Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
από τα λίγα κοπάδια που θα δω κάθε Οκτώβρη εχω δει ότι αν το κοπάδι πετάει γρήγορα σε ευθεία πορεία κ ακάλυπτος να είναι κάποιος θα περάσει από πάνω του..

Έτσι είναι φίλε...! Αρκεί, έστω, να είναι ακούνητος!
Έχω δει αρκετές φορές να περνάνε πάνω από τις κούτρες τσιχλάδων, ενώ αυτοί αμέριμνοι κυνηγούν τσιχλάκια, φωνασκώντας, χοροπηδώντας, αλαλάζοντας και, το χειρότερο, ντουφεκώντας...!!!
Ωστόσο, κοπαδάκια που έχουν χαμηλώσει αρκετά και κάνουν "στεφάνια" μες στη χούνη, δηλαδή κόβουν βόλτες, είναι πιο επιφυλακτικά και πονηρεμένα...! "Χτενίζουν" καλύτερα τον τόπο...!

Last edited:
Και σήμερα στο φασσοκάρτερο, ούτε μία δεν είδα μέχρι τις 12:00...!
Πλάκα - πλάκα, μόνο στις 19 του μηνός έγινε κάτι αξιόλογο, τις υπόλοιπες ημέρες, από 11/10 έως και σήμερα 21/10, (σχεδόν) τίποτα...!
Ας ελπίζω, να είναι πίσω ακόμη τα πουλιά, μπας και χουφτώσω μερικές τις επόμενες ημέρες, που είναι και οι "κλασικές" άλλωστε...!
Πάντως, δεν χάνω την επιμονή και υπόμονή μου...!!!

Και σήμερα στο φασσοκάρτερο, ούτε μία δεν είδα μέχρι τις 12:00...!
Πλάκα - πλάκα, μόνο στις 19 του μηνός έγινε κάτι αξιόλογο, τις υπόλοιπες ημέρες, από 11/10 έως και σήμερα 21/10, (σχεδόν) τίποτα...!
Ας ελπίζω, να είναι πίσω ακόμη τα πουλιά, μπας και χουφτώσω μερικές τις επόμενες ημέρες, που είναι και οι "κλασικές" άλλωστε...!
Πάντως, δεν χάνω την επιμονή και υπόμονή μου...!!!
Αυτό έλειπε. ;)

Τελικα Τα βολεψα και θα πάω... Δεν αντέχουν. Ελπίζω και φέτος στο μεγάλο ντου που γίνεται ακριβώς μετά τις 26. Πουλιά έχει και από προχθές είναι σταθερά στις κλασικές τους κουρνιες, όσα μπήκαν τις προηγούμενες ημέρες έχουν πιάσει τουλάχιστον στα μέρη που επιλέγω εγώ. Μακάρι ο καιρός των επόμενων ημερών να τις ευνοησει

Τιμιότατο όπλο, χωρις παιδικές αθένειες, χωρις κλικ, χωρις εμπλοκες, δοκιμασμενο σε ολα τα θηραματα και με 3 εκατοστα κώννο σε αντίθεση με τα άλλα μπενέλλι με μόλις 1,5 κώννο. Την ίδια γεωμετρία κάννης έχει και η bellmonte 2.

ααααααααααααχ όταν έχει πουλιά όλοι βαρούνε ;)

Εκεί η φάσσα, είναι όπως είν' εδώ η τσίχλα...!!! Μακάρι να 'ταν κι εδώ έτσι...!!! Τότες, θα βάραγε φάσσες κι η "κουτσή Μαρία"...!!!

