Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
καλησπέρα σας....εχω μια beretta 303 τι φυσιγγι να παρω για φασσα ?
Δεν έχω ξαναπάει για φασσες μου πρότεινε ένα φιλαράκι ν παω και θ ηθελα τη βοήθεια σας γ την επιλογή φυσιγγιου.....

Αδελφε παρε οτι φυσιγγια νομιζεις,αλλωστε απο οτι βλεπω ξερεις γιατι γαζωνεις παπια.
Αφου εισαι καινουργιος στην φασσα θα σου ελεγα να παρεις ηρεμιστικα και εναν κουβα
υπομονη γιατι θα τα χρειαστεις πριν πατησεις σκανδαλη.

Δεν έχω ξαναπάει για φασσες μου πρότεινε ένα φιλαράκι ν παω και θ ηθελα τη βοήθεια σας γ την επιλογή φυσιγγιου.....
Εξαρτάται και που θα πας για φάσες φιλαράκι....πάρε κ κανα 32 -33 γρ σε 7no.....φυσίγγια υπάρχουν πολλά εξαρτάται πόσα λεφτα θες να δώσεις κ τις καιρικές συνθήκες που θα έχει εκει π θα πας. Ενα καλό φυσιγγι b&p f2x34...εγω θα σου πρότεινα κ super kill μαύρο καλό κ σκληρό φυσίγγι!!

ε απλά ν παρω κανα δοκιμασμένο γ αρχή κ μετά κανω αλχημείες....να πάρω την γλυκα να σπάσω την παρθενιά μου στη φασσα ν ψιλοκολλησω κ μετά θα δοκιμάζω μόνος μ
πέρυσι τις ειχα 5 λεπτα από τ σπιτι μου και δεν έκανα κίνηση να πάω
Αλλά φέτος θ εχω πολλές εξορμήσεις αν τυχόν κ ξανα ερθουν

Δοκίμασε B&P F2, πολυ καλό!! τωρα όπως ειπαν και τα παιδιά παιζουν πολλα ρόλο στην επιλογή του φυσιγγιου, αλλα για αρχή βάλε ενα 34ρι σε 6 νούμερο να γλυκαθείς και μετά βλέποντας και κάνοντας.

ε απλά ν παρω κανα δοκιμασμένο γ αρχή κ μετά κανω αλχημείες....να πάρω την γλυκα να σπάσω την παρθενιά μου στη φασσα ν ψιλοκολλησω κ μετά θα δοκιμάζω μόνος μ
πέρυσι τις ειχα 5 λεπτα από τ σπιτι μου και δεν έκανα κίνηση να πάω
Αλλά φέτος θ εχω πολλές εξορμήσεις αν τυχόν κ ξανα ερθουν
Άμα βαριέσαι να πας πέσμου εμένα που είναι...να πάω κ σου δίνω μερίδιο!!!!.yel..yel..yel.

Καλησπέρα παίδες,:):):)
εγω πέρασα ενα σαββατοκύριακο απ αυτά που χωρίς να κανεις πολλα, σε κουράζουν απίστευτα, εξ αιτίας των ουκρανίδων....
Παρασκευή παω να ξεκινήσω το πρωι για φάσσες, πάω να βαλω μπροστά το αυτοκίνητο,και τσάφ, χαμηλ μπαταρ...αιντε λεω ωραία ξεκινήσαμε...
ξαναμπαίνω σπίτι και ειμαι 50-50 να βγω για τσίχλες με τα ποδια εκει γύρω η να καθίσω για ξεκούραση.

