BENELLI 828U

Καλησπέρα σας,
Μόλις απέκτησα ένα δίκαννο Benelli 828u 12cal 66 πόντους κάνη. Θα ήθελα προτάσεις σε φυσίγγια από συναδέλφους που το έχουν δουλέψει ή γνωρίζουν σχετικά. Προορίζεται αποκλειστικά για κυνήγι πέρδικας μπεκάτσας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Καλορίζικο καλά κυνήγια

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος μιας και δεν ασχολούμαι με ονομασίες καννών αλλά με χαρακτηριστικά...νομίζω..."power bore" ονόμασε η Benelli κάποιο τύπο καννών για τα αυτογεμή της με στανταρισμενο αυλό στα 18.35 και ελαφρώς μακρύτερο κώνο...

Το 828...απ' οτι έχω διαβάσει...έχει 18.5 αυλό...οπότε είναι κάτι διαφορετικό από τον power bore...
Πολυ σωστα και για τον λογο αυτο δεν φερει κτυπημενο το λογοτυπο power bore.

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος μιας και δεν ασχολούμαι με ονομασίες καννών αλλά με χαρακτηριστικά...νομίζω..."power bore" ονόμασε η Benelli κάποιο τύπο καννών για τα αυτογεμή της με στανταρισμενο αυλό στα 18.35 και ελαφρώς μακρύτερο κώνο...

Το 828...απ' οτι έχω διαβάσει...έχει 18.5 αυλό...οπότε είναι κάτι διαφορετικό από τον power bore...
Στο σάιτ του Κύργια το 828u sport είναι 18,5 power bore.

Πάντως μου φαινεται περίεργο το 828 που εχει πανω του τόσες καινοτομίες να μην έχει! Μήπως έχει τελικά; Επίσης ασχετο αν έχει ή δεν έχει, όπως και να χει έχω ακούσει κι εχω διαβάσει κι εδώ οτι βγάζει ωραίες τουφεκιες.

Πάντως μου φαινεται περίεργο το 828 που εχει πανω του τόσες καινοτομίες να μην έχει! Μήπως έχει τελικά; Επίσης ασχετο αν έχει ή δεν έχει, όπως και να χει έχω ακούσει κι εχω διαβάσει κι εδώ οτι βγάζει ωραίες τουφεκιες.
Τάσο το έχει φίλος 2 χρόνια,το όπλο είναι εξαιρετικό...

Δεν επιτρεπετε σοβαρη εταιρια να αναφέρετε σε τυπογραφικο λαθος .Δηλαδη εαν δεν ισχυει το power bore ερχομαστε στη λογικη οποιος τσιμπήσει;Και περαν τουτου η benelli πως ανεχετε τέτοιες αστοχίες ;Ειναι σαν να κανει και αυτη το παγώνι θα ελεγα.Προσωπικα πιστευω οπως και το προειπα εαν δηλωνει κανες με αυλο 18.5 φανταζομαι οτι δεν ειναι.Η benelli εχει ενιοτε κατασκευσει και στα αυτογεμη της κανες με 18.5 αυλο οι οποιες δεν ηταν power bore.Τωρα οι κανες του 18.5 πως προκυπτουν για την benelli που δηλωνει 18.3-18.4 αυλο
στα αυτογεμη της;Αυτοι ξερουν.

Δεν επιτρεπετε σοβαρη εταιρια να αναφέρετε σε τυπογραφικο λαθος .Δηλαδη εαν δεν ισχυει το power bore ερχομαστε στη λογικη οποιος τσιμπήσει;Και περαν τουτου η benelli πως ανεχετε τέτοιες αστοχίες ;Ειναι σαν να κανει και αυτη το παγώνι θα ελεγα.Προσωπικα πιστευω οπως και το προειπα εαν δηλωνει κανες με αυλο 18.5 φανταζομαι οτι δεν ειναι.Η benelli εχει ενιοτε κατασκευσει και στα αυτογεμη της κανες με 18.5 αυλο οι οποιες δεν ηταν power bore.Τωρα οι κανες του 18.5 πως προκυπτουν για την benelli που δηλωνει 18.3-18.4 αυλο
στα αυτογεμη της;Αυτοι ξερουν.
Επειδή ξέρουν ότι ο καλύτερος αυλός είναι ο 18.5 γι'αυτό τον έβαλε στο 828.Αμελα ντε που δεν αποδίδει τα μέγιστα για την αδράνεια της μετά από πολλές εκατοντάδες δοκιμών η αδράνεια της αποδίδει τα μέγιστα με τον 18.35 που τον ονόμασε power bowr για το αυτογεμή.Που όλος τυχαίος τον ίδιο αυλο έχει και η super sport που βγαίνει από το 2008 (τουλαχιστον είχαν 18.35 δύο που είχα εγώ) και ακόμη είναι ακριβότερη από τις καινούριες power bowr .Το power bowr μπορεί να μην είναι λάθος στο 828 διότι χαρακτηρίζεται έτσι η κανη που αποδίδει τα μέγιστα κατά την benelli άρα επειδή αλλη λειτουργία το κάθε όπλο αλλά χαρακτηριστικά και οι κανες .Έτσι power bowr στο δίκανο με 18.5 και power bowr στα αυτογεμες με 18.35. Αυτή είναι η εξήγηση πιστεύω.

Last edited:
Όταν στην κάννη δίνεις ονοματεπώνυμο πας να την ξεχωρίσεις από τις ανώνυμες αλλά και από τις επώνυμες των άλλων εταιρειών ,φυσικά το κάνεις στα ακριβότερα μοντέλα και μαζί με άλλα στολίδια προσφέρεις το κορυφαίο μιας σειράς.Ολα έχουν λόγο ύπαρξης και το ανάλογο κοινό όταν υπάρχει καλή βάση.

Last edited:
Όπως το βλέπω εγώ...όλες αυτές οι ονομασίες των καννών γίνονται για καθαρά διαφημιστικούς λόγους, όταν δεν αναφέρεται ακριβώς η διαφορά της διαφημιζομενης κάννης σε σχέση με τις λοιπές και τι διαφορετικό βλητικά αποτελεσμα δίνει...

Πετάνε απλώς ένα "βλητική υπέροχη" και τρέχα γύρευε...μου θυμίζει το γνωστό "δημιουργική ασάφεια"...

Με αυτή τη λογική η Perazzi με τόσα κύπελλα για περγαμηνές πως έπρεπε να ονομάζει τις κάννες της;

Όπως το βλέπω εγώ...όλες αυτές οι ονομασίες των καννών γίνονται για καθαρά διαφημιστικούς λόγους, όταν δεν αναφέρεται ακριβώς η διαφορά της διαφημιζομενης κάννης σε σχέση με τις λοιπές και τι διαφορετικό βλητικά αποτελεσμα δίνει...

Πετάνε απλώς ένα "βλητική υπέροχη" και τρέχα γύρευε...μου θυμίζει το γνωστό "δημιουργική ασάφεια"...

Με αυτή τη λογική η Perazzi με τόσα κύπελλα για περγαμηνές πως έπρεπε να ονομάζει τις κάννες της...
Ξεκίνησα να γράφω αλλά με κάλυψες απόλυτα.
+1

Back