Εκεί η φάσσα, είναι όπως είν' εδώ η τσίχλα...!!! Μακάρι να 'ταν κι εδώ έτσι...!!! Τότες, θα βάραγε φάσσες κι η "κουτσή Μαρία"...!!!
κι εδώ υπάρχουν Νίκο αλλά έχουν αλλάξει κάποια πραγματα
η κρίση διέλυσε τις παρέες που τις περίμεναν 15-30 ημέρες στα Γρεβενά
το κυνήγι αγριόχοιρου έχει κερδίσει πολλούς κυνηγούς στην ορεινή Φθιώτιδα και Ευρυτανία με αποτέλεσμα πολλά κοπάδια να περνούν ατουφέκιστα
ας μην πούμε για τον σεβασμό απέναντι στον συνάδελφο κυνηγό,οι περισσότεροι τις τουφεκούν όπου περάσουν φωνάζουν δεν ξέρουν να την κυνηγήσουν κι έχουν διώξει πολλούς φανατικούς φασσοκυνηγούς από τα βουνά
τέλος σε ρωτάω θα μπορούσε να κυνηγήσει κάποιος στην Ελλάδα ήσυχος όπως ο νεαρός Ισπανός;;;;; σε καμμία περίπτωση αν όχι την ίδια μέρα την άλλη θα ήταν Ομόνοια :)

Τελικά σημερα πέσανε οι πρώτες αλοδαπές!!! Δυστυχώς ειχαμε λάθος καρτέρι στην αρχή, νομίζαμε οτι θα ερθουν σε συγκεκριμένες βελανιδιές για φαγητο(εκει τις ειδαμε χθες) αλλα τελικά τις βλέπαμε να προσπερνάνε και να βουτάνε σε μια συγκεκριμένη ρεματια,
Πηγαμε εκει τελικα κατα τις 9+ και ηταν ολες μεσα, γυρω στα 80-100 πουλιά, δεν τις πειράξαμε, πηγαμε εκει που περνάγανε για να πανε εκει και ειπαμε να κατσουμε μπας και εμεινε καμια πισω, τελικά 2 περασανε σε εμένα και τις κράτησα. Το απογευμα βρηκαμε αλλα 2 κοπάδια που περναν σβάρνα οτι υπήρχε μπροστά τους, δεν πλησιαζοντουσαν με τιποτα και αλλαζαν βοσκη για πλακα, αλλα με το που πεταγαν 300 μετρα ξαναπεφταν για φαι...δεν τις τουφεκίσαμε, και ελπίζω να μείνουν, 6:30 αρχισε και μια καλη βροχή που ελπίζω να τις μπλοκάρει κανα 2 μερες...

Τελικά σημερα πέσανε οι πρώτες αλοδαπές!!! Δυστυχώς ειχαμε λάθος καρτέρι στην αρχή, νομίζαμε οτι θα ερθουν σε συγκεκριμένες βελανιδιές για φαγητο(εκει τις ειδαμε χθες) αλλα τελικά τις βλέπαμε να προσπερνάνε και να βουτάνε σε μια συγκεκριμένη ρεματια,
Πηγαμε εκει τελικα κατα τις 9+ και ηταν ολες μεσα, γυρω στα 80-100 πουλιά, δεν τις πειράξαμε, πηγαμε εκει που περνάγανε για να πανε εκει και ειπαμε να κατσουμε μπας και εμεινε καμια πισω, τελικά 2 περασανε σε εμένα και τις κράτησα. Το απογευμα βρηκαμε αλλα 2 κοπάδια που περναν σβάρνα οτι υπήρχε μπροστά τους, δεν πλησιαζοντουσαν με τιποτα και αλλαζαν βοσκη για πλακα, αλλα με το που πεταγαν 300 μετρα ξαναπεφταν για φαι...δεν τις τουφεκίσαμε, και ελπίζω να μείνουν, 6:30 αρχισε και μια καλη βροχή που ελπίζω να τις μπλοκάρει κανα 2 μερες...

Ωραίος Ηλία μπράβο!
Το τσεκούρι βολεύει όταν δεν την κρατήσεις με το τρίτο πετάς τσεκούρι?? .sarcastic..sarcastic.

Μπράβο Ηλία, πολυ ωραίος!

Άρχισες το τσεκούρεμα βλέπω .
Καλή συνέχεια Ηλία .

Status
Not open for further replies.
Back