Τελικά βγαίνω πάνω απ το σπίτι και στα 300 μετρα με περνάει ενα 4ρι φασσες στα 60 μετρα, αλλα ηταν μικρό το άνοιγμα απ τα δέντρα και ίσα που τις ειδα...
παω καθομαι εκεί και περιμένω, εντομεταξι να περνάνε κοτσίφια και κελαηδότσιχλες αβέρτα, ανάποδα ομως,μαλλον πιασανε εκει κ ανακατεβόντουσαν.
περνάει μια ωρίτσα περίπου αλλα τίποτα ξανα απο φασσα, εγω επειδη ειδα εκεινες τις 4 εβαλα τα 6ρια και ειπα δεν τουφεκαω τσιχλα.
τελικά περασε αλλο ενα 3αρι αλλα ανάποδα εντελως, ουτε να σηκώσω οπλο δεν πρόλαβα... Τελως παντων γυρνάω σπίτι και περιμένω ενα αλλο φιλαράκι που πηγε πιο νωρις για τσίχλες να ερθει για καφε.
Σκάει μύτη και με ρωτάει, ποσες; τι ποσες του λεω; ποσες πήρες μου λεει; με δουλευείς του λεω ρε; παλι καλα που βγηκα λιγο και ειδα και 7 περαστικές του λεω...
Στο τσιχλοκαρτερο λεει εγινε τις πουτανας απ τις φασσες, με περασαν λεει 7-8 κοπάδια γλυφοντας δεντρα και κατάφερε 3 συνολο ριχνοντας 9 φυσίγια σχεδον σε ολα τα κοπαδια που περάσανε. (στο καρτερι αυτο παει απ το 2012, και σπανια εβλεπε καμια φασσα,κ αυτη ψηλωμενη)
Αυριο του λεω παμε εκει, παμε μου λεει, εγω τα εχασα με τις φασσες λεει και τουφεκαγα οπου ναναι, αλλιως επρεπε να εχω 10αρι στο νερο...
Τελος παντων πάμε την άλλη μερα(Σαββατο), μου δίχνει το μέρος, βελανιδιές δεξια αριστερα και στη μέση ενα ανοιγμα 20 μετρα πλατος και καμια 80 μηκος... τα πουλιά βγαίνουν κατευθείαν πανω απ τις βελανιδιές και εχεις κλασματα να προλαβεις να σηκωσεις οπλο..
Πιάνει στην μια ακρη αυτός και μου λεει κατσε διπλοκαρτερο, ολες απο εδω περνανε...καθομαι κ εγω κ περιμενουμε...στις 8:05 εμφανιζονται 2 ψηλομένες που γυροφέρνανε...του λεω παω να κατσω στη μέση, απ το ανοιγμα, δεν νιωθω ανετα εδω για τουφεκια..φευγω και δεν προλαβαίνω να κανω βημα στο 2ο καρτερι και ακουω το σφύριγμα των φτερων, πανω σου λεει, μεχρι να κοιταξω με ειχαν καβαλισει, ριχνει 2 αυτος με το δικανο, αδειαζω εγω μια 3αρα και δεν περνουμε καμια...(ύψος ουτε 15 μετρα) Τι εγινε ρε μλκ του λεω; τι ξεφτιλικι ηταν αυτο;; περιμενουμε κανενα 20λεπτο, με πιανει εμενα η μλκια να παω λιγο πιο μπροστα να δω ενα κουτσουρο(εψαχνα σκαμπο) και με το που φτάνω στην ακρη απ της βελανιδιες, ακουω παλι πανω σου και ταυτόχρονα ακούω φφφφ..... ριχνω 1 τουφεκια στο μπουλουκι που πέρασε αυτο στο ίδιο ύψος και γ@@@ ο διας παλι... δεν παμε καλα λεω...
