Φυσίγγια για Λαγό

Πιο παλια μαζι με τον Σπυροπουλο τα γνωστα (RS Ρουμελιωτης-Σπυροπουλος) ηταν παρα πολυ καλα φυσιγγια. Μετα αφου χαλασε η συνεργασια δεν ηταν ποτε τα ιδια!
Εχει ακομα καποια καλα αλλα ειναι λιγα και το ρισκο μεγαλο! Μας εδωσε (τσαμπα) με εναν φιλο μου τα κοκκινα csb που βγαζει για να δοκιμασουμε μια baikal 155 που αγορασε. Το αποτελεσμα ηταν για φυσιγγι 30γρ τεραστια ανακρουσ, αλλα το χειροτερο οταν εριξα κι εγω με το δικανο, σε δυο καλυκες που εριξα το καψουλι διαλυθηκε εγινε μαυρο και επισης η βελονες μαυρισαν. Δεν το εχω παθει ποτε αυτο. σ.σ ο καλυκας ηταν διαλογης δεν ηταν μαρκας πχ nobel sport η cheddite. εγραφε απλα 12 και ειχε ενα αστερι.
Ο καλυκασ αυτοσ ειναι ο fiem απλοσ ειναι πολυ φτηνοσ και κατεβαζουνε το κοστοσ του φυσηγγιου τον εχουν πολυ παραγωγη φυσηγγιον.
 
Το μικρο κοστος καμια φορα φερνει περισσοτερα εξοδα...
Τα λαμπρο tordo τα κιτρινα 30γ γραφουν 650bar ενω στο site 600 τι ισχυει απο τα δυο?:cool:
 
Επειδη μενω πατρα και δεν εχουμε λογο κρισης μεγαλη γκαμα, εκτος απο αυτα που μου ειπες εχεις καποιο αλλο να προτινεις?
Remington Express Long Range 35,5gr ... τι να λέμε τώρα, λαγό κυνηγάς ;)
Παίρνεις 2 κουτιά το ένα νούμερο 6 και το άλλο 5, δίνεις 60€ και βγάζεις 3 χρονιές. Βάζεις στην πρώτη κάννη το 6 και στην δεύτερη το 5. Αν τον χάσεις τον λαγό μέχρι τα 50 μέτρα θα φταις εσύ. Τέλος :)
 
Μακαρι παιδια! αυτο ειναι και το ζητουμενο να πεσει ξερος χαχαχα. Η τιμη ειναι τσουχτερη 30 γιουργια, αλλα για λαγο ειναι οποτε αξιζει και συμφερει 1-2 φυσιγγια... για καποιον που εχει καραμπινα και βαρυ δαχτυλο δεν το συζητω μπηκε μεσα....sarcastic.
 
Γιάννη στο πρωτο άρθρο παρατήρησε ότι αυτά τα εξαιρετικά φυσίγγια long range για φάσσα, λαγό, παπί δοκιμάστηκαν με τσοκ 3* στα 25 μετρα. Οι άνθρωποι είναι για κλωτσιές επιεικώς!
Γι'αυτο επιασαν πατο οι πωλησεις των κυνηγετικων περιοδικων,σε συνδοιασμο με τις υψηλες τιμες τους.
 
  • Like
Reactions: jnp
Συμφωνω με το Γιωργο για το remington express long range! Φυσεκαρα και μαλακο ! Απλα θελει προσοχη στα κλειστα μερη,γιατι ειναι πολυ συγκεντρωτικο και εχει σκαγια με 4% αντιμονιο.Τουφεκισα περυσι λαγο σε πολυ κλειστο μερος ,στα 10 μετρα με αυτο,και μου εφυγε..εκει που του εριξα ανοιχτηκε τρυπα στο εδαφος..η τουφεκια πρεπει να πηγε ελαχιστα μπροστα του γιατι μολις του εριξα βγηκαν σκονες μπροστα του, τα εχασε λιγο και πρεπει να πηρε και μια μικρη τουμπα..
 
Remington Express Long Range 35,5gr ... τι να λέμε τώρα, λαγό κυνηγάς ;)
Παίρνεις 2 κουτιά το ένα νούμερο 6 και το άλλο 5, δίνεις 60€ και βγάζεις 3 χρονιές. Βάζεις στην πρώτη κάννη το 6 και στην δεύτερη το 5. Αν τον χάσεις τον λαγό μέχρι τα 50 μέτρα θα φταις εσύ. Τέλος :)
Θα πρότεινα δεύτερο φυσίγγι σε ν4 που αντιστοιχεί σε ιταλικό ν3.
 
