοκ.επειδή έχω u2 rem όταν το πήρα μίλησα με γερασιμο και λεωνιδα και μου απάντησαν οτι μπορω να ρίξω μέχρι 36γρ 6αρια.το πρόβλημα που έχει δημ.με τσοκ που είχαν πρόβλημα ηταν νομιζω με τα Beretta optima plus λόγω λεπτού τοιχ.αλλά για πιο σίγουρα ρωτηστε το γερασιμο

Αυτά τα σκοπευτικά της muller για τα optima , να συμπληρώσω ότι μέχρι νούμερο 7 και άνω σε σκάγια κάνουν .Είναι τόσο ελαφριά και λεπτά που τσακίζονται εύκολα με το χέρι , που λέει ο λόγος.είναι μόνο για σκοπευτική χρήση.

Νομίζω φίλε Ηλία ,αν δεν κάνω λάθος με το όνομά σου , έχεις μπερδευτεί .
Η MULLER έχει 2 σειρές τσόκ.
Η μια , είναι τα Competition (Αλουμινίου) για σκοπευτική χρήση με ονομασίες u0, u1, u2uu, u3 μέχρι u4.
Είναι για μέχρι 32 γρ φυσίγγια και νούμερο 7 και άνω σε σκάγια.
Το μόνο που ταιριάζει στο όπλο μας είναι το OPTIMA , αλλά έχει αυλό 18,6.
Αν αποφασίσεις να πάρεις κάποιο από αυτά τα τσοκάκια , να το πάρεις σε νούμερο ένα άστρο πιο κάτω όπως εξήγησα σε προηγούμενο πόστ. Νομίζω είναι ιδανικό για το κυνήγι της τσίχλας ή και μάλλον και του τρυγονιού.
Η άλλη σειρά είναι τα Waterfowl (Ατσάλινα) με ονομασίες όπως DECOY , PASSING και UFO.
Εδώ δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι στο δικό μας σπείρωμα.
Μόνο με πατέντα θα είναι εφικτό με τα CRIO PLUS που έχουν τον ίδιο αυλό με το δικό μας όπλο φτιάχνοντας καινούργιο σπείρωμα.
Από την max gear μου το απέκλεισαν ότι θα έχει επιτυχία αυτή η πατέντα.
Θα προσπαθήσω όμως να βρω κάποιον οπλουργό , να μου απαντήσει εμπεριστατωμένα αν γίνεται.
Πάντως το έχουν πάρει κάποιοι φίλοι μου με τρομερές επιδώσεις και επιτυχίες και το ζαχαρώνω πάρα πολύ , αλλά προφανώς δεν γίνεται.
Με πήραν τηλέφωνο από το κατάστημα ότι το δεκάποντο τσόκ της GEMINI κάνει για ατσάλινα τελικώς.
Δεν έχουν όμως από τα EXTENDED της GEMINI από την αντιπροσωπεία.
Οπότε αγορά μόνο από το εξωτερικό .

Νομίζω φίλε Ηλία ,αν δεν κάνω λάθος με το όνομά σου , έχεις μπερδευτεί .
Η MULLER έχει 2 σειρές τσόκ.
Η μια , είναι τα Competition (Αλουμινίου) για σκοπευτική χρήση με ονομασίες u0, u1, u2uu, u3 μέχρι u4.
Είναι για μέχρι 32 γρ φυσίγγια και νούμερο 7 και άνω σε σκάγια.
Το μόνο που ταιριάζει στο όπλο μας είναι το OPTIMA , αλλά έχει αυλό 18,6.
Αν αποφασίσεις να πάρεις κάποιο από αυτά τα τσοκάκια , να το πάρεις σε νούμερο ένα άστρο πιο κάτω όπως εξήγησα σε προηγούμενο πόστ. Νομίζω είναι ιδανικό για το κυνήγι της τσίχλας ή και μάλλον και του τρυγονιού.
Η άλλη σειρά είναι τα Waterfowl (Ατσάλινα) με ονομασίες όπως DECOY , PASSING και UFO.
Εδώ δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι στο δικό μας σπείρωμα.
Μόνο με πατέντα θα είναι εφικτό με τα CRIO PLUS που έχουν τον ίδιο αυλό με το δικό μας όπλο φτιάχνοντας καινούργιο σπείρωμα.
Από την max gear μου το απέκλεισαν ότι θα έχει επιτυχία αυτή η πατέντα.
Θα προσπαθήσω όμως να βρω κάποιον οπλουργό , να μου απαντήσει εμπεριστατωμένα αν γίνεται.
Πάντως το έχουν πάρει κάποιοι φίλοι μου με τρομερές επιδώσεις και επιτυχίες και το ζαχαρώνω πάρα πολύ , αλλά προφανώς δεν γίνεται.
Με πήραν τηλέφωνο από το κατάστημα ότι το δεκάποντο τσόκ της GEMINI κάνει για ατσάλινα τελικώς.
Δεν έχουν όμως από τα EXTENDED της GEMINI από την αντιπροσωπεία.
Οπότε αγορά μόνο από το εξωτερικό .
Φιλε γιωργο ευχαριστω για την πληρη αναλυση σου.κατεληξα να παρω ενα δυομισαρι briley ακομα,εχω ηδη αγορασει το 4αρι και θα το ληξω εκει το θεμα!εχει ακομα αποθεμα ο καλκατζακος και σε αυτο το σπειρωμα αλλα ειναι καπως τσιμπημενα!