Θα πιασω σε μια μερια και δεν το κουνάω...παω κ πιανω στην αλλη ακρη απ το ανοιγμα.... η ωρα πηγε 9 κ δν περναγε τίποτα, γυρνάω δεξια να του πώ κατι, και ακουω φφφ οχι παλι ρε λεω, ηταν 4 και με ειχαν ήδη περάσει...ταυτόχρονα βλεπω μια να παει προς τον φίλο και του λεω βαρα, γυρνάει και ευτυχώς πηραμε την 1η,επεσε στο χάος βέβαια αλλα αμα εχεις μαζι το drahthaar δεν χανεις ουτε πουπουλο, σε 2 λεπτα την εφερε σ εμενα :p :p :p ...
44883267_1378130738988823_2992516440558403584_n.jpg
μετα περασαν αλλα 2 μπουλούκια οριακα, σε χαμηλό υψος αλλα πανω απ τα πικνά που ισα τα εβλεπα.. την πρώτη φορα δεν σηκωσα οπλο, την 2η και ενω η ωρα ειχε παει 10 ειπα δεν γινετε να ειδα τοσα πουλια και να μη παρω έστω ενα, ριχνω αναμεσα στα κλαδιά ενα και βλεπω 2 να πεφτουν, τετοια χαρα ειχα καιρο να νιωσω, ολο το πρωι με π@@@ν οι ρουφιανες, τωρα με μια καταφερα (εστω και λιγο) και πηρα το αίμα μου πισω...
Καθίσαμε λιγο ακόμα, και περασε αλλο ενα 4ρι λιγο πιο αριστερα απ τα καρτερια μας...
Την αλλη μερα λεμε θα παμε δυναμικα, δεν εχει χαζομαρες...βάζω 4αρι τσοκ πανω (σε αντίθεση με τον άσσο που πηγα κ εβαλα για πρώτη φορα το σαββατο και μάλλον τους έριχνα "μονόβολα") και ετοιμάζομαι για το καβάλημα με τις Ουκρανίδες....ειμαστε 30 μετρα διπλα διπλα και κοιτάμε τις βελανιδιές που θα εμφανιστουν.... εχει παει 8:18 και λεμε αργήσαν, σκανε 2 δεξιά του πολυ χαμηλα αλλα δεν προλαβε να σηκώσει οπλο, με το που παμε να κοιταχτουμε σκάει το κοπάδι,ανάποδα ομως, απ τις πλάτες και έφυγε μπροστά μας, τρώει μια απο εμενα και μια απ το φίλο, κρεμάει η μία αλλα λόγο των τσοπανόσκυλων(σκάσανε μυτη οι βλαχοι σαββατο απόγευμα(για διανυκτέρευση) με τα προβατα που κατεβάινουν νότια και δεν το ρίσκαρα), την κυριακη δεν πήρα το σκύλο μαζι, και δεν μπορεσαμε να την βρούμε, περάσανε αλλα 5 κοπάδια αλλα όλα πιο δεξια απ τα καρτερια, στα πικνα που και να εμπενες μεσα, οταν σε καβαλαγαν μονο εντελώς καθετα μπορουσες να τουφεκίσεις αλλα δεν θα εβλεπες ουτε αν βαρεσες, ουτε που έπεσε....
Ετσι περασε αλλο ενα σαββατοκύριακο γεμάτο φασσες, αλλα "χωρίς" φασσες..