οπως εχω ξαναγραψει και ποιο παλια στον λαγο ριχνω μονο αμερικανικα φυσιγγια. ολη την σειρα της ρεμινγκτον. εξπρες εχω ριξει τα περισσοτερα. μην τα φοβασαι ουτε απο πιεσεις ουτε απο τιποτα. για να μην μπαινω στο τριπακι με τα νουμερα βαζω και 1ο και 2ο και 3ο ν 4 και εχω το κεφαλι μου ησυχο. αν θυμαμαι καλα πρεπει να βγαζει 650 μπαρ περιπου. αλλα να ξερεις οι αμερικανοι ειναι πολυ προσεκτικοι σε αυτα και δεν προκειται ποτε να ρισκαρουν με την ποιοτητα. επειδη ειμαι αυτος που οδηγει τα σκυλια στα καρτερια θα ριξω και σε πολλους απο 15 μετρα και κατω. μεχρι σημερα δεν εχω καταφερει να κοψω λαγο στην μεση. να τον χαλασω λιγο ναι αλλα ως εκει. μεχρι και με λαθος φυσιγγι απο βιασυνη σε τραυματια εχω ριξει και χρειαστηκε να τον γδαρουμε επιτοπου αλλα οχι και να κοπει στην μεση. ας στον φερουν τα σκυλια μπροστα σου και τα υπολοιπα ειναι δευτερευοντα.
 
βαζω και 1ο και 2ο και 3ο ν 4 και εχω το κεφαλι μου ησυχο.
Σταμάτη και εδώ οι λαγαδες που κατά κύριο λόγο ρίχνουν μόνο ρεμινγκτον το ν4 ειναι η βασική τους επιλογή τους.Μιλαω για καρτέρι γιατί δεν έχω συναντήσει κυνηγό που να τουφεκαει στο ξεπέταγμα..
Κάποιες φορές βάζουν αν είναι πολυ ανοιχτό το μέρος και τελευταίο ένα 2αρι..Το οποίο δεν το θεωρώ καθολου υπερβολή στον λαγο,Υπάρχουν και κατι παλιόλαγοι σαν γαϊδούρια:)
 
Τα express 35.5g σε Νο5 χρησιμοποιεί και ο πατέρας μου με δίκανο για λαγό και από ότι μου λέει του κάνει πολύ μαλακές τουφεκιές, μαζεμένες με άμεση καταβολή. Το έχω ρίξει και εγώ κάποιες φορές σε κυνήγι λαγού με καραμπίνα (και σε αλεπού, μπροστά ο λαγός, πίσω η αλεπού και πιο πίσω η σκύλα, τελικά πήρα την αλεπού και ο λαγός την έκανε) και δε νομίζω να χρειάζεται να ψάχνεται κανείς παραπάνω για άλλο φυσίγγι
 
Ένας απο δω μου είχε πει οτι στο ξεκίνημα του τουφεκισε έναν λαγο και τον πήρε αλλα μαζί με τον λαγό εκανε και τα αυτιά τις σκυλας κοσκινο μιας και ακολουθούσε πολυ κοντά..Δεν τον είπε στον πατέρα του γιατί φοβήθηκε.Το πήρε χαμπάρι όμως και...vah..
 
Χεχεχε, όλα γίνονται, ο άλλος τουφέκισε το γουρούνι, το πήρε αλλά πήρε και λίγο από το αμάξι του. Όσο για την αλεπού, όταν την είδα μέσα στα κέδρα δεν το περίμενα γιατί η σκύλα δεν τις κυνηγάει καθόλου. Έλα όμως που είχε τελικά και λαγό μπροστά και όσο εγώ κάπνιζα τσιγάρο και περίμενα τον πατέρα μου να κατέβει από την πλαγιά - του είχα μιλήσει να μαζέψει και το σκυλί - μου πέρασε στα κλεφτά στα 20 μέτρα βγαίνοντας σε δρόμο. Ξαναβάλαμε τη σκύλα αλλά δεν μπόρεσε να τον πάει καλά και εκεί τέλειωσε η υπόθεση. Σόρυ για το οφφ τοπικ!!! Πάντως η αλεπού με το ρεμιγκτον έμεινε άγαλμα!
 
Back
Top