Όταν πήρα το όπλο είχε τα μαμίσια crioτσόκ .
Αργότερα μου έδωσαν ένα τσόκ gemini σε 3,5 , παρατήρησα μεγάλη διαφορά σε σκοτώματα.
Φαντάζομαι σε briley τι έχει να γίνει.πολύ καλή η σκέψη σου.
Εσύ φίλε μου είδες όντως διαφορά με το 4άρι σου τσόκ της briley ?

Όταν πήρα το όπλο είχε τα μαμίσια crioτσόκ .
Αργότερα μου έδωσαν ένα τσόκ gemini σε 3,5 , παρατήρησα μεγάλη διαφορά σε σκοτώματα.
Φαντάζομαι σε briley τι έχει να γίνει.πολύ καλή η σκέψη σου.
Εσύ φίλε μου είδες όντως διαφορά με το 4άρι σου τσόκ της briley ?
Γιωργο πταν το πηρα ειχε το τρια και το πεντε,το πηρα το καλοκαιρι μεταχειρισμενο!αγορασα το τεσσαρι οπως προειπα και αν εξαιρεσεις τον οκτωβρη τα περασματα δεν το βγαζω απο πανω με καθαρα σκοτωματα σε καλες αποστασεις 30-35 μετρα!

καλημερα και καλη Σαρακοστη!
ειχα καταληξει στην αγορα της Μ2 και μετα ειδα
οτι εχουνε σε προσφορα την vinci wood και σκεφτομαι
να παω προς τα εκει...εχετε καμμια συμβουλη ως πιο εμπειροι??:)
τι προτεινετε..?

Η Vinci ειναι αρκετα καινοτομα σαν οπλο, εχει πολυ καλη καννη και ωραια εργονομια... Εχω ακουσει για διαφορα προβληματακια με εμπλοκες ομως απο πολλους κατοχους...
Η Μ2 ειναι οπλο εργασιας, εχει καλη εργονομια, καλη καννη, συνηθως κακα τσοκ, και γενικα πολυ αξιοπιστη λειτουργια αν κ απο οτι εχω καταλαβει ειναι κ λιγο θεμα τυχης τι μηχανικς ανοχες θα εχει το οπλο σου κ αν θα σου κανει η οχι εμπλοκες...
Προσωπικα εχω τη Μ2 κανα 8αρι χρονια σιγουρα, παραπονο δεν εχω...
Το καλυτερο θα ηταν να τα πιασεις λιγο στα χερια σου κ να δεις τι αισθηση σου αφηνουν... Η Vinci αν χρειαστεις λιγο μεγαλυτερες αλλαγες στα μετρα ισως σε δυσκολεψει...

Γιατί ρε Γιώργη δεν την έφεραν? Εγώ παρότι αριστερός …. Αν και είχα κάνει δοκιμές να τη φέρω μονός με της φλάντζες (ακόμη κ την D είχα βάλει) …ήμουν πολύ κοντά στο σωστό … ΑΛΛΑ την πήγα στο Ψυλλάκη και ο Γιώργης την έκανε γάντι επάνω μου.

Τώρα όσο αφορά εμπλοκές … είμαι ο πρώτος παθόν αστό! Απλά πιστεύω ότι έπεσα σε ελλαττωματικό όπλο.

Έχει όμως τρομερό ζύγισμα σαν όπλο και point-ability που λένε οι φίλοι μας εξ Αμερικής!! Τώρα όσο αφορά την κάννη της , όντως μπορεί εν σχέση με την Μ2 να έχει καλύτερη δε ξέρω , εγώ που είχα χρονιά τη Kalliston με τσοκακια Seminole….μπορώ να πω ότι η αλλαγή δεν μου άρεσε , μου έφτιαξε τους κώνους ο Γιώργης …. Και πραγματικά βελτιώθηκε πολύ το όπλο …έπειτα προστέθηκαν κ τα Carlson και έδεσε το γλυκό .sarcastic. .

εγώ που είχα χρονιά τη Kalliston με τσοκακια Seminole….μπορώ να πω ότι η αλλαγή δεν μου άρεσε
KALLISTON.jpg

............................
Διαφήμιση στο ΚΥΝΗΓΙ & ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ του Κυπρίδημου, αν θυμάμαι καλά Οκτώβρης 1997 !!! ;)

Status
Not open for further replies.
Back