Ρε ΠΑΙΔΙΑ τι πραγμα ειν αυτο;;ενα κοπαδι 15 φασσες στη φθιωτιδα μονοοο!!!!και ημουν και καθιστος και με ξαφιανσαν γιατι περιμενα 1μιση ωρα σε αρκετά κοντινη απόσταση και εριξα 3 ντουφεκιες και λογικα ηταν αρσενικες!!!.hair.

Last edited:
Σήμερα κατά τις 9, έτσι όπως καθόμουν και κουβέντιαζα με τον μπαρμπάκο (~75 ετών) που με μύησε στο φασσοκυνήγι στα περάσματα, και κάθε χρόνο τις κυνηγάμε μαζί στο ίδιο μέρος, διακρίνω μία μονάχη από μακριά, βαθιά στη χούνη, να έρχεται τον ανήφορο κατά μέτωπο προς εμάς...!!! Ενημερώνω τον θείο που ήταν 5 - 6 μέτρα πιο δίπλα, ότι έρχεται καταπάνω μας... Την είδε κι αυτός, και χαμηλώσαμε για να μην μας αντιληφθεί... Αυτή λοιπόν, ανηφορίζοντας, κλάρωσε σε ένα κατάξερο δέντρο λίγο πιο κάτω από τη θέση μας στην πλαγιά... Το δέντρο απήχε περί τα 35 μέτρα από μένα και περί τα 30 απ' τον θείο (μετρημένα στο χάρτη Google)... Εγώ τότε, από ευγένεια και σέβαση προς τον πρεσβύτερο συγκυνηγό μου (είπαμε, αυτός με μύησε στο φασσοκυνήγι των περασμάτων), δεν ντουφέκισα και περίμενα να την ντουφεκίσει πρώτα αυτός... Έτσι κι έγινε...! Η φάσσα έπεσε από το κλαρί, αλλά, δυστυχώς, όχι ξερή, αλλά "φτερουγάτη" (ίσως μερικά σκάγια να εμποδίστηκαν από τα κλαριά)... Ακριβώς από κάτω απ' το δέντρο υπάρχει μία πολύ κατηφορική πλαγιά ("καρμανιόλα" θα έλεγα)... Η λαβωμένη φάσσα, λοιπόν, κατηφόρισε αυτή την πλαγιά "σβαρνώντας" και αφήνοντας πούπουλα σχεδόν σε όλη τη πορεία της... Ακολουθήσαμε όσο μπορούσαμε τα πούπουλα (με κίνδυνο να "σβαρνιστούμε" κι εμείς στην απότομη κλίση του εδάφους), μα ο κόπος, μάταιος...!!! Ποτέ δεν βρήκαμε τη τραυματισμένη φασσούλα...! Μάλλον θα τρύπωσε σε καμιά μάζα στο βάθος, χαμηλά στα ριζά της ρεματιάς/πλαγιάς...! Συνάμα, είχαμε και τον φόβο μην τυχόν μας "φυτέψουν" τίποτα δραμιάρες ή μονόβολα κάποιοι γουρουνάδες που είχαν αμολήσει τα σκυλιά και κλαφούνιζαν στους απέναντι πρόποδες της χούνης (κάθε χρόνο σκοτώνονται αναμεταξύ τους δαύτοι)...! Κρίμα και για το πουλάκι, κρίμα και για τον παππούλη, κρίμα και για μένα, κρίμα και για την καλή μας τη συντροφιά...!!!
Εν συνεχεία, λίγο πριν φύγω, κατά τις 11, αντίκρισα μακριά ένα σμήνος 15 - 20 φάσσες, το οποίο, δυστυχώς, δεν μου 'κανε τη χάρη... Διέφυγε εκτός βεληνεκούς, ανενόχλητο...!

Last edited:
Ρε ΠΑΙΔΙΑ τι πραγμα ειν αυτο;;ενα κοπαδι 15 φασσες στη φθιωτιδα μονοοο!!!!και ημουν και καθιστος και με ξαφιανσαν γιατι περιμενα 1μιση ωρα σε αρκετά κοντινη απόσταση και εριξα 3 ντουφεκιες και λογικα ηταν αρσενικες!!!.hair.
Γλύκανε πολύ ο καιρός, πιάσαν τα ντυμένα τα πουλιά. Λογικά σε κανα ορεινό μεγάλο ρέμα θα ναι, στα βελανια.
Την περασμένη εβδομάδα είχε πουλιά.
Μάλλον επειδή είναι νωρίς ακόμα ψάχνονται που θα ντοπιασουν, όποτε λαχείο η δουλειά να τις βρεις

Γλύκανε πολύ ο καιρός, πιάσαν τα ντυμένα τα πουλιά. Λογικά σε κανα ορεινό μεγάλο ρέμα θα ναι, στα βελανια.
Την περασμένη εβδομάδα είχε πουλιά.
Μάλλον επειδή είναι νωρίς ακόμα ψάχνονται που θα ντοπιασουν, όποτε λαχείο η δουλειά να τις βρεις

αρα απο εδω και περα που ψαχνω;;σε ρεματιες;;;να αφησω τα υψη;;;

αρα απο εδω και περα που ψαχνω;;σε ρεματιες;;;να αφησω τα υψη;;;

Άσε πρώτα, Νίκο, να τελειώσουν τα περάσματα, καμιά βδομάδα - 10 μέρες ακόμη δηλαδή (το πολύ μέχρι μέσα Νοέμβρη), και μετά μπορείς να τις ψάξεις σε μέρη (γνώριμα και μη) που έχουν ντοπιάσει...! Να αφήσεις, δηλαδή, τα καρτέρια των περασμάτων/μπασιμάτων και να πιάσεις τα καρτέρια στα δρομολόγιά τους από κούρνια σε βοσκή και τούμπαλιν...!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back