Να ειναι καλά σφραγισμένοι όμως γιατί γίνονται ατυχήματα...στειλτε μνμ τι καφεδες να φερω....![]()

Να ειναι καλά σφραγισμένοι όμως γιατί γίνονται ατυχήματα...στειλτε μνμ τι καφεδες να φερω....![]()
Σε ντοπιαρικα φασονια, πως θα βλέπατε τον συνδιασμο 3* και 7αρια στα 34γρ; .xm.
Θεωρητικό το ερώτημα Berettako μουΘα πας καμιά βόλτα?![]()
Θεωρητικό το ερώτημα Berettako μου![]()
Εσύ δεν μου είχες πει, όταν τις βρω, να τις βαρεσω; Ε αγάλι αγάλι, θα γίνει και αυτόΠολλές επισκέψεις κάνεις απο δω και δημιουργούνται υποψίες.
Εννοείται.Τι να σου λεγα, να τις φωτογραφίσεις ;Εσύ δεν μου είχες πει, όταν τις βρω, να τις βαρεσω; Ε αγάλι αγάλι, θα γίνει και αυτό![]()
Αρι,ειπες τη μεγαλη κουβεντα:μονοτουφεκα!!O αποδοτικοτερες για μενα τροπος κυνηγιου τους... Στην κουρνια η στη βοσκη με μονοτουφεκα...
Εχω κανει ωραια κυνηγια πριν καποια χρονια ετσι...
Θυμάμαι πριν 4 χρόνια -όταν πρωτοήρθα Γιάννενα- είχα ανακαλύψει μέσα Δεκέμβρη, εντελώς τυχαίως, ενα πυκνό πευκοδάσος που έμπαιναν τα πουλιά για κούρνια, όχι μεγάλος αριθμός, αλλά ικανοποιητικός για να περάσεις ένα όμορφο απόγευμα...O αποδοτικοτερες για μενα τροπος κυνηγιου τους... Στην κουρνια η στη βοσκη με μονοτουφεκα...
Εχω κανει ωραια κυνηγια πριν καποια χρονια ετσι...
Σπύρο κάθε χρόνο αυτό λέμε.Τα τελευταία χρόνια αυτό που γίνεται με τις παγάνες ,έχει πάρει άλλη διάσταση.Θυμάμαι πριν 4 χρόνια -όταν πρωτοήρθα Γιάννενα- είχα ανακαλύψει μέσα Δεκέμβρη, εντελώς τυχαίως, ενα πυκνό πευκοδάσος που έμπαιναν τα πουλιά για κούρνια, όχι μεγάλος αριθμός, αλλά ικανοποιητικός για να περάσεις ένα όμορφο απόγευμα...
Υπήρχαν μέσα στο δάσος κάποια ανοίγματα που σου δίναν ''τίρο'' για μια ζυγισμένη ντουφεκιά ή 2 βιαστικές...
Τα πουλιά έμπαιναν σε ύψος έτσι όπως φαίνονται στην κάμερα και λίγο πιο ψηλά, κυρίως, ζευγάρια έως κοπαδακια των 5-6 πουλιών και σπανίως κανα 15άρι-20άρι μπουλουκάκι...
32 γρ. Νο 7 στο δίκαννο και ''ψαγμένες'' ντουφεκιές -όπως λέει και ο Γιάννης- στα ζευγάρια και μικρά κοπαδάκια (ποτέ στα μεγάλα) και 2-3 κυνήγια τη βδομάδα... πέρασα έτσι κάνα μήνα με κάρπωση 2 εως 5 πουλιά στην καλύτερη, κάθε απόγευμα...
Νόμιζα οτι μόνο εγώ το είχα ανακαλύψει το μέρος και περναγα την ώρα μου μια χαρά, προσέχοντας να μη ''κάψω'' το μέρος...
Αμ, δε...
Ανεβηκα ένα απόγευμα κανα-δυο μέρες από τη λήξη του γουρουνιού και είδα το μέρος ζωσμένο απο καμιά 30αριά γουρουνάδες του κοντινού χωριού...
Το ''πανηγύρι'' που έγινε περιττό να το περιγράψω...καθόμουν σε ένα ύψωμα παραδίπλα και απλώς παρακολουθούσα την εξέλιξη...
Απο εκείνο το απόγευμα και μέχρι τη λήξη, που ανέβηκα 3-4 φόρες...μπας και...πουλί δεν ξαναείδα...
Το κακό είναι ότι ούτε και τις επόμενες χρονιές ξαναείδα πουλί να πιάνει για κούρνια εκεί μέσα...
εγω παλι σε κουρνια δε νεχω τυχει ακομα να πεσω αλλα αν πεσω δε νομιζω να κατσω , θα προτιμησω να τις βρω στο φαι παραεξω για να τις πετυχω και τα επομενα χρονια..
αλλα και παλι στο φαι ρε παιδες εγω αμα δεν δωσω ντουμανι δε γινεται.ειδικα αμα μπει κοπαδι σε καλη θεση για να πεσει πραμα , μπορει να προλαβω να γεμισω παλι και να ξαναριξω μεχρι να στριψει...![]()
Ετσι ακριβώς Δημήτρη...Σπύρο κάθε χρόνο αυτό λέμε.Τα τελευταία χρόνια αυτό που γίνεται με τις παγάνες ,έχει πάρει άλλη διάσταση.
Στα μέρη μου είμαι σίγουρος ότι δυο καλά σημεία που τα πουλιά και κούρνιαζαν αλλά ειχε ενδιαφέρον και όλη την μέρα ,έχουν καεί στην κυριολεξία απο το ντουφεκίδι των παγανατζήδων.Οταν ο καθενας είχε και μια σακούλα με αρκετα κουτιά φυσίγγια μέσα ,καταλαβαίνεις .Το βλέπω άλλωστε με τα μάτια μου.
Το καλό που τους θελω ,ειναι φετος να πάρουν τον παλιό δρόμο οι ξεκωλιάρες .Ετσι ακριβώς Δημήτρη...
Ένας λόγος που δεν μένουν τα πουλιά στην Ήπειρο πλέον είναι ο καθημερινός ''σαματάς'' απο τις παγάνες...
και ενα 2ος βέβαια -όπως συζητάω με παλιούς φασσάδες- είναι οτι ο όγκος των πουλιών πλέον, στα περάσματα του Οκτώβρη, δεν περνάει από τον παλιό κλασικό άξονα Φούρκα, Αετομηλίτσα-ανατολικό Ζαγόρι-Τζουμέρκα-Ναυπακτία-ορεινή Αρκαδία, αλλά πιάνει την παραλιακή ζώνη και τα βλέπουν τα κοπάδια 100-200 μέτρα μέσα στη θάλασσα να τραβάνε προς το Νότο...
Τωρα που καταλήγουν...δεν ξέρω...
Πληρώνουν ακριβό τίμημα στα διόδια των Τζουμέρκων, λένε...Το καλό που τους θελω ,ειναι φετος να πάρουν τον παλιό δρόμο οι ξεκωλιάρες .